Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-28 11:06:49

LOGOUT.hu

Arch Linux topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3801) jimmy399 válasza ztsoft (#3799) üzenetére


jimmy399
senior tag

Archot használom és azt a kernelt, ami a "core" csomagban van: körnöl:D Amúgy igen, 4-es kernel nekem is csak a 4.1.6-1-est. Én is gondolkodtam, hogy forgatok magamnak egy legújabb stabil kernelt a kernel.org-ról, de aztán meggondoltam magam.

[ Szerkesztve ]

--- N/A ---

(#3802) attilav2 válasza lev258 (#3793) üzenetére


attilav2
őstag

Újraraktam az arch-ot, megküzdöttem vele a key-eket nem akarta letölteni v elfogadni, újra kellett generálni ezeket, mert különben nem rakta volna fel az alaprendszert (sem) de megoldottam a hivatalos arch fórum alapján. Megy a firefox. Remélem nem hibás a ram mert nincsen tartalékom a gariztatás idejére.

[ Szerkesztve ]

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#3803) whbear válasza ztsoft (#3790) üzenetére


whbear
senior tag

Az Intel driver hiba miatt vissza is kellett raknom a legutolsó 3.14 -es kernelt 1 percen belül :( Nálam az SDDM is rossz az új. Lassan nem lesz már hely az IgnorePkg sorban :(

[ Szerkesztve ]

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#3804) spammer válasza whbear (#3803) üzenetére


spammer
veterán

Downgrade-eltél? Ha igen, rakhatsz fel külön LTS kernelt ilyen esetekre, amit vagy frissítesz vagy nem, eközben a "fő" kernel frissülhet folyamatosan (addig talán javítják a hibát).

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3805) PandaMonium válasza whbear (#3803) üzenetére


PandaMonium
őstag

Laptopodon a BIOS frissítve van a legújabb verzióra? Sokszor az (is) okoz elég komoly gondokat ha nincs megcsinálva. Nálam pl. egy Elitebook 840 G1-en nem is lehet Linuxot bootolni ha régi BIOS van felrakva.

What I cannot create, I do not understand

(#3806) haddent válasza PandaMonium (#3805) üzenetére


haddent
addikt

Azért az elég korrekt :C

(#3807) PandaMonium válasza haddent (#3806) üzenetére


PandaMonium
őstag

Ja, valamiért úgy döntöttek a HP-nál, hogy teljesek okés dolog ha hardcode-olják a BIOS-ba a Windows EFI fájljának az elérési útját és mást be se lehet tölteni. Aztán szerencsére hamar megjött az eszük és kijavították egy BIOS updateben. A gép viszont nagyon korrekt és Linux alatt is minden tökéletesen megy rajta alapból, úgyhogy nem panaszkodom. :)

What I cannot create, I do not understand

(#3808) _Dumber_


_Dumber_
őstag

Érdekes amit írtok.. Igaz a frissítés során nekem is görcsben voltak a golyóim, hogy sikerül e, de nem volt nagyon nagy gond.

A 3.14-es kernel követően minden utánna következővel a 4.0-is, gondban volt a wifi driverrel.. Azóta nem próbáltam. Most ez az 4.2-es LTS minden pöpecül viszi. Intel VGA-m van.
Egyedül a 6.x-es vmplayerhez nem tudtam a modulokat újrafordítani, de lecseréltem a 12.0-ra és most ez is tökéletes. MInden Up to date

(#3809) Domonkos válasza Domonkos (#3782) üzenetére


Domonkos
Ármester

Kisebbe fejlemeny:
Az opensource driverrel meg mindig szenvedek, mert semmi trukk nincs ami megoldja a problemamat, viszont az AMD-sel van egy kis elorehaladas. (ugye azzal az volt a gond, hogy az elinditott alkalmazasokat nem mindig a megfelelo kepernyore spawnolta..) Most hogy kulon displayt csinaltam ccc-n belul 3+3+1+1 megjelenitonek ugy tunik hogy megoldodott ez a problema. Nem tudom, hogy miert... :( De egy darabig biztosan jo lesz. Majd probalkozom a masikkal ha mondjuk az xorg-nak kijon egy ujabb verzioja.
Masik. Van valakinek otlete, hogy mi okozhatja azt hogy xorg lelovesekor nem latok semmit a tty-bol? Parancsokat tudok benne kiadni, de nem jelenik meg semmi. Minden kijelzo aktiv (nem mennek standby-ba) marad.
Elore is kossz!

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#3810) spammer válasza Domonkos (#3809) üzenetére


spammer
veterán

"Masik. Van valakinek otlete, hogy mi okozhatja azt hogy xorg lelovesekor nem latok semmit a tty-bol? Parancsokat tudok benne kiadni, de nem jelenik meg semmi. "

Ilyen nálam is volt (awesome WM-mel), de nem találtam meg a hibát, meg nem is nyomoztam nagyon utána. Mostanában nem próbáltam, mert nem szoktam kilőni az X-et.

Viszont amikor ez a hiba volt, akkor vakon írtam újra egy startx-et, bejött a GUI, majd megint lelőttem az X-et és akkor már volt tty (de hibát nem írt az X ott sem, úgy rémlik).

Inteles Acer laposom van (ES1-512).

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3811) whbear válasza spammer (#3804) üzenetére


whbear
senior tag

A 4-es kernellel összetörik a kép. Ezért használtam az LTS-t. De mivel ez is 4-es lett ezért vissza kellett tenni a 3.14-est. És mindez csak kde plasma 5 alatt. Az xfce desktop alatt minden jó az új kernellel is.
BIOS a legújabb van fent, igaz nem mai gépek már.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#3812) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Intel integrált videovezérlővel milyen a videolejátszás újabb vasakon (HD4000+)?
Nálam a 4500MHD alatt 99%-on jár a cpu. Compton volt eddig de nagyon darabos a FHD60p 27Mbps videó ami az akciókamerából jön ki. Comptont kilőve Xfce alatt pedig compositort ki kapcsolva egész folyamatos a kép. Cpu továbbra is 99%-on. Próbáltam mpv alatt többféle dekódolást és video out-ot. Mplayer dettó.
Érdemes küzdeni, vagy ez ennyit tud?
1+1 telefonon lejáttszva lefolyik a kijelzőről a videó.

[ Szerkesztve ]

(#3813) haddent válasza eddie1978 (#3812) üzenetére


haddent
addikt

Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz + HD400
1080p REMUX 30 gigás fájlt vajsimán simán viszi a HD4000 mindenféle szenvedés és driverezés stb nélkül, gnome3 -al együtt. 30% -on járnak a magok, mondjuk az összesített 110% nem tudom mi :C

[ Szerkesztve ]

(#3814) Rimuru válasza haddent (#3813) üzenetére


Rimuru
veterán

1 (virtualis) mag = 100%
Azt nem mondanam hogy a HD4000 siman viszi, CPU szamolja az egeszet a kep alapjan. :DDD
Amugy majnden ugyanolyan procink van, csak nekem az integralt video le van tiltva.

Vigyázat, csalok!

(#3815) haddent válasza Rimuru (#3814) üzenetére


haddent
addikt

Nem tudom, baromira nem érdekel, hogy őszinte legyek :C
A 1080p remuxot hiba nélkül 1 reccenés nélkül viszi, innentől hogy ki számol mit és hogy nem érdekel. Ha elkezdenék ezzel törődni, akkor bele is őrülnék, mert egy 4 éves mobil SoC kisujjból kirázza hardveresen a videókat... :))

*Hozzá kell tenni, hogy épp azért, mert megy, kb. 0 percet töltöttem azzal, hogy megpróbáljam VGA (igp) -ből számolni. Ötlet/tipp/link, hogy hogy lehet, ha lehet HD4000 -rel?

És neked hogy lehet letiltva az igp? Főleg ha M -es, laptopos proci?

[ Szerkesztve ]

(#3816) attilav2 válasza haddent (#3813) üzenetére


attilav2
őstag

Most hogy újraraktam az arch-ot egyelőre XFCE-t használok, hát a Plasma5-hez képest ég és föld, pozitív irányban. Lehet hogy a gnome3-al is megpróbálkozok az mégiscsak egy komplex környezet, és radásul ilyen extrém terhelés ellenére is keveset eszik mint példád mutatja, xfce-ből sokminden hiányzik. Így most sokkal gyorsabb a rendszer. Megy a firefox is a chrome-is, sőt felraktam yaourttal forrásból az iceweaselt is, először nem akart lefordulni, azt hittem tényleg hibás a ram, de aztán a wikiből kiderült hogy a yaourt a ramdisken levő tmp-t használja fordításra és ez telt meg, (erre utaltak a fordítási hibaüzenetek), ide tölti le és fordítja a forrásokat. Csináltam a home könyvátáramban egy yaourt mappát és a yaourtrc-ben a tmpdirt átírtam erre. Gond nélkül lefordult az iceweasel, (mondjuk a makepkg.conf-ban nem árt beállítani hogy mind a négy magot használja fordításkor, ezt megtettem), pörgősebbnek érzem mint a firefoxot.

[ Szerkesztve ]

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#3817) Rimuru válasza haddent (#3815) üzenetére


Rimuru
veterán

Nincs bekotve, deriktben az nvidia-t hasznalhatom csak. Szerintem a normalis megoldas az lenne ha lehetne valasztani (de nem optimus), foleg dragabb (komolyabb) modellekben lehet ilyennel talakozni. Ennek a hatranya hogy ujra kell inditani a valtashoz, cserebe nincs egy plusz reteg a megjelenitesben, En boldogan elvagyok a mostani felallassal is, az mar csak extra pozitivum lenne ha leirt modon mukodne. :) (viszont akkor nem lenne soknapos uptime. :DDD)

attilav2: yaourtnak kapcsoloban is be lehet allitani hogy hol legyen a cache, viszont szerintem egyszerubb yaourt nelkul forditani nagyobb csomagokat.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#3818) haddent válasza attilav2 (#3816) üzenetére


haddent
addikt

Ez kevés? Jó, másokhoz képest kevés, nem rossz a gnome. Azt ne felejtsd el, hogy ha GDM futna +100-200MB RAM, nekem nincs gdm, CLI login van :C

colomb2 érdekes :DDD milyen laptop? Nem tudom miért fájt volna olyan cpu socket amiben az igp is be van kötve..

(#3819) PandaMonium válasza attilav2 (#3816) üzenetére


PandaMonium
őstag

Ha még nem próbáltál tiling window managereket akkor azoknak is érdemes adni egy lehetőséget. Én i3-gaps-et használok i3blocks bar-ral. Szó szerint alig eszik RAM-ot, nagyon kényelmes és megfelelő konfiguráció után szebb mint a legtöbb DE (persze ez egyéni vélemény). Egyébként ha valakit érdekel milyen csinos WM/DE összeállításokat lehet összehozni akkor ezt a subreddit-et érdemes böngészni: [Link]

What I cannot create, I do not understand

(#3820) totron


totron
addikt

Nem tekintélyelvû kicsit ez a disztró? Ezek az örökös, személyre szóló alkotói aláírások..

(#3821) spammer válasza totron (#3820) üzenetére


spammer
veterán

:F Hogy mi?

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3822) PandaMonium válasza totron (#3820) üzenetére


PandaMonium
őstag

Alkotói aláírás alatt mit értesz? A tekintélyelvűség pedig nem tudom hogy jön pont ehhez a disztróhoz.

What I cannot create, I do not understand

(#3823) totron


totron
addikt

https://www.archlinux.org/master-keys/

(#3824) spammer válasza totron (#3823) üzenetére


spammer
veterán

Most a PGP kulcsokkal van problémád? :DDD Ez alapvető dolog a fejlesztőknél.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3825) PandaMonium válasza totron (#3823) üzenetére


PandaMonium
őstag

Ezek biztonsági okokból léteznek, lásd: Pacman-key.
Nem tudom miért gond ez neked, de nem muszáj használnod őket. Elég csak kitörölnöd az "/etc/pacman.d/gnupg" mappát, majd lefuttatsz egy "pacman-key --init"-et. Ekkor semmilyen kulcs nem lesz helyileg aláírva a rendszereden (a mester kulcsok sem), azokat a kulcsokat importálod amiket csak akarsz. Más kérdés, hogy így érdekes lesz a main repoból bármit telepíteni.

