2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
14. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Benchmarkok - Unigine Valley (DX11)

A Heaven teszthez képest kevésbé hangsúlyos tesszelláció nem csak azt eredményezi, hogy a Valley által futtatott jelenetben kisebb a képminőségbeli különbség a DX11-es kártyák javára, de a processzorlimit bosszantó jelensége is felüti a fejét, hiszen sokkal kisebb terhelést kapnak az erősebb kártyák ebben a tesztben, mint a korábbi epizód esetén.

110 FPS környékén processzorlimit jelentkezik, ezt Full HD-ban elég sok kártya el is érte. Ez okozza a 780 Ti 3-way SLI vesztét is, hiszen 4K alatt a már korábban említett 50 FPS-es limitbe ütközik, holott 2 GPU-val ez a probléma nem áll fenn. A GeForce-ok becsületét ezért a GK104-es kártyák mentik meg, melyek 3 és 4 GPU-s felállásban is remekül szerepeltek, és az élen végeztek. A Valley a Heaven-hez képest kevésbé épít a tesszellációra, ezért a Radeonok kissé háttérbe szorultak ebben a tesztben.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

A 2 GPU-s skálázódási verseny nyertese a Crossfire, de a 780 Ti kivételével gyakorlatilag az összes kártya kiválóan szerepelt ebből a szempontból.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val fordul a helyzet, és az SLI működik hatékonyabban, kivéve természetesen ismét a 4K alatt gyengélkedő, Full HD-ban pedig processzorlimitbe ütköző 780 Ti 3-way SLI konfigurációt.

Csakúgy mint 3 GPU-val, a dupla GPU-s monstrumok skálázódási versenyét is az SLI nyeri. Különösen kiemelkedő a GTX 590 teljesítménye, amely igen közel került az elméleti 200%-os határhoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

14. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.