2020. április 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
38. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX11 era - Metro Last Light

Műfaj: First Person Shooter
Megjelenés: 2014. augusztus 26.
Mérési módszer: 1

Hirdetés

Szép grafikát felvonultató First Person Shooter, melynek saját beépített benchmarkjával gyerekjáték a tesztelés. A cikkben a "Redux" változat szerepel, mely elméletileg feljavított grafikát kapott, de én nem vettem észtre nagy különbséget az eredeti verzióhoz képest.

Full HD-ban a 780 Ti, 4K-ban pedig a 290X konfigurációk bizonyultak erősebbnek, mindkét esetben a 2 kártyás kiépítés elverte a 3 kártyásat. A 4 GPU-s eredmények sem túl rózsásak, vagyis ebben a játékban 2-nél több GPU-t használni fölösleges. A Terascale 2-es Radeonok teljesítménye viszonylag gyenge volt, a Fermi-s GeForce-ok meggyőzőbb eredményeket értek el.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

2 GPU-val nagyszerűen skálázódik az SLI és a Crossfire is, egyedül a 780 Ti marad le kissé, valószínűleg a processzorlimit miatt.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val már korántsem ilyen jó a helyzet, hiszen míg a Radeonok többsége fel tud ugyan mutatni egy egészen elhanyagolható gyorsulást a harmadik kártya beszerelésének hatására, addig az összes GeForce, valamint a 290X is csak lassult tőle.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

4 GPU-val sem sokkal jobb a helyzet, itt is a Crossfire tűnik hatékonyabbnak, de a gyorsulás mértéke most is nagyon alacsony.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

38. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.