Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3251) Gubek-Einste válasza szelidorzo (#3250) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

+ HD csatornákat.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#3252) Stukker1987 válasza szelidorzo (#3250) üzenetére


Stukker1987
senior tag

Nem +1000Ft-ba kellene kerülnie,hanem magától értetődőnek kellene lennie,hiszen a havidíjban elvileg már ott van a különbség,amit elég szépen fel is számolnak az "elméleti" digitális adásért...

Lehet,hogy még a 42"-os LCD-n sem lenne látható/lényegi különbség,de mindenképpen bizalomépítő jellege lenne,ha azt kapnám amiért fizetek.

[ Szerkesztve ]

Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

(#3253) BossBoss válasza Stukker1987 (#3252) üzenetére


BossBoss
őstag

Abszolút egyetértek! Az a baj, hogy az összes szolgáltató ilyen. Szarnak a felhasználóra.

(#3254) vlevi válasza BossBoss (#3253) üzenetére


vlevi
nagyúr

Most majd kíváncsi leszek, hogy ha tényleg lesz CI+ kártya, akkor azzal hogy lesz? Kérnek érte plusz lóvét (a Conax modulért még érthető), lesz-e a kártyával együtt HD csatorna?

(#3255) club1 válasza vlevi (#3254) üzenetére


club1
veterán

Mondjuk nekem elég egyértelmű, hogy ennél a szolgáltatónál hd-s csatornákat akkor nézhetsz ha ilyen csomagra elöfizetsz. Ti. nem a modulban, hanem a kártyán aktivált csatornákat nézheted.

(#3256) vlevi válasza club1 (#3255) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igen, azt tudom, most is lenne HD csomag plusz egy ezresért, de mostmár megvárom, mi lesz ebből a kártya dologból.

(#3257) club1 válasza vlevi (#3256) üzenetére


club1
veterán

Én is várom, tippem szerint az előfizetői kártyákat nem is fogja érinteni a csere, csak a box helyett lehet kérni CI+ modult. Ha pedig így lesz, marad az a csatornaválaszték, amit most is nézel...

(#3258) BossBoss válasza club1 (#3257) üzenetére


BossBoss
őstag

Jól mondod, én is így gondolom. tényleg örülnék ha elindulna a dolog. Jó ez 2 HD box is csak nem kevés energiát eszik és helyet is foglal. Nagyon bízok benne, hogy "hamarosan" elindul. Bár azért hozzáteszem sajnos Magyarországon semmi nem úgy működik, ahogy igazából kellene. 'Meglássuk! A vak is azt mondta!" :DDD

(#3259) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Ha elindul a CI+-is megoldás a UPC-nél, akkor hogyan tudom azt megoldani, hogy a TV-be megy a kártya, de mondjuk egy külső DVD-R egységgel szeretnék műsort rögzíteni a digitális adásból? Ebben az esetben nem úszom meg a box-ot ugye?

(#3260) BossBoss válasza Jim74 (#3259) üzenetére


BossBoss
őstag

Hát ebben az esetben semmi értelme a CI kártyának. Marad a box. Nem is értem, hogy hoztad egy lapra a kettőt?! :F

(#3261) Jégkokó


Jégkokó
veterán

Egyik nap néztem a upc oldalát és azt írták, hogy nálam lehetséges a 50 vagy 120 megabites net.Namármost, a fibernet képtelen volt 8-10 megát stabilan szolgáltatni éveken keresztűl, akkor most ezeken a kábeleken keresztűl menni fog ez a sebesség?Bár megjegyzem amióta átvette a upc a hálózatot tartani tudja a 25 megabites sebességet.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#3262) .:ROX:. válasza Jégkokó (#3261) üzenetére


.:ROX:.
csendes tag

igen menni fog. elsősorban nem a kábeleken múlik a dolog, hanem a végberendezéseken, melyeket a felvásárlást követően lecseréltek, így már képesek a EuroDOCSIS 3-as adatátviteli szabványra, ami lehetővé teszi ezt a sebességet

(#3263) kabelmania27 válasza Jégkokó (#3261) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ha személyes beüzemelést kérsz kiküldik a modemet postán, a régit vissza kell küldeni.

[ Szerkesztve ]

(#3264) Jim74 válasza BossBoss (#3260) üzenetére


Jim74
nagyúr

Mondjuk lehet, hogy a TV-m felvenni is tud, majd megnézem a leírását...

