2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.

  • (f)
  • (p)
44. oldal
Írta: |

A párharc folytatódik a 3D gyorsítás két úttörője között. Figyelem, extrém hosszúságú és mélységű cikk!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Chernobylite - HIGH

Műfaj: Kaland/horror
Megjelenés: 2019. október 16.
Tesztelt beállítások: Ultra preset

A csernobili atomkatasztrófa színhelye iránti érdeklődést nagyban fokozta az HBO nagyszerű sorozata, így nem csoda, ha az itt játszódó játékok is új erőre kaptak. A Chernobylite egyfajta horror játék, mely nagyszerű kidolgozásban mutatja be a helyszínt.

Milyen a grafikája?

A magasabb minőségi szinteken nagyon látványos a grafika, de jól skálázható, így a gyengébb kártyákhoz is be tudjuk lőni.

Milyen mérni vele?

A Benchmark jelenet nagyon hosszú és unalmas, ám ennél sokkal nagyobb probléma, hogy a végén mindössze 15 másodpercig mutatja az eredményt, és utána ugrik a következő jelenetre. Mondanom se kell, hogy mennyire frusztráló tud lenni, amikor a cikkben szereplő játékok közül messze a leghosszabb Benchmark jelenetet fél szemmel mindig figyelni kell, mert a végén csak egy igen szűk időablak áll rendelkezésre, hogy felírjuk az eredményt. Mindezt kártyánként kilencszer, azaz összesen kilencszázszor!

4K-ban a legerősebb kártyákat is megizzasztja ez a játék, de fejlesztés alatt álló címről lévén szó, valószínűleg még optimalizálnak majd rajta. Az élen erős NVIDIA dominancia látható, és ezúttal a sor végén a Kepler alapú GeForce-ok lemaradása sem vészes a kortárs Radeonokhoz képest.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

44. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.