Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4205) audi100td


audi100td
nagyúr

Sziasztok,

olyan problémám adódott, hogy új albérletbe költöztünk és UPC-s internetre szeretnénk átállni T-Home-ról, mivel utóbbi ebben az épületben elég lassú szolgáltatást tudna csak nyújtani az elavult kábelezés miatt (5Mbit/s vs. 120Mbit/s). Nos, a probléma az, hogy miután konzultáltunk a UPC-vel kiderült, hogy az előző albérlő 200e Ft-os tartozást halmozott fel és amíg azt nem egyenlíti ki valaki addig ők ide nem kötnek be semmit, hozzátenném kábel TV-t is szerettük volna. Fel vettük a kapcsolatot a főbérlővel, aki állítólag erről nem tudott semmit + külföldi és egy második emberen keresztül megy a kommunikáció, ebből kiindulva nem látok sok esélyt az ügy rövidtávú rendezésére.

Mit lehet ilyenkor tenni? Jogos a UPC fellépése? Mármint érthető számomra, hogy tartoznak nekik, de ezt miért rajtunk akarják leverni? Azt hittem egy szerződés első sorban egy adott személyhez tartozik.

(#4206) forrest85 válasza audi100td (#4205) üzenetére


forrest85
senior tag

Furcsa, mert az előfizetői szerződés nem névhez kötött?(személyi adatokkal együtt)

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#4207) audi100td válasza forrest85 (#4206) üzenetére


audi100td
nagyúr

Tudtommal de, szóval én sem értem.

(#4208) Sz_Imre válasza audi100td (#4207) üzenetére


Sz_Imre
senior tag

Hasonló eset, nővéremék akartak volna Digi műholdas TV bekötetni, de az előző tulajnak volt tartozása (az nem tudom, hogy mennyi volt a tartozása), de nekik kellet volna kifizetni, ami persze nem tettek, így inkább hagyták az egészet.

Nem értem én sem, hogy miért nekik kellet volna kifizetni, mikor nem is az ő nevükhöz szól a szerződés. Fura egy megoldás... :U

[ Szerkesztve ]

(#4209) audi100td válasza Sz_Imre (#4208) üzenetére


audi100td
nagyúr

Valóban elég fura "megoldás", a szolgáltatónak nem áll érdekében új ügyfélhez jutni?! Azért frusztráló a dolog, mivel se TV-ből se internetből nem lenne ebben a lakásban olyan szolgáltató aki hasonlót tudna nyújtani, sőt csak egyenesen gyenge minőséget drágán.

A UPC részéről jogos ez a hozzáállás vagy van esetleg értelme valamilyen hatósághoz fordulni?

(#4210) Acheron válasza Sz_Imre (#4208) üzenetére


Acheron
őstag

Tulajdonosváltásnál könnyebb, erről szól az átadás átvétel, együtt végig kell járni a közműveket és szolgáltatókat. Ha van adásvételi, lezárják a korábbi számlát és megkötik az új szerződést veled. Ezt mindenképp meg kell tenniük, ha az ingatlan tulajdonos személye megváltozott.
Albérletes esetnél vagy a főbérlő nevén van az előfizetés, vagy a meghatalmazásával lett megkötve (enélkül a UPC szóba sem áll az emberfiával, ha nem tulajdonos), így ez elég reménytelennek tűnik.

(#4211) club1 válasza Acheron (#4210) üzenetére


club1
veterán

Konkrétan én az elektromos művekkel jártam úgy, hogy vettem egy telket, ahol az előző tulaj nem fizetése miatt kikötötték az órát. Hiába volt adás-vételim, több mint egy év után, a 200e Ft tartozás rendezése után kaptam csak új órát.
Ha így lenne ahogy írod, akkor nem egy családban mennének az átírások a rokonok között, ezzel megoldva a szolgáltatások visszakötését...

[ Szerkesztve ]

(#4212) funkygee válasza club1 (#4204) üzenetére


funkygee
aktív tag

A hang nálunk is.. :o

(#4213) Acheron válasza club1 (#4211) üzenetére


Acheron
őstag

Én csak arról írok, amit megéltem.
Családi házat vettem, és az átíráskor derült ki, hogy a tulaj nem kis közüzemi tartozásokat halmozott fel. Gáz, víz, áram - ami csak lehet.
Szerencsére együtt jártam be a jóemberrel az összes szolgáltatót, és kisebb nagyobb huzavonák árán mindenhol az történt, amit írtam - lezárták az előző tartozást és velem új szerződést kötöttek ugyanarra az ingatlanra. Igaz, volt ahol bepróbálkoztak ezzel a "ki kell fizetnie, ha szerződést szeretne" szöveggel, de finoman szólva annyiban maradtunk, hogy ez viccnek is rossz - ott is leszerződtünk. A vizesek voltak a legkukacosabbak, az áramszolgáltató a legrugalmasabb.
Meglehet, ez adásvételi szerződés kérdése.
Őszintén, mi közöm nekem az előző tulaj dolgaihoz? A tartozásait és bűneit nem vettem meg :N
Szomorú, hogy ilyen van, amit írsz, ez teljesen irreális, a szolgáltató...hmm... piszoksága(nem ezt akartam írni...) - ennyiért talán új leágazást is csinálnak új órával... :((( Kizárt, hogy ilyenért fizetnék. :(

[ Szerkesztve ]

(#4214) TheHardOne válasza audi100td (#4205) üzenetére


TheHardOne
tag

Ez azért van, mert így nem lehet eljátszani azt, hogy a közös háztartásban élők (papa, mama, gyerekek...) mind új szerződést kötnek, ha nem fizetés miatt az előzőt kikapcsolják. Emiatt szükséges az ingatlant is "figyelni", hiába névhez kötött a szerződés.

lehet találgatni "kik" miatt van/lett így...

(#4215) Handball94


Handball94
aktív tag

FB50-hez vajon hoznak wifis router-modemet ha úgy is jönnek kábelezni telefont, vagy külön kell igényelni? Úgy is betegeskedik a sokéves routerem, kíváncsi lennék mennyit bír ez az upc modem/router

(#4216) Intruder2k5 válasza Handball94 (#4215) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez csak opcionális, és nem kötelező, tehát kérni kell! Tőlem megkérdezték szerződéskötéskor, hogy kérem-e, de nem kértem, mert van sajátom, ami jobb...

(#4217) barnam_ válasza modi (#4184) üzenetére


barnam_
nagyúr

Ez a legjobb:
"A upc mobilinternet csomagok elméleti maximális le- és feltöltési sebessége: 7,2/1,4 Mbit/s, az egyedi garantált le- és feltöltési sebessége: 0/0 Mbit/sec."

(#4218) csasaKKP válasza barnam_ (#4217) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Mindegyik mobil szolgáltató ezt garantálja, nem újdonság... :K Sajnos... :W

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4219) emsy83 válasza barnam_ (#4217) üzenetére


emsy83
csendes tag

Jajjjj valaki segítsen! Arra gondolom nem sikerült rájönnöd, hogy miért van így de nekem rögtön ez ugrott be példaként: Befizetsz egy barlangi túrára, és ott szeretnéd használni (séta közben nagyon biztonságos .... :) ) szerinted menni fog? Gondolom ezért 0/0
Engem mondjuk nem érint, nem használok semmilyen mobilnetet!

(#4220) Gubek-Einste válasza Handball94 (#4215) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nekem van Cisco EPC3925 FP120 mellett és teljesen meg vagyok vele elégedve, a wifi-t csak egy G-s Android telefonnal használom így a sebességről nem tudok nyilatkozni de egy 67 nm-es lakásban minden gond nélkül tudom használni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4221) barnam_ válasza emsy83 (#4219) üzenetére


barnam_
nagyúr

Van egy fickó, aki úgy 2 hetente bejár a Voda Westendbe, kicsit ordibálni a 1270-el... mert hogy a belvárosban nincs térereje, de az előfizetést meg fizetnie kell. Ezt azért tehetik meg vele, mert nevetséges ez a garantált sávszélesség.

A példád meg abszolút nem életszerű, normális felhasználási feltételek mellett kell lennie egy garantált sebességnek, különben semmi értelme nincs a 21 Mbit-es netnek.

(#4222) Acheron válasza emsy83 (#4219) üzenetére


Acheron
őstag

Jujj :)
A szolgáltatás elméleti és garantált értékét a szolgáltatással lefedett területre szokás megadni. Ahol egyébként sincs szolgáltatás, ott nyilván a max és min érték sem értelmezhető.
A 0/0 egyszerűen annyit jelent, hogy a szolgáltató semmilyen garanciát nem tud vagy nem akar vállalni arra, hogy a szolgáltatás minden körülmények között működik. A legtöbb mobilszolgáltatónál így van mobilnet esetén, ez nem UPC sajátosság. Főleg, hogy a Voda hálózatát tervezik használni :D
Idézet a Vodafone ÁSZF -ből:
"GARANTÁLT SEBESSÉG
A követelményre a Szolgáltató által megadott célérték minden technológiához tartozó lefedettségi területen (GPRS/EDGE/3G/HSDPA/HSUPA): 0/0 Mbit/s"

(#4223) leviiibog


leviiibog
csendes tag

Sziasztok!

Azzal a gonddal fordulnék hozzátok, hogy a településünkön a régi szolgáltatót (Rubicom) leváltotta a UPC, ami nemrég ide is behozta a Fiber Power internetet (mi a régi csomag helyett egy Fiber Power 25-öset kaptunk), ami néha hozza a jó pingeket (10-50ms), és a 20-25Mbit-es sebességet, de néha csak (főként délben, vagy estefelé) 300ms körüli pingeket és maximum 10Mbit-es (néha csak 3Mbit!!!) letöltési sebességet mutat, a feltöltés rendben van. A modem egy Thomson THG540, a router egy TP-Link WR741N. A furcsa az, hogy néha szinte egy csapásra helyreáll minden, aztán megint ez.

Ez még a friss hálózat miatt van, esetleg valami más lehet a háttérben?

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4224) kabelmania27 válasza leviiibog (#4223) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

192.168.100.1 címet írd be a böngészőbe, nézd meg a jelszintet.
Koax kábelezés hogy van kialakítva a lakásban?
Milyen osztók vannak nálad?

(#4225) leviiibog válasza kabelmania27 (#4224) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Huhh, van egy jó pár ismeretlen szó abban amit írtál :DDD.

Azért megpróbálom a lehető legtöbb információt átadni.
Itt egy kép a modem oldaláról:

Az internethez a padlásról érkezik egy vastag fehér kábel (azt tippelem, hogy ez a koax kábel).

Az osztókról, pedig nem tudok érdemi információt adni (létezik olyan opció, hogy nincs is?).

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4226) kabelmania27 válasza leviiibog (#4225) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Rossz a vételi szinted, ha nincs tévé előfizetés nincs osztó.
Világosban fel kellene menned a padlásra és megnézni milyen osztó van fent.

(#4227) leviiibog válasza kabelmania27 (#4226) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Egy négyes és egy kettes osztón jut el a modemhez a jel.

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4228) Intruder2k5 válasza leviiibog (#4227) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Reklamáld meg a 1221-en, hátha kapsz egy CISCO modemet, az jobban elviseli az alacsony jelszinteket! És lehet, hogy ha kijönnek, helyre is rázzák valamelyest... Ha most ilyen rossz a jelszint, akkor ez a hőségben még sokkal rosszabb is volt!

[ Szerkesztve ]

(#4229) kabelmania27 válasza leviiibog (#4227) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Át kellene alakítani a kábelezést, a bejövő kábelre rakd a kettes osztót egyik ág modem másik ág a négyes osztóba abból mehet a négy tévébe a kábel, ha nincs négy tévé a lakásban hármas vagy kettest kellene betenni a négyes helyet.

(#4230) leviiibog válasza kabelmania27 (#4229) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Azt hiszem megfogadom Intruder2k5 tanácsát és zaklatom őket egy kicsit, nem szeretném a padláson barmolgatni a dolgokat, de azért köszönöm a segítséget.

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4231) kabelmania27 válasza leviiibog (#4230) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Feltétlen mutasd meg nekik az osztókat. Ha egymás mellett van a két osztó simán ki lehet cserélni kárt nem tudsz csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#4232) kabelmania27 válasza leviiibog (#4230) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Hiába cserélteted ki a modemet ed3-ra, ha nem változtatják meg az osztásokat, elképzelhető hogy még neted sem lesz mert nem fog tudni feljelentkezni a hálózatra, vagy ha fel is jelentkezik 10megabit alatti sebességgel fog menni ha szerencséd van, az ed3 még érzékenyebb a jelszintekre, főleg ha a 4/8 letöltési frekik jelszint értékei között jelentős eltérés van. Szereld át az osztókat, ahogy leírtam és nézd meg utána milyen lett a ping és a jelszint, ha javul a helyzet egyértelmű hogy jelszint probléma van, ha nem akkor más az oka a hibajelenségnek.

