- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy:
Adott egy program, ami sajnos a 411-es porton fut, ami ugye 1024 alatt van, tehát root jogokkal indul. Ez alapesetben nem is lenne akkora baj, de felfedeztem benne egy rést, amin keresztül szépen lehet(ne) garázdálkodni a rendszerben. Ha nekem sikerült, másnak is sikerülhet, bár szakértelem kell a dologhoz és eléggé specifikus is, de na... nem szeretném így hagyni a dolgot.
Kérdés tehát, hogy egy root jogokkal futó programmal lehet kezdeni valamit? Nem nagyon korlátozhatok ugye semmit érdemben, mert akkor magamat is korlátozom. El lehetne venni esetleg indítás után a jogokat? Vagy van valami bevett módszer erre? Gondolkoztam egy iptables port átirányításon is, de hiába irányítom én át a 411-et 4111-re, ha a program mindenáron a 411-en akar hallgatózni.
A google mondott nekem valami setcap-os megoldást is, de az még elég idegen számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Apple MacBook
- Philips LCD és LED TV-k
- Távcső topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Suzuki topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- További aktív témák...
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, szép állapot 87% akku (317 ciklus)
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB FHD
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest