Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2251) Forceman


Forceman
tag

Sziasztok!
Mostanában letettem egy roccat kave 5.1es füles megvásárlásától, elriasztott a zártsága.
Olyan fejest keresek most már ami:
-nyitott
-tényleg sokáig bírja a fejemen(volt egy plantronics gamecom 377 de azt egy óra után le kellett vennem)
-itt is jó ott is jó(tehát film-zene-játék, ebben a sorrendben)
Adnátok tippeket? A keretem meg majd kiderül. köszi :R

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#2252) Forceman válasza Forceman (#2251) üzenetére


Forceman
tag

Úristen! Azért nem gondoltam hogy ez a topik ennyire halott. :Y Azért itt a link amiben írják hogy a 7.1 nem annyira jó. [link]
És egy kérdés:
Az usb-s fejes miben jobb/rosszabb mint a sima 3.5 jack dugós?

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#2253) Allien


Allien
veterán

Mit vársz? Légy türelmes! :K Amúgy, kb logikus is. A sorrend (szerintem) sztereo-->virtuális térhangzás (5.1-7.1)--> valós 5.1-s füles. Persze, tér érzetre. Jelenleg egy Sennheiser HD555-t használok, ami ugye sztereó, de hangminőségre veri az eddigi füleseimet. Volt pár, 5.1-sben a Medusa volt eddig nálam a favorit, de a Roccat Kave-t még nem próbáltam. A mostani "divat", hogy USB füleseket csinálnak (sztereókat), melyekbe beépített virtuális 5-7.1-s hangkártya keveri fel a hangot. Ilyet csinál a SteelSound (összes V2 USB ha jól tippelem ilyen), a Sennheiser is most dob a piacra ilyet (pl PC 333D). Szerintem, a virtuális fülesek max hangminőségben lehetnek jobbak, mint az "igazi" 5.1-s fejhallgatók. Bár, sok minden függ a beállításoktól is, meg rengeteg más mindentől. :B :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#2254) Forceman válasza Allien (#2253) üzenetére


Forceman
tag

Sajnos nem tudok dönteni a fellkevert 5.1 és az igazi 5.1 között.
Ha felkevert:
-Logi G35
-Steelseries Siberia V2

Ha igazi 5.1
-Saitek Cyborg 5.1
-TRITTON AX51(nincs is MO.-n?)
-Cyber Snipa Sonar 5.1
Tudtok még?
(a Roccat Kave direkt kilőve)

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#2255) Allien válasza Forceman (#2254) üzenetére


Allien
veterán

A Roccat mért nem jó? :-) Kereted van rá, mert a logi, és a Steelseries is van annyi, ill több is. Vettem egy Saitek Cyborg-ot, de nekem nem jött be, túl nagy a fülem. El fogom adni, és mivel kb 20 percig szórakoztam vele, még mondhatom, hogy nem is használt (kb 8000).
A Cyber Snipa szerintem kísértetiesen Medusa-ra hasonlít, csak a színe más. :B Minőségre szerintem megfelelő. Hangminőségre meg elvileg szerintem a Siberia lenne a nyerő, de az meg virtuális. Ami szerintem azért rosszabb, mert egy "hagyományos" 5.1-s fülessel NEM kell szórakozni! Ha a hangkártyád támogat 5.1-t, márpedig az alaplapiak is olyanok, akkor sokkal egyszerűbb a használatuk (csatlakoztatni, és csá). Igaz, hogy ott is kell állítani, mondjuk több basszus legyen benne (a többinél is ez van), és többet adjon a hátsó hangra is hangerőben.
Szerintem. :B :K

[ Szerkesztve ]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#2256) Forceman válasza Allien (#2255) üzenetére


Forceman
tag

Szóval azt mondod hogy Roccat Kave?

