2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
37. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX11 era - Far Cry Primal

Műfaj: First Person Shooter
Megjelenés: 2016. március 1.
Mérési módszer: 1

A Far Cry sorozat aktuális legújabb része az őskorba kalauzol minket, ám ez a különös mellékág nem változtat a széria szokásosan magas grafikai színvonalán. A játék beépített Benchmarkját futtattam a mérésekhez. Fontos megemlíteni, hogy a Terascale 2-es Radeonokkal (HD 5-6000 széria) a víz megjelenítése sokkal kevésbé volt részletes, mint a többi kártyával, vagyis ha kiugróan jó eredményeket érnek el, akkor ennek (részben) ez is lehet az oka.

60 FPS-nél processzorlimitbe ütközünk (a félreértések elkerülése végett nem az történt, hogy véletlenül bekapcsolva maradt a v-sync, hiszen 61-62 FPS-es eredmények is születtek, de 60 FPS-nél crop-oltam a grafikont a könnyebb áttekinthetőség érdekében). A nagy Radeonok 3 kártyás skálázódása nem működött, de a 290X még 2 GPU-val is meg tudja verni a 780 Ti 3-way SLI-t. Utóbbinál a 4K-ban 50 FPS-es rejtélyes limit is beleszólhatott az eredménybe. Amelyik kártya nem rendelkezik (GPU-nként) minimum 2 GB VRAM-al, azzal 4K-ban nem futott le a teszt (fagyás lett az eredménye a benchmark elindításának - ezt azért kezelhették volna profibban is a játék fejlesztői).

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

A 2 GPU-s skálázódási versenyt meglepetésre a 290X nyerte, pedig az ilyen erős típusok általában gyengébben skálázódnak a processzorlimit miatt. Ellenfele, a 780 Ti viszont csak a vert mezőnyben szerepel. Az SLI és a Crossfire versenye ezt leszámítva viszonylag kiegyenlített.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val vegyes az eredmény, az SLI tűnik hatékonyabbnak, hiszen a GTX 480 meglehetősen jól skálázódik, és megközelíti a 150%-os elméleti határt, az erősebb Radeonok ellenben lassulást produkálnak.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

A 4 GPU-s skálázódási versenyt is az NVIDIA nyeri, ezúttal a GTX 690 brillírozik, de az 590-es is majdnem odafér a második helyre. Az 5970-es Radeon minimálisan, a 7990 pedig egyáltalán nem skálázódik 4 GPU-val.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

37. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.