Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
keke69
őstag
Sziasztok Guruk!
Valamiért nem megy a telefonomon az internet megosztás. A családba mindenki androidos telefonja működik a csatlakoztatott eszközzel az enyém nem. Összekapcsolódik csak nincs internet elérés! 9.6.2.0 van rajta a bootloder nyitott.
Esetleg valakinek van ötlete miért nem működik? Nagyon fontos lenne!
Köszönöm!
Nem tudom, hogy van-e köze hozzá de ezt a változtatást megcsináltam Crock bejegyzése alapján:
Wifi teljesítmény felhúzása - természetesen csak akkor működik ha a routered/AP-d rendelkezik a megfelelő hardveres és szoftveres támogatással ami engedélyezve is van (channel bonding):
/system/etc/wifi/WCNSS_qcom_cfg.ini
Keresd meg ezt:
gChannelBondingMode5GHz=1
Szúrd be alá ezt:
gChannelBondingMode24GHz=1 -
kelly416
veterán
válasz
fudi2002
üzenetére
Sajnos ez is túlmutat az eddigi tudásomon, nem értem, miről beszélsz. Azaz sejtem, de ennyi.
Egyébként meg félek, azóta van google bejelentkezés, amióta ez az időjárásbaromság is van, mert valahogy minden úgy romlik el, ahogy a gugli beteszi a lábát. Jót akarnak, csak túl sokat egyszerre és még többet "javítás" címen.
De köszönöm előre is a fáradozásaidat és ígérem, vevő leszek a munkádra. -
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25
üzenetére
Ja, a Mido-t nem is érintette, Mido-n nem volt upgrade probléma se stabil 16.0-ról se beta 16.x-ről 17.0-ra se MIUI vagy MIUI alapú, se egyéb custom ROM-on (legalábbis publikus csatornákon nem láttam, Nexusokkal (5X-ekkel, 6P-vel), OnePlus3-al, LG-kkel meg egyéb hivatalosan is A/B Treble telefonokkal votlak gondok DE elvileg volt pl. Redmi Note 3 ami bootloopolt, bár imho ott az inkább pebkac volt mint Magisk probléma).
-
fudi2002
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
Nem én tettem barátivá. Régebbi kevesebb szarral. Én csak aláírást csináltam rajta, hogy ne akarjon folyamat frissülni. Ha lesz vmikor időm, akkor rakok egy újabbat és disable service-el végigjátszom melyik folyamat része a locweather.
(#28290) kmarci25 16 stabilról simán rámentem a 17.1 frissítésre, újraindult és megyen simán. Crdroid 3.8.5
-
kmarci25
veterán
válasz
fudi2002
üzenetére
Ja, igen, elfelejtettem. Szóval az általad linkelt Mi Fit remekül működik!
Alig van wakelock (2 nap alatt 1 másodperc), és minden flottul megy. A doze gsm-et is feltettem, azzal kapcsolatban sem tapasztalok hátrányt. Egy furcsaság volt csak, hogy a doze gsm flashelése után újraindítást kért persze. Ez megvolt és innentől kezdve nem működött a gcam. Újra kellett tennem a camera2api engedélyező modult, és onnan megjavult. Nem értem, hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz, de a lényeg, hogy most működik.Más. Az új magisk-et feltehetem? Okozott gondot bárkinek? Kicsit tartok tőle, mert valami bootloop-ról írtak, de nem volt kedvem utánaolvasni tegnap este...

-
crok
Topikgazda
OrangeFox R8.0
* OrangeFox now supports the backing up of internal storage.
* Improvements in MIUI OTA functionality.
* Improvement in Treble support.
* Updated sources with lastest TWRP.
* Updated Magisk to 17.1
* Support Pie decryption (in Pie ROMs that support encryption).
* Fixed random crashes after install zip.
* Some minor bug fixes.
* Fixed graphic bugs in quick settings on 18:9 screens.
* Minor UI changes.
* Fixed bug with inscriptions in Chinese, Japanese and Korean not appearing on some buttons.
* Increases in devices officially supported.A [mega tárhelyemen] már fent van.
(XDA-n még nincs kint a link, Telegramon már publikálták.)
-
crok
Topikgazda
Stabil Magisk frissites ma: 17.0
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Mostanában a legnagyobb fogyasztó az android rendszer utána az android os. Ez azóta van mióta egyszer felraktam a miuihu 10-et (azon kezdődött és tiszta telepítés volt) ) és mikor visszaraktam a miui 9 - et (tiszta telepítéssel) egy ideig jó volt (1-2 nap) majd azon is elkezdte. Azóta 7-8 óra a sot! Előtte 10-12 óra volt ugyan ilyen használattal. Telepítsem újra vagy mit lehet ezzel kezdeni?
-
jemy
tag
xiaomi. eu tölthető!
-
Új dev kiakasztó... Automata fényerő szabályozás rossz. Sötét s kép!!! Nálatok is? Alig látom aztán hirtelen feltolja.
-
ben11
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
Mielőtt hozzákezdesz ellenőrizd le hogy minden szükséges érzékelő lát-e.
Én jól megszívtam, hogy kicseréltem a kijelzőt hiba nélkül, de a közelség érzékelőnek nem volt kihagyva a hely, így nem működött.
A második szétszerelésnél meg berepett az új kijelző (gyanús, hogy kevesebb behatást bír elviselni, mint az eredeti) -
vikla007
aktív tag
Nem indul a letöltés, ha avval akarok bármit letölteni. Global alatt is van a xiaomi "letöltés gyorsító"? China alatt mindig kikapcsoltam.
Dns66 apps-nál(show system) néztem miket fog meg, de semmit nem láttam ami a gyári böngésző kapcsolatára utalt.
Most operát használok helyette... -
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002
üzenetére
Userspace wakelock block-ra (app általi wakelock block-ra)
olvastam egy jó módszerről - és root sem kell hozzá, csak egy PC meg ADB:
@XDA: How to Stop Wakelocks from Any Android App Without Root -
crok
Topikgazda
válasz
vikla007
üzenetére
"Gyári böngésző nem hajlandó letölteni." - Mit? Mit nem hajlandó letölteni? Amúgy igencsak be van a gyáriban kapcsolva nálad a "gyorsító / adathasználatcsökkentő" funkció ("reduce data usage") ami áttekeri amit böngészel a Xiaomi saját szerverein (muhaha..) de ezek a DNS66-ban meg tiltottak by default.. IMHO kapcsold ki ezt a fantasztikus gyári böngésző funkciót (mondjuk én lebeszélnélek teljesen a használatáról de ugye nem ismerem a felhasználásod, lehet pont szükséged van rá valamiért). : )
-
vadasz70
aktív tag
válasz
unyadavid
üzenetére
Mert amit te vettél azt csak bele kell dugdosni a csatlakozókat és össze pattintani és kész?Azt házilag is megtudom csinálni? Mert én arra gondoltam h rendelek ilyen érintőt és telefonos belerakja nekem olcsón de ha oda viszem és meg akarom csináltatni h ők rendelik az alkatrészt úgy elég drága.
-
unyadavid
senior tag
válasz
Dave Crank
üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
-
unyadavid
senior tag
válasz
Dave Crank
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Annyi kérdés még, hogy elég leszedni a zipet, telóra rakni és ott az updater-ben kiválasztani, vagy kell valami developer account/regisztráció? -
unyadavid
senior tag
MIUI 10 global beta jelenleg milyen? Illetve biztos volt róla szó, a kérdésem, hogyha beta-t próbálok most, vissza lehet majd tárni stabil ágra?
Előre is köszönöm! -
kelly416
veterán
-
unyadavid
senior tag
Mindent lehet cserélni. Például:
Csatlakozó
GombokPersze nagyon meg kell nézni, hogy biztosan a jó típus legyen rendelve mindenből, lehetőleg megbízható eladótól. Illetve az oldalsó gomboknál, lehet a fizikai egységgel is baj, egy szétszedéssel ez is ellenőrizhető.
-
ktomcat
senior tag
válasz
kelly416
üzenetére
Köszönöm mindenkinek az észrevételeit, akkor elég vegyesek az élmények.. Nougat alá nem mennék, eléggé megszoktam már, meg ott az AEX-el is elvagyok, de az oreos változathoz írnak még problémákat.
Viszont az AICP-t egyelőre csak ajánlani tudom hasít és teszi a dolgát, még Semmi kivetnivalót nem találtam benne, pedig az eddigiek már a reggeli órákban elvéreztek
Olyan "extrák" is működnek mint a fényerő, a bluetooth és ha rádugom a fülest Még azt is érzékeli és kezeli
A bluetooth mac address is rendben van, bár ezzel az oreoknál nem volt probléma ahogy láttam. Talán a fényerő csúszkából lehetne lenti opció is, de ez legyen a legkevesebb 
Akku idő tekintetében egyik rom se ment teljes ciklust (30-40%nál jött általában az esti telepítés), de az összesnél az első 20% kicsit hamarabb csúszik le a szokásosnál, utána a maradékkal valahogy jobban gazdálkodik (ja és aicpn működik az akksi görbe alatti alkalmazások által használt fogyasztás is, ezt elég kevés oreos romról tudom elmondani amik most átfutottak a telefonon az elmúlt pár napban)
Már csak azt nem tudom hogy oreon mi történt az customos exchange servicessel, hogy egyik romba sincs benne és nem is lehet hozzáadni a custom romos gyári email apphoz ilyen fiókot

-
unyadavid
senior tag
-
-
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Háromnegyed év után akadt pár hardveres gondom... Találkozott valaki olyannal, hogy:
- a bekapcsoló gomb egyszeri megnyomását dupla nyomásnak érzékeli?
- usb csatlakozó valahogy kilazul, és a legkisebb mozdulatra is megszakad a töltés/kapcsolat? (több különböző kábellel próbáltam)
Érdekelne, tudok-e csinálni velük (főleg az utóbbi zavar) valamit a garin kívül? Köszi előre is! -
unyadavid
senior tag
válasz
vadasz70
üzenetére
Ezt cserélni macerásabb lehet mint egy teljes kijelzőt, de ha türelmes vagy és ügyes, meg van hozzá megfelelő ragasztód is akkor jó lehet.
Én ilyet vettem sima note 4 globalhoz:
Kijelző jelenleg 5600Ft a keretes kijelző (LCD+Glass+Frame) 90%-ban jó véleménnyel (duplakopp nem megy, alsó gombok világítása halványabb).
-
sandró60
addikt
Ezt olvastátok a cikk alján van egy táblázat.Érdekes felsorolás a sugárzott rádiófrekvencia alapján 2-Xiaomi telefon is ott van.Note5- A1 rádiófrekvencia
-
kelly416
veterán
Amit SyMbioTe ajánlott, tökéletes lehet. Fő döntést befolyásoló a MIUI szükségessége. Ha kell, akkor Note 5, ha nem szeretnéd, A2 lite. Én is azt vettem, nem érzem rosszabbnak a Note 4-nél. Max. a gombok hiányoznak a kijelző alól, de az a Note 5-ön is ugyanúgy felkerült a kijelző aljára.
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Betörött a telefonom érintő kijelzője ha az ebayról megrendelem hozzá ezt jó lehet.
[link] -
vikla007
aktív tag
Sziasztok,
Note 4-en is (miui alatt)
dns66-ot használok reklám blokkolásra.
Gyári böngésző nem hajlandó letölteni.
Ha kikapcsolom megy.
Mit kell állítani, hogy menjen?
Köszönöm -
kmarci25
veterán
-
Som@
őstag
Sziasztok.
Korábban írtam már, hogy betört egy szerencsétlen földre esés során a telefon kijelzője...
Most már egyre jobban pókhálósodik.
Kijelző csere elég drága mulatság szerintem, így inkább egy új telefonban gondolkodom.
Ki mit ajánlana, Xiomi fronton, ami hasonló tudású??? -
sicc_innen
tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Értem. Köszi!
Tehát a meleg a jelenség kiváltója.
Érdekes, hogy a Mi modelleknél nem annyira jellemző, mint a Redmiknél. -
pulutodurumo
őstag
válasz
sicc_innen
üzenetére
Igen, sajnos előfordul. Nekem csak utángyártott kijelző csinálja, de van aki gyárival is járt így. Nem szereti a meleget.
-
sicc_innen
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Redmi/Redmi Note-nál tapasztaltatok-e olyat, hogy a kijelző széle/sarka alatt egy idő után (pár hónap - egy év) kissé besárgul a rögzítő gél miatt? -
kelly416
veterán
válasz
ktomcat
üzenetére
Na tessék, kapjál sok eltérő véleményt, én meg RR romot használtam, azzal tökéletesen elégedett voltam mindig, méghozzá valamelyik legújabb, de még 6-os verzióra alapulóval. A 7-es droidos RR-rel már én is veszekedtem, ment vissza a régebbi. De sem kernel csere, sem semmi ilyen ákombákom. Úgyhogy valószínűleg azt is még jobbá lehetett volna tenni.
-
ktomcat
senior tag
válasz
madoxx
üzenetére
Hát az adatforgalomnál nekem az tűnt fel hogy Folyamatosan 20-30kb/sel ette a netet miközbe használtam, és valahányszor "megszakadt" újra lekérte az útadatokat ezzel is rá dobva pár megát a forgalomra..
A luios féle RR-en ilyen netszakadással nem talákoztam de ahhoz képest hogy gondoltam kiválasztok egy oreot és azzal már el leszek, vasárnap óta minden este formázással megy
RRen a fényerővel nem tudok mit kezdeni, a tegnap előtti ota verzió 79%ra állt be, a nightly meg most 100%ra és se fel se le... Automatába meg csak a fényviszonyokhoz állítja a színeket.. És most meg rádugtam a vezetékes fülest, de nem igazán érdekli 
Az AICPt megpróbálom még este aztán lehet visszatérek nougatra...
-
fudi2002
nagyúr
-
kelly416
veterán
válasz
fudi2002
üzenetére
Azt megköszönöm, hátha megy minden flottul.
De ha már itt tartunk, azt nem tudod, melyik verziób lehet már gugli fiókkal bejelentkezni, de még nincs benne pl. az időjarás miacsoda? Pont most pártoltam át a google fiókra, hogy lehetőleg minél távolabb legyek a mi-fiókos szutykoktól, erre most az általad ajánlott verzió pont nem támogatja a gmailt még. -
madoxx
aktív tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Nekem is szakadozik a Waze, de nem mindig, nem jöttem rá mi okozza, pedig van net.
Az viszont csöppet felhúzott hogy nyaralás alatt nem volt elég az adatroaming tiltás és kb 100-szor felcsatlakozott, a számla szerint alkalmanként 100 kb alatt forgalmazott. Persze minden megkezdett 100 kilobájt kb 200 forintba került, így 20 ezer forintot úgy neteztem el, hogy teljes nyugalomban voltam...
Kösz cr. -
fudi2002
nagyúr
-
kmarci25
veterán
válasz
fudi2002
üzenetére
A google-t lekaptam, mert tényleg nem kell. A Fotók nem ilyen általában, tegnap este volt, hogy szinkronizált, valószínű azt mutatja. A Doze for gms-t olvastam, csak azt találtam róla, hogy a gmail értesítés néha késik miatta, azt meg nem szeretném. De ha van ezzel ellentétes tapasztalat, akkor bepróbálom.

-
ktomcat
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
köszi, de nem találom ezt a szolgáltatást az mi fit-en belül, pedig a legfrissebb crdroid volt..
tegnap este váltottam luis féle RR-re, egyelőre nem dobálja a waze a mobilhálózatot, de a fényerő bevan állva 79%ra és se fel se le...

Direkt vártam ennyit az oreoval hogy megússzam ezeket de úgy tűnik nem lehet
Az akksi idő valamivel jobb, mint crdroidon de a nougat szintjét nem hozza egyelőre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

HIBA ELHÁRÍTVA!!!! Köszönöm!

vagy csak lehet mar megszoktam 

Olyan "extrák" is működnek mint a fényerő, a bluetooth és ha rádugom a fülest Még azt is érzékeli és kezeli
A bluetooth mac address is rendben van, bár ezzel az oreoknál nem volt probléma ahogy láttam. Talán a fényerő csúszkából lehetne lenti opció is, de ez legyen a legkevesebb