(#3265) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

A 67 éves Anyám egész társasházában nincs jelenleg semmilyen UPC szolgáltatás Belbudán, a II. kerületben. Se tévé, se telefon, se internet. A kedves UPC leghamarabb keddre ígér elhárítást. Mivel az én nevemen vannak a szolgáltatások, ha tényleg nem hárítják el hamarabb, mivel hűségidő sincs, szépen lemondom, és kötök új szerződést a konkurenciával. Ennyi.

Aquila non captat muscas.

(#3266) kabelmania27 válasza Hegyirabló (#3265) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Murphy törvénye örök igazság: ami elromolhat, az el is romlik.
És ennek folyománya: minden egyszerre romlik el.
aszf-ben benne van mennyi a max javítási idő.
Hiba sajnos mindenhol előfordulhat:(
Ismerősnél egy nap múlva megjavították:)

[ Szerkesztve ]

(#3267) club1 válasza Hegyirabló (#3265) üzenetére


club1
veterán

Ez sajnos azért van, mert a cég a szerelöit hétvégén csak akkor hívja be túlórázni, ha globális probléma adódik. Ennek két oka van: A költségeket igyekeznek minimalizálni és van az ászf szerint 72 órájuk a hiba elhárítására.

(#3268) Hegyirabló válasza kabelmania27 (#3266) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Hát igen, csak én erre azt tudom felelni, hogy 8 évig voltam a Matáv internetelőfizetője. Két éve olyan helyre költöztem, ahol nincs Matáv szélessávú internet, csak UPC. A két év alatt több problémám, hibám volt a UPC-s nettel, mint nyolc év alatt a Matávval.

Így tehát én jelenleg úgy várom, hogy optikait fektessen a Telekom itt, ahol lakom, vagy azt a törvénymódosítást, hogy használhassák egymás hálózatát a távközlési cégek, mint a messiást. Akármelyik következik be hamarabb, részemről pá-pá, UPC!

Aquila non captat muscas.

(#3269) club1 válasza Hegyirabló (#3268) üzenetére


club1
veterán

Azzal szerintem nem jársz jobban ha szolgáltató választásban gondolkodsz. Az alaphálózat rendelkezésre állása ettöl még nem változik. Ha a T optikával megjelenik, akkor persze más a helyzet.

(#3270) Hegyirabló válasza club1 (#3269) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Na jó, de nem a kábelezéssel vannak a gondok, hanem hogy a UPC alközpontban mindig történik valami. Mint a Skálában. Tavaly ÁRAMSZÜNET miatt nem volt háromszor egy napig internet. Matávékná' hogy van az, hogy van szünetmentes tápellátásuk a szervereikhez? Csak UPC-éknek nem tellik rá?

Aquila non captat muscas.

(#3271) kabelmania27 válasza Hegyirabló (#3270) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Amíg adsl-t használtam sokszor t-com hiba miatt nem volt net.
Mindig beadandó küldésekor volt valamilyen jellegű probléma.
Hiba mindenhol előfordulhat, válság van minden cég úgy spórol ahogy tud.

(#3272) club1 válasza Hegyirabló (#3270) üzenetére


club1
veterán

Keversz dolgokat. Természetesen a upc szerverei is szünetmentesítettek és többszörösen redundánsak. Az utcai áramszünetek viszont sokkal inkább érintik rézkábeles hálózatot, mint a full optikait. Ha a rezes háló utcai erösítöit az áramszolgáltató 100% ellátná árammal, kb. felezödne a kiesés.

(#3273) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Világos. Minden és mindenki hibás, csak a szolgáltató nem!

Megértettem a dolgot, és köszönöm, hogy kiigazítottatok! További szép életet kívánok ebben a modern feudalizmusban! Én meg a biztonság kedvéért továbbra is maradok a nyugati gondolkodásmódnál, vagyis hogy ami szar, azért nem fizetek.

Aquila non captat muscas.

(#3274) tuser válasza Hegyirabló (#3273) üzenetére


tuser
aktív tag

Feudalizmus ? Nyugati gondolkodásmód ?

