Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27051) micafighter válasza slashing (#27045) üzenetére


micafighter
nagyúr

PUP = Pontentialy Unwanted Program = Lehetségesen Nem kívánatos Alkalmazás. A Daemon tools szeret telepítés közben felajánlani dolgokat, arra riasztanak be egyes védelmi programok. Nem kell tőle félni. Telepítéskor figyelni kell hogy hova teszed a pipát és nem fog települni. Ettől függetlenül a temp mappában néha lesz nyoma annak amit felajánlott a telepítő, akkor is, ha nem kéred telepítés közben. Nem fog ténylegesen települni, de a temp mappában található maradványra beriaszt egyes védelmi program.

(#27052) tankal válasza blattida (#27050) üzenetére


tankal
tag

Nem baj ha nem magyar csak ingyenes legyen virus védelem és tűzfal kell a többi nem szükséges .Avg 2013-ma volt alig fogott meg neki valamit és comodo tűzfala ami jó volt csak valószínű nem jól állította be mert azt mondta szinte állandóan rákérdezett a dolgokra.Gondoltam felrakom neki a CIS-t hisz nekem is az van és tökéletes de nem jött össze

(#27053) zolee0307 válasza slashing (#27045) üzenetére


zolee0307
őstag

A daemon tools is már tele van mindenféle szeméttel, meg pl. a qtorrent is.Nem is használom már őket. Elég érdekesen vannak ezek megcsinálva, hogy azért könnyen nem tud eldönteni, hogy most telepíted, vagy sem.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#27054) micafighter válasza tankal (#27052) üzenetére


micafighter
nagyúr

Tedd fel neki a BitDefendert és heló, vagy az AVG IS-t vagy Webrootot, amelyik szimpatikus. A BD és a WR 180 napos az AVG 1 éves.

[ Szerkesztve ]

(#27055) slashing


slashing
senior tag

Kösz, mindenkinek.

Telepítésnél már mindig figyelek mióta rászoktak arra hogy a nem az igen ill. ha bepipálod akkor nem telepít és ezeknek a variációi. Akkor valószínű hogy azért nem jeleztek mert ezeket nem telepítette de benne vannak a telepítőben... szemét húzások ezek :(((

(#27056) theooracy válasza AmigaFan (#27030) üzenetére


theooracy
aktív tag

Rendben. Köszönöm.

(#27057) Bertiee válasza Visormail (#27049) üzenetére


Bertiee
aktív tag

Szia! Ez más mint a Bitdefender Trafic light-ja? Mellé célszerű feltenni vagy helyette?

(#27059) t72killer válasza micafighter (#27054) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

BD és Avast viszonylatában melyiket ajánlanád? Fentebb vhol megint láttam egy avast buktát (több kártevő is átszivárgott a védelmen) - régesrégen nekem is volt ilyen tapasztalatom. Jónak hozták a tesztek, de vhogy több kártevő jött át rajta, mint a nortonon.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#27060) Visormail válasza Bertiee (#27057) üzenetére


Visormail
addikt

Teljesen más, mellé is teheted.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#27061) micafighter válasza t72killer (#27059) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szia ! Régebben leírtam ide a topicba a tapasztalatomat a BD-vel elég részletesen, ha érdekel, akkor keress rá. Röviden én a kettő közül a BDt választanám ingyenesen promóban, de egyébként pár ezer forintot is megér szerintem (bár ez ugye szubjektív, hogy kinek mi mennyit ér). Az Avast sem rossz program egyébként, viszont amióta követem ezt a topicot, egyetlen embert sem hallottam még a BD-re panaszkodni vírus miatt. A BDvel egyébként nekem a legnagyobb problémám az volt, hogy naponta többször is letöltött 50-100 MB-os frissítéseket, ez mobilnet mellett nem túl kellemes, ráadásul néha kínlódott a frissítéssel, például több fórumtársunk is járt úgy, hogy BD frissítés után újraindítást kért, és hiába indítottad újra a gépet, megint újraindítást kért. Szóval BD > Avast, de mindkettő jó program egyébként.

(#27062) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán


Panda SecurityPanda Security kicks off its 2014 World Cup campaign! 1 goal= 1 month of additional protection FREE!
[link]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#27063) micafighter válasza Bertiee (#27057) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szia ! Hitman Pro Alert és BD Trafficlight teljesen másról szól: HPA , BDTL , illetve HPA 3 bejelentése: [link]. A BDTL egyébként első sorban káros weboldalakat szűr, míg a HPA ilyet nem tud, de védelmet nyújt az adatlopó trójaiak ellen (ilyenkor persze sosem 100%os áttörhetetlen tutibiztos védelmet kell érteni. HPA például megpróbálja becsapni a vírust, hogy azt higgye, hogy egy víruslabor teszt gépen fut, ez arra épít, hogy sok vírust úgy készítenek, hogy teszt környezetben ne aktiválódjon), továbbá a HPA 2.5 Cryptolocker elleni védelmet is ígér, a 3.0 pedig számos további védelmi technológiával bővül, amiről a fentebbi linkben tudsz olvasni. Röviden, a kettő nem ugyanaz, kiegészítik egymást.