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#2257) Allien válasza Forceman (#2256) üzenetére


Allien
veterán

Nem ismerem, de olvastam róla. :B Nem rossz. Nem is értem, miért zártad ki a lehetőségek közül. :B De ha választanom kellene, a logit semmi képen sem. :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#2258) Forceman válasza Allien (#2257) üzenetére


Forceman
tag

Én is olvastam majdnem megvettem de az elriasztott hogy zárt.
Leginkább az hogy keveset hallok a környezetből. Meg hogy kényelmetlen lesz egy idő után.
De lehet hogy az lesz a végleses fülesem hosszú idő után. :)

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#2259) Allien válasza Forceman (#2258) üzenetére


Allien
veterán

Szerintem az összes 5.1 CSAk zárt lehet, a technika miatt. Ugye van egy nagy, jellemzően 40mm-s "mélynyomó", és elötte 3 kb 30mm-s. Itt egy kép. Tehát, elképzelhetetlen, meg teljesen felesleges, hogy nyitott legyen. Amúgy, annyira nem gáz. Ha elég hely van a fülnek, és nem lapítja le a fejhez, akkor aránylag több órai viselet se problema. Tapasztalat. A nyitott se sokkal jobb. Mindegy, hogy mondjuk a zártat 3 órán keresztül bírod, mondjuk, a nyitottat meg 4 órán át, úgy is le kell venni 10-20 percre, végül is, ilyenkor már más, egyébb dolgok is közbeszólnak. ;) :P Túl van lihegve a nyitott/zárt kérdés.

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#2260) g50v


g50v
csendes tag

Hali!
Szeretnék egy új fülest. Lehet hülye kérdés de szerintetek a roccat kave vagy a Siberia V2 könnyebb?? Most igazán csak ez számít. Válaszokat köszönöm

ez a fránya gazdaságiválság...

(#2261) Forceman válasza g50v (#2260) üzenetére


Forceman
tag

Siberia V2!
Gondolj bele.. a Siberia v2-ben csak egy hangszóró van.

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#2262) cskamacska válasza Forceman (#2258) üzenetére


cskamacska
addikt

Szerintem meg fuss neki még egyszer. :R Ahogy nézem te képes lennél akár egy használt HD600 árát is kidobni egy sokpontegyre, miközben hangminőségben az ennél gyengébb fülesekhez is csak jóindulattal hasonlíthatók ezek a gémercuccok. :P A helyedben 40k körüli összeggel a zsebemben mindenképp megpróbálnék néhány sima sztereó, de "jobbnak mondott" fülest kipróbálni(pl AKG K601, Sennheiser HD600/HD280 Pro II, Bayerdinamic 770, valami cuki Audio Technica, vagy akármi), és akár egy régebbi sokponteggyel összehasonlítani(térhatás már régebben is vala), mert a fene nagy térhangzás nem mindenkinek jön be füles formában, és még a végén kiderül, hogy nem ér egy külön spéci fülesnyit(pláne ha esetleg a meglévő hangkártya is tud valami Dolby Headphone cuccost). Összességében az első kérdés nem az hogy melyik 5.1, hanem hogy sima, vagy 5.1.

Kipróbálás nélkül bármilyen hangcuccot venni olyan, mint kocsit, vagy akár lakást vakon venni. Lehet hogy másnak tetszik, de nem lehetsz benne biztos hogy neked is fog. Ezért könyörgök, bárhogy is döntesz, próbálj meg előtte minél több fülest kipróbálni. Netes leírások és vélemények lehetnek támpontok, de hangcuccok hangzása annyira szubjektív téma, hogy.. hajaj.

más: pár tipp
- műbőr huzatot kerülni(vagy cserélni) kell, mert adott esetben kiválóan be tudja izzasztani a fület. Egyéni preferencia kérdése, de szvsz a plüssszerű huzat kellemesebb is tapintásra.
- érdemes olyan fülest venni ami körbe öleli a fület(circumaural), és közvetlen a fejedhez ér. Hosszabb távon mindenképp kényelmesebb viselni, mint ami a fülkagylót a fejedhez nyomja(supra-aural).
- füles jó esetben a te fejméretednél 1-2-3 nagyobb fejű emberkének is jó kell hogy legyen, mert ha éppen csak rá megy a fejedre, az valszeg azt jelenti hogy később kényelmetlen lesz
- a nyitott-zárt különbség a felhasználó felől leginkább abból adódik, hogy a zárt fülesnél zaj se ki, se be, nyitottnál pedig egész jól hallasz mindent kívülről, cserébe jól ki is hallatszik minden. Otthoni használatnál úgy általában tök mindegy, hogy a füles mennyire zárt, vagy nyitott, utcára csak zárt a jó.

