- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LobiDrg
aktív tag
Nekem az IS7-tel sikerült másodikra ászt csinálni
Egyébként így az első pár csata alapján milyennek gondolod ? Ha mentél már vele egy párat akkor kíváncsi lennék a véleményedre
Én kicsit félek megvenni mert tartok tőle ,hogy nem lenne túl izgalmas vele a játék.Meg nekem elég 1 darab T8-as prém ezért mindenképpen a legjobbat akarom megvenni .Sőt most egyenlőre nem is megyek prém tankokkal mert prémium fiókkal is dől a lé.Ma pl az tier 10-ben farmoltam pénzt mert csak azokkal ment a játék
Ha lesz 6-7darab tier 10-es gép akkor lehet, hogy majd kelleni fog.
-
-
Kalos7
tag
Nem rossz tank csak a későbbi tankokat már utálnám mert ideg bajt kapok a lassúaktól ezért az angol is kilőve.
Szal valami gyors mozgékony...
Van jt 8.8 amivel nem szeretek annyira játszani de kegyetlen jól lehet vele farmolniYllgrim
Gyere a hozzánk nálunk rendszeresen vam cw és ch.
Cw-ken legtöbbször kikapunk de jó a társaság.
Bár emiatt nem sokára megyek nagyobb klánba mert a jelenlegit kinőttem -
fsb1000
nagyúr
Csak az RNG hívők tudnának erre magyarázatot adni.
Az emberi elme keresi a miérteket, és megnyugtató ha talál valami ok okozati összefüggést a tapasztalásaira. Ezt hívják babonának ha nincs valós kapcsolat a vélt ok és okozat között, és összeesküvés elméletnek hívják, ha van kapcsolat, de nem mindenkinek érdeke, hogy azt úgy is kezeljük.. -
lacibacsi
addikt
Kövezzetek meg, de a legjobban kedvelt vonalam a szovjet arty vonal. A tierV-ös SU-122A-t hosszabb távon is meg akarom tartani, annyira a szívemhez nőtt. Mellette a SU-8-assal próbálom összeszedni a tierVII-re valót.
A korábban hozzászólókhoz csatlakoznék én is abban, hogy a játék valóban csinál furcsaságokat. A SU-122A-n teljesen kiképzett legények ülnek majdnem teljesen kifejlesztett első képességekkel. Szerintem a kezem sem remeg jobban egyik játékban, mint a másikban. Ennek ellenére az egyik csatában simán betalál 10-ből 7, máskor meg jó ha egy lövést sikerül bevinni. Én úgy tapasztalom (de lehet, hogy csak képzelődöm), hogy ha a csapatban a többség magasabb tier-ben van, mint én, akkor nehezebben tudok célba lőni.
Gondolom az a cél, hogy kisebb tier-es tankok ne kaphassák szét a "nagyokat", azonban ez eléggé demoralizáló a tankban ülőkre nézve, rám meg aztán pláne...
-
LobiDrg
aktív tag
Igazából lehet hogy még ennyit sem ér.Nekem a másik accon van SP és nagyon szerettem.Jönnek még jövőre új prémek lehet megvárom azokat.Azért ezzel a Pantherrel bohóckodni T10-ben nem nagy buli
Ha mindenképpen most vennék valamit akkor inkább egy FCM-re neveznék be.Mozgékony, jó az átütése és tier limites
-
fsb1000
nagyúr
Mi az a "klikker"? Aki csak nyomja a gombot?
.
(#79974) FoBCRaistlin: MX518-al nyomom pár éve. Olcsóbb de kézure álló egérrel is jó játszani a WoT ot (Pl. A4Tech X7 www.x7.cn) egy mezei egérrel nem kelles, de lehet WoT-ozni .
Ha van Ingame beszéd vagy TS, akkor előnyös a programozható egér oldalsó gombokkal -
szbalogh
addikt
Jah klikkerezés... A chat az érdekes de szerencsém is volt.
ddt: "hoz" attól függ, hogy be van-e kapcsolva az automata javítás és felszerelés
-
megaram
tag
Az IS8 az már rég ki volt fejlesztve, de akkor csináltam meg az E75-öt is. És akkor azt mondták h az E75-el jobban járok....hát mit is mondjak...nem csalódtam benne, iszonyat jó tank!
Egy kicsit félek az IS8-tol...szerintem nem váltja be a hozzáfűzött reményemet, na de kéne azaz IS7-is!!!
