Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Syl: UPS - te áldott!
- TommyX_: Yatour YT-M06 a virtuális cd váltó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- PXL_20260113_121044409
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Sorba az összes letiltott szolgáltatást engedélyeztem services-ben. És a hálózatfelderítés is köztük volt.
Nem tudom alapból miért van letiltva, gondolom biztonsági okokból.
Sajnos a 2008 r2 nagyon megette a gép erőforrásait, visszatértem 2003-ra. De tetszik, így futok majd még 1 kört
-
havri1
félisten
Megoldva.
-
havri1
félisten
Guglival keresgettem, és többeknek van ez a problémája, így valószínűleg ez így van jól.
Ezt találtam, de a szolgáltatás bekapcsolásával sem sikerült engedélyeznem. -
havri1
félisten
Helló!
Nem tudom bekapcsolni a hálózati felderítést. Amint bekapcsolom, alkalmaz, de ismét ki van lőve. Persze a szervert (annak megosztásait) nem látja a többi gép helyi hálón.
Mi a megoldás? Köszi! -
DopeBob
addikt
Ilyen hibák vannak Hyper-V Serveren, kell vele foglalkozni?

The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2
Ez egy offline USB HDD, az egyik VM használja az egészet mentésre.
Próbál vele valamit mókolni a windóz? Nem látja, hogy offline?
Kipróbáltam másik gépen, a vinyók épek, semmi bajuk, illetve a mentés is rendben lemegy, de mielőtt teljesen figyelmen kívül hagyom, azért megkérdezem 
-
szijartg
őstag
Szép estét.
Egy kérdésem lenne... igen, ismét a ts license.
Szóval adott egy full tiszta enterprise, és ebben nincs benne alapban ez a license?
Mikor még kb 1-2hetes volt a gép akkor kis ablakba az óra mellé feldobta hogy x nap van még vissza a 120-ból.
Na, most ezt már nem dobja fel.De az iventekbe pedig belekerülnek ezek a dolgok:
erroral, és warningalThe Remote Desktop license server cannot issue a license to the client because of following error: Can't create certificate context, error 0.
The Remote Desktop license server "xx" does not have any licenses installed and registered with the Microsoft Clearinghouse for product "Windows Server 2008 or Windows Server 2008 R2 : Per Device CAL (TS or RDS)". Therefore, the Remote Desktop license server cannot issue licenses of the type "Windows Server 2008 or Windows Server 2008 R2 : Per Device CAL (TS or RDS)" to the Remote Desktop Session Host or Remote Desktop Virtualization Host server "xx". To resolve this problem, install additional licenses as required.
Mennyibe kerül egy ilyen licensz?
-
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Nincs hely új VHD-t csinálni.
Egy 1TB-os vinyón vannak fix méretű VHD fájlok és kb 2GB üres hely. Mentés A Hyper-V hostról WSB-vel külső USB vinyóra ( olyan 9-10 óra
)Shadow Copy alatt a köteten bekapcsolható Shadow Copyt értem, az előző verziók is ettől függ, bár lehet valamit keverek valamivel
Nem a Hyper-V Managerből készíthető Snapshot mentést.Mint itt:

Még esetleg egy lehetőségem van, hogy a Shadow Copy Storenak megadom a rendszer vinyót, bár valahogy úgy érzem ez sem egy elegáns megoldás

-
-
DopeBob
addikt
Újabb Hyper-V vs Windows Backup kérdések, hátha benéz valaki :-)
Lesz abból valami gond, ha a kötet, ahol a VHD-k vannak teljesen tele van?
Valamint jelenleg igen lassú a mentés, 1Tb és majdnem 12 óra, ha bekapcsolom a Shadow Copyt a kötetre ahol a VHD-k vannak az segít esetleg valamit?
Illetve fix mérető VHD méretét lehet valahogy csökkenteni? SCVMM nélkül? VHD resizer ahogy olvasgattam nem igazán működik megbízhatóan :/
-
DopeBob
addikt
Ha egy Hyper-V szerverről Windows Backuppal készül mentés, akkor mi a legegyszerűbb módja, hogy egy VM-en belül egy fájlt állítsak helyre mentésből?
Felcsatolom a Backup VHD-t aztán a VM- VHD-t?
-
-
DopeBob
addikt
Van egy (eddig azt hittem) egyszerű probléma.
X kolléga elmegy jön helyette Y. Ugyan az a gép kell, ugyan azok az adatok stb. Semmi gond felhasználó átnevez. Teljes név is login név is stb. Profil könyvtárt is átneveztem, profil helye javítva.
Majdnem minden jó. Valamiért az átirányított mappákat a régi helyen keresi. GPUpdate nem segít, profil törlés újra létrehozás nem segít. Biztos egyszerű de nem jövök rá

-
Próbálnék szűrni Group Policy Editorban, de bármit próbálok nem ad vissza eredményt. Magyar változat, mi lehet a probléma?
-
GD
őstag
Sziasztok,
2003R2 DC-t szeretnék "költöztetni" 2008R2-re, de ugyan az a fizikai vas egyelőre.
Tehát kvázi egy upgrade.
Jelenleg 2 db 2k3 DC van, elképzelés szerint átmozgatom az FMSO-kat és lefokozom az eredeti 2k3-at. 2008 fel, majd DC-ként előléptetés, FMSO visszaszerzése.Kérdésem: csinált már valaki hasonlót, mik a buktatók?
DHCP, DNS, Printszerver, RRAS is költözne le és föl ahogy leírtam.. ezeket jó lenne, ha nem kézzel kellene..
Köszi szépen!
-
brd
nagyúr
válasz
DopeBob
üzenetére
Ez az UAC ilyen édesen következetlen. Sajnos ezt odáig fejlesztették a fiúk, hogy ha elindítanál admin módban egy másik explorert, akkor ugyanez a helyzet. A megoldás pl. az lehet, hogy egy admin módban indított filekezelőben nyitod meg a könyvtárat (pl. TC, ami amúgy is kényelmesebb és gyorsabb, mint az explorer - legalábbis annak mindenképpen, akinek nincs az egérhez nőve a keze).
-
DopeBob
addikt
Találkoztam ma egy fura jenséggel, nem nagyon tudom mitől lehet:
2008R2 szerveren: adott egy admin felhasználó, aki tagja a domain admin csoportnak. Ha a szerveren szeretnék megnézni egy könyvtárat, aminek az ACL-je, úgy van beállítva, hogy az Administrators csoport tagjai láthatják/szerkeszthetik nemérdekes, akkor előjön az UAC ablak engedélyt kérni, ha kap, akkor az adott felhasználót Full joggal hozzáadja az ACL-hez

Azért zavaró, mert belerondít nekem a gyönyörűen kialakított és nagy gondal karbantartott szerepkör alapú ACL-eket

-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Így is működnie kell, ahogy csinálta, Default Domain Policyt írta át.
Inkább az lehet a gond, hogy ezek a beállítások nem azonnal érvényesülnek, próbáld meg valamelyik kliensen kiadni a gpupdate /force /boot parancsot.
Illetve a gpresult parancsal meg tudod nézni, hogy milyen csoportházirendeket húzott magára
Ha még itt vagy lenne egy kérdésem, szeretnék csinálni hibatűrő fájlrendszert, itthon elkezdtem vele szórakozni.
2008-as domain based namespace, illetve be van állítva a replikáció is. Mennyi idő alatt kellene váltani, ha valamelyik szerver kiesik? Ez lehet teljesen transzparens?
-
kraftxld
félisten
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Külön OU-ba kell rakni a gépeket, és arra alkalmazni a policy-t.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob
üzenetére
Nos hát én megcsináltam ezt a Group Policyt, de sajna továbbra sem OK, azaz Server oldalról nem tudom megpingelni a kliens gépeket.

Linkelek egy képet, elvileg jó helyen csináltam, legalábbis a korábban linkelt útmutató alapján.
(Domain & Standard Profilban egyaránt engedélyeztem az ICMP-t)Továbbra is csak úgy működik, ha az XP-kben egyesével bepipálgatom a tűzfalaikban az ICMP-t ... de ez a Group Policy megoldás elegánsabb lenne.
-
DopeBob
addikt
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Szerveren

http://technetklub.hu/tv/Default.aspx?auth=0&sid=f9309606-b14d-42cc-819e-52418ed0ec51
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob
üzenetére
az XP tűzfalban Allow ICMP pipálgatós módszer megy, kipróbáltam és már server is látja a klienst, és kliens is a másikat.
viszont a Group Policy megoldás nem világos teljesen. A linkelt oldalt olvasgatva nem egyértelmű h a szerveren kell beállítanom a Group Policy-t ?? Vagy az XP-s gépeken kell vele mahinálni?

-
DopeBob
addikt
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Persze, hogy van, tűzfalnak hívják

Egy vállalati környezetben ahol van szerver, a klienseknek semmi dolguk nincsen egymással.
Windows Firewall: Allow ICMP exceptions egy ilyesminek kell lennie az XP-s tűzfalban, ezt engedélyezed, és menni fog a ping. Vagy csinálhatsz rá egy Group Policy-t, hogy engedélyezve legyen minden tartományos gépen

-
Forza_JUVE
aktív tag
Üdv ismét!

Megint lenne 1 kérdésem, 2 napja sikerült belőni a Server 2008-amat (ezúton is köszi a segítséget). Azóta is benne matatok, több XP klienst is csatlakoztattam a tartományhoz. (összes gép VMware-es)
Viszont van itt 1 dolog, amit nem igazán értek. Elkezdtem jobbra-balra pingelgetni, és ...
- valamennyi XP kliens látja a Servert /nyilván látnia kell ha belép a server tartományába/
- a Server egyik klienst se tudja megpingelni, ill.
- a kliens gépek sem látják egymást.
Ez utóbbi 2 miért van ?? Azt hittem, mivel a Server DNS-ében látom az összes kliens IP címét, így a kliensek is látják egymást. De nem.
Azt meg végképp nem értem, a Server miért nem tudja megpingelni a klienseit ??Ja, a Server statikus IP-t kapott, a kliensek meg DHCP-vel kiosztottat.

Szerkesztve: kipróbáltam úgy is, h az XP-ken nem a tartományba, hanem a helyi gépre léptem be, és ugyanaz a szitu, szervert látják, egymást nem.
Nyilván ennek van vmi magyarázata, csak számomra nem világos ...
-
DopeBob
addikt
Nem tudja esetleg valaki, a Windows Server 2008 Eval verziónál is 3x meg lehet hosszabítani a türelmi időszakot? Van lehetőség legálisan 3x180 napig használni?
-
DopeBob
addikt
Továbbra is piszálja a fantáziámat ez a SAN téma

Telepített ilyesmit valaki mostánában? Egy kb ár kellene csak

esetleg IBM DS3500-al valakinek tapasztalat?
-
brd
nagyúr
válasz
DopeBob
üzenetére
DHCP: lényegében igen, pontosan erről van szó, persze felezés helyett, a kialakításkor eleve olyan scope-ot kell elképzelni, amely legalább 2x akkora, mint a hálózatba képzelhető gépek száma, majd az egyik serveren pl. a címek egyik felét, a másikban a másik felét ki kell zárni a kiosztható címek közül (vagy akár lehet kettőnél több servert is elképzelni, csak sok értelme nincs).
-
kraftxld
félisten
-
Octopus21
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Jaja. Azért kezdtem el rögtön a 2008 servert, most a nyáron, így suli után, mert szeptemberre már érteni szeretném legalább az alapokat a hálózatban, meg persze megismerni a 2008-at is 2003 után. Természetesen szeretnék majd ebben a szakmában dolgozni, és minél többet megtudni róla, de ha már elboldogulnék egy 24 gépes hálózattal, annak már nagyon örülnék. Az angol is egész jól megy, felsőfoku vizsgára készülök, remélem majd hasznát veszem egyszer. 27 éves vagyok, remélem nem késtem le semmiről

Köszi a segítséget, majd még lehet, hogy kérdezni fogok ha nem baj

Üdv.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Én nem is annak vettem. Tisztában vagyok vele, hogy az elején tartok, és nagyon szeretném átlátni fejben az egész hálózat témát, megérteni mi miért van, mert egyenlőre úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózok.
Köszi a tippeket meg a linkeket. Nekem is az a bajom, hogy időhiányban szenvedek melo, suli, angol, barátnő stb. miatt.
Üdv.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Octopus21
üzenetére
Neked is és Forza_JUVE-nak is:
Szép dolog a kísérgetezgetés és a "majd magamtól rájövök a dolgokra" típusú megközelítés, de kell egy alap tudás először.
Technetklubon és Technetklub TV oldalon rengeteg magyar nyelvű leírás, bemutató, videó van. Ezeket nagyon ajánlatos előbb végignézni.
Aztán pl. Szak kiadónak vannak magyar nyelvű könyvei a témában. Microsoft Press-es könyvek is nagyon jók, de angol nyelvűek. (Ami szakmailag inkább előny, mint hátrány.)
Illetve vannak különböző angol oktatóvideók: Trainsignal, VTC, CBT stb. cégek. Ezek fizetősek, de nagy az internet.
Ezt a hosszálósát nem letolásnak, lehurrogásnak szántam. Épp ellenkezőleg, építő jellegű kirtikának

-
kraftxld
félisten
válasz
DopeBob
üzenetére
Ha pár órát kibírnak gáz esetén akkor igen, USB3-as vinyó, image alapú mentés, vagy hot standby gép bár ez is problémás egy kicsit.
Van minden redundánsan egy SAN-ben, de a történelem során előfordult, hogy firmware-t basztak el a SAN-on, stb. Ha csak egy SAN-t raksz be összességében csak komplexebb infrastruktúrát építesz ki magasabb üzemeltetési költséggel nagyságrendileg nem lesz magasabb a rendelkezésre állás.
Ha szolgáltatás szinten próbálsz megoldásokat keresni első körben ott jobb eredmény érhető el. Volt már részem pár projectben ahol messiásként hangoztatták be a SAN-t, blade clustert meg minden hw alapú magas rendelkezésre állási cuccot, de szolgáltatás szinten nem csináltak semmit, és csak szarabb lett az egész
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Akkor kicsit átfogalmaznám a kérdést

Milyen lehetőségek vannak egy kisebb cégnél, a rendelkezésre állás növelésére? Vegyenek USB3-mas külső HDD-t, hogy gyorsabb legyen a mentés visszatöltése?

Egyébként egy normálisabb SAN-ben nem csinálnak mindent redundánsra? (RAID vezrlő, táp, út...) legalábbis én így tudom, de nem igazán ismerem őket.
"hwapróról összebugázott led hibás 10-es hubok" csak nem tapasztalat?

-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
DHCP cluster nélkül hogy lesz hibatűrő? Megfelezem a scopeot, és majd valahonnan kapnak címet?

Levelezés mindenképpen valami ingyenes megoldás lesz ha jól tudom (valami linux) ezért vetődött fel a hyper-v (ami már adott) cluster.
A rohadtdrága az tényleg rohadtdrága? Nincs valami belépőszínt?
-
kraftxld
félisten
válasz
DopeBob
üzenetére
Én nem keverném be a SAN témát, mert az tényleg rohadtdrága.
Ha van két értelmesebb host, akkor szolgáltatás szinten tudsz elég jó hibatűrést csinálni (persze a gyökér DOS-os progik ellen nem véd
)
2 DC, 2 DHCP, 2 File szerver DFS-el, 2 DNS, stb. ha van Exchange akkor DAG két szerverrel.
Ezt szerverenként egy enterprise licensszel és két Exchange standard licensszel meg lehet úszni. -
DopeBob
addikt
válasz
Octopus21
üzenetére
Rendszerfelügyelet rendszergazdáknak
Ezt a könyvet nem tudom ismeritek e, ingyenes és viszonylag hasznos, az elején mindenképpen. Ha jól emlékszem, még vista/2003 szerver van benne, de ezekben az alap dolgokban nincs igazán nagy különbség
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Az egészet

File szerver esetleg mehet DFS-el.
De a print szerverhez már kell a cluster -> Enterprise licence kell, illetve ehhez is kéne a közös tár és a +1 szerver (még egy enterprise win).Hyper-V host clusterrel elvileg elég még egy szerver és még egy std win, ha jól tudom a live migration megy úgy is.
Pénzük szerintem annyi van rá, hogyha meglátják, hogy mennyi lenne, inkább nem fog kelleni

-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Végre sikerült beléptetnem a kliens gépet tartományba.
A TCP/IP beállításoknál a kliens gépen kivettem az automata IP és DNS kérést. És beírtam azt az IP címet, amit automatán is megkapott, DNS-hez meg beírtam a server gép IP címét és jó lett. Gyorsan is lépett be, nem sokat gondolkozott.Én is ugyanilyen 2 éves suliba járok. Hát mi is csak nemrég kezdtünk bele a server 2003-ba, de én teljesen nulláról indultam, viszont ott mindig be tudtam léptetni tartományba.
Sajnos nem túl sok idő ez a 2 év, főleg így, hogy csak szombatonként járunk.Üdv.
-
DopeBob
addikt
Erre visszanézne majd valaki esetleg?

-
kraftxld
félisten
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Sajna az az igazság, hogy ezek az OKJ kurzusok nem igazán jók semmire, Igencsak igaz a mondás, hogy aki tudja csinálja, aki nem tudja az tanítja

-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
chepavel
üzenetére
Na most van vége a koncertnek ... sikerült !!!!!

Eddig az XP kliens nem látszott a Serveren a DNS Lookup Zonájában ... most már igen ... és most már azonnal be is jelentkezik az XP!
Köszi mindenkinek a segítséget !!!!

Amúgy frissen végzett rendszergazda volnék (2 éves suli), de 1-2 tanárnak meghúzogatnám a faszát h miért nem ezeket oktatja a sok baromság (jog, projekt management, win2003 server) helyett, miért nekem kell mindenre rájönni, miközben néhány fórumozónak is az idegein gyalogolok a kérdéseimmel ?!

-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
chepavel
üzenetére
Én ezt már nem értem, most is csak nagyon-nagyon lassan lép be az XP, pedig így csináltam, ahogy írtad/írtátok ... elvileg most már jó a serveren a DNS! De akkor mi a jóisten baja lehet?!
AD-ban már matattam korábban, de ez a DNS kissé új nekem, emiatt kűzdök ennyit, nem elég egyértelmű (még). -
chepavel
aktív tag
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Igen, amit kézzel adtál meg a szervernek. Ahogy írod, a 192.168.1.150-et, a kliens így a Te DNS szerveredre fog mutatni. Ahogy írták már korábban, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az AD alapja a jól beállított DNS.
-
-
-
chepavel
aktív tag
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
De, az a gond. A DHCP-n ne a "127.0.0.1", legyen beállítva. Hanem a DNS szervernek az a belső címe, melyről a kliensek elérik. A másik IP cím sem kell.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob
üzenetére
Serveren zone.win2008srv.hu kitörölve, kliensben a server címe beírva a DNS-hez, reboot.
közben csináltam egy printscreent a server DHCP-jéről.
Nem az a 213...... IP cím a gubanc, amit az XP állandóan magától írogatott be ??
Szerkesztve: semmi változás ... megint k. lassan akar az XP belépni!

-
Forza_JUVE
aktív tag
-
DopeBob
addikt
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
zone.win2008srv.hu ezt töröld ki, a win2008srv.hu a Te zónád, ezt megcsinálja automatikusan.
DHCP server tulajdonságait kéne megnézni, hogy milyen DNS címet oszt ki, ott lesz valami gubanc.
Vagy kezdetnek prbáld ki, hogy a kliensen kézzel beírod a DNS címnek a szervered IP címét (192.168.1.150)
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob
üzenetére
Varázslóval telepítettem a Server Manager / Roles / Add Roles linken az AD-t, DHCP-t, DNS-t.
A szerveren az Admin Tools/DNS/Forward Lookup Zones helyen hozzáadtam egy zónát:
zone.win2008srv.hu, és automatikusan van benne 2 rekord. Így fest most.A korábban említett SRV rekordot nem tudtam hozzáadni a zónához, mert a legördülő listából nem tudom mit kell kiválasztanom. Itt.
Ezt követően újraindítottam mindkét virtual machine-t, újra be akartam léptetni az XP-t a tartományba adminként, és most is kb. 5 percig tartott.

Ezután megnéztem az XP EventLog-ját, és ezek vannak a logon előtt/után:van 1 Warning ... és van 1 Error
A warning-ba látok egy olyan részt, hogy:
DNS server list :
216.146.35.35, 216.146.36.36
Ezeket viszont magától írja be minden reboot után a TCP/IP tulajdonságokhoz, nem értem miért, pedig már kitöröltem és automatára állítottam!
Na ezekből az infókból sikerül valamit leszűrni ??
THX

--------------------------------------------------------------------------------
Szerkesztve: a Warning üzenet a linkelt képen nem látszik teljes egészében.
Itt a teljes üzi:The system failed to register host (A) resource records (RRs) for network adapter
with settings:Adapter Name : {BC26588D-BB17-4512-90F6-C0FE46632DAE}
Host Name : XP64
Primary Domain Suffix : win2008srv.hu
DNS server list :
216.146.35.35, 216.146.36.36
Sent update to server : <?>
IP Address(es) :
192.168.1.103The reason the system could not register these RRs was because the DNS server contacted refused the update request. The reasons for this might be (a) you are not allowed to update the specified DNS domain name, or (b) because the DNS server authoritative for this name does not support the DNS dynamic update protocol.
To register the DNS host (A) resource records using the specific DNS domain name and IP addresses for this adapter, contact your DNS server or network systems administrator.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
-
DopeBob
addikt
Illetve nekem is egy kérdés:
Adott egy kisebb cég, 2 szerver 1. csak dc-dns vmi desktop (2k8 std)
2. valami dell (tőlem is érdeklődtek ezért a sok bizonytalanság) hyper-v server rajta 1 guest szerver (2k8 std) ami dc, file, print szerver szerepeket visz, illetve ha jól tudom ide jönne egy linux-os levelező rendszer (talán zimbra)Felmerült a rendelkezésre állás, szerverről elvileg napi mentés készül, ha valami borul, elvileg pár óra újrahúzni, és mindenki boldog.
Milyen lehetőségek lennének rendelkezésre állás növelésére? Illetve hogyan lehetne csökkenteni a visszaállítási időt, ha esetleg vmi gebasz van?
Hyper-V Host Clusterhez +1 szerver kéne, illetve valami SAN/NAS? Ha igen, akkor tudna esetleg valaki valami "költéshatékony" tárolót ajánlani? Nyilván ebből is olyan kellene amiben gyakorlatilag minden redundáns, különben csak lett egy másik SPoF.
-
DopeBob
addikt
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Hogy telepítetted a szervert? Volt korábban DNS szerver vagy a varázsló telepítette őket együtt?
Windows XP eventlogban (vezérlőpult/felügyeleti eszközök/eseménynapló) Rendszer részében milyen hibák vannan logon előtt után?
DNS-hez:
Szerveren: Admin Tools/DNS/Forward Lookup Zones/
itt kéne látnod a win2008srv.hu (.hu-t nem szoktak használni, .intra .local hacsak nem publikus dns szerver)
Itt kell lennie egy olyan host rekordnak (A) ami a szerver neve, mellette IP cím.
Illetve az erőforrásrekordok _tcp _utp _ jellel kezdődnek.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Időközben megcsináltam a zónát, beállítottam a szolgáltató DNS IP-jét forwardernek, és az SRV rekordok hozzáadásáig jutottam.
Itt azonban nem világos, hogy ebben az ablakban hova mit kéne írni. Tudnál ebben segíteni please?
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
DopeBob
üzenetére
Meglehet h valóban vmi DNS hiba okozza, mivel az enyémet megelőző hsz-ban elhangzott ez: "A dns-ben megvan a win2008srv.hu zóna és az SRV rekordok is?"
Ha esetleg meg tudnád mondani h ezt hol és hogyan orvosoljam, az jó lenne, talán meg is oldaná a gondot. Én sajna nem vágom.
Köszi -
DopeBob
addikt
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Windows XP EventLogban nincs valami hibaüzenet?
-
DopeBob
addikt
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
DNS hiba
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
... és még 1 kérdés. Most már valóban működik, XP-ben mind adminként, mind userként be tudok lépni a tartományba ... de valami eszméletlen sokáig tart!! Hosszú percekig van "Applying your personal settings..." miután beírom a nevet, jelszót, tartománynevet.
Ez miért lehet?
Nem csak első, sokadik belépésre is.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
asszem sikerült ... időközben én is a Change-re kattintva írtam be a Domain nevet ... a rohadt ".HU" nélkül és most jó lett: "welcome to the domain" üzenet volt !!!

Jöttem vissza h elújságoljam és akkor olvasom h pont ezt írtad Te is!
azt a DNS-részt viszont nem annyira értem. Az OK h kiszedem a másodlagos DNS-t a szerveren, de nem tudom hogy mit jelent h rakjam be forwarderre?!

Mint ahogy a zóna és SRV rekordokkal sem értem pontosan a mondandó lényegét. -
kraftxld
félisten
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Ne a network ID-re hanem a change-re kattint az XP gépen
A szerveren fölösleges a szolgáltató dns-e mint másodlagos DNS, inkább rakd be forwarderre.
A dns-ben megvan a win2008srv.hu zóna és az SRV rekordok is? -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Szia.
Elolvastam, és követtem is amiket írtál ... többek közt felraktam a Server2008-ra a DHCP-t mert az nem volt még telepítve. DNS-t hagytam a 127.0.0.1-en ahogy írtad, de valamiért mégsem OK!!

Belépek a kliensbe adminként, de mikor beléptetném a tartományba, ugyanazt kapom mint eddig. 3 adatot kér:
User name: Administrator /xp-be is meg serveren is ez a rendszergazdafiók/
Password: /ide az xp-s jelszót írom, ugye ??/
Domain: a server2008 tartományneve, vagyis win2008srv.huNEXT ->
"windows cannot find an account for your computer on the WIN2008SRV.HU domain"
mellékelek is egy képet az XP-ről ... egyet meg a Server2008-ról, hátha így könnyebben kiderül mit rontok el?!
-
Octopus21
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ja a TCP/IP-re gondolsz?
A kliens gépen azt nem álíítottam, hanem hagytam automatán az IP címet is meg a DNS-t is. Vagy ott is írjam be a dns kiszolgálóhoz a 192.168.0.10 címet?Amúgy természetesen el fogom olvasni amiket linkeltek, meg láttam vannak videok is. Biztos sokat fog segíteni.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hello!
Nem tudom, akkor, hogy mit csináljak. 2003-nál nem voltak ilyen gondok.
Kérhetnék egy olyat, hogy leírnád mint a hülyegyereknek konkrét IP címekkel, meg hogy mit hol keressek, mit hogyan állítsak, be, esetleg ha az AD, DHCP, DNS telepítésénél tudni kell valamit stb.Tartománynevem az AD-nál: x.local
Server gép IP címének a következőt állítottam(TCP/IP):192.168.0.10
255.255.255.0
átjáró:192.168.0.1
elsődleges DNS:192.168.0.10DHCP hatóköre: 192.168.0.10-192.168.0.100
Kliens gép megkapja automatán a 192.168.0.11 címet.
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
HAli.
Tegnap próbálkoztam tovább és nem volt jó, aztán ugye nekem a tartománynév az x.local és az volt a baja, hogy a kliens gépet mikor be akartam léptetni így írtam be, Aztán megpróbáltam a .local nélkül, tehát csak egy X-et írtam, és már kérte is a felhasználót, meg a jelszót, majd kiírta, hogy üdvözöljük a tartományban. Örültem, mint állat, majd jött a következő pofon. Kliens gép újraindul, belépésnél beírom a tartományi felhazsnáló nevét és jelszavát, majd azt írja, hogy az X tartomány jelenleg nem elérhető
Aztán sehogysem akar belépni azóta
Mi lehet a baj? -
kraftxld
félisten
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Úgy 4 hsz-el ezelőtt leírtam, hogy mi a lényeg, a kliensen pedig vezérlőpult, rendszer, számítógépnév, és ott berakod a tartományba.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
1 kis segítséget kérnék kliens gép szerverhez géphez való csatlakoztatásában.
VMware-ben próbálkozok, de nem akar összejönni (kezdő volnék ilyen téren
)
Van 1 virtual machine XP (64bit) és van 1 Server 2008 R2 (64bit).
XP konfig:
- IP cím: 192.168.1.103 (DHCP engedélyezve)
- Computer name: XP64
- Local users:
= Administrator (Member of Administrators)
= userxp (Member of Users)
Server 2008 konfig:
- IP cím: 192.168.1.150 (statikus IP, DHCP nincs)
/Pingelve mindkettő látja a másikat./
- Active Directory telepítve
- domain név: win2008srv.hu
- NETBios név (= computer name): WINSERVER2008
- Active Directory Users:
= Administrator (Member of Administrators, Domain Admins, Domain Users, stb.)
= userxp (Member of Domain Users, Users)Na és én az XP alatt szeretném beállítani, hogy a userxp ne a local computerbe, hanem a tartományi sz.gépre jelentkezzen be, amit a Server 2008 alatt majd menedzselni tudok. Nyilván XP-be adminként megyek be, de fennakadtam a domain hozzáadásánál, nem sikerült.
Vki segítsen lécci!
Előre is köszi!
Üdv.
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
TCP/IP és a Named pipe-ok.
Migráció...a 2003 már annyira módosítgatott szerver, hogy jobbnak láttuk előlről kezdeni az egészet
volt már itt pár rendszergazda és mindenki hozzátett/elvett valamit és igazából én mint x-edik ember, nem tudom hogy ki mit miért csinált rajta... 
amúgy nézegettük a dolgokat, és az új MSSQL nem mixed módban van telepítve, ez lehet baj lehet?!!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Könyvajánló
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Humble szökevények 500-2500Ft
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kipróbáltam másik gépen, a vinyók épek, semmi bajuk, illetve a mentés is rendben lemegy, de mielőtt teljesen figyelmen kívül hagyom, azért megkérdezem 

Nem a Hyper-V Managerből készíthető Snapshot mentést.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)