Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12951) PapauZ válasza @matthew@ (#12949) üzenetére


PapauZ
aktív tag

A jusched.exe az a Java-hoz tartozik, a háttérben futó frissítőjéről van szó.

A másik meg elvileg egy Logitech kamera drivere kell legyen.

(#12952) @matthew@ válasza ko9 (#12950) üzenetére


@matthew@
őstag

Frissíteni hogyan kell? Most töltöm le, keresünk egy CD-t aztán majd kiderül minden, de sztem nagyon lassú a gépezet és ez nem túl okés dolog. Meg ami fura h MsMpEng. Exe is fut ami a Windows Defender exe-je és közben a Norman is menne, ez sem jó, bár a szaki ismerős nemtom ezt miért nem néte meg, XP-n hol lehet kikapcsolni a Defendert?

Matthew 24:42

(#12953) Mikulásbá válasza @matthew@ (#12949) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

A jushed.exe a Java-hoz tartozik,annak a frissítéséért felelős.
A COCImanager.exe a Logitech kamerához tartozik(ezt írják)-az sem veszélyes.
Azt a setup.exe-t kellene megnézni,mit indít vagy mit futtat-az lehet a ludas,ha az pörgeti a procit.
A Norman szemetet pedig el kell felejteni és rendes védelemmel ellátni a gépet.
A sok kergetőzés helyett lehet gyorsabb lenne egy format:c,és akkor biztos,hogy "tiszta lappal" megy tovább a gép..... :U

[ Szerkesztve ]

(#12954) @matthew@ válasza Mikulásbá (#12953) üzenetére


@matthew@
őstag

Értem, én nem is halottam eddig a Normanról, de már értem miért :DDD Most még a Kaspersky Boot CD-t megpróbálom, de ha vmit is talál akkor sztem reinstal lesz a vége, és vmi más kergetőt felteszek. Amúgy vannak rajta képek amik fontosak és elméletileg nincsenek máshová lementve ha egy DV-t beteszek és ráírom a képeket az hordozhat vírusokat?

Illetve hogyan és mikor kell frissíteni a Boot CD-t? Előbb írjam ki és utána, vagy mikor?

Matthew 24:42

(#12955) Mikulásbá válasza @matthew@ (#12954) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Ha a CD-ről elindult a live rendszer,akkor kell frissíteni a keresésé indítása előtt-tehát net legyen!
Elvileg ha kimásolod a képeket,az nem lesz gond-bár vannak erre specializált kártevők,sőt képbe rejtett fertőzés is létezik.Majd kiderül,ha nem sok kép van,be lehet tömöríteni,feltölteni a virustotal-ra elemzésre.

(ha úgyis reinstall-t akarsz,minek töltöd az időt a kereséssel?Ments amit csak lehet,aztán be XP telepítő lemezt....)

[ Szerkesztve ]

(#12956) t72killer válasza @matthew@ (#12954) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A Kaspi bootCD-t jó lenne egy tiszta gépen megírni (nem olvastam túl részletesen a problémaleírást, bocsi, ha erre már gondoltál).

Nem-telepítendő védelem kategóriában én az emsisoft emergency kitet szoktam használni, szintén jó cucc.

A belassulás amúgy amiatt is lehet, hogy vmelyik vírus maradandó károkat okozott a rendszerben, érdemes lehet újratelepíteni, utána egy könnyű+hatékony védelmet feltenni. Fentebb a kollégák Trustport IS-t ajánlottak, tényleg jó cucc és most fél évig ingyenes. Esetleg, ha a gép bírja, érdemes elgondolkozni windos 7 v 8 használatán. Mérföldekre vannak az XP-től biztonságtechnikailag.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12957) Mikulásbá válasza t72killer (#12956) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Egyetértek tanult kollégámmal,javasolni akartam a Windows 7-et XP helyett!
Nem lehet olyan gyenge gép,hogy akár egy Starter el ne menne!(ha egy ASUS EEE PC-n vígan szaladt)
Ha tudnál mondani egy konfigot az jó lenne.

(#12958) Mikulásbá válasza Mikulásbá (#12957) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Lejárt a szerkesztési időm.....

Szóval az utolsó sor természetesen @matthew@-nak szólt.

(#12959) t72killer válasza Mikulásbá (#12957) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jogos, a párom 1.6GHz atom+1GB RAM-os eee-jére is azt tettünk. Nem egy olajozott villám, de amire használja, tökéletes, és teljesértékű hozzá a támogatás. Ma már gondolom win7-re optimalizálják a progikat (pl vírusirtók, böngészők, office).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12960) Mikulásbá válasza t72killer (#12959) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Biztosra veszem,hogy nem lesz gondja semmivel,se driverrel,se programmal-bár a driver a félősebb,szerintem ma már az sem jelenthet akadályt.

[ Szerkesztve ]

(#12961) @matthew@ válasza Mikulásbá (#12957) üzenetére


@matthew@
őstag

Konkrétan egy AMD Turion 64 1 magos 1,8Ghz-s proci pörög benne, 2GB RAM mellett, a VGA meg vmi integrált és sztem az lenne a fő akadály a Win7-nek. Igazából sztem az XP jó nekik csak jobb AV kéne, de erre elő is fizettek sajna úgyhogy váltás nem biztos h lenne, max néha kívülről megpucolom :DDD

t72killer: igen én is azt terveztem h egy tiszta gépen írom meg, most is arról írok mert a másik tényleg elég lassú, meg jelszavakat sem szívesen írok be oda :N

Majd meglátjuk h mi történik, a BootCD-t megcsinálom futtatom, mondjuk notinál nem tudom h hogyan tudok CD-ről boot-olni mit kell nyomni, de majd próbálkozom (Acer gépről van szó)

Matthew 24:42

(#12962) Mikulásbá válasza @matthew@ (#12961) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Erre simán mehetne a Windows 7,pl. egy Home Premium X86 is.Először mindenki idegenkedik a váltástól,de egy hónap múlva már nem cserélnék vissza XP-re a Win 7-et!Majd megszokják

Attól,hogy megvettek valamit,nem jelenti azt,hogy használni is kell!Vannak ingyenes alternatívák is-még szerintem azok is jobbak-vagy fizetős,profi védelmek,havonta ingyenes kulcsokkal,pár magazin ajándékaként.(én ezt a vonalat ajánlanám)

Az ACER-ek BIOS-a azt hiszem a DELETE gombbal "nyílik"-azaz ezt a gombot nyomva tartod a lapos bekapcsolásakor,bejön a BIOS menű,majd a ott a BOOT-hoz navigálsz,ott a CD meghajtót állítod be elsőnek,majd F10-es gomb,aztán ENTER(restart).Ezután már a lemezről fog indulni a gép(persze úgy,hogy benne a lemez)

[ Szerkesztve ]

(#12963) t72killer válasza @matthew@ (#12961) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az előfizuért kár, de inkább legyen tiszta a rendszer egy erősebb AV mellett. A normann nem (volt egyidőben?) rossz, de inkább csak egy multi-engine AV egyik motorjaként látnám szívesen... Amúgy egy max UAC mellett user módban használt win7 rengeteg fejfájástól megkímél...

Én az XP-ket anno 3-4 havonta raktam újra (nem voltam egy ártatlan bárány géphasználatot tekintve :B ) - a win7em viszont 2010 tavasza óta döccenésmentesen fut (végig Avira volt rajta és operában neteztem).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12964) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kérdés: tudtok ajánlani valamit antivirus-teszteléshez? Próbálgatom a win8-at egy gépen, amit hamarosan uis le kell dúrnom (melós gép), és gondoltam letesztelek pár víruspörkölőt: KIS2013, BIS2013, Trustport, Coranti.

Van valahol "egységcsomag" pl zero-day csúnyaságokból, amire rá lehet ereszteni az ember vírusirtóját?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12965) @matthew@ válasza Mikulásbá (#12962) üzenetére


@matthew@
őstag

Nos igen ez teljesen igaz de okoskodni nem akarok h ne legyen sértődés, ha ez így nekik jó akkor marad végül is nem az én gépem. Most fut a Kaspersky boot cd meglátjuk mi lesz. Amúgy a fura nekem csak az h nagyon lassú a gép. Van fent egy McAfee Stinger és Windows Defender is illetve vmi Fighter tools is, bár ezek nem valós kergetők szóval a telepített programok listáján sincs ott, ezeket érdemes törölni? Okozhatják a lassulást így együtt?

Matthew 24:42

(#12966) Mikulásbá válasza @matthew@ (#12965) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Ez már sok a jóból,én a format:c-t választanám!
De ha ragaszkodsz a szenvedéshez......a McAfee Stinger szemét,a fighter tools is szemét,a Defender a win sajátja,de ha egy normális védelmet teszel a gépre,az is fölösleges lesz.

(#12967) @matthew@ válasza Mikulásbá (#12966) üzenetére


@matthew@
őstag

Lefutott a boot cd elméletileg nincs fent semmi,eddig a Norman vmi hibát írt ki a gond csak az volt h minden holland nyelven van és a fordítás nem nagyon ment mert olyan dolgokat írt ki amihez nem nagyon értenek itt. Viszont sikerült bekapcsolnom a Normant és most gyorsabb lett a gép, hagyom így én nem erősködöm, igazából én otthon a saját gépemen az egészet végig sem játszottam volna hanem betettem volna a telepítőt, de nem akarok erőszakos lenni, mert abból csak gond van :U

Matthew 24:42

(#12968) Mikulásbá válasza @matthew@ (#12967) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Nem erőszakos kell lenni,hanem világosan elmagyarázni,miről is van szó,hogy jár jobban,ez az egész csak eső után köpönyeg,az,hogy most a live kaspersky nem talált semmit,az nem biztos,hogy 100%-ig tiszta a gép!A Norman valami sokadrangú "védelem",nem lenne szabad bízni benne,stb.
Persze megértelek,én is találkoztam már ilyen makacs emberkével,én csak többed magammal tudtam rábírni,hogy lehet okosabban is.

(#12970) t72killer válasza Mikulásbá (#12969) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

komoly! :Y

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12971) Sturlung


Sturlung
csendes tag

Fontos információ mindazoknak, akik különféle gyártók tűzfalait és víruskeresőit társítják a gépükön. (Például sokan a Comodo-t (a CIS-t, vagy a Tűzdal - Defense+ csomagot) egyéb automatikus víruskeresőkkel használják.)!:
- A Comodo tűzfala kissé elavult, és nem tartja a lépést a Windows 7-re feltelepíthető automatikus víruskeresők technológiájával. Ebből adódóan sok esetben hatástalanná válik. Pl. az Avast 7 esetén, az engedélyezett Web Shield esetében egy csomó programnak (web-böngészők, üzenetküldők stb.) nem lehet szabályozni a forgalmát. Az AvastSvc.exe egyféle proxy-t működtet, és a korlátozandó programok akadálytalanul kommunikálnak a külvilággal rajta keresztül, és mindezt a Comodo tűzfala nem tudja szabályozni, nem látja!
- Nemcsak a Comodo tűzfala, de sok más tűzfal is feladja az új víruskeresők proxy-ra emlékeztető web-szűrővel a szolgáltatást.
- Holott ez nem szükségszerű, hiszen például a Windows7FirewallControll programocska megoldja ezt a gondot. Észleli a forgalmat a böngésző (és többi) valamint a víruskereső között, és képes azt korlátozni, szabályozni, blokkolni.