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#2263) Forceman válasza cskamacska (#2262) üzenetére


Forceman
tag

Hát most meg ár úgy érzem elég egy sztereó is.
Ha tud a hangkarim (majd) felkeverni 5.1-re akkor elég a sztereó is, tudom ne várja csodát de az jobb mint a semmi.
Szóval nekem eddig a legszimpatikusabb cucc egy Pioneer SE-A1000. Az 5.1-et akkor dobom.
Végül is hosszútávon egy új hangari+egy sztereó füles jobb nem?
Szerk.:Igen a fülre ülő cuccokkal megvan a tapasztalatom, sajnos most egy akg k450-et használok.

[ Szerkesztve ]

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#2264) Allien válasza Forceman (#2263) üzenetére


Allien
veterán

Mindig az a kérdés, mire akarod használni? Illetve, pénz kérdése is. Én, ha tehetném, és valszeg meg is fogom tenni, marad a HD555, és lesz mellé egy 5.1. Igaz, van most is egy Saitek Cyborg, de az nekem kicsi, ezért nem is fogom használni. Adom el. Helyére egy Medusa, vagy Cyber Snipa lesz, a Kave-ra valszeg nem lesz már keretem. Tapasztalatom szerint, ez a felkeverés nulla. Na jó, ez persze nem igaz, tényleg vannak helyzetek, amikor elegendő a sztereó füles ezzel a lehetőséggel (ráadásul, hangminőségben jobb is, de ehhez meg ugye minőségi anyaggal KELL táplálni). Nekem játékra kell az 5.1, ennyi. Oda, tapasztalataim szerint meg se közelíti a térhangzást ez az ál virtuális kóklerség. Bár, vannak ellen vélemények. Ami azt illeti, tényleg jobb, ha az embereknek lenne lehetőségük kipróbálni, de igazán erre kevés helyen van lehetőség (ráadásul mindenütt ugye sztereó anyaggal, virtuális 5.1-t sehol se lehet próbálni). Ahol van teszt lehetőség, igaziból főleg csak a kényelemre lehet belőle következtetni. Habár, amikor kerestem fülest nem régen, bementem az MM-be, és ott próbálgattam. Annak ellenére, hogy milyen körülmények vannak ott, elég jól le lehetett szűrni még pár minőségbeli különbséget is. Igaz, főleg első sorban "kategóriák" közötti különbségeket. Tehát az 5-6E forintos, és a 20E felettiek között nagyon érezhető ez. Viszont, azt nem nagyon lehet igazán leszűrni, hogy kategórián belül melyik a jobb hangminőségre. Ilyen helyzetben maradnak a tesztek, és a fórumok, szerintem. A másik, hogy érdemes sokszor várni is, nem elkapkodni a döntést, persze, ennek lehetnek veszélyei is. Pl, nekem (IS) javasolták a Sennheiser-t, itt a "Milyen fejhallgatót" totyikban. A HD555 elvileg kiesett volna a kategóriából, mert az ára 30E körüli. Véletlenül találtam egy helyet, ahol 20E-rt lehetett kapni, nem használt, original, garanciás, stb. Ja, és természetesen, a google segített ebben is, de sose az első találat a biztos, jól át kell nézni, mert ugye az "árgép.hu", és társaik se az összes üzletet sorolják fel, ahol kapható a termék. Én se ilyen helyen találtam! :K :B
Ja, és néha itt a PH-n, az apróhirdetéseknél is találni gyöngyszemet. Amikor kerestem fülest, pl Sony XB700 nagyon kedvező áron volt, majdnem azt vettem. :K