(#27064) t72killer válasza micafighter (#27061) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Köszi a gondolatokat! A BDTL amúgy IE11-re nem jó?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#27065) micafighter válasza t72killer (#27064) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ez szerint nem:

Az IE 11-ben sok biztonsági szigorítás van, sok böngésző kiegészítőnek meggyűlik vele a baja.

(#27066) mrszitya válasza t72killer (#27059) üzenetére


mrszitya
senior tag

Én azért árnyalnám a képet kicsit. Avast sokkal, de sokkal elterjedtebb cucc, nyilvánvaló miért. Ebből következően nagyságrendekkel több kritikát is kap a használóitól, beleértve a magyarokat is. Supporthoz az ingyenes változattal nem lehet fordulni csak úgy, így nyilván a fórumokra szalad a nép kiabálni (minden rosszat), ha ő csinált rosszul valamit (nem pedig a vírusirtó).

Az Avast szót ki lehet cserélni például Avira-ra, AVG-re vagy ugyebár a hosszú évekig idehaza is rettentő elterjedt Nod32-re.

A másik dolog, akármit választ/vesz az ember, előtte ki kell próbálni legalább egy-két hétre, mert idegesítő hibája mindegyik AV-nek volt/van/lesz.

(#27067) májkiy


májkiy
tag

Sziasztok!
Többször ajánljátok a malwerbytes-ot. Érdekelne, hogy az Emsisoft antimalware hogy viszonyul hozzá? Jobb/rosszabb, gyengébb, stb...

(#27068) mrszitya válasza májkiy (#27067) üzenetére


mrszitya
senior tag

Ha arra célzol, hogy melyik jobb első védelemnek, akkor tudni kell, más a feladata a kettőnek. Az Emsisoft teljes értékű, "normál" vírusirtó, a Malwarebytes kiegészítő célzattal létezett mindig is. Ha most megnyitod a hiv. honlapját, rögtön ilyenek fogadnak:

"Észlelni és elpusztítani az új nulla napos kártevőt, amit az antivírusod nem tudott" vagy
"mert neked és az antivírusodnak szükséged van egy jobb kézre."

Szóval ő akkor jó, ha úgy érzed baj van.

Egyébként mindkettő hatékony a maga nemében. Emsisoft szeret tévesen riasztani, de "direkt" így is van hangolva.

(#27069) micafighter válasza májkiy (#27067) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nem szabad a programok elnevezéséből kiindulni, sokszor megtévesztő, félrevezető lehet. Gondolok jelen esetben az elterjedt "antivirus" és "antimalware" kifejezésekre. Szakmai kifejezésekként tekintve a malware tágabb fogalom, azonban ha két programot veszünk, pl Kaspersky Antivírus és Malwarebytes Anti-Malware, az a helyzet, hogy a Kaspersky Antivirus több féle kártevő ellen nyújt védelmet. Nyilván nem az volt a cégek célja hogy összezavarják az embereket, a termékek elnevezését jobb esetben marketing szakemberek gondosan tervezték. Tehát a programnak nem a nevéből kell kiindulni, mert azt marketingesek tervezték marketing célokkal. A program funkcióit kell szemügyre venni.

Csak azért írtam ezt le, mert felmerült bennem, esetleg azért kérdeztél, mert Malwarebytes Anti-Malware és Emsisoft Anti-Malware, hasonló az elnevezés. Ez ne tévesszen meg, a kettő program más-más céllal készült. Emsi AM első védelmi vonal, MBAM első sorban második védelmi vonalnak lett szánva, gyakorlatilag kiegészítik egymást.

[ Szerkesztve ]

(#27070) Bertiee


Bertiee
aktív tag

Jó reggelt! Nem teljesen ide tartozó, de kellene valami megbízható, kártevő mentes program amivel mdf/mds image fájlt tudnék telepíteni. A Daemonon kívül más ötlet?

(#27071) Fire/SOUL/CD válasza Bertiee (#27070) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

MagicISO Virtual CD/DVD-ROM
Amúgy az eredeti Daemon Tools Lite-al mi gondod van? (Tutira nem vírusos és kezeli az általad említett formátumot)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#27072) Bertiee válasza Fire/SOUL/CD (#27071) üzenetére


Bertiee
aktív tag

Konkrétan semmi, csak mintha szó lett volna róla a fórumon negatív értelemben.. Lehet, hogy rosszul emlékszem. Köszi a linket és a megerősítést! :)

[ Szerkesztve ]

(#27073) Fire/SOUL/CD válasza Bertiee (#27072) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Amire gondolni tudok az a MountSpace modul lehet(ett), de
1. Az sem vírus, csak a warez bubusok körében nem volt népszerű
2. csak a nextnextnextfinish userek telepítették fel (mert nem volt kötelező telepíteni)
3. A legjobb emlékezetem szerint a legújabb DT Lite-ban már nincs is alapból benne

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#27074) micafighter válasza Bertiee (#27072) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nincs semmi gond a DT Lite-al. Telepítésnél oda kell figyelni, minden oldalt elolvasni, plusz dolgokat akar majd telepíteni, amire nem feltétlen van szükséged. De mindegyiknél lesz lehetőséged azt választani, hogy nem kéred, és akkor nem települ. Egyes virusirto beriaszt a DT Litera pup miatt, ami jogos, de ez nem valós fenyegetés, csak azt jelzi, hogy a DT telepítő majd megkérdez téged pár plusz dolog telepítéséről.

[ Szerkesztve ]

(#27075) Bertiee válasza micafighter (#27074) üzenetére


Bertiee
aktív tag

Köszönöm mindkettőtöknek a választ! :) :R

(#27076) Met válasza Fire/SOUL/CD (#27073) üzenetére


Met
nagyúr

Ja, én ezért tértem át a MagicDisk-re :U

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#27077) Fire/SOUL/CD válasza Met (#27076) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Melyik ok miatt, mert warez bubus vagy és/vagy nextnextfinish user? ;]

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#27078) Met válasza Fire/SOUL/CD (#27077) üzenetére


Met
nagyúr

kb. annyit warezolok mint az átlag user (mostanában már annyit sem, alig játszom, amit játszom az vagy ingyenes pl. WOT, vagy csak fizetősen lehet pl. iRacing) és nem vagy nextnextfinish user, csak annyi hogy akkor baxxák meg a programjukat, van más megoldás is erre nem létkérdés az övéket használni ;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#27079) Joker88


Joker88
őstag

Mivel összehasonlítási alapom nincsen,ezért fordulok hozzátok.
Szerintetek melyik jobb egy otthoni netezős gépre? Norton antivírus , Eset Smart Security, vagy az Agnitum Outpost Pro 9 .

In loving memory of Garrett Lockhart

(#27080) mrszitya válasza Met (#27078) üzenetére


mrszitya
senior tag

Egyébként neked van igazad. Miért kéne egy olyan szoftvert használni, amelyik - most teljesen mindegy, hogy ki lehetne-e kerülni, vagy sem, régen volt-e vagy sem, akkor is elég aljas, szemét dolog - legfőbb gondja (volt) hogy infókat küldözgessen rólunk?! :)

Több tucatnyi szoftver van, amelyik képes lemezképfájlokat olvasni, nem muszáj a Daemon Tools-t használni mindenáron. Pl. MagicISO, Virtual CloneDrive, WinArchiver Virtual Drive

(#27081) ƵøŁĭ válasza Joker88 (#27079) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Mindhárom termék kielégíti a felhasználók igényeit . Valós rangsort nem lehet megállapítani ,mert nem mindegy milyen szempont alapján választunk egy terméket . Most nem megyek bele a témába ,mert jön a vihar xD de szerintem próbáld ki az ESET-et először . További feltételezések:
1. csak netezel -> nem muszáj fizetős termék
2. nincs torrentezés -> bármelyik 3 -at felteheted
3. nincs infó a vírusirtókkal kapcsolatos tudásodról
4. gép paraméterei nem adottak

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#27082) olivera88


olivera88
veterán

Tovább terjed a múltkori facebookos vírus ami kamu Youtube oldalról akar flash playert letölteni, de ez most megint más féle variáns. Le is töltöttem a flash playert amit felkínált, de CIS nem jelzett rá semmi. Akkor feltöltöttem VT re [link] és kiderült hogy ismeri mégis a Comodo. Megpróbáltam futtatni, ekkor jelzett be rá a CIS, egy premium.crx nevű fájlra az appdataban. Érdekes... :U

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#27083) Fandango válasza olivera88 (#27082) üzenetére


Fandango
veterán

Ha csak letöltöd nem jelez rá, csak ha futtatod, ez már számtalanszor ki lett tárgyalva itt a fórumon. Van akinek ez jó, van akinek nem, AV-ja válogatja melyik mikor jelez.
Mert ugye ha csak letöltöd magától nem fog semmi károsat csinálni, csak ha futtatod, szerintem ez teljesen normális viselkedés.

[ Szerkesztve ]

(#27084) whYz


whYz
addikt

Sziasztok

Windows server 2008 ala keresek valami jo virusirtot es tuzfalat amik ingyenesek. Tudtok ajanlani valamit?

