Hirdetés

2023. december 8., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.

  • (f)
  • (p)
42. oldal
Írta: |

A párharc folytatódik a 3D gyorsítás két úttörője között. Figyelem, extrém hosszúságú és mélységű cikk!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Batman Arkham Knight - MEDIUM

Műfaj: Akció/kaland
Megjelenés: 2015. június 23.
Tesztelt beállítások: Normal, GameWorks OFF

A Batman kalandjait feldolgozó játékok egyik késői változatát szintén az utolsó körben válogattam be a cikkbe. Sajnos nem a legmodernebb rész, de manapság kevés beépített Benchmarkkal rendelkező játékból lehet válogatni.

Milyen a grafikája?

A játék grafikája nem néz ki rosszul, de kiemelkedőnek sem nevezném. Nagy kár érte, hogy az NVIDIA GameWorks-ös effekteket nem kapcsolhattam be a cikkhez, mert a Radeon kártyákon nem működnek. Különösen a feljavított, PhysX-alapú füst nézne ki jól, sajnos ennek hiányában kissé steril hatású a képi világ, és nincs is túl nagy különbség az egyes minőségi szintek között, sem látvány, sem sebesség tekintetében.

Milyen mérni vele?

A játék egy közepesen hosszú Benchmark jelenetet futtat, ami kényelmesen használható, a töltési idők alacsonyak, és a beállításokat is azonnal alkalmazza a játék, egyszóval ideális alany a mérésekhez.

A Radeon kártyák 172 FPS körül processzorlimitbe ütköztek, míg a GeForce-ok 200 FPS fölé is tudtak gyorsulni. Általában crop-olni szoktam a grafikonokat a processzorlimit közelében, de most úgy éreztem, hogy ezt a különbséget érdemes megmutatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

42. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.