[ Szerkesztve ]

(#4233) leviiibog válasza kabelmania27 (#4232) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Holnap majd felszaladok a padlásra és megnézem, hogy mit tudok menni. A gond az, hogy a két osztó nem egymás mellett van.

Jobban belegondolva lehet, hogy csak egy kettes osztó előzi meg a modemet, de ezt majd holnap jobban meg kell néznem...

Most futtattam még egy speedtest-et és most 20Mbit-es letöltést és 70-es pinget mutat

[ Szerkesztve ]

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4234) kabelmania27 válasza leviiibog (#4233) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Az már jobb érték, de még mindig sok a 70-es ping.
Ha csak egy kettes osztó van a modem előtt akkor gyenge a bejövő jelerősség, be kell jelenteni a hibát. Ha tudsz légy szíves készítsd fényképet az osztókról.

[ Szerkesztve ]

(#4235) leviiibog válasza kabelmania27 (#4234) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Ami érdekes az az, hogy most teljesen rendben van minden, 19-es ping és 26Mbit-es letöltés,de a jelszint nem változott :F .

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4236) kabelmania27 válasza leviiibog (#4235) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Mivel határeseten van a jelszint, egyszer jó egyszer nem.
Volt nekem már -9,5ös vételi jelszint értékem pár éve nyáron, működött minden de észre lehetett venni hogy nem olyan gyors mint szokott lenni ha a 0-hoz közelebb lesz a vételi jelszint nálad, stabilabb lesz.
Sebesség nálam ilyen.
volt már 11-es ping érték.
Kettes osztó van a modem előtt, jelszint ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#4237) leviiibog válasza kabelmania27 (#4236) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Sajnos az osztókat nem tudom kicserélni, rendkívül messze vannak egymástól, úgyhogy felhívtam a 1221-et, és ott a gépi hang mondta, hogy a régi Rubicom területeken lévő gondokról tudnak, és dolgoznak az elhárításon.

Eddig ma még rendben volt a net.

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4238) Intruder2k5 válasza leviiibog (#4237) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"felhívtam a 1221-et, és ott a gépi hang mondta, hogy a régi Rubicom területeken lévő gondokról tudnak"

Igen, ez így volt, de ez nem a Te lassulásos, szakadásos problémádra vonatkozott, hanem arra, hogy ma reggel az egész volt Rubicom szolgáltatási területen megszűnt a teljes szolgáltatás! Értsd, se net, se tv, se telefon nem volt! De legjobb tudomásom szerint már megy...

szerk.:
Vagyis ettől függetlenül Te jelentsd be a hibát!

[ Szerkesztve ]

(#4239) leviiibog válasza Intruder2k5 (#4238) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Felhívtam őket, holnap kijönnek.

Ők először a router kihagyását javasolták, de azután is fennállt a probléma, aztán ők is a jelszintre fogták.

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4240) Intruder2k5 válasza leviiibog (#4239) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez nyilvánvaló -15dBmV körüli értékekkel! Kíváncsi leszek rá, hogy mit tudnak okozni vele...

Azt lehet tudni, hogy mely területről írsz? Mondjuk egy közelebbi várost?

[ Szerkesztve ]

(#4241) leviiibog válasza Intruder2k5 (#4240) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Miskolctól egy 50km.

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4242) Intruder2k5 válasza leviiibog (#4241) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Értem! Mondjuk efféle gondok máshol is előfordulnak a régi RubiCom rendszerben! A volt Rubis topikban most éppen fezlergabor fórumtárs küzd hasonló problémával...

Májusban a szolgáltatóváltáskor nekem is elég alacsony értékeim voltak, bár előtte a Rubis időkben valamivel jobb volt! Aztán némileg átrendeztem a lakás hálózatot, modemhez új kábel, más struktúra, meg a UPC-t is cseszegettem ez ügyben, és mostanra sikerült eljutni ide is!