(#27085) olivera88 válasza Fandango (#27083) üzenetére


olivera88
veterán

Mindig szokott jelezni a CIS mihelyt letöltődik a fájl, de erre nem jelzett. Még vizsgálatkor se, csak miután futtatni kezdtem.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#27086) TaaT


TaaT
veterán

Sziasztok, van valakinek tippje hogy mi okozza ezt? [link]

Give them hell Ukraine!

(#27087) micafighter válasza olivera88 (#27085) üzenetére


micafighter
nagyúr

Attól függ, hogy mikor jelez, hogy melyik védelmi modul veszi észre.

(#27088) Visormail válasza whYz (#27084) üzenetére


Visormail
addikt

Egyik ingyenes vírusirtó sem települ szerver winre, legalábbis nem találtam még olyat és elég sokat kipróbáltam.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#27089) whYz válasza Visormail (#27088) üzenetére


whYz
addikt

Esetleg Microsoft Security Essentials? Ez er valamit?

Meg ha nincs tuzfal akkor erre a windows firewall notifierre gondoltam. Talan jo valamire, nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#27090) netpeti98 válasza whYz (#27089) üzenetére


netpeti98
addikt

Ha minden igaz a Forticlient támogatja.

(#27091) Visormail válasza whYz (#27089) üzenetére


Visormail
addikt

Az mse sem megy fel rá. Tűzfalakat nem tudom.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#27092) whYz válasza Visormail (#27091) üzenetére


whYz
addikt

De nekem felment ra. Nem volt semmi hiba, remelem mukodik.

netpeti98; Forticlient oldala nem jon be. Ez tuzfal + virusirto lenne?

Edit: Bejott, teszek egy probat vele.

[ Szerkesztve ]

(#27093) ViharVadász


ViharVadász
őstag

Sziasztok!
Nemrégiben feltettem a BitDefender Internet Security 2014-et a promóciós kóddal, mivel sok jót hallottam róla. Arra lettem figyelmes viszont, hogy ha frissíti az adatbázist, vagy elkezd keresni, akkor drasztikusan lelassítja a gépemet, sokszor ami éppen fut a gépen, az teljesen ki is fagy akár 5-10 percre is (attól függ, hogy épp mit végez). A beállításokban a védelem Normal-ra van beállítva, azaz a leírás szerint alacsony erőforrást használ. Ehhez képest frissítéskor is olyan szinten képes kifagyasztani a programokat, hogy ilyet még nem láttam. Lehet, hogy valamelyik beállítást rosszul van beállítva, netalántán a gépem gyenge a vírusirtóhoz? A gépem: Intel Core i3 3217U 1.80GHz, 4GB RAM, Windows 8.1 64 bit
UI: bocsi, hogy ide írtam, nem találtam csak Bitdefender-re való fórumot. Ennek a kérdésnek az írásakor a böngésző legalább 8x-szor kifagyott :DDD

[ Szerkesztve ]

"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"

(#27094) olivera88 válasza micafighter (#27087) üzenetére


olivera88
veterán

Az AV modulra gondolok.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#27095) ZCoyote válasza Visormail (#27088) üzenetére


ZCoyote
őstag

Forticlient felmegy.

Romani ite domum.

(#27096) micafighter válasza whYz (#27092) üzenetére


micafighter
nagyúr

Most nekem se jön be a Forti oldala vmiért.

(#27097) Visormail válasza whYz (#27092) üzenetére


Visormail
addikt

Jahh az más, én még a 2es verziót próbáltam. Az ugyanúgy mint a többi ingyenes kiírta, hogy szerverre nem érvényes és nem engedte magát telepíteni. Na de akkor jó tudni ha ez változott.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#27098) micafighter


micafighter
nagyúr

MBAM 2.0 egy héttel ezelőtt RC-be lépett :) Ez azt jelenti, hogy hamarosan várható a végleges verzió. Ha esetleg érdekel valakit :)

[ Szerkesztve ]

(#27099) t72killer válasza TaaT (#27086) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez egy félig blokkolt hirdetőablaknak tűnik, adblockplus-al nem lehet eltüntetni?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#27100) LonGleY


LonGleY
veterán

Az mitől lehet, hogy mostanában egy rakás weboldalt leblokkol a PeerBlock?

Többnyire Amazon és CloudFlare nevekre hivatkozik olyan oldalaknál is, amiknek semmi köze ezekhez a felhőkhöz. Ellenőriztem a gépet több programmal is, mégis ezt csinálja minden böngésző alól. Lehet, hogy csak az IP blocklisteket tolták el valami újabb frissítéssel?

Ezt a hírt találtam a dologról, de semmi értelmes nem derült ki.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.