[ Szerkesztve ]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#2265) #80959232


#80959232
törölt tag

Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon hülye kérdés, de azért felteszem. Ezeket a fejhallgatókat a DVD-lejátszóhoz, vagy a TV-hez kell csatlakoztatni? Csak azért fontos ez nekem, mert egy monitor-TV-m van, és ha ahoz is lehet csatlakoztatni, akkor a számítógéphez és a DVD-lejátszóhoz is tudnám használni. Vagy számítógéphez a gépbe kell dugni? Köszi előre is a válaszokat!

(#2266) Forceman válasza #80959232 (#2265) üzenetére


Forceman
tag

Ha doovde-hez(dvd) akarod kötni akkor vehetsz jack--->RCA átalakítót.
Mi így használjuk a régi 10 éves hifik auxját, mert annak is rca bemenete van. Gyönyörűen szól.
Szóval bármihez tudod használni, csak elég legyen a kábel, mert ha elfogy 4(vagy 3 ha nem kell a mikrofon) darab hosszabbítót venni elég szívás :) .

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#2267) #80959232 válasza Forceman (#2266) üzenetére


#80959232
törölt tag

Tehát ha a monitor-TV-hez kötöm akkor elvileg azon keresztül fog jönni a DVD és a PC hangja is ugye? És attól még 5.1 maradna a hang, hogy a megjelenítőhöz kötöm és nem a lejátszóhoz?

(#2268) enamessias válasza #80959232 (#2267) üzenetére


enamessias
aktív tag

Se TV-n, se monitoron nem láttam még 5.1-es kimenetet :S
(Bemenet sincs rajtuk.)

[ Szerkesztve ]

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#2269) Allien válasza enamessias (#2268) üzenetére


Allien
veterán

Ha szigorúan nézzük, azért van bemenetük, az újabbaknak ugye HDMI kábelen pl jön/jöhet az 5.1-s hang is. Vagy, akár optikai bemeneten, és elvileg lehetne kimenete is a TV-nek, de egy "monitor TV-n" valszeg semmi ilyesmi nincsen. :B :K Max jobb/bal csatorna, és csá. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#2270) Csomag01


Csomag01
tag

Sziasztok!
nemtudok dönteni kérlek segítsetek!
Steelseries Siberia V2 USB vagy Sharkoon X-tatic 5.1 Digital
Vegyes használat-többóra zene-többóra film-ritkán játék de akkor viszont nagyon fontos a hangzás!

[MOBILSZÁM VÁLTOZÁS] Üdv. Csomag01

(#2271) Csomag01 válasza Csomag01 (#2270) üzenetére


Csomag01
tag

üdv.!
Még számításba jöhet a Roccat Kave is!

[MOBILSZÁM VÁLTOZÁS] Üdv. Csomag01

(#2272) #80959232 válasza Allien (#2269) üzenetére


#80959232
törölt tag

Mindhárom van rajta, amit felsoroltál. :))

(#2273) enamessias válasza Csomag01 (#2271) üzenetére


enamessias
aktív tag

Sharkoon vagy Roccat közül válassz!
Roccat: sokan dicsérik.
Sharkoon: nem csak analogon hajthato meg.

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#2274) Csomag01 válasza enamessias (#2273) üzenetére


Csomag01
tag

Köszönöm! :R
Te személyszerint melyiket vennéd meg? :R

[MOBILSZÁM VÁLTOZÁS] Üdv. Csomag01

(#2275) FikuszKukisz


FikuszKukisz
csendes tag

Sziasztok tud valaki erről valamit mondani Point Of View Gaming Headphone 5.1

Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550@x4 B50, 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE

(#2276) robagp


robagp
tag

Hello!

