2020. április 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
35. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX10 era - Tom Clancy's HAWX

Műfaj: Repülőgép szimulátor
Megjelenés: 2009. március 17.
Mérési módszer: 1

Hirdetés

A Tom Clancy's HAWX repülőgépszimulátor saját beépített benchmark tesztje egy intenzív légicsata jelenetet vetít le.

A sort 2 és 3 GPU-s kiépítéssel is a GTX 285 vezeti, ám a GTX 295 Quad SLI teljesítménye is kiváló a magasabb felbontásban. Úgy tűnik, AMD fronton is erősebb 3 GPU mint 4, hiszen a 4890-ekből épített háromkártyás rendszer is megverte a párba kötött 4870 X2-ket. Nagy általánosságban egyébként elmondható, hogy az azonos kategóriában induló AMD és NVIDIA kártyák között ebben a tesztben nincs drasztikus különbség.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

A Crossfire 2 GPU-val jobban skálázódik ebben a játékban az SLI-nél, hiszen az összes AMD modell nagyon közel került az elméleti 200%-os határhoz, míg a GeForce-ok ennél jócskán gyengébben teljesítettek ezen a fronton.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val fordul a kocka, és az SLI lesz hatékonyabb, bár a 9800 GTX+ kivételével az összes típus szereplése elég gyenge ebben a kiépítésben. Valószínűleg itt is az utolsó kártya 4x-es PCIE foglalata limitálta a teljesítményt sok esetben.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

A 4 GPU-s skálázódási grafikonon szép sormintát kapunk, vagyis egyik gyártó technológiája sem emelkedik egyértelműen a másik fölé, de összességében elmondható, hogy az elméletileg elérhető 200%-os skálázódástól nagyon messze van az összes kártya. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a háromkártyás konfigurációk nyerték ezt a tesztet, annak ellenére, hogy azok sem skálázódtak valami fényesen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

35. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.