Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
_Moriarty_
aktív tag
Nagyon nem vagyok képben segítsetek légyszi. Szeretnék venni egy Note 4-et, de nem tudom leírások alapján megállapítani, hogy mi a különbség a global és eu verzió között. B20 mindkettőben van. A rom lenne csak a különbség? Melyik ajánlott?
Köszönöm -
kanyi51
senior tag
Minden Kedves Fórumtársamnak Szeretetteljes és Boldog Ünnepet Kívánok.
-
vornia
senior tag
Sziasztok!
Eddig miglobe romot használtam, kísérletképpen feltettem a heti eu romot.( Mert a naptár állandóan leáll+ a calculator is, naptár ugyanugy lehal,de a calcualtor megy legalább az eu romban). Ma leszedtem az új miglobe-t,hogy vissza álljak rá,erre a csatolt kép fogadott mikor telepíteni akartam az update appból.
Hogy mi ulam?????
Én aztán nem akartam semmi titkosítást.Fel sem kínálta,ugyanúgy az updater appból nyomtam fel.
Most mit csináljak?
Fogalmam sincs mi a jelszó
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Nalam a device healt folyamatosan rinyal indulas utan:
time: 1545478261916
msg: java.lang.SecurityException: GoogleCertificatesRslt: not whitelisted: pkg=com.google.android.apps.turbo, sha1=27196e386b875e76adf700e7ea84e4c6eee33dfa, atk=false, ver=14799039.true
stacktrace: java.lang.SecurityException: GoogleCertificatesRslt: not whitelisted: pkg=com.google.android.apps.turbo, sha1=27196e386b875e76adf700e7ea84e4c6eee33dfa, atk=false, ver=14799039.true
at android.os.Parcel.createException(Parcel.java:1950)
at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1918)
at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1868)
at oa.a(PG:211)
at ly.run(PG:13)
at android.os.Handler.handleCallback(Handler.java:873)
at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
at android.os.Looper.loop(Looper.java:193)
at android.os.HandlerThread.run(HandlerThread.java:65) -
t.zolka
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Közbe rájöttem, Factory Reset

Egy leírás szerint ez a Power + Vol együtt Hard Reset-ként szerepelt. Ezért nem esett le egyből.
És nem a barátom email címével próbáltam, de akkor megpróbálom azzal.
De ha a mi cloud-ból kitörölte, akkor most újra megjelenik majd a készülék? Ha igen, akkor hogyan tudnánk végleg kitörölni úgy, hogy én tudjam használni, a saját email címemmel?pulutodurumo A Google fiókjából is ki kell szedni.
És ezt hogyan tudjuk megtenni?

Ezt csináltam én:
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Tudok róla, de ha azt a google accountot adja meg amivel FR előtt be volt jelentkezve az adott telefon, akkor mennie kell a dolognak.
Persze ha a csillagok, meg a Google szerverei úgy akarják.

-
pulutodurumo
őstag
-
t.zolka
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mi az az FR?

-
t.zolka
aktív tag
Sziasztok Srácok!
Kéne egy kis segítség!
Egy barátom pofára ejtette a készülékét, aminek a kijelzője az eséstől ripityára tört! Nem akart már vele foglalkozni, így megmentettem a kidobástól, mókolni még jól lesz alapon.
Lementett mindent, mi cloud-ból törölte is a készüléket, majd odaadta nekem. Én itthon egy hard reset-et nyomtam neki, (power + vol) el is indul, állítanám be új készülékként, de hiába írom be az email címet + jelszót, ezután mindig kezdődik elölről, hogy adjam meg az email címet...
Mit rontottunk el, ne volt elég a cloud-ból törölni, esetleg máshonnan, máshogyan kell? -
[lAyCsI]
addikt
Sok elégedetlenség volt a 2 utolsó AEX build gyatra hálózati stabilitása miatt, uhogy kidobtak egy gyors rendszerfrissítést rá...
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nem tudtok véletlenül valami trükköt(vagy valamelyik téma esetleg) , hogy a miui 10-ben az alkalmazásváltó olyan legyen mint miui 9-en? Nem szeretem a miui 10 - ét, hogy két sorban és felfelé /lefelé görgetve lehet használni, és kilőni is kényelmetlenebb mint miui 9-en volt. Már pár hónapja használok miui 10-et (miuihu 10-et) de nem tudom megszeretni.
-
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Ponstosítva: a vásrosi lokálokban lehet, ha jól tudom. Pl. Bp és környéke adok-veszek, stb...

-
Frogz
csendes tag
Szabad itt hirdetni?
Az összefoglalóban nem találtam erről infót.
-
Csabi25
csendes tag
Köszönöm a sok segítséget! Ma is porbaltám fel hívni a komát de mai a hangposta szolat meg. De holnap lehet az lesz akkor be megyek a rendőrségre és be jelentem esztted
-
kelly416
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ezért írtam, hogy hátha több ügye is van a kedves karácsonyra gyűjtögetőnek.
-
válasz
kelly416
üzenetére
Az a baj, 50k alatti ügyekkel a rendőrség nem tud mit kezdeni.
Amiért mindenképp érdemes feljelentést tenni, hátha az illető másokat is megkárosított (ezt valahogy bizonyítani kellene), abban az esetben, ha legalább hárman tesznek feljelentést, összeghatártól független kivizsgálják az esetet (egyébként is persze, csak azt hiszem, akkor már bűncselekményként kezelik). -
vipviform
senior tag
válasz
Csabi25
üzenetére
Tudom, hogy eső után köpönyeg, de ki kellett volna próbálni a saját sim kártyával... Szerintem próbáld meg visszacsinálni a boltot, és legközelebb az átvételkor mindenképpen teszteljétek a telót.../ és ha belefutsz ilyen nem korrekt eladóba, akkor mindenhol tedd fel, hogy nem megbízható!/
-
Csabi25
csendes tag
Az a baj hogy használtan vette a Jófogáson a telefont borbaltám fel hívni a akitől vette de a hangposta fiók szollal meg
-
crok
Topikgazda
válasz
Csabi25
üzenetére
Ha most vette vigye vissza oda ahonnan vette. Túl sok hibalehetőséget tudok mondani és minimum a fele nagyon nehézkesen javítható (ha egyáltalán..). A telefonnak mindenféle mókolás nélkül tudnia kell mobilhálózatot találni. Ha nem akkor ott valami nagyobb gond lesz (tényleg sokat tudok mondani, a rossz band-re állítástól a rossz modem firmware flash-en át az elveszett EFS partícióig (se wifi MAC, se BT MAC, se IMEI számok..)). Én visszavinném és megkérném hogy javítsák.
-
Csabi25
csendes tag
Sziasztok, apám most vet egy xiaomi redmi note 4 készüléket és küzd a telefonnal. A sim-kártya látja a telefon számokat, de hívást nem lehet indítani, aszt írja ki a mobilhálózat nem érhető el. bele raktam a saját sim-kártyámat és ugyan aszt írja ki hogy a mobilhálózat nem érhető el. eszt mért csinálja! Az enyémbe bele raktam apa sim-kártyáját ott nem írja ki hogy nincsen hálózat ez miért van:
-
crok
Topikgazda
válasz
kanyi51
üzenetére
Olvass bele Fudi meg az en logout blogomba meg az init.d scriptjeinkbe - ez ennel joval bonyolultabb. A CPU governor egy dolog, azt lehet finomhangolni is es az "elmeny" erosen felhasznalo- es felhasznalasfuggo. Az alap interactive egy egeszen jol eltalalt alapbeallitasu es mukodesu governor, a performance maxra a powersafe minre allitja a CPU-t, a conservative lassabban mig az ondemand gyorsabban skalaz felfele es pont forditva lefele. A userspace-el jogot adsz az appoknak hogy maguk iranyitsanak - de mivel ezt nem hasznalja senki igy nem is allitgatja, szoval minimumon fog "ragadni" a CPU. Tobbet majd a mar emlitett helyeken.
-
kanyi51
senior tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik a legjobb CPU irányító, illetve melyikkel milyen tapasztalataitok vannak. Lehetöségek : - interactive - conservative - ondemand - userspace - powersave - performance - , legalábbis nekem ezeket lehet állítani a MIUI 10 -ben a Kernel Adiutor nevü apk-val.
Mi lenne a legjobb beállitás ? -
[lAyCsI]
addikt
... Éés közben kijött egy új aex build is,
Sajna nem latom hogy javították volna benne a led bugot -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
a vicc az hogy valamelyik nap elkezdett fehéren villogni egy nem fogadott hívás után,
már kezdtem megörülni, hogy valami csoda történt, mert kísérletezgettem előtte LED driveres
kernelekkel, de gyorsan elmúlt mert azóta sem hajlandó
remélem valamikor megheggesztik rajta... -
Archttila
veterán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Most nalam is jo. Talan a fingerprint-tet mondanam meg lassunak, illetve az akksi eppen elvan 2 napig, bar lehet ez mar inkabb az oregedes jele.

