2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
43. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - DX11 era - Assetto Corsa

Műfaj: Autóverseny szimulátor
Megjelenés: 2013. november 8.
Mérési módszer: 1

Az Assetto Corsát az első olyan vérbeli autószimulátorként harangozták be, amelynél a látványra is különös hangsúlyt fektettek, és valóban meglehetősen szép grafikával szórakoztat minket a játék. Előző cikkem óra kapott egy beépített Benchmarkot, így természetesen már azzal végeztem el a mérést.

Masszív Radeon fölénnyel találkozhatunk a lista élén, az AMD kártyáival jól működött a 3 kártyás kiépítés, míg a GeForce-okkal nem igazán. 4K-ban az 1 GB memóriát alkalmazó kártyák nem tudtak értékelhető eredményt elérni, 3 és 4 GPU-val pedig az 5870 és az 5970 teljesen összeomlott, nem futott le a teszt velük, de érdekes a HD 7770 gyengélkedése is, 1 és 2 GPU-val egyaránt. Ennek ellenére ebben a játékban elsősorban a Radeon kártyák domináltak.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

Skálázódásban is egyértelműen a Crossfire oldalán van az előny, a 200%-os elméleti határt az összes Radeon kártya jobban megközelítette, mint a GeForce-ok, sőt a 6970 még túl is lépte, de ez valószínűleg mérési hibának tudható be.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val tovább növekszik a Crossfire előnye, hiszen a GeForce-ok alig tudtak előnyt kovácsolni a harmadik kártya beszereléséből, sőt a 780 Ti még lassult is. Az 5870-en nem futott le a teszt 3 GPU-val, így értelemszerűen skálázódási pontot sem szerzett.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

4 GPU-val marad a Crossfire fölény, főképp a 7990 teljesítménye meggyőző, mely csaknem tökéletes skálázódást mutatott be. A GeForce-ok szereplése kevésbé meggyőző, az 5970-el pedig nem futott le a teszt 4 GPU-val.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

43. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.