Nekem egy 5.1-es fülesre lenne szükségem /ár nem érdekel/.
Főként filmre használnám, nagyon ritkán játékra.
Egy laptophoz csatolnám, mivel nincs rajta 5.1, így egy külső 5.1 -es hangkártya is kellene.
Rengeteg fülest néztem, de fogalmam sincs. 5.1-es Genius fadobozosom volt, pc-vel és minimum olyan hangzást várok a filmeknél.
Segítenétek?

Köszi!

(#2277) manobuko


manobuko
csendes tag

Hali! Érdeklődnék, hogy a hd 555-öt hol lehet kapni ennyiért kedves Allien.

[ Szerkesztve ]

(#2278) manobuko


manobuko
csendes tag

Segítség valaki!
Rövid történetem: szeretnék úgy laptopon filmet nézni az asszonykámmal hogy két fülesen legyen közben a hang hallható. Egy sztereó és egy surround térhangzásún.
Nincs 5.1-es hangkártyám egyenlőre (ha kellene hozzá akkor csak külső hangkari jöhet szóba). Illetve hallottam virtuális surround fülesekről melyek usb-n keresztűl csatlakoznak
és saját hangkártyájuk van, de én úgy tudom hogy ilyenkor a jack dugós sztereó fejhallgató
a bemenetébe dugva nem szól.
Mik a lehetőségek, mert nem vagyok ebben jártas.
Előre is köszi

[ Szerkesztve ]

(#2279) dudika10 válasza manobuko (#2278) üzenetére


dudika10
veterán

Nehéz eset.

1 lehetőség:
Szükség lesz 2 lejátszóra és egy hangkártyára vagy USB-s fejhallgatóra mellé + a normális jack-es (vagy lehet akár két USB-s is vagy két USB-s hangkártya ... a lényeg, hogy meglegyen a két hangkártya).
Az egyik lejátszóban az egyiket kell választani kimenetnek a másik lejátszóban a másikat és mindkét lejátszóban el kell indítani egyszerre a filmet. Persze elég ha csak az egyiket nézitek, csak szóljon mindkettőben a hang.

Talán ez a legolcsóbb megoldás.
Vagy kell egy olyan hangkártya aminek lehet egyszerre két aktív sztereo kimenete, az sokkal egyszerűbb, de valószínűleg jóval drágább is.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#2280) enamessias válasza manobuko (#2278) üzenetére


enamessias
aktív tag

Ha engedsz, és csak két stereo füles lenne, akkor nagyon egyszerü, csak egy jack eloszto kell elméletben. Ez a legolcsobb megoldás.

Másik ötletem: 2db wireless füles ugyanarra a frekvenciára hangolva.

Eredeti felállásban marad az elöttem kommentelö megoldása. Annyit hozzáfüznék, hogy pl 1 fullhd film lejátszása megterheli a laptopot, 2-nél nagy valoszinüséggel akadna. Ha gyengébb notirol van szo akkor ez megeshet divxnél is. Ha megy a 2 film, akkor mehet a stereo laptoprol, 5.1-es fülesek (nem csak virtuálisok) léteznek usb-s kivitelben, ilyenkor annak saját hangkártyája van. Igy meg is lenne a két hangkari is.

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#2281) dudika10 válasza enamessias (#2280) üzenetére


dudika10
veterán

" csak egy jack eloszto kell elméletben. Ez a legolcsobb megoldás."

És hangminőségben biztos, hogy ez a legrosszabb is.
Nem hiába nem ajánlottam.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#2282) petkow


petkow
tag

Sziasztok!

Vettem ma egy Roccat Kave-et (főleg játékhoz akarom használni), és most szembesültem a gonddal, hogy az alaplapi realtek hd (alc 888) al használhatatlan, mert ennek a driverében nincs 5.1 headphone konfiguráció. Nem tudtok valami megoldást erre?