-
fsb1000
nagyúr
diegho évekkel ezelőtt is diegho volt.
Nekem kiesett 2 év ebből a fórumból, lehet az alatt más néven fényeskedett.
Az a helyzet nem voltunk soha nagy haverok (és akkor még finoman fogalmaztam), de amit WoT-ról és a konkrét játékosokról WoT viszonylatban mondott az szinte mind megállta a helyét és pár dolog kivételével egyezett az én véleményemmel is. -
Lunky88
tag
Én nem láttam ebben a topikban már vagy fél éve. Amúgy egy kicsit én is fényezzem már magam, mentem egy jó kört T25/2-vel.
-
törölt tag
A WN8 mire jó? Nem a sebzés a lényeg? Mintha olvastam volna egy olyan felvetést, hogy a jövőben a kiválóság jelei alapján (ami az adott járművel elért sebzésen alapul) fognak plusz XP-ét adni. Van valami hasonló rendszer a mostani WN8, WR, stb statisztikák alapján? Pl. könnyebb csatákba sorol vagy ilyesmi?
mefistofeles: Azt tapasztaltam, hogy ha magasabb tier-ben játszik az ember, mint a járműve, akkor ugyanannyi sebzésre, spotra, stb. kevesebb XP-ét kap. Ráadásul a nagyobb csapattársak mellett amúgy is kevésbé tudni érvényesülni az ember. XP szempontjából katasztrófa ha magasabb tierbe dobja be az embert az MM. Talán csak az a kivétel ha scout tankot vezet (ugyanis tier arányosan többet spotol addig a bizonyos találatig...)
-
Persze ez tiszta sor, de ha pl. egy támogató TD-vel vagy egy nooob csapatban, akkor mire körülnézel rád ronthat 2-3 +2 tieres heavy vagy med. És teljesíthetsz te akár, hogy (sokat úgy sem tudsz tenni) mint a sebzésed, mint a WN8-ad mint az XP- siralmas lesz a csatában. Még akkor is ha a körülményekhez képest kiemelkedőt nyújtasz!
Most is megnéztem az említett SU 85 csata végeredményét!
Monsták ellen lehoztam 1400 HP sebzést (egy 350 HP TD-vel) és a jutalmam 401 XP-lett....
Mondjuk az igaz, hogy a WN8 az 2500 lett -
galervin93
addikt
Nekem két csatám volt ott vele. Elsőre még nem is hallottam arról a pályáról, mondom ez mi...? Gondoltam maradok fent és szpotolok, lövök. Aha. :-) Az első bejött, csak éppen bedaráltak két lövésből. :-) Másodikra már jobban ment. Benyomtam a tempomatot, majd spuri lefelé, egy kicsit kacsázva. Soroztak, de nem találtak el, cserébe összeszedtem 1000 sebzést, 4 killt, meg valami felderítő plecsnit a jó látótávom miatt. :-)))
Vicces az a pálya, akkor lenne esetleg használható, ha a pálya két széléről, a dombok tetejéről indulnánk, plusz esetleg lenne olyan rész, ahol le lehet úgy csorogni a dombról, hogy nem vesz észre már egy 250 méter látótávú tank. -
weres78
senior tag
-
Pete55555
addikt
Aha. Nem.
Azért elég jó a penje az FCM-nek, páncélja gyakorlatilag nincs, de legalább mindegy, hogy 8-ba vagy 9-be megy, ígyis úgyis átlövik, de kihasználhatod a mozgékonyságát.
T-34 viszont megy T10-be is, ott meg az szvsz jobban el van veszve, mint az FCM T9-be.De tény, hogy a T-34 bolondbiztosabb.
-
04ahgy
nagyúr
Matilda IV, T-34-85M, nem sok egyéb választás van... A Matilda kisebb tier, így magasabb a prémtank-szorzója, valamint tierlimites. A T-34-85M-ről ezek nem mondhatók el.
A Matilda legénységi kiosztása az alábbi tankokéval továbbá egyezik:
Ezeket figyelembe véve a Matilda az ésszerűbb.
(#79197) fradi81: Kettő, pár hétig Calendarból megvehető a T-34-85M.
HGyu
-
jano_77
nagyúr
Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam, hogy ott majd rám fog látni és tudni fog lőni is.
