Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
[lAyCsI]
addikt
Új AEX build tölthető pár apró változtatással...
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Felraktam egy 10.25. AICP weeklyt, egy forcecloseon kivül eddig minden tökéletes, kivéve:
A Developer Settingsben a Bluetooth átvitelnél hiába választom ki az AptX-et, SBC-n marad.
Hogy lehetne ezt orvosolni?Valaki irta, hogy RR-en müködik az AptX, de ha egyszerüen megoldható akkor nem szenvedném most fel azt és laknám be újra.
És köszi az összefoglalók iróinak, minden probléma nélkül sikerült áttérni gyári MIUI-ról.

-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Mire kell a figyelni ha érintő kijelzőt rendelek külföldről elég a típus.Sajnos be repedt.
-
regener
veterán
válasz
TomiJK
üzenetére
A promóciós oldal szerint lesz, sőt még Note 3-ra is: görgess az "AI Portrait mode" szekcióhoz ahol egy RN4 előlapi régi és új illetve egy RN3 hátlapi régi és új kamerás képet látni.
AI Portrait mode
Using Portrait mode doesn't require a dual camera device now. Most single camera phone
users will be able to blur the background on their photos after they upgrade to MIUI 10. -
TomiJK
csendes tag
Helló! Kicsit káosz lett a fejemben azzal kapcsolatban hogy kap-e miui10-es frissítést a note 4 global stabil, kb minden oldalon mást olvasok , a különböző verziók miatt nagy a kavar , semmi konkrétat nem írnak. Elvileg már jönnie kellett volna, de már nem tudom, van aki jártasabb a témában? köszi

-
kmarci25
veterán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Nem vagyok üzemidő fetisiszta, csak mindig irigykedve nézem itt ezeket az üzemidőket. Nekem ilyen max akkor jön össze, ha kvázi nem is használom a telefont. De a SOT 4-5 óránál akkor sem több, és sosem volt az. Ezért is kérdeztem, hogy én vagyok-e heavy user (szerintem nem), vagy a dual sim eszi az akkut.

-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Pontosabban nem árt tudni hogy amikor a képernyő ébren volt akkor mi futott, milyen fényerőn, mennyire intenzív volt a használat, et cetera.. (egy erős 3D játékot tolni 5 órán át meg Facebook-ot cicergetni 5 órán át vagy Youtube-ot nézni FHD-ban 5 órán át az nem ugyanaz a terhelés, azért ez könnyen beáltható).
-
kelly416
veterán
válasz
Toth_Jani
üzenetére
Kivéve a cégeseket, mert nekem a vasútnál külön kérnem kellett a roaming engedélyezését (miután már megszűnt a marha drága feláras szolgáltatás EU-n belül, mert előtte természetesen el is felejthettem volna a kérésemet), aztán a héten meg külön meg kellett kérnem a külföldi adatforgalom bekapcsolását, amit elméletileg a havi adatkeretem feléig használhatok ingyenesen külhonban, utána fizetős, és 50EURO a limit, amit ki is számláznak, felette meg lehetetlen a külföldi adat. Szóval szerintem sokkal egyszerűbb a céges flotta kapcsolattartójával egyeztetni, mint találgatni.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Jövőhéten megkapom a céges sim kártyám, amin majdnem korlátlan net van, kérdésem hogy valamit kell majd állítanom az apn beállításokban hogy menjen külföldön a net, vagy simán menni fog minden?
-
Alister71
nagyúr
Vagy a stabilból is lesz MIUI 10? Érdemesebb azt megvárni?
A jelenlegivel sincs semmi gondom, de a 10-re kíváncsi lennék. -
D1L1ZS
őstag
-
Alister71
nagyúr
MIUI 9.6.3.0 stabil verzióra a a 8.10.25 globált a telefon saját telepítőjével fel lehet rakni?
Letöltöttem, és kiválasztom a fájlt a frissítővel? A telefon belső tárhelyén van a fájl. -
z0d1@Ku$
senior tag
Mi lehet annak az oka, hogy PixelExperience(9.0) romon egyszer csak nem érzékelte a sim kártyámat egyik slotban sem, másik kártyát viszont érzékelte. Ma újraraktam a telefont, első bootnál kérte a pin kódot, majd második újraindításnál megint nem érzékelte a kártyát. AEX-en most jó. Másnak is produkálja ezt a feature-t?
-
crok
Topikgazda
válasz
Imi1981
üzenetére
Nem. Eltavolithatod ha akarod. En azt mondtam, hogy ha azt az appot letiltod ami az Updater appot visszaallitja - na akkor nem fog indulni a telefon.
Egyebkent eltavolithatod, ha van TWRP vagy mas custom recovery akkor majd ha frissiteni akarsz felteszed a bigota zip-et es kesz, "visszatelepul". A letiltott appok viszont frissites utan is letiltottak maradnak (hacsak nem csinalnak olyan appot ami magatol frissitget, pl. mint a FB updater app).
-
Imi1981
veterán
-
lexter00
őstag
Facebook App Managert hogy lehet letörölni a telefonról?Alkalmazáslistában nem látom,de állandóan frissíti a face appokat amit nagyon nem akarok.
-
-
ktomcat
senior tag
Szegény Xiaomi, hogy fogják így "elavulttá" tenni idő előtt a telefonjaikat

Kötelező lesz az Androidos biztonsági frissítés -
kmarci25
veterán
Sziasztok! Ezzel a töltővel profitálnék valamit egy normál 5V 2A-s töltővel szemben? Vagy vegyek egy 5V 3A-s töltőt inkább? Egy Redmi Note 4 és egy Mi A1-t töltenénk vele rendszeresen...
-
Digitalis
senior tag
Többek közt, ezért is remek megoldás az értesítési led megléte.
-
draco31
veterán
válasz
Digitalis
üzenetére
Töltöttem bele külső töltővel, viszont megsértette az akkut amikor szétszedte, úgy elváltozott már az alja, hogy nem megy rá a hátlap sem. Szóval az csere, de a telefon legalább jónak tűnik. Bár nem értem miért világít most meg folyamatosa a led kéken. Vagy érzékelné hogy baj van az akkuval?
-
draco31
veterán
válasz
Digitalis
üzenetére
Nem saját telefon, de nekem is ilyen van.
Ezt hozták kijelző cserére, csak előtte a tulaj már szétszedte. Összeraktam, és csak ennyit csinál. Az én töltőmmel próbáltam, ami biztosan jó, azzal töltöm a sajátom.
Rámértem közben az akksira, 2.2V, szóval nagyjából halott. Megpróbálok bele életet verni Lithium töltővel. -
draco31
veterán
Mi van olyankor, ha töltőre dugva a telefon ledje lila-kék villogással jelez, és nagyjából ennyi az életjel?
-
Folee
tag
A PEAP volt kiválasztva...
És akkor jöjjön a megoldás:
A CA tanúsítványnál a "Ne hitelesítse"-t kell választani és máris nem kér domaint. Nálam valamiért a "Rendszertanúsítvány használata" volt kijelölve.
Hogy erről a konkrét problémáról hol találok leírást, azt továbbra sem tudom. Kísérletezgettem és így jöttem rá. -
Upo
addikt
válasz
kosinalajos
üzenetére
Portré? Az ma még nagyon nem telefonos kategória. Majdhogynem az árhoz még teszel egy nullát és veszel felszerelést, az JÓ portréra.
A bőr tónusok, ráncok, szem, haj, stb... Nem jön az ki normálisan egy telefonból sem. Hipszterkedni, művészkedni ahol a képminőség nem számít, arra esetleg elmegy, de az nem lesz rendes portré, pláne nem műtermen kívül. -
helixP
nagyúr
válasz
kosinalajos
üzenetére
Szerintem arra vegyél egy fotógépet. Ez a kamu háttérmosás elég tré.
Fényképezés terén jó nagyon a MiA1-2. -
kosinalajos
csendes tag
Sziasztok. Jelenleg melyik szerintetek a legjobb Xiaomi telefon főleg portréfotózáshoz 100e alatt? Köszi.
-
Game78
tag
https://m.prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_4_b20/hsz_29002-29002.html
Erre valakinek ötlete? -
crok
Topikgazda
-
Bobó_20
aktív tag
Sziasztok,
nem tudom volt-e már, de szervizben melózok és a mai napon sokan jelezték nálunk, hogy Note 4/4X telefonok esetén akku problémájuk támadt (kb. a múlt hét óta). Gyors merülés, lassú töltés, melegedés. Valószínűleg a Google Duo alkalmazás tiltása megoldja a problémát. Nos mi teszteltük és valóban megszűnt az akku probléma, már az alkalmazás frissítésének eltávolításával is, de aki biztosra akar menni az nyugodtan tiltsa is le. MIUI Hidden Settings segít ebben, a Play Áruházból letölthető. Manage applications menüpontja alatt érhető el a tiltás. Remélem segítettem, ha már ismert dolgot osztottam meg nyugodtan ignoráljatok.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
djtörök
üzenetére
Mindkét SIM támogatja a 4G-t, de csak a munkahelyemen, ami a helyi adótoronytól kb:100 méterre van, otthon a Paneltelepen ami a toronytól 2 kilométer a ház belsejében még a hanghívás is elmegy néha.
Egy Telenor és egy Telekom kártyám van, persze ha az egyik mobilnetten van akkor a másik lekapcsol. -
djtörök
senior tag
Mostmár tényleg nem teljesen tiszta, hogy a 2. Sim slot támogatja e a 4g-t. Csak azt nem értem, hogy lehet az hogy egyszer van, újraindítás után már nincs.
-
Gloob
addikt
@Folee
Azt, hogy a UPC honlapján erről semmi nincs, azt nem állítanám, no meg azt sem hogy nincs rá találat a Google-ban!
@Crok
Az attól függ. Nekem UPC a mobilszolgáltatóm is, és nálam EAP módszer, majd, AKA és nem is kell más, csak kapcsolódás. Nem kell jelszó, felh.név semmi. Ha a mobilszolgáltató nem a UPC, akkor más a beállítás. De mindez le van írva a linkeden is.
Másik: hidd el, hogy simán rálépek az itthoni wifree-re, meg a saját SSID-mre is a connect box minden újraindítása nélkül. Természetesen a saját SSID-mre lép automatikusan, ha itthon csatlakozok, de bármikor át tudok lépni a wifree-re is. -
crok
Topikgazda
[UPC oldala] > Így állítsd be > 3-as pont > Részletek > nézd végig
Pont nem látszik, hogy az EAP mód nálad mi (PEAP kell legyen) és szerintem az nálad nem PEAP mert kér CA certet és domain-t - nem kellene.Jótanács: felhasználási feltételeket olvasd el
III. A szolgáltatással kapcsolatos egyéb tudnivalók
"ugyanazon felhasználói névvel egyszerre legfeljebb 3 eszköz kapcsolódhat"
"Ugyanazon hozzáférési ponthoz (modemhez) egyszerre legfeljebb 5 eszköz kapcsolódhat."
"kínált maximális le- és feltöltési sebesség: 10/1 Mbit/sec"
"Garantált le- és feltöltési sebesség: 0/0 Mbit/sec"Valamint ha az adott UPC ConnectBox-ra már csatlakoztál a "sima" SSID-re akkor a Wi-Free-re nem fogsz tudni addig, amíg a ConnectBox-ot újra nem indítod (ezzel védve magad, hogy ne a saját ConnectBox-od Wi-Free-jét hanem (logikusan) a saját SSID-dat használd).
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Mobilnetet osztok meg wifi hotspottal.
Úgy látom, hogy ami adatot így szív le a telóról a többi eszköz, azt nem számolja bele a mobil adat forgalomba.
Szóval nem igazán tudom követni, hogy állok az adatmennyiséggel.Be tudom állítani, hogy ezt is vegye bele a mobiladat forgalomba?
Vagy legalább valahol meg tudom nézni, mennyi adat forgalmazódott a hotspoton keresztül? -
rsf
senior tag
Nem régiek sajnos
Szerintem mindkét Simnél 4G az alapértelmezés azért fordul meg ha felcserélem őket.
Azért szoktam cserélni, mert a cégesemen több a net.
Szóval az elsődleges hang a SIM1 az elsődleges adat meg SIM2 nálam.
Ha nem rakom elsődlegessé vmelyik Simet akkor meg nem megy a kihangosítás a kocsimban.. -
rsf
senior tag
Snapdragonos 4/64-es Redmi note 4-em van és mióta megvan 2 simmel használom.
Ezt már tényleg nem értem....
Azt találtam, hogy mindkét simen tudja a 4G-t de csak az egyik lehet 4G-n.
Ha én megcserélem a menűben a 2 simetet(internet alapértelmezés) akkor megfordul a 3G 4G kijelzés. -
pluhm
aktív tag
válasz
djtörök
üzenetére
Nekem is ugyan ezek a beállítások vannak (auto prl, és nekem is Telekom a 2. sim). Amikor tegnap átkapcsoltam az 1. sim-ről (Voda) a netet (elfogyott azon a kártyámon a keret) a 2. simre, kb. 5-10 percig nekem is 3G-n, H-n, H+-on volt, de utána egyszer csak átváltott 4G-re és azóta is azon áll.
-
-
djtörök
senior tag
Mostanában a 2. Sim slotban lévő sim nem csatlakozik 4g hálózatra. Már 2 sim kártyával illetve több rommal is próbáltam...hardverhiba?
-
mehmet
csendes tag
válasz
mehmet
üzenetére
Tovább finomítottam a melegedés probléma megoldását:
Nem tiltom le a Play áruház automatikus frissítését, hanem inkább feltettem a Redmi System manager appot, és ezzel letiltottam a GoogleDUO-t. (itt az értékelésekben is írják, hogy hazavágja a frissítés a telefonunkat...)
A Redmi Sytem manager-el mellesleg más felesleges kéretlen alkalmazást IS le lehet tiltani.
HURRÁ: és eltünt a kijelző szinesedés is!!!
-
Game78
tag
Sziasztok! Messenger problémám lenne. Pár napja nem jelzi ki mikor volt utoljára aktív. Válasz után pár perc múlva nem jelzi. Amíg ír az illető addig írja hogy most elérhető. Valami beállítás lenne vagy a messenger újított valamit? Másnak nem volt még ilyen probléma? Gyári szoftver van. Már újra raktam ugyanaz a gond. Eddig jó volt.
-
mehmet
csendes tag
válasz
Mr. Nimbus
üzenetére
Igen, köszi.

Erre közben rájöttem én is.#28998 Zügynök:
Nem vagyunk egyedül: LINK!
A 2# válaszban látható "bunny tips" elég általános megoldásokat vázol fel.
Viszont a 8#-ban linkelt NAGYON FRISS video a DUO frissítések eltávlítását javasolja, illetve az Play áruház automatikus frissítés kikapcsolását (gondolom ideiglenesen) ajánlja.
A kommentek szerint működik!
...
Mint a villám, ÚGY HÜL A TELEFON!!!
És a Beállítások sem ugrál az elejére.Hátha segít másnak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Napelem
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem két és fél óra SOT után van 50 %-on most.