Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sianis

addikt

Sziasztok!

Egy igen kellemetlen kis problémával találtam magam szemben és kérdezni szeretnék, meg persze megoldani, mert érdekesnek is találom.

Adott egy levelető fiók. Eddig ebbe érkeztek a személyes üzeneteim is. Regisztráltam ennél a szolgáltatónál egy alias-t, ezért mostanatól két e-mail cím leveleit kapom meg a postafiókba. Itt kezdődik a probléma, ugyanis némi nehézség támadt szorítírozás terén.

Program: Mozilla Thunderbird

1. Két postafiókot csináltam, mindkettő a megfelelő e-mail címhez csatlakozó postafiókot nézi. A létező e-mail címet használó postafiókba tettem egy szűrőt ami a másik e-mail postafiókba pakolja át azokat amik az alias e-mail címet keresik. Probléma, hogyha megakarom nézni jött-e új levél, bizony az alias címen is be akar jelentkezni - > mindíg hibát kapok! Ezért ezt az ötletet elvetettem.

2. Létrehoztam egy sima mappát amibe áthelyezi az alias címére jött leveleket. Jól működik, csak ilyenkor válaszolni nem tudok az alias e-mail címről, tehát fogadásilag ez jó de válaszolni már nem tudok vele.

Mi lehet a megoldás? A megoldás valahogy az lenne, hogy mindkét fiók bejelentkezne ugyanarra a postafiókra ( Thunderbird ezt nem engedi, esetleg más :F ) és leszedi magának azokat a leveleket amik neki jöttek. Ez hogyan kivitelezhető. Vagy csinálok egy kis levelezőszervert itthonra ( van elfekvő hardver ). Ez a gép leszedi a postafiók leveleit, majd kérésre továnbbküldi a két két postafiókra, akik nem a szolgáltató szerveréről, hanem a levelező szerverről veszik a leveleket, ellenben SMTP-t már mindkettő tud megosztva használni, így oda küldenének leveleket, saját e-mail fejléccel. Ez azért is lenne hasznos, mert a kis szerverről, bárhonnan elérhetem a már letöltött leveleket, és csak azokat amik nekem szólnak, és az alias is bárhonnan elérheti. Valami ilyesmit szeretnék megvalósítani, csak nem tudom, hogy hol is kezdjem el. Möszönöm előre is az értékes hozzászólásokat!

Sianis

Új hozzászólás Aktív témák