2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SLI vs Crossfire megateszt

  • (f)
  • (p)
12. oldal
Írta: |

Újra egy nagyszabású VGA teszttel jelentkezem: íme a Multi-GPU rendszerek csatája és története!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Benchmarkok - Unigine Heaven (DX11)

DirectX 11-es kártyákkal mutatja meg igazi arcát a Heaven tesztprogram, hiszen az extrém tesszelláció nagyon látványos, és amellett természetesen igencsak megterheli a kártyákat. Ezúttal már a 4K-s felbontást is bevetettem a méréshez.

Az extrém tesszellációnak köszönhetően a teszt nem futott processzorlimitbe, vagyis Full HD-ban a 3 kártyás GTX 780 Ti összeállítás meg tudta villantani az erejét. 4K-ban aztán megtapasztalhattuk a GTX 780 Ti 3-way SLI rákfenéjét: valamilyen rejtélyes oknál fogva 50 FPS-nél leszabályoz, mintha pont ennyi lenne az SLI híd, vagy a nem túl optimális PCI Express sávkiosztás limitációja. Más tesztekben is látni fogjuk majd ezt, ami itt még csak gyenge skálázódást okoz, ám sok esetben rányomja a bélyegét a 3 kártyás 780 Ti rendszer teljesítményére, és lassulást is okoz 2-ről 3 GPU-ra váltva, de kizárólag csak 4K-ban. UHD felbontásban egyébként éppen emiatt ebben a tesztben is a 3 kártyás 290X kombó volt a nyerő, de szépen szerepeltek a legerősebb 4 GPU-s összeállítások is.

Multi-GPU skálázódás 2 GPU-val (1 GPU-hoz viszonyítva)

A DX10-es modellekhez hasonlóan a DX11-es kártyákkal is kiválóan skálázódik a program 2 GPU-val, igen sok típus megközelítette az elméleti 200%-os határt, egyedül a GTX 780 Ti szereplése hagy némi kívánnivalót maga után már itt is.

Multi-GPU skálázódás 3 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

3 GPU-val az AMD kiküszöbölte a DX10-es tesztben látgató csorbát: ugyan a régi kártyák driverét elfelejtették megírni 2-nél több GPU-ra a Unigine tesztprogramokhoz, de a DX11-es modellek itt már vezetik a skálázódási versenyt. A sort ismét a 780 Ti zárja, elsősorban a már korábban említett, 4K alatt mutatott gyengélkedése okán.

Multi-GPU skálázódás 4 GPU-val (2 GPU-hoz viszonyítva)

4 GPU-val fordul a kocka, és az SLI működik jobban, de összességében a 6990-es kivételével minden kártya megfelelően skálázódott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

12. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.