Egyelore eddig ez tetszik a legjobban mind kozul.

Az RR oreo jobban testreszabhato volt, viszont cserebe folyamatos hegesztest igenyelt. (rendszeres wakelock es tarsai) ez meg csak mukodik es mindent tud amire szuksegem van. -
csurgoi
aktív tag
Sziasztok!
A tegnap frissült a Poweramp-azóta csak az alap skinek elérhetőek(Sötét és világos)
Teljes verzióm van és skinekből is van egy-kettő amit megvettek.
A témákban megjelenik, de nem aktiválható. -
fudi2002
nagyúr
No 3g vs 4g net:
Először is sokadjára leírom, mi a felhasználásom módja a SOT miatt.
(Crdroid 3.8.5. gyári kernellel pár mókolással, 3-4 nap készenlét, 2 sim kártya, kikakapcsolt képernyő mellett nincs engedélyezve adatkapcsolat. 24 óra bluetooth mibanddal, 4-5 óra mobilnet utazás alatt, a többi otthon wifivel. Kevés telefonálás, játék semmi, böngészés, írogatás)Eddig 3g kártyát használtam, eddig kb 10-11,5 óra sot volt a jellemző, merülés készenlétben (tehát nincs adatkapcsolat engedve) 1-2-3% / éjjel.
Aztán lett most egy 4g-s kártyám netre, amiről tudtam hogy kicsit nagyobb lesz a fogyasztása.
Behelyezve elkezdtem használni, pechemre volt közben egy romváltás ami butaság volt, mivel 1nél több változás esetén már a tesztelés nehezebb. Azt kezdtem tapasztalni, hogy a pár%/éjjelről felugrott akár 10%/éjjelre a készenléti merülésem. Először azt hittem az új rom, visszaraktam a régit. Wakelockoktól kezdve nálam minden folyamatosan figyelve van( mivel hogy a felhasználói programok is frissülnek ugye, néha fura wakelockmennyiségeket eredményezve), namost semmi kirívó, mégis merül nagyon. Jött az, hogy 1,5 éves az akku, biztos az. Olvasgattam erre arra, írták pár helyen, hogy a 4g tud furákat alkotni. Elkezdtem játszani vele. Crdroidban van beépítve egy funkció, képernyő ki esetén tud olyat hogy visszavágja a mobilnet slotot 2gre. Nos bekapcsoltam, s lám meg is oldódott a merülés. Most jön a válasz majd, hogy mert biztosan nincs térerő és keresgél állandóan. Megelőzvén, ez biztosan igaz, de érdekesség hogy térerő rendben, monitorozó programmal nézve, folyamatos B20 itthon, stabil jel értékkel.
Mivel kollégáim másik településen laknak ahol van 4g több sáv, s náluk nem merül ennyire ezért esélyes hogy ez egyedi helyzet.Arra akartam csak rávilágítani, hogy ha valaki ilyen furcsaságot tapasztal, akkor gyanakodjon nyugodtan ilyenre is, a látszólagos stabil térerő ellenére.
Azóta felraktam ezt amit taskerrel kombinálva, kiraktam 2 widgetet. Az egyik kikapcsolja az adatkapcsolatot+1simet 2g hálózatra állítja, másik bekapcsolja az adatot és visszaállítja 4gre. A második kártyát (ami csak hangkapcsolatos) át is állítottam fix 2g-re. Éjszakai merülésem azóta 1-2-3%ról 1%osra esett vissza.
Utóbbi használattal születette eredmények:

-
sandró60
addikt
Itt egy [link]
Sajnos a nejem telefonjára is rá került,pedig csak a Viber-használja.PayPal nincs.
Feltettem a Norton Mobile Security anti vírus programot.Mindig visszajön,ha a Wifi-t bekapcsolja
Elnézést,ha ide írtam,de itt szoktam lenni Xiaomi-Note telefonom van.
Valakinek van valami ötlete?
-
crok
Topikgazda
Van egy MIUI10 téma aminek az a neve, hogy Night Flower v10 - [itt egy video róla] - amiről azt állítják hogy "teljesen sötét". Ha van kedvetek nézzétek meg (annyit látok egyelőre hogy az egyes értesítések fehér alapúak de imho egész jó).
-
crok
Topikgazda
válasz
SyMbioTe
üzenetére
"kijeleztetni a hívó fél számát" - ha nem küldi a számot a hívó akkor nem tudod kényszeríteni.
(Azt csak olyan szervek (rendőrség/tűzoltóság/segélyhívók/etc) tudják akik erre jogosultak, de még akkor se 100% hogy megkapják.)[lAyCsI]-nak AEX van fent (mondjuk Pie..)
de sati is azt használ épp (igencsak ő is Pie-t).Olyat lehet beállítani hogy a hívásnál te küldd a számod.
-
Sziasztok!
Olyanban kellene segítség, hogy AEX v5.8 alatt hogyan lehet kijeleztetni a hívó fél számát (ugye hogy ne rejtett legyen)?
Sajnos nincs előttem a telefon, csak távsegítséget nyújtok, és fejből nem emlékszem merre van pontosan, csak arra, hogy a tárcsázón belül van valahol. Valaki leírná merre található?
-
kanyi51
senior tag
Este nem ittam semmit se, reggel mégis havat hánytam