(#2283) dudika10 válasza petkow (#2282) üzenetére


dudika10
veterán

Használd 5.1-es hangszóróként. Legalább nem lesz zajos. Hátrányod nem fog származni belőle.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#2284) petkow válasza dudika10 (#2283) üzenetére


petkow
tag

lehet hogy hülye vagyok, de én úgy rémlik meg mintha tanultam is volna ilyet, hogy kurvára nem mind1
5.1 hangszóróként állítva gyakorlatilag szart se ér, még kevésbé van térhangzása mint egy sztereó fejhallgatónak... teljesen más hangkimenet kell egy fejhallgatónak mint egy hangszórórendszernek, ugyanis a hangszórónál a szobában szóródik a hang, fejhallgatónál nem, meg az időzítéssel is variálni kell
enélkül a beállítás nélkül semmire se jó az egész

(#2285) dudika10 válasza petkow (#2284) üzenetére


dudika10
veterán

Egy nagy impedanciájú fejhallgatónak kell külön erősített kimenet, a számítógéphez gyártottaknak nem kell ilyen általában.
Nem tudom milyen bajra gondolsz az időzítésnél, nincs ott semmi féle baj.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#2286) petkow válasza dudika10 (#2285) üzenetére


petkow
tag

a térbeli hallás a fázisdifferencián alapul, és ezzel kell valamit variálni fejhallgatónál, meg mesterségesen kell áthallást generálni a külső hangszórókhoz képest mert itt ugye csak egyik fülbe jut az egyik oldalról valami, a hangszórónál meg késéssel, visszaverődéssel eljut a másik fülbe is
szóval a kettő abszolút de nem egyezik meg, mindenféle átkeverő fázisdifferenciáló eljárással szokták a fejhallgatókat meghajtani

(#2287) dudika10 válasza petkow (#2286) üzenetére


dudika10
veterán

Azért nem teljesen jó ide az amit írsz.
Próbáld csak ki. :)

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#2288) petkow válasza dudika10 (#2287) üzenetére


petkow
tag

hát épp ezért vacakolok, mert a realtek HD-n nem találtam 5.1 headphone konfigot... átraktam 5.1 speakerre, de abszolút nem érzem azt a hudenagy térhatást, semmivel se több egy stereó fejhallgatónál.... ha sztereó fejhallgatóra rakom a realtek konfigot még talán jobb is.. pedig ilyenkor biztos nem használja a többi csatornát, csak a két frontot
az elöl-hátul közötti eltérést szinte egyáltalán nem érzékelem (ha 5.1 hangszórórendszerre állítom)

(#2289) dudika10 válasza petkow (#2288) üzenetére


dudika10
veterán

Az, hogy mennyire van térhatás az függ attól is, hogy mivel teszteled.
Próbálj ki valami filmdemót vagy hasonlót.
Játékok alatt eltérő a térhangzás.
Egyébként az 5.1-es fejhallgatókat én nem tartom valami nagy számnak. Nekem nem váltak be igazán. Én maradtam a sztereo fejhallgatóknál és a hangfalnál, nem fogott meg. szóval nem vagyok meglepve, hogy nem esett le az állad a térhatástól.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#2290) enamessias válasza petkow (#2288) üzenetére


enamessias
aktív tag

1. Ha egy jobb hangkártyával probálod majd ki, máris jobb lesz!
2. Még alaplapi hangkártyáknál is lehet driverében finom hangolni, csatornánként hangeröt, késleltetést állitani. Kis türelemmel belöhetö.
3. Amit meg mondasz, hogy a csatornákat át kellene hallani, ilyen fejes is létezik már! Ráadásul ezt hardveresen oldották meg! A termék neve: Psyko.

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#2291) petkow válasza enamessias (#2290) üzenetére


petkow
tag

1. Ja, úgy látom elkerülhetetlen, úgyhogy jövő héten veszek egy Asus Xonar DX -et.
2. Ez érdekelne. És hogy lehet?
3. Ja azt ismerem, de 80 rongyot nem adok ki érte.