[ Szerkesztve ]

(#4243) leviiibog


leviiibog
csendes tag

Egy barátomnak is ugyanez a helyzete. A pingünk is egyszerre változott.

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4244) kabelmania27 válasza leviiibog (#4243) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nála milyen osztók vannak a modem előtt?

(#4245) Jim74 válasza audi100td (#4205) üzenetére


Jim74
nagyúr

Szia!

Ha főbérlőd tudta nélkül kötött szerződést a UPC-vel az előző bérlő (tehát a főbérlő nem járult hozzá és ezzel nem vállalt egyetemleges felelősséget a fizetési kötelezettségért), akkor a UPC hibázott, mert jogalap nélkül (tulajdonosi hozzájárulás) kötött szerződést a bérlővel. Ha így van, akkor kutya kötelességük Veled szerződés kötni (természetesen a tulajdonosi hozzájárulás megléte esetén), mivel se Neked, sem a főbérlőnek nincs köze ahhoz a szerződéshez (és hátralékhoz), amit ez előző bérlő kötött.
Ugyanígy jártam Rubicomml, mikor szüleim lakásába költöztem, és a bérlőjük a tudtuk nélkül szerződött a Rubicommal telefonra, kábelTV-re, internetre. Természetesen lelépett fizetés nélkül. Rubicom nem akart velem szerződést kötni az címegyezés miatt, de mivel nem tudtak papírt felmutatni, hogy a tulajdonos hozzájárult volna a szerződéskötéshez, így kénytelenek voltak szerződést kötni velem (természetesen már kérték a tulajdonosi hozzájárulást. Hozzáteszem, hogy azon a papíron a kutya sem ellenőrizte, hogy tényleg a tulajdonos írta alá....)
Szóval, ha tulajdonos tényleg nem tudott a bérlője szerződéséről, akkor nyugodtan verheted az asztalt a UPC-nél, hogy kössenek Veled szerződést. Említsd meg az NFH, meg NHH-t, attól megszokott jönni a józan eszük....
Ha meg tudott a tulaj a szerzőséről és még hozzá is járult, akkor így jártál :( Amíg nem fizetik ki a hátralékot, addig jogosan nem ad arra címre a UPC szolgáltatást. Egyébként ilyen esetben egyet is értek a döntésükkel...

(#4211) club1: ezt nem igazán értem. Az áramszolgáltatónak tudnia kellett, hogy mikor szerelte le a mérőt. Ha az adásvétel ez utáni dátumú, akkor egyértelmű, hogy nem Téged terhel a hátralék, nem is kérhették volna számon Tőled. Ha az előtti az adűsvétel, akkor meg még ott kellett, hogy legyen a mérő, mikor megvetted az ingatlant, így kell, hogy legyen átadás-átvételi jegyzőkönyv mérő gyári számmal, dátummal óraállással. Ez is bizonyíthatja, hogy nem Téged terhel a tartozás (ha átadáskor már a mérőben volt a fogyasztás). Ha utóbbi eset áll fenn és nem írtatok átadás-átvételi nyilatkozatot, akkor ráfaragtál. Minden egyéb esetben butaság volt kifizetni azt a követelést, ami nem is Téged terhel....
Ilyenkor nyugodtan lehet fordulni a Magyar Energia Hivatalhoz (MEH), mert az körültekintőbbé varázsolja az energia szolgáltatókat... ;]

[ Szerkesztve ]

(#4246) leviiibog válasza kabelmania27 (#4244) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Sajnos nem tudja.

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4247) kabelmania27 válasza leviiibog (#4246) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Meg kellene néznie.

(#4248) leviiibog válasza kabelmania27 (#4247) üzenetére


leviiibog
csendes tag

Erre most nem tudtam rávenni, de az ő jelszintje csak -2dBmV.

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

(#4249) kabelmania27 válasza leviiibog (#4248) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ha egy kettes után van a modem jó a jelszint:)

(#4250) leviiibog


leviiibog
csendes tag

Kint voltak a szerelők, és kiderült, hogy az oszlopon lévő erősítővel is voltak bajok. Az erősítő javításával és a kettes osztó kicserélésével, most van egy -5 dBmV-os jelem.

[ Szerkesztve ]

"Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.