Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122051) AtHoS válasza sz.j (#122048) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ha ilyen tudományos vagy, akkor keress vissza a topikban IPv6-ra és olvasgass időben visszafelé és talán leesik, hogy valóban "szuper" volt a válasz.... és nem magyarázat az IPv6 vs. IPv4 technológiáról. Azt máshol kell keresgélned. Én a "vodás" problémakezelés miatt írtam amit, de ez biztosan már megvolt számodra a topikban való olvasgatásod során :DDD ja várj csak, akkor nem is kérdezted volna van-e hátránya az IPv4-nek IPv6-hoz képest :B

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#122052) kabelmania27 válasza sz.j (#122046) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nincs hátránya.
Amennyiben a modem oldalán kapcsolat menüpontból kimásolod a lefelé és a felfelé értékeket meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.

(#122053) sz.j válasza kabelmania27 (#122052) üzenetére


sz.j
nagyúr

Köszönöm az infót

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#122054) cocka válasza kabelmania27 (#122052) üzenetére


cocka
veterán

Állítólag vannak oldalak, melyek csak IPv6-tal jönnek be.
Más kérdés persze, hogy ki az aki szívesen kockáztatja, hogy ipv4-en meg nem érhetô el.

(#122055) gyemipapa válasza cocka (#122054) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Lehet tudni, ki állítja, és pl. mely honlapok ezek? IPV 4-et használok, még nem találkoztam olyan honlappal, ami ne jött volna be.

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#122056) kezo0 válasza gyemipapa (#122040) üzenetére


kezo0
addikt

Senki sem pánikol. Továbbá tudom, hogy működik a csoportos beszedés, évtizedek óta így fizetem az összes szolgáltatói számlámat. De ha két héttel a fizetési határidő lejárta után sem lenne egy számla rendezve, annak azért csak utánamennék, nehogy nekem legyen belőle bajom. Pl. az, hogy a következő számlában már nem lenne érvényesítve az 1000 Ft-os e-Pack kedvezmény. De persze nem vagyunk egyformák, én is ismerek olyan embereket, akiket semmi sem izgat – kivéve az, ha másokat izgat valami. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122057) Bird


Bird
addikt

Pécsett Bálicsban se net, se kábel tv. :((

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#122058) gyemipapa válasza kezo0 (#122056) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Akkor mégegyszer: a szolgáltató azt írta, csoportos beszedésnél SEMMI TEENDŐ nincs.
Ez hivatkozási alap, írásba adták.Tehát ha nem hív le pénzt, az nem a te sarad, nem büntethet.
De ha ettől nyugodtan alszol, járj utána, de ezt posztolás nélkül is megtehetted volna.
Kérdeztél, itt válaszoltunk, de úgy tűnik, nem sikerült megnyugtatni.

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#122059) kezo0 válasza gyemipapa (#122058) üzenetére


kezo0
addikt

Ehh, még mindig nem tűnik fel neked, hogy nem az én problémámról van szó. Olvass vissza alaposabban. Én nyugodt vagyok, viszont úgy látom, téged izgat, hogy másokat zavar valami, ami nem normálisan működik.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122060) htsnorman


htsnorman
csendes tag

Sziasztok görgettem elég sokat de nem találtam a választ a bajomra. rövid leszek.
költöztem voda-upc lettem. Koax 1 giga.
Gondolom natolnak mert semmit nem tudok beforwardolni a routeremre, van náluk valami megoldás, magamnak szeretek szolgáltatásokat kirakni játszani, vpn haza stb.

(#122061) cocka válasza gyemipapa (#122055) üzenetére


cocka
veterán

Nem tudom. Volt pár weboldal, ami nem jött be, pedig Google találta. Na most miután nekem csak egy régi modemem van, ami nem támogat IPv6-ot, így nem tudom tesztelni, hogy egyébként mi jönne be IPv6-on. Meg egyébként sem hiszem, hogy a UPC (értsd voda, csak ez rövidebb így) teljes értékű IPv6-ot kínál.

Ez kb. olyan, mint az ékezetes domain. Eddig rengeteg webes betöltés közül kb. 2-t láttam és akkor sokat mondok, amiben tényleg volt is ékezet és be is jött.

