2018. december 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
31. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX10 era - Just Cause 2

Műfaj: Third Person Shooter / Sandbox
Megjelenés: 2010. március 23.
Mérési módszer: 1

"GTA klón" kategóriában indul a kissé bugyuta, ám népszerű Just Cause sorozat második epizódja, melynek beépített benchmarkja segítségével egyszerű a mérés. A GPU Water Simulation és a Bokeh Filter effektek AMD kártyákon nem elérhetőek, ezért a GeForce-oknál is kikapcsoltam ezeket a funkciókat az egyenlő esélyek jegyében.

Ebben a játékban végre meg tudta mutatni a 4 GPU erejében rejlő potenciált a GTX 295 Quad SLI összeállítás, és magabiztosan vezeti a mezőnyt. Mögötte 3 GPU-s testvére következik, majd jócskán lemaradva az AMD legerősebb konfigurációi, melyek közül a 3 GPU-s kiépítés bizonyult erősebbnek. 1 GPU-val aztán fordul a kocka, és a Radeonok elverik a velük azonos kategóriában induló GeForce-okat, vagyis a skálázódási grafikonok élére SLI fölényt tippelhetünk.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

Ahogy az várható volt, masszív NVIDIA fölény látható a skálázódási grafikon élén, egyedül a leggyengébb kártya, a 8600 GTS nem tudott vetélytársaihoz mérhető előnyt kovácsolni a második GPU beszereléséből.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val is az SLI hatékonyabb, bár a különbség ezúttal nem számottevő. A lista végén szereplő 4890-es Radeont valószínűleg a már sokszor említett 4x-es PCIE foglalat hátráltatta az átlagosnál jobban.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

4 GPU-val indul be igazán az SLI úthenger, hiszen nem hiába nyerte a tesztet a GTX 295 Quad SLI, hiszen ritkán látható kiváló eredménnyel zárt a skálázódási versenyben is az NVIDIA megoldása. A Radeonoknak ezúttal statiszta szerep jutott, főleg a 4870 X2 tudott igen keveset profitálni a második kártya beszereléséből.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

31. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.