(#12972) dnsi válasza Sturlung (#12971) üzenetére


dnsi
aktív tag

Mire alapozd ezt :F

(#12973) Sturlung válasza dnsi (#12972) üzenetére


Sturlung
csendes tag

1) Először a tapasztalatra. Már az Avast 6 esetében észrevettem, hogy az Avast "Web Shield"-je a kifelé irányuló tiltószabályokat a Win7 tűzfalában hatálytalanná teszi. Vagyis szabadon áramlik kifelé minden forgalom, hiába ott a tiltás. Ha a Web Shield-et leállítottam, akkor nem volt gond: a tűzfal szabálya érvényesült. Aztán az Avast 7 esetében már a Comodo tűzfala is feladja, használhatatlan. A Private Firewall is, és sok más tűzfal is.
2) Ezután utánakerestem, -olvastam, és bizony nagy vita van róla a net-en. A web-et proxy-szerverszerű megoldással előzetesen szűrő víruskeresők többsége felülírja a tűzfalak jelentős részét, főleg Windows 7 esetében. Rengeteg angol nyelvű vita van róla a net-en.

(#12974) t72killer válasza Sturlung (#12973) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Gyakori téma külföldi fórumokon az antivírus-tűzfal összeakadás, mielőtt az ember egy bizonyos páros mellett dönt, mindenképp alaposan utána kell olvasni. Nekem a terveim közt egy multiengine AV (trustport vagy coranti) + comodo szerepel. A gond az, h még nincs win8-ra végleges comodo...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12975) riki válasza Sturlung (#12971) üzenetére


riki
senior tag

Holtig tanul az ember,de a comodo fala elavult lenne,hát ezt megkérdőjelezem. Ha Blattida vagy Plag mondta volna, akkor is leesett volna az állam,de ezt az állításodat valami komoly tesztel vagy hivatkozással kéne indokolni. :U

(#12976) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

A G Data InternetSecurity egyelőre angol és német nyelven érhető el. A magyar verzió várható megjelenési ideje 2012. ősz. :C :C
[link]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#12977) Sturlung válasza riki (#12975) üzenetére


Sturlung
csendes tag

http://forum.avast.com/index.php?topic=93953.msg768135#msg768135

(#12978) blattida válasza Sturlung (#12971) üzenetére


blattida
nagyúr

Ezt bármelyik normális tűzfalprogram megteszi, a comodo is, a privatefirwall is, az online armor is, stb.
Mielőtt konkrét tévedéseket írsz le tényként, legalább nézz utána előtte.
Az, hogy valaki beállítási probléma miatt nem tudja összelőni az avastot más tűzfallal, az egyéni szociális probléma addig, amíg egy fórumra nem jön vele.
Az pedig, hogy az avast web shieldje bugos és még mindig sok gondot okoz, egy másik történet.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#12979) Sturlung válasza blattida (#12978) üzenetére


Sturlung
csendes tag

Szerintem nem értetted meg a tényeket:
Nem az Avast bug-járól van szó. Az Avast kihasznál egy lehetőséget. Ahogy az általam belinkelt kommentben az ott író Avast-fejlesztő („lukor”) is mondja: a Windows 7 nem vadonatúj, tehát nem furcsa dolog, és nem hiba, ha egy olyan API-ra koncentrálnak, amely új és időszerű, függetlenül attól, hogy a Comodo-t nem modernizálják hozzá, hanem őskövületekhez ragaszkodnak. Szó nincs bug-ról, hisz más tűzfalakat sikeresen felújítottak ehhez a jogosult körülményhez. Pl. a Windows7FirewallControl kizárólag a WPF-re épít, és megoldotta a helyzetet még 2009/2010 tájékán. Keress rá ITT a régi 3.3.4.63-es kiadásra. Ugyanígy az Outpost Firewall esetében is a a 7.5-ös már felkészített erre a dologra; a 7.1-es még nem volt. Ha az Avast bug-járól lenne szó, akkor a többi víruskereső is „bug”-os, amelyek úgyanúgy saját proxy-val szűrik a web-es tartalmakat, és amelyekkel ugyanúgy összegabalyodnak a fel nem készített tűzfalak (például az Avira fizetős programcsomagja). Nem értem, miért kell kioktatnod engem agresszív hangnemben. Egy tényre hívtam fel a figyelmet, amit egyesek esetleg észre sem vettek: vígan használják az Avast-Comodo párost Windows 7 alatt, és közben nem tudják, nem vették még észre, hogy számos szabályozás nem működik. A labda a Comodo-nál van. Ő kell megoldja a dolgot. Elfogadhatatlan, hogy egy „Internet Security”-n belül a Firewall ne „lássa” a háttérben vígan folyó hálózati forgalmat.