(#122062) Thoty válasza Bird (#122057) üzenetére


Thoty
senior tag

A net napok óta akadozik itt is (IV. ker.), most már néhány oldal nem is elérhető, pl. idrive.com

[ Szerkesztve ]

(#122063) MadMancs válasza sz.j (#122046) üzenetére


MadMancs
veterán

Hátránya nincs.
Előnye annál több.

Hiába olvasgatod IPv6 leírásokat. Voda féle nem teljes értékű IPv6, szimplán tunnel.

Ha a fórumot olvasod láthatod hogy hibák esetén az első tanácsok között van IPv6 off. Miérteket felesleges taglalni, úgy látjuk neked a Google a barátod, ph nem.
Tömören ennyi.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#122064) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

További "fejlesztések" várhatók a Vodafone-nál. :))

A Szolgáltató tárgyalásokat folytat az Extreme Sport Channel, AMC HD, CBS Reality, Film Cafe SD/HD, Film Mania SD/HD, JimJam, Minimax, Spektrum HD, Spektrum Home SD/HD, Sport1 HD, Sport2 HD és TV Paprika SD/HD műsorcsatornák médiaszolgáltatójával a műsorcsatornák Szolgáltató általi terjesztését lehetővé tevő szerződés meghosszabbításáról. Amennyiben ezen tárgyalások nem vezetnek eredményre, úgy erre az esetre 2022. október 1-jétől az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) 132. § (2) bekezdése és a Szolgáltató Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) és Kiemelt Üzleti Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: Kiemelt Üzleti ÁSZF) 7.2.3. pontjai alapján a Szolgáltató az ÁSZF-et, Kiemelt Üzleti ÁSZF-et és az Előfizetői Szerződéseket az alábbiak szerint módosítja: Az ÁSZF és Kiemelt Üzleti ÁSZF, 1. sz. Szolgáltatások leírása melléklet 1. sz. Csatornakiosztás függelékéből kivezetésre kerülnek az Extreme Sports Channel, AMC HD, CBS Reality, Film Cafe SD/HD, Film Mania SD/HD, JimJam, Minimax, Spektrum HD, Spektrum Home SD/HD, Sport1 HD, Sport2 HD és TV Paprika SD/HD műsorcsatornák. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a fenti csatornák médiaszolgáltatójával történt megegyezés hiánya miatt a csatornák a kínálatból kikerülnek, úgy azokat hasonló tartalommal tervezzük helyettesíteni, melyről a későbbiekben külön értesítést küldünk.

(#122065) kezo0


kezo0
addikt

Levél jött Vodától a tévészolgáltatással kapcsolatban, ebből szemezgetek:

"A Vodafone TV alkalmazásban a kedvenc tartalmak már álló képernyőn vagy más alkalmazások használata közben is élvezhetők! Az állóképes lejátszáshoz a Műsorújságból, felvételekből vagy lejátszási listákból egy tartalmat szükséges kiválasztani és rákattintani. Ezt követően az előképen található lejátszási gombot kell megnyomni, és már el is indul a műsor állókép üzemmódban. Amennyiben engedélyezve van a mobilkészüléken az automata elforgatás, szabadon választható az álló- és fekvőkép üzemmód, illetve a lejátszó jobb felső sarkában még akár a lebegő ablak is kipróbálható, hogy más alkalmazások használata közben is élvezhető legyen a megnézni kívánt műsor!"
Nos, ez az iPaden futó VTV appra nem igaz. Lebegő ablak van, és persze ilyenkor a mögötte futó másik alkalmazás lehet portrait módban, de egyébként az "állóképes lejátszás" nem megy. Maga az app is landscape-ben indul el, az EPG is csak fekvő módban tekinthető meg. Ha innen bármit elindít az ember, az is csak fekvő módban jelenik meg. Ezt persze megírtam az App Store-ban is a fejlesztőknek, amikor megjelent az utolsó frissítés a fenti, portrait módot ígérő changeloggal, de nem reagáltak...