MÁS:
Van vkinek ismerőse, esetleg fórum útján tud szólni az XVM nightly-t készítőknek, hogy azt a beállítást, ami jelzi, hogy az ellenfélnél vki volt-e már spottolva vagy éppen spot alatt van, javítsák már ki, mert 1X-edik XVM nightly van már kint, de ezt még mindig nem javították! csak tudnám, hogy akkor mégis mit oltogatnak rajta, mert minden más elvileg rendben van!? Jelenleg már a 3534 verzió van kint és a 9.5 a 3520-al indult ha jól emlékszem.T30: ilyen az a nyomi Murphy! Az ÁSZ kört buktuk, most meg nyertünk egy olyan csatát, ahol 0 dmg és 0 spottal kilőttek a csata elején! Naná, hogy ez lett a duplázós kör!
-
emre
veterán
Szerintem kevés. De neked kell tudni milyen elvárásaid vannak ezzel kapcsolatban. Én a helyedben tolnám tovább a Pershing-et, és esetleg elindulnék a német light vonalon.
Azt tartsd észben hogy alacsony tierben nem nagyon vannak olyan játékosok akiknek tudnál spotolni. Ott magadnak kikaparod ki a forró gesztenyét. A light tankok igazából csak T6 felett használhatók (pl a francia, USA). Nincs semmi páncéljuk, a jó álca és a látótáv kihasználásához meg jó legénység is kell, és mint említettem piszok jó pályaismeret, amit most az USA medium ággal kevésbé kockázatosan megszerezhetsz. Ezzel olyan helyekre is nyugodtam előremehetsz ami más géppel kissé kockázatos lenne, mert vagy jóval nagyobbak, vagy nincs megfelelő lövegsüllyedésük. -
emre
veterán
Kezdőnek egyik light-ot sem ajánlom.
Nagyon jó pályaismeret és tank ismeret kell a sikeres felderítéshez megfelelő legénységgel párosítva. Szerintem toljad tovább a medekkel. De ha csak rohangálni akarsz egy kicsit akkor a német Pz1C, Pz.Kpfw. II Luchs.
Folyamatosan frissülő 9.5 Mod List
-
dfsz34
őstag
Az amx1390 egy nagyon jó tank, most, hogy újra elővettem, rájöttem, hogy mennyire szerettem vele menni. Az amx12t is jó, van fun faktora a kisebb tier miatt, talán a 1375 olyan, hogy a másik kettőhöz képest gyengébb, úgy értve, hogy tier7 tank és alig erősebb, mint a kis tesó, de sokkal gyengébb, mint a nagy tesó, de ezen át kell lépni és kész.
A francia ágyúkat viszont szokni kell, hogy mennyi becélzás mellett lehet elengedni a lövést, különben mellé megy az tutira. Illetve nulla közeli GD, de még felfele is elég rossz, ami elég idegesítő tud lenni bizonyos helyzetekben.
A bulldogot mindenképpen érdemes lenne még most kipróbálni, mert rebesgetik a nerfet neki. Most rászoktam vele a sima (nem táras) ágyúra. Függőleges stabival, ventivel meg skillekkel megdöbbentően pontos, nem kell az ellenfél arcába mászni, hogy biztosan meglőjem, de a halálforgás is megy vele természetesen, csak minek fussak rá, ha egy jó domb takarásból is kiszedem vidáman? A tárasnak is van előnye, de elolvad az előny, ha azt nézem, hogy mennyi lövés megy mellé meg lepattanóra a másik ágyúhoz képest, illetve a 30 sec töltés idő is ott van. Nem szabad kihagyni ezt a tankot, még a várható nerf előtt ki kell próbálni. Mivel mentem sokat előtte a T71-el, ezért volt már tapasztalatom, de ahhoz képest is jobb a bulldog, főleg a kiváló GD miatt.
Az általános light taktika úgy kell induljon, hogy a csata elején futsz egy tisztelet kört, ezzel megelőződ a pl/sk/cz td és nehéz tankos trollokat, hogy tékázzanak, mert ugye várják hátul a bokorban a felvillanó ellenfeleket és mire a pozíciódba érsz már megkapták és utána úgyis elpusztulnak vagy már messze vagy tőlük. Ha passzívan scoutolsz, akkor figyelni kell a tomató trollokra, hogy nehogy az ő bokrukat válaszd, mert kitolnak stb. Kerülni kell a kontaktust velük, hagyni a hülyéket, hadd rohanjanak előre. A könnyű tank igazi ideje akkor jön el, ha már kevesebb az ellenséges tank, szabadabban lehet mozogni. Ilyenkor lehet igazán élvezetes dolgokat csinálni vele. Spotolni a nooboknak az életed kockáztatásával a csata elején nem menő dolog
főleg azért mert ezek egy maus-t sem képesek eltalálni, ha nem egy helyben áll, de még akkor sem mindig, mert nem céloznak be, csak úgy lőnek.
Vannak fontos stratégiai helyek, ahova oda kell menni a jó látótávú gyors tanknak, pl. prokhorovka bal oldalsó nagy bokrok, erlenberg védőként a jobb oldalon a domb, ahol a kis bokor van, ami takar (ez egy nagyon fontos pozíció, ha ott van egy értelmes ember, akkor az ellenfél nagy veszteséget szenved a jobb oldalon, amire óriási szükség van védekezés módban, mert bal oldalon a csürhe általában hirtelen halált hal ostoba módon és így van némi esély a győzelemre).
-
scyllarus
veterán
Rá fogsz jönni, hogy kb. 50 csatánként egyszer érdemes spotolni lighttal a paradicsomoknak. És nem, ha a 180 WN-es GW Tiger anyázik, hogy spotolj neki, az nem az érdemes kategória. A francia ág nagyon jó, meg az új amcsik és az oroszok is. A németek sem rosszak igazából. Nem nagyon tudsz hibázni mostanában az ágválasztással.
A franciák a legszórakoztatóbbak szerintem. És van egy járulékos előnye a lightozásnak: megtanulsz vigyázni a tankodra. És ez jól fog jönni a többi osztály használatakor is, hidd el.
-
Stigma.HC
senior tag
-
Diarmand
senior tag
Legyen elég annyi, hogy nem (csak) spotolni kell, hanem sebezni is. És a mostani lightokkal kurva könnyű összelőni a lila WN8-at, mert olyan ágyújuk van, hogy ihaj.
De hogy hozzak egy példát: nekem a leggagyibb hetes könnyű tankkal, a Type 62-vel lila az átlagsebzésem targetdamage szerint (950+), akkor az ehhez tartozó WN8 érték is lila. Most ha beülnék egy jó legénységes T71-be, Bulldogba, T37-be vagy más a kis type-nál jóval erősebb ágyúval rendelkező járműbe, nem volna gond a lila WN8. -
mrszitya
senior tag
Ha nem tudnék a lassú gépekkel is, a saját elvárásaimnak megfelelően jól játszani, akkor én sem erőltetnèm a dolgot.
Viszont nekem a winrate-m szinte mindegyik AT-val elég magas, plusz a tűzgyorsaság és a sok lepattanó a páncélról adja az élményt - kivéve egyelőre a Teknőc. -
Pete55555
addikt
Szerencsére nem itt voltak a medek, hanem a másik oldalt. Ez itt ugye a tipikus heavy verekedő.
A végén érdekes az E-100 amikor elém jött közel, elforgatta a tornyát, azt hitte nem lövöm ki. De pont ráláttam a UFP feletti vízszintes résre, ott meg kb nincs páncél, és husss. Erre "fucking lag, fucking lucky noob"... XD
-
Simi37
őstag
-
Departed
őstag
Egyrészt T5-ig én nem használok freexp-t, gyorsan át lehet haladni azokon a tankokon (akár x2/x3-akkal), felesleges pazarolni. Freexp-t T8-T9-es tankok nagy gun-jába táplálok bele hogy hamarabb meglegyen, arra éri meg szerintem.
Másrészt gold-ot sem használok T8 alatt (onnan is csak párat néha), senki se hal bele azoknál a T1-5 stb. tankok nagy rof-jánál ha pattog 1-2 lövés.
Harmadrészt mivel gyorsan megvan, mindegy melyik line-on jutsz el T5-ig. -
Departed
őstag
T-54 = FUN. Simán megéri érte meg az utódjáért csinálni azt a line-t.
Extrém flexibilis tank, tegnap éppen majdnem 5ezer spotsebzéssel segítettem vele a csapatot Campinovkán a saját sebzés mellett. Máskor meg E100-akat ölök vagy arty-kat vagy táras T10eseket segítek legyűrni, vagy ami éppen akad...Tényleg majdnem minden csata nagybetűs FUN vele.
Az utódja is remélem az lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest