2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
42. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX11 era - The Witcher III

Műfaj: Akció / Kaland
Megjelenés: 2015. május 19.
Mérési módszer: 3

A Witcher sorozat harmadik epizódja kemény próbatétel elé állítja a modern kártyákat is. Ebben a címben is találkozhatunk haj-fizika szimulációval, mely ezúttal az NVIDIA által fejlesztett HairWorks rendszer, de a Tomb Raider-ben lévő TressFX-hez hasonlóan itt is jelentkezik a Multi-GPU rendszerek alatti hibás működésből fakadó haj vibrálás, bár kisebb mértékben.

Ez a kifejezetten magas gépigényű játék az NVIDIA kártyáinak kedvez, így a 780 Ti SLI páros vezeti a sort, 3 és 4 GPU-val viszont nem igazán működött a skálázódás. A program nem fut 4K-ban a GPU-nként 1 GB VRAM-ot alkalmazó kártyákon, de a Fermi-s GeForce-ok 1,5 GB-ja már elég neki.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

2 GPU-s skálázódásban tarol az SLI, mely kiválóan üzemelt a legtöbb kártya esetében. A Radeonok skálázódása sokkal gyengébb, közéjük csak a vélhetőleg processzorlimitbe ütköző 780 Ti került be.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val az érdekes módon jól skálázódó HD 6970-en kívül egyik kártya sem tudott értékelhető sebességnövekedést felmutatni, sőt a legtöbb esetben lassulás volt tapasztalható.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

A 4 GPU-s skálázódás gyakorlatilag sem a Crossfire, sem az SLI esetében nem működött, egészen minimális gyorsulást látunk csak, a GTX 690 esetén pedig lassulás mutatkozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

42. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.