További érdekesség:
"Ezúton értesítjük, hogy a Szolgáltató tárgyalásokat folytat az Extreme Sport Channel, AMC HD, CBS Reality, Film Cafe SD/HD, Film Mania SD/HD, JimJam, Minimax, Spektrum HD, Spektrum Home SD/HD, Sport1 HD, Sport2 HD és TV Paprika SD/HD műsorcsatornák médiaszolgáltatójával a műsorcsatornák Szolgáltató általi terjesztését lehetővé tevő szerződés meghosszabbításáról. Amennyiben ezen tárgyalások nem vezetnek eredményre, úgy erre az esetre 2022. október 1-jétől az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) 132. § (2) bekezdése és a Szolgáltató Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF) és Kiemelt Üzleti Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: Kiemelt Üzleti ÁSZF) 7.2.3. pontjai alapján a Szolgáltató az ÁSZF-et, Kiemelt Üzleti ÁSZF-et és az Előfizetői Szerződéseket az alábbiak szerint módosítja: Az ÁSZF és Kiemelt Üzleti ÁSZF, 1. sz. Szolgáltatások leírása melléklet 1. sz. Csatornakiosztás függelékéből kivezetésre kerülnek az Extreme Sports Channel, AMC HD, CBS Reality, Film Cafe SD/HD, Film Mania SD/HD, JimJam, Minimax, Spektrum HD, Spektrum Home SD/HD, Sport1 HD, Sport2 HD és TV Paprika SD/HD műsorcsatornák. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a fenti csatornák médiaszolgáltatójával történt megegyezés hiánya miatt a csatornák a kínálatból kikerülnek, úgy azokat hasonló tartalommal tervezzük helyettesíteni, melyről a későbbiekben külön értesítést küldünk."

Hosszú levél, nekem a fentiek a legérdekesebb részek.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122066) LouiS22 válasza Flashcash (#122064) üzenetére


LouiS22
veterán

Ez csak a szokásos szájkarate: jogtulajdonos x forintot szeretne a portékáért, vodafone meg x-y forintot adna érte.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#122067) norbertoth


norbertoth
senior tag

Lehet úgy csomagot váltani hogy ne kelljen új hűséget vállani? Nekünk most úgy van hogy régi csmag van, 4890ft az 500-as net 2db ci+ kártya és tv comfort. De a tv-ből elég lenne az alap csatornák is az a pár, akkor annyival olcsóbb lenne vagy már csak fullosan új csomagot vehetek igénybe és még rosszabbul is járok?

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#122068) Toth_Jani válasza norbertoth (#122067) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Örülj neki hogy még ilyen jó árad van és használd, ez 10 liter Mizo tej ára havonta.
Én ugyanezért 1 Ci+ kártyával 6200-at fizetek, igaz HD plus TV csomag. :(((

(#122069) MiZo1990 válasza norbertoth (#122067) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Ennél nincs kisebb TV csomag, most TV HD Basic a hasonló kis csomag neve.

Hűség nélkül lehet más csomagra váltani, ekkor a listaárakon kapod a szolgáltatásokat.

(#122070) kezo0 válasza cocka (#120478) üzenetére


kezo0
addikt

Mára az egyik Vodafone TV boxomra megérkezett ez a frissítés. Naná, hogy arra, amelyiket sokkal ritkábban használok… (Illetve nem is biztos, hogy most érkezett, de én most vettem észre az új verziószámot.) Bezzeg a másik boxon, ami a nappaliban van, és amit sokkal gyakrabban használok, még mindig a régebbi, 61.900.18-as felhasználói felület van, és „nincs elérhető frissítés”.
Nem mintha lenne jelentősége, mivel semmi különbséget nem látok a régi és az új fw között.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122071) cocka válasza kezo0 (#122065) üzenetére


cocka
veterán

Csak egy kérdés: A 16:9-es adásokat mégis hogy a túróba akarják mondjuk egy 9:16-os arányba belepasszírozni? Ilyenkor lekicsinyíti a képet és letterboxszerűen alul-felül fekete sávokat rak vagy mégis hogy a túróba látszik az ami a kép szélein van? Vagy hogyan tölti ki maga a kép a teljes felületet, ha marad álló módban?

Csatornakivezetős tervre: Gondolom nem egyszerre kívánják az összes hasonló tematikájú egyéb csatornát bevezetni, ha esetleg a szerződés lejár és a hosszabbítás nem nyert.

(#122072) cocka válasza kezo0 (#122070) üzenetére


cocka
veterán

Te próbáltad már egyébként csak nettel használni vagy nincs kedved mókolni a koaxszal?

Amúgy megfigyeléseim szerint alig pár órás használat során simán elnyom 2-3 gigát nálam. Szóval így belegondolva, ha ezt így egy nap komolyabban kihasználnám simán "elpattintana" 8-10 gigát.