(#2292) dudika10 válasza petkow (#2291) üzenetére


dudika10
veterán

Nem értem mi a problémád.
Nem emlékszem egyik hangkártya driverében se 5.1-es fejhallgató beállításra és nincs is rá szükség, ugyan úgy fog működni ahogy az 5.1-es hangfalak is.
Késleltetésállításnak pont akkor van értelme amikor nem egyforma távolságra vannak a füleidtől például a hátsó hangszórók, fejhallgatónál nincs értelme, mert pont az a lényege, hogy "ideálisak a körülmények".
Engem meg az érdekelne, hogy hogy oldották meg a Psyko esetében az áthallást. Valamit összekevertek, az a kis ablakocska azért van, hogy nyitott és zárt rendszerűként is működjön a fejhallgató.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#2293) S*Tom* válasza petkow (#2288) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Szia! Nekem is Kave-m van és nem valami fényes nekem sem a lapomhoz kapott X-Fi-nek nevezett csoda, de ha kave controlerén állítgatom a térhatást, vagy csak kapcsolgatok a módok között süketnek kell lenni, ha nem hallasz térhatást. Nálam a legkisebb állítás a csuszkákon jól kivehető különbséget jelent. Cserélj hangkártyát biztos, hogy javul, az integrált nem ér semmit!

(#2294) LordAndrew


LordAndrew
tag

Sziasztok, vezeték nélküli 5.1 hangzású fülest keresek. Milyenek jöhetnek szóba? (Csatlakozó mindegy, lehet USB és lehet 3 db kis jack dugós is, a hangkártyám támogatja az 5.1-et, de az optimális az lenne, ha lenne egy optikai csatlakozója is, hogy az xbox-ot is ráköthessem)

(#2295) enamessias válasza LordAndrew (#2294) üzenetére


enamessias
aktív tag

Én egy ilyenröl tudok: [link]

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#2296) sting2


sting2
addikt

Üdv Gamerek!

Roccat Kave 5.1 fülest tudom használni Ps3 és 360-hoz?
Erősítőre kötném, csak az zavar hogy mindez Jack dugóval történik, nem pedig optikai kábellel. Vagy közvetlen a konzolba kell csatlakoztatni?
Nem jelent ez minőség romlást, a térhangzás javára?
Minden választ előre is köszönök

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

(#2297) enamessias válasza sting2 (#2296) üzenetére


enamessias
aktív tag

Ha jol ertem es hifi 5.1 erositore akarod kotni a fejest, akkor az igen komoly minosegi romlast okozna a fejhalgatoban orokre.

Amugy a meglatasod annyiban igaz, hogy konzolokbol optikai kabellen erheto el az 5.1! Ezert sima 5.1-es fejeseket nem tudsz kozvetlenul hozzajuk hasznalni. NEM erosito, hanem egy decoder kell hozza.

Sharkoon X-Tatic 5.1 Dolby Headset: ehhez a fejeshez jar egy Sound Control Unit ami elvegzi a feladatot. Vagy ilyen fejest veszel, vagy csak az SCU-t hogy mas fejessel hasznalhasd.

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#2298) sting2 válasza enamessias (#2297) üzenetére


sting2
addikt

Ezt még senki sem javasolta, köszi.
Ezek szerint ha közbeiktatok (veszek hozzá, pluszba) SCU dekódert akkor minőség romlás nélkül hallom, 5.1-be a konzolom?
Akkor már jöhet a Roccat, ugye? :)

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

(#2299) enamessias válasza sting2 (#2298) üzenetére


enamessias
aktív tag

Igen, csak nem éppen olcso külön az SCU, sajnos, de én is ilyen megoldáson töröm a fejem, mert ilyen dolby decodert manapság nem nagyon árulnak mások. Amerikában ugyanezt a set-et és darabjait, más márkanéven, ugyanilyen áron mérik, ezért onnan se éri meg behozni.

Ha belevágsz és sikerül ezt igy összehozni (SCU+Roccat), akkor kiváncsi lennék a végeredményre! Sharkoon teszteket olvastam, amik nem gyöztek meg, de a dekodert más fülessel használva szerintem egy jo dolog lehet!

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#2300) sting2 válasza enamessias (#2299) üzenetére


sting2
addikt

Kezdem érteni a sok Sharkoon, vásárlást...

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.