2018. december 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
13. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Benchmarkok - Unigine Valley (DX10)

A Heaven-nél látványosabb, szebb grafikát vonultat fel a Valley című Unigine tesztprogram, ám a kevésbé hangsúlyos tesszelláció miatt itt kisebb a képminőségbeli eltérés a DX10-es és 11-es kártyák között.

A völgy dx10-es királya a GTX 285 3-way SLI lett, hiszen mindkét felbontásban abszolút győzelmet zsebelt be, de gyorsan hozzá kell tenni, hogy (a Heaven-hez hasonlóan) az AMD kártyák 3 és 4 GPU-val nem skálázódtak ebben a tesztben sem. Ezt is figyelembe véve viszont dicséret illeti a Radeonokat, hiszen a HD 4890 CF verte a GTX 285 SLI-t, és a 4870 X2 is megelőzte a GTX 295-ös monstrumot. Utóbbi 4 GPU-val sem tudott felülkerekedni a 3 GPU-s 285-ös konfiguráción, vagyis vélhetőleg a csonkolt memóriabusz miatti alacsonyabb memóriamennyiség itt kiemelten éreztette a hatását.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

A 2 GPU-s skálázódási versenyben tarolnak a Radeonok: a Crossfire minden esetben felülkerekedik az SLI-n, abszolút győzelemhez segítve a vörös kártyákat.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

Érthetetlen, hogy ha 2 GPU-val ennyire jól működik a Crossfire a Unigine tesztjeiben, akkor ennél több GPU-hoz miért nem írták meg a drivert. Így itt ismét az SLI a nyerő, bár a GTX 285 kivételével a skálázódás a zöld oldalon is elég vérszegény.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

A Heaven-hez hasonlóan itt is csak az SLI skálázódik 4 GPU-val, ám az eredmények sokkal kevésbé kimagaslóak, csak mintegy másfélszeres eredményt kapunk duplázódás helyett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

13. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.