Ezek után nem lepődök meg, hogy eltörölték a 300 gigás extrém használati adatkorlátot, ami ugye 3 hónap átlagára vonatkozott.

Ha csak napi 3 gigával számolok úgy, hogy mindennap nézném pár órát, simán meglenne a havi 90 giga, ami azért elég brutál.

De azt mondják, hogy a trékom IPTV-jéhez képest sokkal jobb a minősége. Csak aki ezt mondja, az meg valahogy elfelejti hozzátenni, hogy koaxos vagy a netes élő adáshoz hasonlítja. Mert ez utóbbihoz lenne korrekt.

Amúgy a múltkor le lettem hurrogva, hogy márpedig ha a voda TV neten keresztül jön, az OTT. Lehet, hogy technikailag így van, de az én értelmezésem szerint az OTT-hoz egy mezei regisztrációval bárki szerezhet jogosultságot, míg az IPTV-hez nem. Gondolom akkor a vodánál se értenek hozzá, ha még a myvoda felülete is IPTV-ként hivatkozik rá.

TV szolgáltatás alatti menüben: Típus: IP TV STB

Újabb furcsaság:

[kép]

Ez most mi? Ingyen van a 2. eszköz? Mióta?

(#122073) kezo0 válasza cocka (#122071) üzenetére


kezo0
addikt

Gondolom, akkor nincs androidos mobilod, amin megnézhetnéd – de sebaj, én most az iPademmel lefotóztam a droidos mobilomon futó VTV appot:

Na, ha ott fent az állóképen megnyomod a Play ikont, akkor abban az ablakban elindul a lejátszás. Így értendő a portrait mód, nem úgy, hogy a 16:9-es kép teljesen kitölti a 9:16-os (sőt, esetemben 9:21-es) képernyőt, hiszen az fizikai képtelenség lenne. Az a lényeg, hogy akkor is nézhesd a műsort, ha valamiért épp álló helyzetben tartod a mobilt. Ha ilyenkor fekvőbe forgatod, akkor a kép is azonnal fekvő lesz, és kitölti (ill. nálam majdnem kitölti) a teljes képernyőt.
És ez az, ami minden hangzatos bejelentés ellenére továbbra sincs az iPadOS-en, mert ott az EPG is csak landscape-ben érhető el, és bármilyen műsor lejátszása is csak landscape-ben működik. (Csak akkor nézhető egy műsor az álló helyzetű iPaden, ha lebegő ablakba teszed, egy másik futó app fölé, de akkor a kép szélessége nem éri el a kijelző szélességét, szóval az nem egyenértékű a portrait móddal.)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122074) kezo0 válasza cocka (#122072) üzenetére


kezo0
addikt

Az az igazság, hogy épp elégszer kell anélkül is áramtalanítani ezt a sz@rt, hogy nekiálljak még külön kísérletezgetni is rajta… Én használni szeretném, lehetőleg rendeltetésszerűen. ;)

Ami az OTT/IPTV-t illeti, márpedig ez igenis OTT, hiszen bárhova elviheted a boxot, ahol bármilyen internet-szolgáltatás megfelel neki a működése azon részéhez, amihez netre van szüksége. Szóval nem egy zárt, csak neked dedikált csatornán kommunikál a szerver(ek)kel, ahogy az IPTV teszi. És igen, észrevettem, hogy a saját weboldalukon is IPTV-t írnak valahol, ami tényleg csak azt bizonyítja, hogy aki ezt kiírta, az nem ért hozzá, vagy azt gondolta, hogy a felhasználóknak majd úgyis mindegy lesz, hogy mit ír oda, az IPTV-ről meg többen hallottak már – és ha ezért írta így, akkor e tekintetben igaza is volt. De valójában f@szságot írt ki. :)
Nézz bele a box rendszerinfójába, a „Környezet” sorban ez áll: https://3047.dms-vfp1.ott.kaltura.com/ – látod az OTT-t benne? :P

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122075) cocka válasza kezo0 (#122073) üzenetére


cocka
veterán

Így értendő a portrait mód, nem úgy, hogy a 16:9-es kép teljesen kitölti a 9:16-os (sőt, esetemben 9:21-es) képernyőt, hiszen az fizikai képtelenség lenne.