What I cannot create, I do not understand

(#3826) totron válasza spammer (#3824) üzenetére


totron
addikt

Készséggel elhiszem neked. Minden egyéa diszt esetében csak elvétve, itt meg lépten-nyomon ebbe fut az ember. Baromira nem érdekel ki akarja épp sztároltatni magát, nem keresek idolokat. Ettõl eltekintve jó. Csak gondoltam váltunk pár szót a jelenségrõl, ki hogy látja.

(#3827) totron válasza PandaMonium (#3825) üzenetére


totron
addikt

Érdekes=lehetetlen. Más terjesztésekben is ügyelnek a biztonságra.

(#3828) spammer válasza totron (#3826) üzenetére


spammer
veterán

Én nem futottam bele semmibe, pedig hetente frissítek. :U Ennek semmi köze a sztároláshoz vagy az idolokhoz. A kulcsok hitelesítik, hogy az adott fejlesztőtől származik a cucc. A fejlesztők az e-maileket is aláírják a kulcsokkal, így biztosítva, hogy nem kamu a dolog, ami mondjuk egy kernel patch esetén eléggé fontos dolog.

Konkrétan mibe futsz bele lépten-nyomon, mi a hiba / probléma? :F

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3829) totron válasza spammer (#3828) üzenetére


totron
addikt

Értem a működést és az okokat. Különben nem kell személyes/rendzer elleni támadásként megélni, csak ez nekem visszatetsző. Ha nem futsz bele, akkor lásd: (#3825) PandaMonium. Már rég volt fent, elég csak 1x megadni az adott fejlesztő kulcsát, utána nem? Azt hiszem. Nincs köze, nincs köze, jó. Akkor úgy kérdezem, hogy egyéb disztróknál miért nem ez a módi és itt miért így van megoldva?

Mondjuk netinstallkor volt az, hogy alap dolgokat szerettem volna felrakni és hát nem mindegyik kulcs volt csípőből elérhető. Kutakodni kellett rendesen, meg még volt 2x-es, 3x-os gixer is vele, egy része megoldódott, másik nem, ezeket már törölte az agyam. Rá lehet húzni persze, hogy usererror, meg nem foglalkoztam vele eleget (de, még többet is), de milyen az már, hogy egyéni aláírásokért félórákat kell túrni a netet? Meg eleve.

[ Szerkesztve ]

(#3830) PandaMonium válasza totron (#3829) üzenetére


PandaMonium
őstag

Miért kéne fél órát túrni a netet egyéni aláírásokért? Alapból minden elérhető a main repoban a mester kulcsokkal. Ha egy extra repository-t szeretnél hozzáadni a pacman-hez a "pacman.conf"-ban, akkor kell kézzel hozzáadni új kulcsokat. Ha viszont az AUR-ból telepítesz valamit ott nem kell ilyesmivel tökölni. Mivel elsősorban minden nem a main repoban lévő dolgot az AUR-ról fogsz telepíteni elég ritkán kell hozzáadni a pacman-hez új repokat (az egyetlen ami nekem speciel beugrik az az Infinality telepítése során), így nem okoz különösebb kellemetlenséget. Hozzáteszem, hogy egy egyéni kulcs importálása és helyi aláírása is két parancs mindösszesen, így abba se fog beleszakadni senki - főleg, hogy egy kulcs több csomaghoz is jó.

Egyébként az előzőleg linkelt pacman-key oldalon az is ott van hogy tudod úgy beállítani a pacman-t, hogy ne foglalkozzon PGP kulcsokkal: Disable signature checking
Persze csak saját felelősségre eljátszandó a dolog, ha valami olyan mirror-ról húzol be egy csomagot ahol az meg lett piszkálva akkor a telepítés folyamán a rendszergazdai jog miatt ugye a csomag majd azt csinál a rendszeren amit akar.

