2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.

  • (f)
  • (p)
25. oldal
Írta: |

A párharc folytatódik a 3D gyorsítás két úttörője között. Figyelem, extrém hosszúságú és mélységű cikk!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Far Cry New Dawn - LOW

Műfaj: First Person Shooter
Megjelenés: 2019. február 15.
Tesztelt beállítások: Low preset

A Far Cry sorozatot, azt hiszem, nem kell bemutatni senkinek, hiszen az egyik legnagyobb múltra visszatekintő First Person Shooter a jelenleg is futó szériák közül.

Milyen a grafikája?

Meg kell, hogy mondjam, hogy egyáltalán nem nyűgözött le a játék grafikája. Az első Far Cry rész láttán annak idején a földön keresgéltük az állunkat (persze a gépigényétől annyira már nem voltunk boldogak). Ehhez képest ez a mostani epizód kifejezetten sivár, élettelen, mondjuk ki: ronda grafikát vonultat fel. Kis túlzással ennél még az első rész is szebb (vagy legalábbis az én szememnek sokkal kellemesebb) volt, pedig a megjelenése óta már 17 év telt el! Szerencsére ehhez idomulva a játék gépigénye sincs az egekben, viszont az egyes detail preset-ek közötti látványbeli különbség szinte észrevehetetlen.

Milyen mérni vele?

Ebből a szempontból jól vizsgázott a program: a menürendszer gyors és könnyen kezelhető, a töltési idők alacsonyak, a detail preset-ek közötti váltáskor nem kell újraindítani a játékot, és a Benchmark jelenet is aránylag rövid.

Alacsony minőségi szinten a processzorlimit 120 FPS-re emelkedik, ami még mindig nagyon alacsony érték ahhoz képest, hogy egy modern, 8 magos CPU teljesített szolgálatot a tesztgépben. A játszható sebességet a legalacsonyabb felbontásban itt már szinte az összes kártya képes teljesíteni, vagyis összességében egy alacsony gépigényű játékról van szó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

25. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.