Ja, hogy felülettel együtt.. Úristen! Ez mekkora átb.. :C Úgy nem, ahogy írtam, hogy kirakja full képernyőre és alul-felül sávok, csak ugye sokkal kisebb lenne a kép, tehát sok értelme nem lenne. (na nem mintha így nagyobb lenne)

De ez amúgy miért ilyen meglepő. Van ugyan egy használaton kívüli androidos okostelefon, amin néha lejátszok videókat VLC-n. Na ott meg kifejezetten letiltottam, hogy forgassa a képernyőt, mindig álló módban működik. De a VLC van annyira intelligens, hogy egy 16:9-es felbontást juszt is csak fekvőben játszik le. (mert így logikus)

(#122076) cocka válasza kezo0 (#122074) üzenetére


cocka
veterán

Jogos. Látom, sőt kb. nekem is ez a link.

Akkor végül is ha jól értem csak az számít, hogy az adatfolyamot zárt vagy nyílt hálózaton keresztül éred-e el. Viszont szerintem a zavart nálam az okozta, hogy ugye persze viheted a boxot akárhova, működhet akármilyen nettel, de elő kell fizetni rá és az előfizetéshez kötelező a box, ha csak netes adást akarsz. (többi eszköz csak koaxszal műxik)

Magyarán félig-meddig mégiscsak zárt, hiszen a felhős felvételeket is csak ezen keresztül tudod visszanézni.

Akkor egyezzünk ki abban, hogy félig zárt OTT :DD

Mert a többi OTT-tal ellentétben itt nincs az, hogy beregelek egy honlapra, előfizetek és máris lehet nézni az adást neten.

[ Szerkesztve ]

(#122077) kezo0 válasza cocka (#122075) üzenetére


kezo0
addikt

„Ja, hogy felülettel együtt.. Úristen! Ez mekkora átb.. :C Úgy nem, ahogy írtam, hogy kirakja full képernyőre és alul-felül sávok, csak ugye sokkal kisebb lenne a kép, tehát sok értelme nem lenne. (na nem mintha így nagyobb lenne)”
Ezt nem értem. Ha nem lenne ott az app felülete a kép alatt, hanem mondjuk függőlegesen középre igazítva jelenne meg a kép, alatta-felette üres fekete sávokkal, a kép akkor is ugyanekkora méretű lenne. Hiszen így is kitölti a képernyő teljes szélességét, meg úgy is kitöltené, a képarány meg ugye adott.

„… a VLC van annyira intelligens, hogy egy 16:9-es felbontást juszt is csak fekvőben játszik le. (mert így logikus)”
De erre mondom én, hogy hordozható mobileszközt néha kényelmesebb álló helyzetben tartani, még ha nem is paraktikus huzamosabb ideig így nézni egy alapvetően fekvő helyzetű képet. Pl. ha utcán, gyaloglás közben pillantasz rá egy műsorra, amikor csak egy kezed szabad, és abban tartod a mobilod. Na, ilyenkor baromi jól jön a portrait mód.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122078) kezo0 válasza cocka (#122076) üzenetére


kezo0
addikt

Nyilván kell hozzá előfizetés meg autentikáció, mikor bejelentkezik a box, de a kapcsolat létrehozásához a nyílt internetet használja a rendszer.
BTW, a „többi OTT”-hez is szükséges valamiféle előfizetés meg autentikáció, hogy nézhesd. Szóval technikailag ugyanaz a kettő. A lényeg, hogy nyílt internet kell a kapcsolathoz.
Az IPTV viszont egy zárt rendszer, ahol a stream a te fix előfizetői végpontodhoz van dedikálva. Vagyis ha átviszed a boxot a szomszéd utcában lakó nagyihoz, ott nem fog működni.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122079) Toth_Jani válasza cocka (#122075) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Különben szét lehet húzni úgy hogy kitöltse teljesen a mobil képernyőt, csak éppen az alsó és felső része akkor nem látszik a képnek, kb. a csatorna logó tűnik el.

(#122080) norbertoth válasza MiZo1990 (#122069) üzenetére


norbertoth
senior tag

De van kisebb csomag, ami csak a közszolgálati adókat tartalmazza, m4, rtl stb alap csatik.

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#122081) MiZo1990 válasza norbertoth (#122080) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Igen, de az pl. weblapon nem lehet rendelni + lehet van valami speckó feltétele is.

