2018. december 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
10. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Benchmarkok - 3DMark Fire Strike

A modern, mindenféle utótag nélküli 3DMark epizód DX11-es tesztje a Fire Strike nevet kapta, és igen komoly terhelést ró a kártyákra annak ellenére, hogy mindössze 1280x720-as felbontásban fut.

A jelenleg legmodernebb 3DMark teszt élmezőnyét a Radeonok uralják, a GCN generációban mindegyik típus, minden konfigurációban szépen verte a vele azonos kategóriában induló GeForce-ot. A Fermi vs Terascale 2 csatában már kiegyenlítettebb a küzdelem, itt vegyesen végeznek zöld vagy vörös kártyák az élen.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

2 GPU-s skálázódásban egyértelműen a Crossfire a nyerő ebben a tesztben, a listára pillantva erős vörös dominancia látszik. Ami szembetűnő azonban, hogy az elméleti 200%-os határt nem igazán sikerült megközelítenie egyik kártyának sem, vagyis mindkét gyártónak lenne még mit finomítani a drivereken.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-s skálázódásban kiegyenlítettebb a küzdelem, ám az eredmény még elkeserítőbb: 130% fölé egyedül a HD 7970 tudott keveredni, a többi modell esetében nem túl sok előnnyel jár a harmadik kártya beszerelése. A leggyengébbek ebből a szempontból értelemszerűen a legerősebb modellek, de a többi kártyával sem sokkal jobb a helyzet.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

4 GPU-s üzemmódban ismét a Radeonoknál a skálázódási előny, bár hatalmas tűzijátékot itt sem élvezhetünk: az elméleti 200%-os határt messze alulmúlja az összes szereplő teljesítménye, de ez az eddigi eredmények fényében talán már nem lep meg senkit.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

10. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.