2020. április 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
9. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Benchmarkok - 3DMark 11

A modern, DirectX 11-es 3DMark epizód igyekezett visszaszerezni a sorozat megtépázott hírnevét, így látványos grafikát vonultat fel, és főképp Expreme preset-tel a komolyabb kártyákat is megizzasztja.

A lista élén a 3 kártyás 290X fogat végzett, ám Extreme beállításokkal a GTX 780 Ti trió veszi át a vezetést. A 4 GPU-s összeállításoknak sem kell szégyenkezniük, hiszen előkelő helyen végeztek. A lista végén a kis GeForce-okat elverték a velük azonos kategóriában induló AMD kártyák, és általánosságban is igaz, hogy a Terascale 2-es Radeonok meggyőzőbben szerepeltek ebben a tesztben a Fermi alapú GeForce-oknál.

Hirdetés

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

Talán a végeredményt áttekintve nem meglepő, hogy a skálázódási grafikon élén Terascale 2-es Radeonokat találunk, melyek igencsak megközelítik az elméleti 200%-os határt, de a többi kártyának sincs oka szégyenkezésre, hiszen gyakorlatilag az összes típus nagyon szépen skálázódott a tesztben. Talán egyedül a GTX 780 Ti eredménye hagy némi kívánnivalót maga után, de az is csak a közvetlen ellenfél, az R9 290X több, mint 10%-al jobb teljesítményét látva.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

Az elméleti maximum 150%-ot még túl is teljesíti a HD 7970 skálázódása, amit vagy mérési hiba, vagy a kártyák közötti eltérő órajelek okozhatnak. A háromkártyás rendszerek skálázódása is jól működött a tesztben, a sort ismét a 780 Ti zárja, de most már nem nagy a lemaradása a 290X-hez képest.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

A 4 GPU-s skálázódási versenyt ezúttal a GeForce-ok nyerték, hiszen mindkét modell kiválóan teljesített. Velük csak a 7990-es monstrum tudja tartani a lépést, hiszen a Terascale 2-es modellek 4 GPU-val már nem skálázódtak túl jól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

9. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.