Az egyértelmű hogy ami sz@r azért nem fizetsz. Hol van ebben a "nyugati gondolkodásmód" ? :F

4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

(#3275) club1 válasza Hegyirabló (#3273) üzenetére


club1
veterán

Én nem akarlak itt meggyőzni semmiről. Leírtam, hogy a rézkábeles hálózat nagyban függ az áramszolgáltatótól, ezért a rendelkezésre állása kisebb, mint az optikainak. Kb. 100-300 méterenként van egy-egy erősítő, ha valamelyik elpukkad (szolgáltató hibája) vagy valamelyik nem kap áramot (áramszolgáltató dolgozik a szakaszon) akkor az utána lévő szakaszon már nem lesz net és tv. Még akkor is így van, ha az utána lévő szakaszon van áram (az áramszolgáltató ui. szakaszolni szokott, csak egy rövid szakaszon okoznak általában áramkimaradást). Optikai hálózatot nem erősítünk az utcán, ezért tehát a nagyobb rendelkezésre állás.
Nézd, ha bármelyik szolgáltatónak lesz ott optikája, egyértelmű hogy arra át kell váltanod, kifejtettem tehát részletesen hogy miért. De addig is van lehetőséged. Ha csak tv-re van szükségetek, veszel egy dvb-t antennát, és nézed a mindigtv 6 (7) ingyenes adását minden előfizetés nélkül (persze boxra szükséged lesz, ha nem dvb-t tuneres tv-d van). Ha a csatornakínálat kevés, előfizetsz a mindigtvextra csatornáira.
És ha már nyugati gondolkodásmód: A T optikai hálózatán csak iptv van, azaz minden tv-hez szükség van a szolgáltatói boxokra előfizetői kártyával (véletlenül se lehessen annyi tv-re megosztani az előfizetést, ahány van). Hasonlóan a upc digitális adásához, de ott legalább eldöntheted, hogy a többi tv-den minden kiegészítő nélkül (igaz analógon) nézheted az adást. Ebből a szempontból a román szolgáltató (Digi) a legnyugatibb gondolkodásmódú, náluk ma már csak optikát építenek, és a végpontról minden box nélkül elérhetőek az előfizetett digitális (persze megfelelő tv-vel) és analóg adások is.

(#3276) kabelmania27 válasza club1 (#3275) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Májustól CI+ os tévén lehet nézni box nélkül is az adásokat.
Teljesen jól leírtad a lényeget, annyit tennék hozzá, ha valaki váltani akar úgyis váltani fogt Amikor ADSL-t használtam T-com hiba miatt sokszor nem volt net, ez főként akkor volt bosszantó, ha egy beadandó feladatot kellet elküldenem. Szerencsére az oktatók megértőek voltak, ők is használtak ADSL-t.:D

(#3277) kabelmania27 válasza Hegyirabló (#3273) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Teljesen mindegy melyik szolgáltatónál vagy, hiba mindenhol előfordulhat és sajnos elő is fordul.

(#3278) BossBoss válasza kabelmania27 (#3276) üzenetére


BossBoss
őstag

Már nagyon várjuk. Kiváncsi leszek, hogy fog működni. :)

(#3279) bluobluo75


bluobluo75
őstag

Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék átállni az UPC Direct + műholdas tévére és 3 tévére (ebből 1 plazma) kellene rákötni és milyen típiusú eszköz(öke)t (beltérit) szerel be mostanában az UPC? Vagy ezt nem lehet megtudni? A honlapjukon többféle is van, csak szeretnék belevilágosodni mik hogyan működnek majd...
Köszönöm!

(#3280) F_Zolee


F_Zolee
veterán

Hello

Összeszereltem a tv-t a digitális csomaghoz adott boxal. Minden beállítás jó lett, teszten se jelez hibát. Azt írja ki, hogy várjak pár percet amíg a beállítást elvégzi. Már jó pár perce megy és még mindig azt írja ki. Mennyi ideig kellene várni?

(#3281) Gubek-Einste válasza F_Zolee (#3280) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha 5-10 perc alatt sem végez akkor hívd a 1221-et.

(#3279) bluobluo75: Direct topic

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#3282) club1 válasza F_Zolee (#3280) üzenetére


club1
veterán

Nekem is olyan kártyát küldtek ki, ami nem volt aktiválva. A telefonos ÜFSZ megoldotta...

(#3283) F_Zolee válasza club1 (#3282) üzenetére


F_Zolee
veterán

Értem. De a rádió adót pl befogja. Amúgy az nagy baj ha a "régi"(2hónapos) elosztót nem cseréltem ki a mostanira?

(#3284) F_Zolee válasza club1 (#3282) üzenetére


F_Zolee
veterán

Közben néztem, hogy az aktiválási kódot csak ki kell nézni a kézikönyvből. Ezek szerint van másik kód is? :F

(#3285) kabelmania27 válasza F_Zolee (#3283) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Attól függ milyen a jelerősség....