-
kmarci25
veterán
Most vettem észre, hogy az új 10es miui óta, ha recovery módba lépjék, akkor egy MI recovery 3.0 jelenik meg. Erre Orange fox-ot hogy tudnék tenni? (Azért fura, mert Orange fox-szal tettem fel a miui 10et is...)
-
Archttila
veterán
Nem, mégsem jó! Reboot után nincs hálózat, csak emergency only...
Settings/security/lock SIM card alatt ha eltolom a csúszkát akkor bekéri a PIN-t viszont nem fogadja el, csak azt írja, h még 3 próbálkozás van hátra, és ezt ismétli a végtelenségig... -
Archttila
veterán
Ma feltoltam a legfrissebb AEX-et es bar nagyon szimpatikus kis ROM sajnos a SIM-et nem latja, be sem keri a PIN-t.
Van estleg valami otletetek? -
pluhm
aktív tag
válasz
droti25
üzenetére
Rakjad ki a képernyőre a kikapcsoló gombot (widgetet), azzal zárd a képernyőt, a feloldásra meg van még egy csomó variáció (újlenyomat, söprés, kód...). Így a fizikai gombot nem, vagy csak nagyon ritkán kell használni. Ha a képernyő felébresztése vele a cél, pl. értesítés megnézése, arra meg ott a duplakopp.
-
droti25
őstag
Vki járt már úgy, hogy a ki/be kapcsoló gomb nem mindig akarja az igazságot?(erős nyomásra csak)
Vmit lehet ezellen tenni? -
crok
Topikgazda
Nem egészen jól tudod, sokmindentől (többek közt a felhasználástól és a helyi adottságoktól is) függ meg hogy milyen rádió tech. és hány antenna van hajtva (a MIMO miatt 4G-n nagyobb az elérhető sávszél de pont emiatt több a fogyasztás, vannak idle feature-ök amiket a telefon ugyan ismer de a szolgáltató lesesz.*ja, vannak alapos egyetemi tesztek is. Majd fudi leírja a tapasztalatait. Ha több a tétlenség mint a nagy adatmozgatás akkor takarékosabb a 3G.
-
crok
Topikgazda
Kis beszámoló:
[Xiaomi.EU (kínai stabilra) épülő] [MIUI V10.1.1.0 ROM]Vasárnap reggel vettem le töltőről.
Most péntek este van és most 6%-on mindjárt töltőre teszem
vagyis 5 nap 12 óra 27 perc telt el a töltőről levétel óta (132 óra+)
ezalatt kerek 6 órát ment a kijelző 40%-os fényerőn (sok a munka, nem nyomkodtam nagyon)
ami 61% merülést jelentett összesen (~10% per óra az én felhasználási módommal)
ezalatt kerek 6 órát volt ébren a telefon úgy hogy a kijelző nem ment
így 120 órát volt tétlen a telefon (ez egyébként 31% merülést jelentett)
wifi és 3G folyamatosan bekapcsolva, felváltva működtek (ha nincs wifi akkor 3G)
telefonhívás nem nagyon volt benne (összesen csak 4 hívás, kb. 4 perc)
appok jellemzően PH! fórum app, Gmail, Via és Chrome, Telegram, FB messenger, VLC,
de játék pl. nagyon kevés (pár percnyi puzzle, ilyesmi).
CPU: 2GHz 1h 41m; 1.4GHz: 52m; 652Mhz: 9h 44m; többi frek. 2 és 15 perc közt.
Semmi "nagy" módosítást nem csináltam,
csak egy olyan Magisk modul van ami erre kihat (ZRAM-ot kikapcsoló swaptorpedo nevű modul).Ha kell bugreport vagy képek GSAM-ből vagy BBS-ből felteszem/elküldöm..
Kifejezetten nagyon elégedett vagyok vele ahhoz képest hogy MIUI.
-
szunyi777
őstag
Sziasztok
Milyen stabil AOSP 8.1-et ajánlotok aminek a kamerája is müködik?!
Köszi szépen -
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Határozottan lehet - próbáld ki mindkettőt, nem nagy kaland.
Csinálsz egy mentést biztos ami biztos..
Felteszed a másodikat (az új led driver-est)
Kipróbálod
Ha nem jó dirty flash-eled a ROM-ot (meg Magisk meg..)
Felteszed az elsőt (a régi led driver-est, bár úgy tudom a ROM-odban eleve ez van)
Kipróbálod
Ha nem jó dirty flash-eled a ROM-ot (meg Magisk meg..)
És legrosszabb esetben ugyanott vagy és nem volt több mint 30 perc.
Ha meg valamelyik jó volt akkor fenthagyod.
Ha meg megborulna véééletlen akkor ott a teljes mentés.A SiS egyébként egy elég jó kernel volt Oreo-ra,
Pie-ra se gondolom hogy ne lenne jó - határozottan dicsérik.(Emlékszel mondtam hogy Nougat <> Oreo source váltásnál is volt hasonló a leddel.)
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Urak,
Valaki aki nálam sokkal hozzáértőbb, EZ a KERNEL vajon megoldást kínálhat a LED értesítések anomáliájára? -
D1L1ZS
őstag
Sziasztok!
Tegnap megjött a Pocok!

Átköltöztem, a RN4 tesómé lett!
Bye bye!
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
van-e esetleg arra megoldást, hogy lefixáljak egy müködő Android/MIUI verziót és ne frissitse a rendszer? Szüleim használnak ilyen telefont és ha megszoknak egy verziót utána általában jön egy frissités és megkeveri őket.

Üdv,
z -
crok
Topikgazda
Még build ugyan nincs Mido-ra de ha lesz akkor az AOSP Extended 6.1 changelogja szerint lesz külön csengőhang support SIM-enként (kérdeztétek úgy emlékszem).
A teljes changelog [itt] érhető el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Gamer PC - Számítógép Ryzen 7 9800X3D // RX 9800XT 16GB // 64GB DDR5 // Számla // Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest