2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.

  • (f)
  • (p)
56. oldal
Írta: |

A párharc folytatódik a 3D gyorsítás két úttörője között. Figyelem, extrém hosszúságú és mélységű cikk!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Dirt Rally - HIGH

Műfaj: Autóverseny/szimulátor
Megjelenés: 2015. december 7.
Tesztelt beállítások: Ultra preset + 4x AA

A korábban Colin McRae nevével fémjelzett Dirt sorozat igyekezett visszatérni a Rally szimulátor gyökerekhez, így a korábbi részeknél igényesebb, magasabb színvonalú programot kaptunk a Dirt Rally-val. Sajnos az új, modernebb epizós nem tartalmaz beépített Benchmarkot, így kénytelen voltam az eredeti, mára kissé koros változattal mérni.

Milyen a grafikája?

Már megjelenésekor sem számított kiemelkedőnek a látványvilág, cserébe viszont a gépigény nem magas, és igen jól skálázható, így kifejezetten gyenge gépeken is jól játszható a program.

Milyen mérni vele?

A Benchmark jelenet meglehetősen hosszú, hiszen egy komplett rally szakaszt végig kell nézni. Ezt leszámítva nincs ok panaszra, a menü egyszerű és jól használható, és a töltési idők is alacsonyak.

Régi játékról lévén szó, még a legmagasabb minőségi szinten is belefutottunk a processzorlimitbe, ami 160 FPS körül mutatkozik. Kiválóan szerepelt a Radeon Pro Duo, mely messze a legerősebb AMD kártyaként egyedül a 2080 Ti-tól kapott ki. Érdekes, hogy a Kepler-es GeForce-ok nem szerepeltek túl jól, pedig ez a hagyományos környezet elvileg kedvezne nekik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

56. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.