2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
39. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX11 era - Sniper Elite 3

Műfaj: First Person Shooter
Megjelenés: 2014. június 27.
Mérési módszer: 1

Ez a játék közepes színvonalú grafikája ellenére kiválóan alkalmas a mérésekre, hiszen beépített Benchmarkkal rendelkezik, emellett pedig nem fut processzorlimitbe az erősebb kártyákkal sem, és kiválóan működik benne az SLI és a Crossfire is.

Dicséretes, hogy még a legerősebb kártyákkal sem futunk processzorlimitbe ebben a tesztben, vagyis a modern típusok is ki tudták futni magukat. Full HD-ban a 780 Ti 3-way SLI el is húzott, ám 4K-ban közbeszólt a rejtélyes 50 FPS-es limitje. Ennek ellenére ezen a magas felbontáson is egy NVIDIA összeállítás a nyerő, méghozzá a GTX 690 Quad SLI személyében. A Radeon kártyák minden kategóriában kis hátrányban voltak a GeForce-okkal szemben.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

2 GPU-s skálázódásban nagyon szép eredmények születtek, nem lehet panaszunk egyik modell teljesítményére sem. A Crossfire és az SLI nagyjából egyenlő mértékben tűnt hatékonynak, igaz a lista végén csak Radeonokat találunk, köztük meglepetésre a 7770-el, mely modern kártya lévén, jobban is skálázódhatott volna.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val csak az SLI skálázódik megfelelően ebben a tesztben, a 150%-os elméleti határt legjobban a GTX 680 közelítette meg. A Radeonokkal elhanyagolható mértékű gyorsulást, és sok esetben lassulást tapasztalhatunk a harmadik GPU beszerelésének hatására.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

4 GPU-vel is csak az SLI hatékony, mindkét GeForce szépen skálázódik, míg az AMD kártyák driverét gyakorlatilag nem írták meg 2-nél több GPU-ra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

39. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.