What I cannot create, I do not understand

(#3831) totron válasza PandaMonium (#3830) üzenetére


totron
addikt

Igaz, hogy 2 sor, de a kulcsokat is meg kell találni. Nem tudom már mihez nem volt meg, de nem extra szoftver volt, és kifejezetten problémát jelentett. Azóta változhatott a helyzet, lévén rolling distribution. Valóban van disable, nekem nem sikerült kulcs nélkül telepíteni. Ennyi. Tervben van az újbóli felrakása majd.

Továbbra is érdekel, miért ez a megoldás, milyen filozófiai, történeti, technológiai háttere van.

(#3832) PandaMonium válasza totron (#3831) üzenetére


PandaMonium
őstag

Az alap repokba olyan nem kerül amihez külön kell kulcsot hozzáadni, vagy ha mégis akkor ott hiba történt. Hogy a jövőben ne kelljen keresgélned: Unofficial user repositories

Azt, hogy itt miért ezt használják és máshol mit használnak helyette, megkülönbenis azt nem tudom megmondani biztosan, majd ha jön valaki jobban tájékozott a témában az elmondja. Itt a TL;DR rész talán elég jól összefoglalja a dolgot: [Link]

What I cannot create, I do not understand

(#3833) ux1 válasza totron (#3831) üzenetére


ux1
addikt

Nem értelek... Debian-Ubuntu vonalon is egyedi kulcsok vannak a PPA-hoz.

-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-

(#3834) Siriusb válasza totron (#3831) üzenetére


Siriusb
veterán

Akkor az md5 is ördögtől való? Az sha512-nél már el sem tudom képzeni, mi lehet a véleményed...

(#3835) Rimuru


Rimuru
veterán

totron: Frissitesen kivul semmit nem kell vele csinalni, kiveve ha valamit fel akarsz venni. Ennyit "foglalkoztam" vele.

haddent: Adatlapom, olyan verzio van meg amiben nincs dedikalt kartya.

Vigyázat, csalok!

(#3836) _Dumber_


_Dumber_
őstag

Sziasztok! Kis segítséget kérnék. networkmanager fut a gépemen. Nm-applet, openbox alatt. Vpn kapcsolatra próbálnak csatlakozni, de nem megy. Bővebben : már jól működő beállításaim voltak, amit az LTS kernelfrissités sem cseszett szét. Legutóbbi pénteken frissitette, de a VPN-t hétvégén is használtam. Pptp egyébként, de szerintem ez most mindegy is, mert hiába akarom az nm-appletben bármelyik VPNt szerkeszteni, nem lehet. Szürke minden. Újat tudok csinálni, de az is szerkeszthetettlen lesz. Wifi és egyéb szerkesztő mostmost is. Péntek óta volt frissités, de még nem néztem meg, hogy mi volt. Mere induljak el?

(#3837) PandaMonium válasza _Dumber_ (#3836) üzenetére


PandaMonium
őstag

Próbálj először cache-ből downgradelni az előző verzióra, ha azzal minden rendben akkor bugos az új verzió. Ha azzal sem jó akkor lehet elkezdeni végignézni a logokat, hivatalos fórumon körbekérdezni, fejlesztőknek mailt írni, stb.

[ Szerkesztve ]

What I cannot create, I do not understand

(#3838) _Dumber_ válasza PandaMonium (#3837) üzenetére


_Dumber_
őstag

Igen ezt nem irtam, hogy a downgradem mar túl vagyok

(#3839) spammer válasza _Dumber_ (#3836) üzenetére


spammer
veterán

nmtui (ncurses felület), ott sem lehet? Vagy nmcli -ben? Nekem ilyen kiszürkült menüpont téma még az Ubuntu openboxos időkből rémlik, ott polkit probléma volt, pkla fájlt kellett létrehozni a NetworkManagerhez, de szerintem nálad nem ez a probléma. Ha kilövöd az appletet és rootként indítod terminálból, akkor is ugyanez? :F Bár az openbox autostart is ugyanez, elvileg... Csak tippelgetek.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3840) _Dumber_ válasza spammer (#3839) üzenetére


_Dumber_
őstag

Közben gondoltam másra..
Volt pár frissítés még a múltban, hogy figyelmeztetett a rendszer, hogy nem elég neki az adott dologhoz a gépen lévő jogosultság..

Ami után írtad az előző hsz-edet, akkor godoltam egyet.

Indítottam egy root sessiont grafikus felülettel.. és láss csodát rootként felcsatlakozik és szerkeszthető is.
Szóval a jogosultságbeli problémám lesz.. csak hogy hol :F :)

(#3841) spammer válasza _Dumber_ (#3840) üzenetére


spammer
veterán

[link] wheel groupban benne vagy? Esetleg próbáld meg a networköt (3. pont). Vagy a general troubleshoot: session permissions részt.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3842) _Dumber_ válasza spammer (#3841) üzenetére


_Dumber_
őstag

Nem nyert..
de újabb fejlemény.
Ha eltávolítom a networkmanager-pptp csomagot, akkor egyből szerkeszthető lesz a beállítás.. nyilván a pptp dolgok már kikerültek belőle.

Egyéb más beállítás ami nem a pptp-n alapul, szerkeszthető (openvpn, l2tp) csak ezzel meg nem megy a céges háló :(

(#3843) _Dumber_ válasza _Dumber_ (#3842) üzenetére


_Dumber_
őstag

Néha mindent meg akarunk javítani.. de a win-es módszer azért egyszer-kétszer hatékony...

Szóval letöröltem a networkmanager-pptp - , letöröltem az ÖSSZES VPN beállításaimat.

Majd újrainstall a pptp- t és újra beállítottam aVPN-eket.. most működik :)

köszönöm az együttgondolkodást spammer

(#3844) spammer válasza _Dumber_ (#3843) üzenetére


spammer
veterán

Nincs mit, örülök, hogy sikerült megoldani. :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3845) attilav2 válasza haddent (#3818) üzenetére


attilav2
őstag

Nálam SDDM fut, és indul vele a gnome vagy amit akarsz, szerintem jó, próbáld ki.
Van grafikus konfig szerkesztője aur-ban, és lehet témázni.

[ Szerkesztve ]

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#3846) jimmy399


jimmy399
senior tag

Legújabb kernellel sikerült belefutni egy:

"AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT device=01:00.0 domain=0x0017 address=0x0000000000001000 flags=0x0000]"

hibaüzenetbe, ami szimplán csak vidám 1 perccel hosszabítja meg az SSD-s indulási időmet ami csak 3 másodperc lenne max... Az egyel ezelőtti kernellel simán ment, most meg hm... Olvasgatva az angol fórumokat írták hulladék az AMD virtulaizációs implelentációja... Még szerencse, hogy iommu=soft paraméterrel nem tartja fel a bootot egy vidám perccel...

forrás fórum linke a megoldással

[ Szerkesztve ]

--- N/A ---

(#3847) jimmy399 válasza attilav2 (#3845) üzenetére


jimmy399
senior tag

egész pofás bejeneltkeztető, ha majd leszokok a gdm-ről akkor szerintem a helyére mehet is, nem hiszem hogy ugyan anniy vagy több memóriát vinne el mint a gdm...

--- N/A ---

(#3848) _Dumber_ válasza jimmy399 (#3847) üzenetére


_Dumber_
őstag

én slim-et használok... ez sem kér enni szinte semmit.
;)

(#3849) attilav2 válasza _Dumber_ (#3848) üzenetére


attilav2
őstag

wikiben ez áll:
Warning: The SliM project has been abandoned (the project homepage is down, leaving a github mirror), and is not fully compatible with systemd, including logind sessions. Consider using a different Display manager or Xinitrc.

Felejtős :(

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#3850) _Dumber_ válasza attilav2 (#3849) üzenetére


_Dumber_
őstag

Hát ezt nem is láttam... nekem működik.. és ami működik az nem akarjuk megjavítani :).. de köszi hogy felhívtad rá a figyelmemet. Utánanézek.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.