(#12980) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Webroot SecureAnywhere Version 8.0.1.229 (Released August 18th, 2012)
[link]
Product Release Notes

Improved Compatibility with:
Avast
XChat
UltraMon
ConstantGuard ID Vault
Watchdog
Synaptics PS2 keyboard drivers

Multiple performance enhancements
including:
Reduced CPU load with numerous instances of Chrome
Reduced background CPU usage during scan
Uninstall process and performance enhancement
CPU usage when on the status screen
Reduced overhead of background threads while idle
Keyboard responsiveness with Identity Shield
(Business edition only) Increased server process shutdown speed

Significant threat detection and remediation enhancements
including:
CLSID cleanup
Kernel rootkit removal
Heuristic blocking of files with appended data
Context menu scans now support a significantly larger number of files
Windows 8 kernel support
Change journal support on 64-bit OS's
Exception tracking logic
Web Threat Shield blocking behavior
Updating from a previous version
Updated install and update process to prevent invalid paths
Reliability of status screen updates

Added New language support for:
Traditional Chinese

System Cleaner cleanup for Chrome
Scheduling for System Cleaner
System cleanup of Office 2003, 2007 and 2010 most recently used files list

New threat detections:
M0rpheus
Zeus Trojan
General malicious services
Enhanced zero-day threat prevention and warnings
Cleanup of .exe subkeys
Additional logging of active processes
Help and Support link in tray options
Desktop shortcut after install
(Business edition only) Logging when agent command scans are run

Fixed
Simultaneous initial scans
Caps Lock unexpected behavior on secure sites
Last scan display discrepancies
Context menu scans failure
Scheduled scan on boot up
(Business edition only) Handling of Account Management Website activation
Correct completion of active scans
Duplicate uninstall links
Identifying host file modifications
Scanning of some corrupt files
Duplicate prompts for untrusted program execution
Premature scan completion
Not scanning on battery power

Other changes
Major UI enhancements
Changed international product names to prevent language confusion
Help question mark in upper-right corner of UI now opens support web page
(Business edition only)
User response option removed for firewall prompts in centrally managed environment

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#12981) Sturlung válasza Sturlung (#12979) üzenetére


Sturlung
csendes tag

[…] „valaki beállítási probléma miatt nem tudja összelőni az avastot más tűzfallal” – Természetesen nem erről van szó. A Comodo-val nem lehet egyáltalán összelőni, beállítani az Avast „Web Shield”-jét, mert a Comodo nem látja az átirányítást, ami történik az Avast és a programok között. Ahogy mondtam, a Windows7FirewallControl a WPF-re épül, semmit sem ad hozzá a Windows saját kerneléhez és szűrőjéhez, mégis képes látni és kezelni az új víruskeresők eme viselkedését.

[ Szerkesztve ]

(#12982) szaki26a


szaki26a
aktív tag

Azert ha egy tuzfal nem fog meg egy mukodo kapcsolatot az az o hibaja. Tdi vel megvalositotz tuzfalfunkcioktol a microsoft mereven elzarkozik vista ota. Windows 8 miatt ugy is kenytelenek lesznek ujrairni az egeszet. De elvileg ezt a modszert hasznalva barmilyen malware kitorhet a geprol mig meg nem teszik.

(#12983) t72killer válasza blattida (#12978) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Amint az avastos fórumban is leírták: win8 alatt komoly változások jönnek. Ergo elég megvárni a comodo win8-as verzióját. Amúgy kérdés: hogy szuperál a comodo más vírusirtókkal? pl KAV, Bitdefender/Trustport AV, Avira? (nem az a kérdés, települ-e, hanem hogy biztonságos-e a rendszer?)

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12984) PapauZ


PapauZ
aktív tag

Mától elérhető a magyar nyelvi csomag a Mac-es Norton termékekhez is (hogy hány magyar OS X-en van rajta, passz :P).
Innen lehet tölteni őket: http://together.norton.com/info/Downloads

(#12985) riki válasza Sturlung (#12977) üzenetére


riki
senior tag

Elolvastam amit linkeltél,de nekem is az jött le amit Blattida írt. Kíváncsi leszek mi sül ki a dologból,mert a comodos fiuk, nem szokták könnyen lenyelni a békát. :F

(#12986) t72killer válasza PapauZ (#12984) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"magyar OS X" - oximoron? :P

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12987) PapauZ válasza t72killer (#12986) üzenetére


PapauZ
aktív tag

Jól van na... Érted te is, hogy mire gondoltam :P. (A magyar OS X felhasználókra, akinek Norton van esetleg védelemként.)

[ Szerkesztve ]

(#12988) W666W válasza Sturlung (#12973) üzenetére


W666W
tag

2) A web-et proxy-szerverszerű megoldással előzetesen szűrő víruskeresők többsége felülírja a tűzfalak jelentős részét, főleg Windows 7 esetében.

Én abszolute amatőr vagyok a dologhoz DE Nekem amit írtál itt valami sántít..Ha a Víruskeresőket készítők TUDJÁK mert tudják ezek szerint amit írtál ..Tehát ha tudják, hogy a technollógiájuk ilyen problémát okoz a tüzfalaknál akkor MIÉRT IS TESZIK BE a kergetőbe ezt a Technológiát ???? :Y
Vagy miért nem hagolják össze a Tüzfalgyértókkal a technológiát ?? Miért kell mutogatni egymásra ?? Mert mi a biztosíték arra hogy az Avast megoldása Web Shieldje a NO1 ????
Ez számomra a Róka fogta csuka esete..

(#12989) Sturlung válasza riki (#12985) üzenetére


Sturlung
csendes tag

Az az érzésem, hogy a nagyképűen gorombáskodó blattida fanatikus Comodo-zelótaként viselkedik. Ő azt állítja, hogy én kéne megtanuljam beállítani a Comodo tűzfalát, hogy együttműködjön az Avast 7 „Web Shield”-jével. Meg azt is mondja, hogy az Avast webszűrője a bug-os.

1) Először is ez egy fórum, ahol megoldást keresünk a problémákra. Ha blattida olyan okos, akkor írja le a helyes beállítást, ne pedig személyeskedjen. De nem fogja tudni leírni a helyes beállítását a Comodo-nak, mert nincs. Napok óta fórumoztam forgalmas amerikai fórumokon, és az eredmény ugyanaz: nincs megoldás. Jelen állapotában Comodo tűzfala nem állítható be úgy, hogy szűrjön az Avast 7 „Web Shield”-je mellett.

2) Az imént próbáltam ki a Kaspersky Antivirus 2012-vel is. Ugyanaz a helyzet. A web-szűrője elveszi a forgalmat a programok elől, kisajátítja őket, és kész. A Comodo tűzfalával vagy az Avast, illetve a Kaspersky megfelelő szolgáltatását tiltod-szabályozod, és azzal együtt nagyon sok rajta keresztül kapcsolódó programét, vagy egyiket sem. Sőt, a Kaspersky-nél még durvább a dolog: A Comodo tűzfala arra is képtelen, hogy jelezze: egy program, egy web-böngésző egyáltalán csatlakozni akart! Jelzés nélkül indul a forgalom. Az Avast-nál még jelzi, csak épp a tiltó szabályok nem érvényesülnek.

3) A windows-os WPF-re épülő Windows7FirewallControl a Kaspersky web-szűrőjével is jól működik: a szabályokat a böngésző-víruskereső közötti forgalomra érvényesíti, amely forgalmat a Comodo nem látja és nem szabályozza. Az Outpost Firewall 7.5 a Windows7FirewallControl-hoz hasonlóan ugyancsak jól szabályoz.

4) Most akkor mindenki eldöntheti, hogy blattida-nak van igaza, aki szerint én „vészmadár” vagyok, és a Comodo sérthetetlen őszentségén kívül minden más program bug-os, vagyis bug-os az Avast, bug-os a Kaspersky és így tovább… vagy a Comodo tűzfala nincs eléggé felkészítve jelen állapotában arra, hogy a Windows 7-esen hibátlanul és biztonságosan együttműködjön a korszerűnek számító víruskeresőkkel.

5) A dolog azért is cikis, mert ezt az egész helyzetet már elég rég, 2009 végén, 2010 elején orvosolták mások:

»Ability to block applications even the traffic is caught by online antivirus processing (redirecting all the web/mail applications to localhost first instead of real destinations)« (innen).

Mivelhogy: »The antivirus (AV) online network monitoring produces the unexpected behavior. Modern AVs are very nifty and trap web browsers and e-mail clients "inside" PC before the applications reach real network address on-the-fly. The applications (browsers/e-mail clients) interact with an AV related services locally and real network interaction goes through (in the name of) AVs as the result. Local traffic is important vitally mostly, expected safe and permitted by many predefined firewall rules. Disabling AV online monitoring disables the traffic trapping. The applications will issue the traffic directly and can be controlled/disabled normally after that. DisableAll set to the applications disables the local traffic only otherwise.« (innen).

Egy korszerű tűzfalnak észlelnie és szabályoznia kell minden forgalmat azokon az operációs rendszereken, amelyeken hivatalosan is kimondottan is megy – úgy mint más tűzfalak, amelyek „veszik a labdát”.

[ Szerkesztve ]

(#12990) t72killer válasza W666W (#12988) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem tomm, nálam az avast még 2004-ben járatta le magát tucatnyi áteresztett féreggel, azóta nem sikerült visszalopnia magát a rendszerembe...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12991) BigManus válasza Sturlung (#12989) üzenetére


BigManus
addikt

Nem árt tisztázni valamit!
Aki nagyképű itt az nem Blattida.
Idejössz 0 naposan és osztod az észt olyan embereknek akik ebben a témakörben letettek valamit az asztalra.
Nem a 0 napod a gond, hanem az, hogy semmit nem mutattál föl, csupán olyan általános dolgokat melyeket olvastál egy fórumon.
Ebben aztán semmi szakmaiság nincsen!
Majd ha felmutattál valamit magadtól és nem egy fórumról tallózod a " tudást " akkor gyere ide le nagyképűzni valakit, ugyanis ez egy szakmai fórum, ha nem tűnt volna fel!
A másik, hogy az itt leírt vagyis bocsánat copy&paste irományaid ismertek.

[ Szerkesztve ]

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#12992) Sturlung válasza BigManus (#12991) üzenetére


Sturlung
csendes tag

Nézd, az nem releváns, hogy hány napja írok ide. Tök mindegy. Egy másik, angol nyelvű fórumon napok óta tesztelünk, próbálkozunk, de nem megy. Én semmiféle személyeskedést nem kezdeményeztem! Blattida jött nekem, hogy „vészmadár” vagyok, hogy tanuljak meg először beállítani, stb. Holott én egyszerűen csak figyelmeztettem egy TÉNY-re, mivelhogy nagy divat az Avast-Comodo páros használata. Ezt a tényt eddig senki meg nem cáfolta itt! És azt se bizonyította még itt senki sem, hogy egyáltalán lehetséges-e megfelelő beállítás az aktuális, 5.9-es Comodo-n, hogy együttműködjön az Avast vagy a Kaspersky web-szűrőjével. Gyere keressük együtt a megoldást! Az amerikai fórumon ez volt a reakció, mindenki ezt tette. Nem azzal foglalkoztunk, hogy ki hány napja tag, vagy hogy mennyire szaki. A problémával foglalkoztunk, udvarias hangnemben.

(#12993) Sturlung válasza t72killer (#12990) üzenetére


Sturlung
csendes tag

A Kaspersky 2012-vel ugyanúgy nem működik a mostani Comodo.

(#12994) W666W válasza Sturlung (#12989) üzenetére


W666W
tag

Nekem még mindig az a Gondom, hogy ha TUDJÁK az AVASTNÁL hogy ÁTÍRJA a programjuk a különböző tüzfalaknak szabályait akkor MIÉRT NEM TESZNEK ellene ..Miért mutogatnak a tüzfalgyártóra ..?? megkérdezném újra Mi a Biztosíték arra hogy az Avast WEB SHIELD Tökéletesen müködik ??? :Y
Meg miért is kell egy víruskeresőbe Webshield pl ?? Mint írtam kuka vagyok és Forticlient lite -ot használok Nálam WEB szürö van..Azt eleve olyan oldalakat meg sem nyit ami pl káros lehet a PC-mre... :F

[ Szerkesztve ]

(#12995) t72killer válasza Sturlung (#12989) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

a Kaspersky jó eséllyel azért sem tűr meg maga mellett más tűzfalat, mert van saját megoldása (KIS). Politika...

Hmm, jól nézem, mintha frissült volna a teszt, a KIS-nél sokkal jobb eredményekre emlékszem.

#12992: Nekem az lessz a megoldás, ha kijön a comodo win8-as verziója, ill. lehet megbarátkozom ezzel a PrivateFirewall-lal (2. helyezett a listán). Van, amibe userként bele lehet nyúlni, de sajna a zárt kódú progik világában a felhasználó lehetőségei végesek.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#12996) BigManus válasza Sturlung (#12992) üzenetére


BigManus
addikt

Kérném annak a fórumnak a linkjét, saját magam szeretnék meggyőződni a dolgokról!
Releváns, hogy hány napja írsz, ugyanis elég sok a provokátor más fórumokról.

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#12997) dnsi válasza BigManus (#12996) üzenetére


dnsi
aktív tag

Várom én is ahogy te. :)

(#12998) blattida válasza Sturlung (#12989) üzenetére


blattida
nagyúr

Azt hiszem, érthető a reakcióm annak fényében, amilyen antréval megjelentél itt, amilyen stílusban írtál.
A válaszom akkor született, amikor még nem olvastam el a kérdéses, általad belinkelt avastos topikot, de veled ellentétben én nem személyeskedtem.

A kezdő írásod tele van csúsztatással és fél igazságokkal.
A probléma csak az avast web shieldjével jelentkezik és több tűzfal mellett, aminek nem az az oka, hogy a fenti tűzfalak elavultak, az avast pedig modern, hanem az, hogy az avast webes védelmének proxy-ja olyan szinten működik (WFP), melyhez a win 7 korlátozásai miatt például a comodo nem fér teljesen hozzá (a visszacsatoló hálózat blokkolása miatt), a másik két, általa is használt réteg pedig (TDI, NDIS), hiába alacsonyabb szintű, a win 7 esetében, az említettek miatt, nem elegendő.
A win 8-al ez a helyzet megváltozik, hiszen a microsoft feloldja benne a fent említett korlátozásokat, de ez az információ az avastos fórumon is szerepel.

A fentiek fényében, természetesen, a comodo beállításaira vonatkozó tanácsom tárgytalan és fölösleges, de mivel nem érzem úgy, hogy a kezdő írásod valóban a "beszéljük meg-oldjuk meg" tárgykörben fogant volna, ezért én nem is szándékozom ezzel többet foglalkozni.

Aki avastot akar használni, a saját web shieldjével, az ne használjon comodo vagy privatefirewall tűzfalat, aki pedig használni szeretné a két említett falat, az vagy ne használjon avastot vagy kapcsolja ki annak web shieldjét. :R

laca026, dnsi
Már megadta a címet, csak nem linkelte, ez az.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#12999) t72killer válasza blattida (#12998) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Opsz, nem figyeltem, a privateFW se megy vele. De jó, hogy épp ez a két tűzfal a legjobb ;] ...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#13000) Narxis válasza Sturlung (#12971) üzenetére


Narxis
nagyúr

Az én személyes véleményem az, hogy sok fejfájástól kíméli meg magát az aki Internet Security-t használ vagy egy mezei AV-t Windows tűzfallal. :)

Thanos was right.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.