(#122082) MiZo1990 válasza kezo0 (#122070) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Én hetekkel ezelőtt ráerőltettem a frissítést.
Áramból kihúzod és úgy dugod vissza, hogy nyomod a SERVICE gombot.
Ha nagyon zavar, egy próbát megér.

(#122083) sz_abika


sz_abika
addikt

Jött egy SMS, hogy adatkeret 80%-a elfogyott, aztán azóta semmi net nincs, de van egy androidos pop-up, hogy "bejelentkezés a hálózatba", ami az auth.vodafone.hu-ra visz át, de inaktív a Bejelentkezés gomb.

Ilyenkor mi a teendő?

PSN: xszabikax

(#122084) vlevi válasza sz_abika (#122083) üzenetére


vlevi
nagyúr

Inkább a mobilos vodás topicban kérdezd.
De szerintem már elfogyott a kereted 100%-a, azért csinál ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#122085) kezo0 válasza MiZo1990 (#122082) üzenetére


kezo0
addikt

Annyira nem zavar, csak fura, hogy egy előfizetésen belül nem egyszerre frissül két ugyanolyan eszköz szoftvere. Akkor lenne értelme ráerőltetni a másikra is a frissítést, ha észrevehető különbség lenne a régebbi és az új firmware között, de nekem ilyen nem tűnt fel.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122086) MiZo1990 válasza kezo0 (#122085) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Lehet sorozatszám alapján megy.
Van új boot animáció és kb. ennyi a látható változás.

(#122087) zoli62 válasza kezo0 (#122074) üzenetére


zoli62
addikt

Pont ezen gondolkodtam én is. Telekomos bérelt hálózatos területen akár optikán, akár koaxon tiszta IPTV van. Miért nem engedélyezik ugyanezt a volt UPC-s kábeles hálózaton?

[ Szerkesztve ]

(#122088) pjen válasza kezo0 (#122074) üzenetére


pjen
félisten

Nálatok valami gond lehet az egész rendszerrel. Nekem 3 box van, asszony valamelyiket szinte mindíg használja és nem igazán panaszkodik. Néha egy visszajátszás , felvétel megáll, de egyre ritkábban. Volt UPC koax terület. Én legtöbbszöra DIGI t nézem, az is megáll néha és a kép se egy csoda sajnos.

(#122089) kezo0 válasza pjen (#122088) üzenetére


kezo0
addikt

Semmi gond nincs a "rendszerrel", a UPC idejében sem volt, csak ez az új box bénán működik. Nyilván máshogy használjuk, mások a felhasználói szokásaink. Én rengeteg felvételt időzítek, és az pl. rendszeres probléma, hogy ha egy délután készült, már befejezett felvételt akarok pár órával később, tehát még aznap este megnézni, akkor a box szerint az a felvétel még "rögzítés alatt" áll, és meg sem jelenik olyan gomb a képernyőn, amivel a lejátszást el lehetne indítani. Ekkor kell egy áramtalanítás, hogy lefrissüljön a felhőben tárolt felvételeim adatbázisa – és lám, egyből lejátszhatók az aznapi felvételek. Ez az adatbázis-frissítés amúgy automatikusan is megtörténik, de csak naponta egyszer, tehát ha mondjuk mindig csak másnap akarnám megnézni az előző napi felvételeket, akkor a fenti problémát nem is érzékelném. De pechükre, én általában még aznap este szeretném megnézni a délután lezajlott sporteseményt. :P

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122090) pjen válasza kezo0 (#122089) üzenetére


pjen
félisten

Asszony ezekszerint ezért nem panaszkodik, nagyon. Ő inkább hétvégén nézi amit hétközben felvett. Ebben messze jobb volt a ciscó. Nálunk meg azon kellett szinte naponta gyári visszaállítást csinálni, hogy legyen EPG.

(#122091) cocka válasza MiZo1990 (#122086) üzenetére


cocka
veterán

Ja erre gondolsz?

[link]

(#122092) Zoz válasza kezo0 (#122089) üzenetére


Zoz
őstag

"még aznap este szeretném megnézni a délután lezajlott sporteseményt"
Mázlista vagy, hogy egyáltalán fel tudod venni!
Akit a Forma1 érdekelne, annak marad a torrent...