(#3286) F_Zolee válasza kabelmania27 (#3285) üzenetére


F_Zolee
veterán

Kb 50-60% körül ugrál. A minősége meg 100%.

(#3287) kabelmania27 válasza F_Zolee (#3286) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Az a kérdés hogy tapba vagy outba van a box kötve, én kicserélném egy kettes splitterre.

(#3288) F_Zolee válasza kabelmania27 (#3287) üzenetére


F_Zolee
veterán

Már csak holnap fogom nézni ezt. De gondolom csak a jelerősségre lenne ez hatással nem a box általi kiírásra...

(#3289) kabelmania27 válasza F_Zolee (#3288) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Sokkal jobb a splitter, két irányba van a két kivezetés könnyebb elvezetni a kábelt:)
Feleslegesen nem érdemes fojtani a jelet. Egyik barátomnál kicseréltük splitterekre a leágazókat mert akadozott a médiabox.

(#3290) F_Zolee válasza kabelmania27 (#3289) üzenetére


F_Zolee
veterán

Egyenlőre még az adókat kéne látni nem az akadozáson van a hangsúly... :) De majd csak holnap járatom a boxot, mert olvastam kellhet fél óra is. :F Most meg kellett a tv és visszakötöttem analógra.

[ Szerkesztve ]

(#3291) szelidorzo válasza F_Zolee (#3286) üzenetére


szelidorzo
aktív tag

50-60% kevés lesz!
70-80 kell neki.
Hasonló problémára (egyes frekvenciablokkok hiányoztak) kábel csere 3x-os árnyékolásúra, rendes F csatlakozók használata és szűrőcsere volt a megoldás.
Az üzletközpontokban kapható gagyi vackokat el kell felejteni, mert az csak örökös szívás.

kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu

(#3292) BossBoss


BossBoss
őstag

Ha feljebb akarok váltani egy csomagot akkor újra indul a hűségidő? Vagyis már lejárt a hűség és szeretnék mondjuk 60 netről 120-ra váltani. Ebben az esetben új előfizetésről beszélünk?

(#3293) szelidorzo válasza BossBoss (#3292) üzenetére


szelidorzo
aktív tag

Válthatsz fölfele simán. Persze ha újabb hűség nélkül teszed meg, akkor fizetheted a listaárat.

Tudtommal új előfizetés, ha még nem szolgáltatott neked, illetve ha egyszer már igen, de lemondtad, meg lett szüntetve (talán legalább három hónapja, -akcióknál fix dátum előtti megszüntetéshez kötik inkább-) és semmilyen tartozásod nincs a szolgáltató felé. Ekkor köthetsz új előfizetést az épp akciós árakkal és feltételekkel. Ekkor új előfizetőnek minősülsz.
Amíg a tyúkbélen jön a jel addig meglévő előfizető vagy.
Hűségidő alatt a felfelé váltás díjmentes szokott lenni. A felfelé váltás (pl TV esetében) magasabb értékűre váltást jelent. Viszont ebbe csak az alapcsomagok számítanak bele, a prémium csatornák megrendelése ettől független, az nem része a csomag módosításnak, külön egységnek számít.

[ Szerkesztve ]

kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu

(#3294) BossBoss válasza szelidorzo (#3293) üzenetére


BossBoss
őstag

Rendben! Köszönöm! :R

(#3295) F_Zolee válasza szelidorzo (#3291) üzenetére


F_Zolee
veterán

Ma hazajöttem, bekapcsoltam kicsit és 1-2 perc után bejött az adás. Nincs semmi gond a minőséggel. Most akkor van még értelme tökölni a csatlakozókkal? :F

(#3296) kabelmania27 válasza F_Zolee (#3295) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Van, cseréd ki szimmetrikus kettesre:)

(#3297) F_Zolee válasza kabelmania27 (#3296) üzenetére


F_Zolee
veterán

És az miféle? :DDD Mert ugye az egyik kábel a modembe megy másik a tvbe.

(#3298) kabelmania27 válasza F_Zolee (#3297) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

(#3299) F_Zolee válasza kabelmania27 (#3298) üzenetére


F_Zolee
veterán

Ilyenre van kötve, de a típusa más. Már egyszer beszéltünk ez ügyben milyen van. Majd holnap megírom milyen van most meg milyen van még itthon...

(#3300) Gubek-Einste válasza F_Zolee (#3299) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Szinte mindegy milyen a gyártója/kinézete, a lényeg, hogy 5-1000 MHz legyen rajta.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.