Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-28 11:06:49

LOGOUT.hu

Arch Linux topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2707) N0zer0 válasza whbear (#2706) üzenetére


N0zer0
senior tag

Az ikonok visszahozására több módszer is van. A legegyszerűbb, hogy a panel szélességét állítgatom (plazma jelre kattintás), lecsökkentem, visszahúzom eredeti méretűre. Utána előtűnnek az asztali ikonok. A görgetősávot meg le-fel görgetem egy kicsit, és eltűnik az is.

A másik módszer, hogy a Rendszerbeállításoknál, a Kijelző és Monitor szekcióban, a Megjelenítési beállítások kategóriánál a 4 zöld nyilas ikonra kattintva lecsökkentem a felbontást, majd visszateszem. Ez is rendbehozza.

A bugot egyébként az okozza, hogy állítólag egy objektumban nem jól öröklődik egy eljárási tulajdonság, és emiatt a KDE tévesen érzékeli az asztal felbontását. Ilyenkor úgy érzi, hogy a függőleges felbontása az asztalnak 10000 pixel, és kiteszi rá az ikonokat, de az aljára, azért nem látszanak, és azért van a görgetősáv is. A KDE-fejlesztők viszont nem tudják reprodukálni a bugot. Persze sokan tapasztalják, küldik is a debug infókat és a bugjelzést, de a mai napig nincs megoldva a dolog. Mindig azt írják a fejlesztők, hogy az új verzióban javították, de épp úgy előjön. A felhasználók azt is kiokoskodták, hogy nem videókártya-függő, előjön Intelen, Nvidián, ATi-n, és minden disztróban benne van a hiba. A fejlesztők pedig azt gyanítják, hogy az asztali ikonok rácshoz igazításához lehet köze.

A másik idegesítő bugja a KDE-nek pedig feature. Ha leteszel egy alkalmazást, vagy az asztal megjelenítésére nyomsz (ami leteszi az összes alkalmazást a panelra), akkor az alkalmazás(ok) panelikonja kiszürkül, nem látszik a panelen, hogy milyen alkalmazások mennek. Nagyon idegesítő, és nem lehet kikapcsolni sem. Ezzel együtt kell élni. Más baj a KDE-vel nincs, szép, sok mindent be lehet állítani, csak ez az 3-4 idegesítő dolga van, de ezek már verziók és évek óta tanyát vertek.

Igazából én gyurmafigurára lennék kíváncsi, mert egy ideje a KDE5-öt próbálgatja, hogy abban benne vannak-e ezek a hibák.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.