(#122093) cocka válasza zoli62 (#122087) üzenetére


cocka
veterán

Nekem engedélyezték, de nem elejétől fogva. Egyszer jött valami frissítés és magától átállt csak netes TV-re. Azóta úgy volt, aztán jött egy újabb frissítés, amikor mindenáron koaxot akart, majd miután megkapta, kiírta, hogy egy csomó csatornát nem sikerül behangolni, többszöri kerestetés ellenére sem, miközben egyes csatornák meg továbbra is neten jöttek. Mondom de jó lesz, se koaxon, se neten nem jön mind. Ezután néhány nappal ismét átállt csak netesre, azóta úgy van. (ezt onnan is lehet tudni, hogy a beállításokból eltűnik a TV csatornák menüpont) Az infónál meg csak a stream bitsebességét írja ki.

A csak netes élő adást különben nem kértem, csak kaptam, de reklamálni nem fogok, mert ez nekem így sokkal jobb, mint a koaxszal bohóckodni.

(#122094) Toth_Jani válasza Zoz (#122092) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Vagy ha nem MedaCadot használ akkor úgyis van egy kijelzővé degradált Tévéje, amibe egy drótot bedugva (jó esetben), be tudja hangolni a Mindig TV-t ami már engedi a felvételt, az F1 elvileg az ingyenes csatornákon van.

(#122095) zoli62 válasza cocka (#122093) üzenetére


zoli62
addikt

Ez jó. Volt UPC-s területén vagy? Amennyiben igen, akkor úgy látszik, hogy nem egységes a gyakorlat IPTV ügyben. Mondjuk neked gondolom van külön Vodafone internet előfizetésed, nálunk csak tv szolgáltatás van, mivel más szolgáltatótól van internet.

[ Szerkesztve ]

(#122096) kezo0 válasza Zoz (#122092) üzenetére


kezo0
addikt

Azt a tévére dugott vinyóra szoktam rögzíteni. Vagy pl. ha RTL-es csatornáról rögzítenék valamit, azt sem a boxszal oldom meg, mert akkor a felvett műsorban nem lehetne átugrani a reklámblokkokat.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#122097) cocka válasza kezo0 (#122089) üzenetére


cocka
veterán

és meg sem jelenik olyan gomb a képernyőn, amivel a lejátszást el lehetne indítani.

Vagy a másik vicc, ami nálam volt, hogy megjelenik a lejátszás gomb, a felvétel védelme, törlése meg a szokásos egyéb gombok, csak ha odalépkedsz és megnyomod a távirányítón a gombot, nem történik semmi. A távirányító jó, a box villogása utal arra, hogy érzékeli a jelet, csak éppen a felület nem reagál semmit.

Vagy ami legutóbb volt. Minden tökéletesen megy, csak épp nincs EPG. :D

Zoz:

Akit a Forma1 érdekelne, annak marad a torrent...

Ha az az M4-en megy, azt egy akármilyen felvételt támogató DVB-C-s settopboxszal is fel tudod venni, mivel az M4-et kódolatlanul foghatod. Ha 3 vételi hely van a lakásban (ugye állítólag többet nem engednek), akkor akár 3 helyen is mehetnek egyszerre a kódolatlan adások felvételei. Ehhez még csak eszköz se kell a vodafontól, nekem is Technisat van ilyen célra, amit sosem adott a voda.

De mondok jobbat (szürke zóna):
Talán nem nagy titok, hogy az M4 egy bizonyos urlen keresztül szabadon fogható. Sőt menteni is lehet. Minőség: MPEG4 Video (H264) 1440x1080 (16:9) 25fps (hmm akkor ezek szerint a pixel aspect ratio: 4:3)

(#122098) cocka válasza Toth_Jani (#122094) üzenetére


cocka
veterán

Nekem pont fordítva van. Egy TV-vé upgrade-elt monitorom van. :D

(#122099) cocka válasza zoli62 (#122095) üzenetére


cocka
veterán

Igen exUPC-s terület.

Az mondjuk érdekes kérdés, hogy ha a vodabox bármely más szolgáltató netjével is működik, akkor miért akarják az előfizetőre a technikai netet tukmálni.

(#122100) pjen válasza cocka (#122099) üzenetére


pjen
félisten

Nekik minden feltételt biztosítani kell, ha előfizetsz Tv re. Mi van, ha nincs másik net?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.