Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Igen, próbáltam felhasználókra ráerőszakolni, azon belül is egy csoportra. Hmmm,viszont ezt nem tudtam, hogy csak gépekre érvényes. Egyszerűbbnek láttam a felhasználókhoz társítani, hogy melyik csoporttípus (userek/help desk) milyen frissítést kapjon például..... Mivel nem mindig egyértelmű hogy melyik pc melyik felhasználóhoz tartozik, főleg ha ilyen nevek vannak hogy Desktop1, desktop2...
Köszönöm a gyors választ!!

-
_NCT
addikt
Sziasztok.
Lenne egy újabb kérdésem, amivel elakadtam, ami nem igazán tiszta az én fejemnek. Szóval van egy OU amihez linkeltem egy GPO-t. Ebben a GPO-ban a Windows Update beállításait szerkesztettem,hogy WSUS-al együtt működjön a dolog. Szóval ha az OU-hoz linkelem, akkor a GPO beállításai nem lépnek érvénybe, viszont ha domain szinten linkelem a GPO-t, akkor kapásból életbe lép... Van erre valami íratlan szabály, hogy melyek azok a beállítások amiket domain szinten lehet csak linkelni, vagy én szúrtam el valamit?
Egy másik GPO, amely bizonyos programok telepíthetőségéért felelős (Add/Remove Programs-->Network installation) szintén csak domain szinten hajlandó működni, ha OU-hoz linkelem sajnos nem.
Köszönöm a segítségeket!

-
brd
nagyúr
Az SQL-nek nem lesz baja, sőt, még akár az SQL2000 is fut 2008 serveren, csak egyes SQL javítások telepítése lehet tréfás (pl. a ne-csak-a-memória-felét-használd-javítás), mert azt mondják, hogy ezt az OS-t nem támogatják (ha jól emlékszem a hibaüzenetre), ezért kézzel kell elvégezni a folt telepítését. De maga az SQL2000 egyébként simán másolható fileszinten azt követően, ha ugyanazt a verziót ugyanarra az elérési útra telepíted, és természetesen ugyanazok a userek vannak a gépen (pl. tartományi gép mindkettő).
A hálókártyákhoz nem kell driver (ill. kell, csak nem úgy
), mert ha az Integration Servicest telepíted, akkor a szintetikus hálókártyához települ driver (ez majd' az összes újabb NT vonalas Windowsra vonatkozik, bár a 2000-ben nem vagyok biztos, ill. mintha SP4 kellene hozzá), a fizikailag is létező emulált kártyához (Legacy Network Adapter) pedig kb. minden hálózatra képes OS-nek van drivere, annyira elterjedt kártya; persze ez utóbbi lassabb, mint a szintetikus, de még így is jóval gyorsabb lesz a gép valószínűleg, mint a mostani fizikai valója.
Fizikai gépet pl. a System Center Virtual Machine Manager használatával lehet virtuálisra alakítani, vagy ott van pl. az Acronis (Backup & Recovery) Workstation. Viszont ha nagyon unatkozol, kézzel is eljátszhatod a folyamatot.
Ha az upgrade működik hibátlanul, a kliensek nem kellene észrevegyenek semmit.
A többi kérdésre nehéz a konkrét rendszer ismerete nélkül válaszolni, én már azt sem értem pontosan, mi lenne a cél. A régi gépeket szeretnéd mindenképpen üzemen kívül helyezni? -
kraftxld
félisten
Röviden pár dolog:
Ha vannak új vasaid, mindenképp 2008 (R2)-t rakj rájuk, a benne lévő virtuális gépekhez nem kell az alap gép driverei, csak az integration tools.
Minden mehet párhuzamosan leállás nélkül, megfelelő tervezéssel.
Új tartományt semmiféleképp se építs ki, iszonyat meló mindent átrángatni.
Meg lehet csinálni mindent szépen, de tuti nem fogja senki leírni pontosan a lépéseket, mert ez teljes mértékben környezetfüggő.Ha érdekel, hogy valaki rendesen megcsinálja, szoktam vállalni hasonló jellegű projectmunkákat, persze nem a piaci 10e+áfa óradíjjal

-
Poctar
senior tag
Hello!
Pár hónapja találkoztam elsőként a Windows 2008-al. Elsőként kicsit képeztem magam (videók, könyvek, fórumok)...
Jelen esetben elakadtam a továbblépésben, ezért kérek segítséget. Nem arra gondolok, hogy az adott problémát más oldja meg hanem ,hogy segítsen továbblépnem a jelenlegi problémámon kisebb segítségékkel...Tehát: 2db 2008-at kellene konfigurálnom.
A jelenlegi környezet főként 2000-es szerverekből áll (ezek a fő szerverek) és néhány 2003 is akad, de azok csak specifikus feladatott látnak el.
-Körülbelül 150 kliens gép van Dos-tól kezdve Windows 7-ig.
-Tartomány, AD, levelezés, Dns, intranet, Fileserver, stb, stb szolgáltatások futnak jelenleg.1\
Ötletem szerint a Hyper-V segítségével váltottam volna ki a régi szervereket azaz a vasat.
Így maradtak volna a 2000 szerverek (egy ideig). Ez jó lett volna, mivel gyorsulást eredményezett volna. Emelet kisebb munka lett volna a személyi gépeknél is.
Sajnos ez az ötletem nem sikerült.
Ennek oka, hogy az új vas(ak)ban található hálózati kártyához nincs 2000-es driver, (sem Xp-s). Ezért már nem is gondolkodtam, hogy az aktív szervereket, mivel mentem le és hogyan teszem át virtuális pc-re.
A hálózati kártya neve: HP NC382i DP Multifunction Gigabit Server Adapter
A kérdéseim:
-Fel lehet-e 2000 és Xp alá tenni valahogy a fenti kártyát (drivert)? Ha igen, akkor hogyan?
-Mivel érdemes (milyen programmal) lementeni egy az egyben az aktív szervert(szervereket)?
-Hogyan és mivel lehet egy "lementett" szervert virtuális pc-vé varázsolni?2\
Ezt követően gondoltam arra, hogy a "sima" Virtual Pc-t (programot) kipróbálom. De ha jól gondolom ez felesleges lépés lenne, mivel a hálózati kártya probléma akkor is fent állna.3\
Másik megoldásként, gondoltam lementem az aktuális 2000 szervereket és bevarázsolom a virtuális pc-be őket. Ezt követően 2003-ra frissítem mindegyiket. Így már megoldódna a driver gond.
Kérdéseim:
-2003-as upgrade esetén minden adat megmarad-e hibátlanul vagy lehet számolni hibákkal (pl SQL)?
-Szükséges -e új licenceket vásárolni a 2003-hoz (2008-as virtuális kulcsok működhetnek)?
-Ha működne az upgrade hibátlanul, akkor a tartományt használó kliens gépek észrevennék e a változást (pl.: nem lehet bejelentkezni, nem található tartomány, stb...)4\
Utolsó sorban arra gondoltam, hogy összekötöm a 2000 és 2008 szervereket.(Így nem igazán lenne virtuális gép.) Ezt követően pedig minden adatot replikálok 2008 alá. Mivel (sajnos) e két rendszer nem lehet összekötni ezért beiktatnék egy 2003 szervert -itt virtuálisra gondoltam, de lehet "rendes is"-.
Így a 2000ből - 2003-ra replikálom az adatokat, majd tovább 2008-ra. Így elvileg megmarad minden adat. Persze ebben nem vagyok biztos. Ha mindennel végeztem, akkor lekapcsolom a régi vasakat és élesítem a 2008-as szervereket.
Kérdéseim:
-Érdemes e ebbe belevágni?
-Az adatok replikálása hiba nélkül megoldható-e?
-A tartományi kliens gépek észrevennék e a változást?5\
A 4-es pont mellett arra gondoltam, hogy a Hyper-V segítségével telepítek virtuális 2008-as szervereket és azokkal váltom ki a 2000-es vasakat.
Kérdéseim:
-Ugyanaz, mint a 4-es pontnál.6\
Esetlegesen építsek fel egy teljesen új tartományt a többi "dolgával" együtt?
Kérdéseim:
-Ebben az esetben a kliens gépeknél mennyit kellene változtatni?7\
Valami más ami nem jutott eszembe?
Lehet, hogy túl gondolom az adott problémát, de nem igazán látom, hogy merre induljak el. Gondolnom kell arra, hogy a felhasználók minél kevésbé vegyék észre a váltást és minél kisebb legyen az "offline mód". Ezért kérek segítséget tőletek.

-
_NCT
addikt
Na és azt mondjátok meg, hogy ha beírom a következő parancsot, akkor mi a jó istenért nem rendel az account-omhoz hozzá Logon nevet, csak pre-windows 2000 nevem lesz....
dsadd user "cn=tember,ou=OwnUsers,ou=OwnOU,dc=teszt,dc=com" -fn Teszt -ln Ember -pwd * -mustchpwd no
Elvileg SAMID-t nem is kellene megadnom, mert a cn értékéből olvasná be automatikusan, de ha megadom, akkor sem lesz logon nevem

-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Engem a delegation control érdekelne...
Egy MCITP-s angol pdf-et olvasgatok, ahol az active directory-ról is szó van, viszont nem értek egysmást.... Annyit sikerült belőle kihámoznom, hogy a speciális engedélyeket rendelhetünk különböző OU-khoz.... pl Help Desk csoport resetel egy account-ot, módosítja jelszavát, unlock-olja az account-ot.
Viszont ez a gyakorlatban hogyan is valósul meg? Delegation Control-al szépen beállítottam a dolgokat, avval nincs is gond. Csak pl egy Help Desk munkatárs aki benne van a help desk Group-ban, ő hogy fogja tudni unlock-olni/resetelni valakinek a jelszavát? Server-re belépve a saját kis felhasználó nevével, jelszavával, vagy nem kell ahhoz neki belépni a serverre?
Bocsi most tanulgatom, és nagyon ködös lett a dolog :S
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Hello
Ezt az OU s dolgot még nem próbáltam, így nem tudom az eredményét.
(#980) gaborbol
1. Ha kézzel adom meg az ip-ét dns -t stb, akkor müködik.
2. Majd hétfőn megnézem.Viszont egy valamire rájöttem, ha a serveren a GrupPolicy-t ben
[link]
A képen jelzett -et átteszem a not configuredre, ekkor müködik megkapják a címet a gépek.
De hogy a windows tűzfalnak mi köze van a dhcp hez, azt nem tudom.
És ezután már tökmindegy, hogy a tűzfal ki vagy be van kapcsolva működik.Mindezek elött le kellett futtani parancssorban a következőt :
secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verboseAmit az MS oldalán találtam
Majd reboot, majd ismételtel lefuttatni, majd reboot és utána már ment dhcp én.
A windows tüzfalnak amúgy jó lenne ha nem menne, mert néha nem megy tőle normálisan a Symantec Sep.
-
kilozsul
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ne húzd már fel magad, nem okoskodni akartam. Sőt köszönöm a segítséget, most már tudom, hogy az SBS miatt van, nem alap 2008 dolog... Csak érdekel, hogyan tudnám mégis onnan állítani. (A szerver egyik lábát le is tiltottam egyébként)
SBS konzolban melyik hálózati varázsló? Hálózatoknál nem találok ilyet, csak ezeket:
Csatlakozás az Internethez
Internetcím beállítás
VPN konfigurálás
Hálózat javítása -
kraftxld
félisten
válasz
kilozsul
üzenetére
Nem hülyeségből mondtam, hogy az SBS konzolban lévő hálózati varázslót használd, de ha továbbra is szopni akarsz vele akkor hajrá.
Az SBS 2008 alapból morcos ha 1 nél több hálókártya van benne, és igensok dolog függ benne az IP címtől, amit manuálisan elég nagy meló átírni, ezért kell a varázslóval csinálni.
De én úgyse értek hozzá..... -
gaborbol
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Mi tortenik akkor, ha probakeppen egy W7 gepnek adtok fix ipt? mukodik?
Mi tortenik akkor, Ha probakeppen egy W7 gepet, DHCP-n hagytok, de a DNS-t kezzel allitjatok be neki? Mukodik?
-
kraftxld
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ha újraraksz egy gépet, majd belépteted a tartományba, és egy olyan OU-ba rakod ahol letiltod a group policy öröklődést, akkor is ez történik?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Serverek 2003 asok.
A 3 fő server DC, XCH, ISA
DC Dhcp kiszolgáló, tartományvezérlő, Wins kiszolgáló, DNS kiszolgáló, Application server (Hogy ez mire, azt nem tudom)XCH, Levelező, ugyanaz mint a DC, de nincs rajta dhcp kiszolgáló, korábban volt, valszeg a hálózatosok, matattak valamit, de eddig megoldást nem találtak.
ISA, ezen a ISA tűzfal van, leginkább gyorsítótárként, mert hw es tűzfalunk van.
Innen megy a WSUS is, jelenleg valami gikszer van, mert nem műkődik, ez is folymatban van, azt mondták, hogy újra kell telepíteni a szolgáltatást, de mire várnak ... .
Innen fút még a Symantek nek a SEP vezérlője is.
Ezen kivül még 7 File server, amim megosztott mappák, ill, printerek vannak.Azok a gépek amik jelenleg nem mennek, egy sima routerrel sem mennek, korábban mentek, mint ahogyan eddig nem is volt gond.
Tehát valami átállítódik benne, ez már biztos.A wireshark-kal a hálózatosok (ők csinálták az egészet úgy 2-3 éve) annyit kiderítettek, hogy a gép ami jelenleg nem megy dhcp vel, megkapja a címet, de valamiért nem használja, tehát a servertől a válasz megérkezik.
Ha kiadom a ipconfig / release-t akkor eltünik a dhcp listájáról, ha renew-t adok, akkor megjelenik.Most arra gyanakodnak, hogy a csoportházirend miatt, teleszemetődik a registy, és emiatt nem megy. Egy biztos, mi nem állítottuk át a csoportházirended, mindössze egy beállítást tettünk bele, ami annyit szolgál, hogy a megnyitott dolgok a hálózaton ne kerüljenek be linkként a hálózati helyekbe, mert ugye ha egy olyan van ott ami már nem él, akkor képes a gép hosszú perceken keresztül próbálkozni.
Mindeközben a windows XP ék gond nélkül műkődnek.
Annyit sikerült még kideríteni, hogy a Diagnostics Policy Settings, acces denide -al nem indul el, amíg nincs a gép a tartományba beléptetve, (friss telepítés), akkor kap címet, és megy ahogy kell, ezen szolgáltatás is elindul.
Ha egy korábban tartományi gépet kiléptetek, nem változik semmi sem.A gond csak a Vista és a Win 7 eseket érinti, nyelvtől és bit től függetlenül.
Ahogy keresgéltem a neten, másnál is volt már hasonló, de megoldást eddig nem találtam.
-
kraftxld
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Írhatnál kicsit bővebben a hálózatról.. ez így eléggé misztikusnak tűnik.. ugyanezek a gépek mondjuk egy sima routertől kapnak IP-t dhcp-vel?
Kezdésnek jó lenne egy wireshark, mondjuk úgy hogy kihúzott hálókártyával indítod a gépet, ha beboot-olt akkor wireshark indít majd bedugod, hogy elkapj minden dhcp forgalmat. -
Sziasztok!
Adott egy Win2008 Standard 32/x64 (5 ügyfél hozzáférésű) OEM licence. Honnan tudhatnám meg, hogy meddig érvényes ez a licenc és hogy van-e rá támogatás (ha igen, akkor meddig)? Ami van hozzá, azt már átnéztem, de semmit sem találtam erről.
-
DopeBob
addikt
Valakinek van tippje a következőre?
Win2008 Server, XP SP3 kliensek, van egy pár ami még nem tartományi tag.
A gond az ntfs jogokkal van, konkrétan egy pár gépen nem igazán működik a By-pass traverse checking, access denied :/
Egyébként mennek a megosztások de ahol csak \\server\dir1\dir2\dir3 és csak a dir3-hoz kéne hozzáférni, na az nem.
-
bobsys
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Klonozott gepek? Rendesen sysprepelve voltak a gepek?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Helló
A dhcp vel kapcsolatban
A gondom az, hogy a hálózaton a dhcp (server 2003, a tartományvezérlő)-től nem kapnak korrekt ip címet a Visták és a windows 7 esek.
A Win xp -ék gond nélkül mennek.
Az, hogy hány bites, az, hogy milyen nyelvű tök mindegy.Fogalmam sincs, hogy mi lehet az oka.
Amikor a win 7 esben rá akarok menni a Diagnose and repair... varáuzslóra, Azt kapom, hogy a Diagnostic Policyí service not running, ezt kikeresve a szolgáltatások között, majd kézzel indítva acces denied, ha nincs a gép a tartományba léptetve (friss telepítés) akkor kap ip címet, és megy minden rendesen.
-
kilozsul
aktív tag
Üdv! Lenne egy problémám nekem is...
Beállítottam egy új szervert, win2008 sbs, és egy kétlábú Dell T310-es vas van alatta . A problémát először észre sem vettem, az egyik lábára állítottam egy szabad ip-t a konfig idejére, majd amikor minden összeállt, ki akartam cserélni az ip-t az előző szerverére (a sok megosztás miatt ez így célszerűbb volt, a kliensek nem voltak tartományba léptetve az elődjén sem, így nem vártam semmi extrát). Átírom az ip-t, alkalmazom, nézem: nem az a cím. Mondom höjnye, mi van? HK beállításaihoz vissza, megnézem milyen cím van beállítva, erre látom, hogy autom. kérésen van a cím is, dns is... Újra beállítom, alkalmazom, semmi... Próbálok adni neki egy másik címet, ugyanez. Megnézem ipconfigból: ott van az ipv4-él elsőre beállított cím mint 'kívánt', és ott vannak mögötte az utána beadott címek is. Vissza a HK beállításokba, nézem az alternatív címeket: üres... WTF? Ilyenkor mi lehet? Miért nem engedi megváltoztatni a címet?
(A címet nem máshonnan veszi, nem mintha esélye lett volna, de lelőttem próbaként minden más dns, dhcp esélyes dolgot a hálón, de ugyanez..)
Ötletek?

-
DopeBob
addikt
válasz
PaDoViLm
üzenetére
Már csak azért is, mert ha nincs címe, hogy találja meg a szervert amiről alkalmazza a csoportházirendet
?Mi lenne egyébként a cél ezzel, hogy ne kapjon címet? DHCP szerverben hozzá tudsz kötni MAC címhez fix IP-t (statikus DHCP) vagy ott a kézzel beirogatós lehetőség is.
-
bobsys
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
kraftxld jol mondja, ha megvan a megfelelo szamu CAL tokmindegy hany server van, a kapcsolatok ossz szama nem lepheti tul a licensek szamat
-
PaDoViLm
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szia!
Mi akadályoz meg abban, hogy fix IP-re állítsd ezeket a gépeket?
(IMHO nincs ilyen csoportházirend beállítási lehetőség) -
kraftxld
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az elso kerdesre passz, nem vagyok licenszelesben nagy jatekos

De en csak bedobnam a szervert, megcsinalnam a megosztast, es kesz. Ha mar van megfelelo szamu user CAL akkor nem igazan izgatnam magam, de ezt nem kell szentirasnak venni.A masodikat nem igazan ertem, kicsit pontositanad? Azt szeretned, hogy bizonyos gepek ne kapjanak a dhcp-tol IP-t ugyanazon a halon? Milyen feltetel alapjan szeretned ezt szabalyozni?
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Az MS liszenszeléssel kapcsolatban van egy kérdésem :
A cégnél van egy win hálózat, server 2003 as, DC, XCH, ISA
120 felhasználó ra van megvévéve a liszensz.
Ha én be akarok tenni, még 1 szervert, vagy servereket.
Csak file megosztás lesz, meg a BIM szerver, ehhez van hardverkulcs
A server elött nem fog ülni senki sem.
Akkor milyet kell venni, hány felhasználósat, számít-e ez egyaltalán , hiszen a tartomány 120 ra van méretezve ?Más :
Milyen csoportházirend beállítás lehet az, ami megakadályozza, hogy a gép a dhcp től kapott ip címet, felhasználja ? -
kraftxld
félisten
válasz
PaDoViLm
üzenetére
Attól függ mekkora az adatbázis.
Ha csak egy felhasználó matatja egy saját front enden keresztül és max 10 gb az adatbázis simán lehet nyomulni SQL 2008 R2 express-el is ami ingyenes: [link]
Ha meg virtualizálsz mondjuk az alap az ingyenes Hyper-V szerver, akkor elég egy standard (két példányban használható virtualizálva egy licensszel) licensz meg az RDS cal. -
PaDoViLm
csendes tag
válasz
PaDoViLm
üzenetére
Ahogy elnézem, még mindig gazdaságosabb SBS Prémiumot venni és használni az SQL-es rendszerre az (SBS kiegészítő dolgok nélkül), mint külön megvásárolni a Standard Servert és MS-SQL termékeket. Vagy csak rossz árlistát néztem...
Persze egy külön standard + TS + RDS calok a másikra jó választás.
Ezt jól gondolom?
-
PaDoViLm
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kedves Kraftxld!
Igazad van! Mivel az SBS dolgai éppen nem kellenek, akkor elegendő két Standard 2008 Server. Az egyikre kell MS-SQL, ami külön fizetős. A másikra mehet a TS calokkal és persze az is Standard Windows 2008 Server. Jól gondolom?
Biztosan műkdödne az MS-SQL kevesebb licencel is, mint ahány TS-cal-ban gondolkodom. Ez mennyire kritikus? Az alkalmazás beégetett SQL usert használ, ami ugye egy user ilyen értelemben, bár egyszerre több ágon érkezik majd a nevében lekérdezés...
Mélázgatok.
Véleményetek? -
kraftxld
félisten
válasz
PaDoViLm
üzenetére
Az SBS premium-nál egy gépen fut maga az SBS (Exchange, AD, Sharepoint, WSUS stb) egy másikra pedig rá tudod dobni az SQL-t és be tudod állítani mint Terminal server, ez egy sima 2008 standard licensz.
Ha az SQL-t még ezen kívül külön gépre akarod rakni, akkor venned kell még egy standard licensz-t (SBS + külön SQL megeszi a premium licensz-et) meg 40 RDS CAL-t. -
PaDoViLm
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kedves Kraftxld!
Azért gondoltam az SBS-re, mert annak Prémium változata tartalmaz SQL-t, amire szükségünk lenne és tudtommal eleve két gépre telepíthető a licenc, így az egyiken mehet az SQL a másikon a TS.Segíts, ha szerinted ez nem jó így!
Az MS-SQL külön gépre rakása adatbiztonságiszempontból is kívánatosnak tűnik. Így az esetleg hackelt, bénán kiakadó stb. TS kliensalkalmazás sem érheti el magát az adatbázist - csak a DB user jogaival (ez pedig ugye ki se kerül) -
A korábbi véleményeket is köszönöm, érik a gyümölcs.
Várom még a tapasztalatokat, de napokon belül döntéseket kell hoznunk.
Üdv
-
kraftxld
félisten
-
l4ci
tag
Próbálta már valaki legálisan a BIOS Markerrel való aktiválást? Most nem törések meg hekkelések érdekelnek, hanem hogy hogyan lehet legálisan aktiválni a 2008 servert, ha a BIOSba bele van flashelve az aktiváló kód.
-
De nem a távoli asztalon, hanem a helyi gépen ugye (egyik helyen sem találtam "default" könyvtárat)?
Egy helyen találtam olyat, hogy kellhet az RDP 6.1 és a .NET Framework 3.0 Service Pack 1. A 6.1-et letöltöttem, de nem ment fel, mert újabb szervicsomag van fenn. A NET az komolyan kellhet hozzá? -
PaDoViLm
csendes tag
Szia Brd!
Nem lesz Exchange. Csak ennek az alkalmazásnak (TS) kell erőt biztosítani. Fontos, hogy 40 user simán tudjon párhuzamosan dolgozni jó reakcióidővel és bővíthető legyen további user igények felé.
A másik szerveren lévő MSSQL-felé külön gigabites net a másik gigabites egy tűzfal felé és azon túl az internet. Ez az elképzelés. Segítsetek ezt bírálni, kritizálni! A szerver persze valami szerverközpontba kerülne redundáns táppal. Archiválni az SQL-t tervezem éjszakánként teljesen. A TS szerver védelmében inkább a teljes lekorlátozást és minimális jogokat.
Véleményetek? -
brd
nagyúr
válasz
Panthera
üzenetére
Az csak a printer sorszáma, a kliensgépen, de a következő registry bejegyzéssel el lehet érni, hogy csak az aktuálisan alapértelmezettet továbbítsa az RDP kliens (a kliensoldalon beállítandó):
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Terminal Server Client\Default\AddIns\RDPDR]
"RedirectDefaultPrinterOnly"=dword:00000001 -
PaDoViLm
csendes tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Szia Gaborbol!
Az adatbázis(ok) 600-800 Mbyte és biztosan külön szervert igényel.
A tapasztalatlanságom miatt arra lennék kíváncsi, hogy az egy proc. - kontra sok proc. (sok mag) az olyan esetekben, mint a Terminal Server - ahol ezt ki is tudná használni - valóban megjelenik-e előnyként és hogyan számoljunk a RAM-mal. A 4 Gbyte alapból jár a szervernek és talán processzoronként illene. A TS kliensekkel hogy számoljunk?Kösz
-
brd
nagyúr
válasz
PaDoViLm
üzenetére
Attól függ, a futtatandó kliens cucc' mennyire CPU-orientált (kliensoldalon mennyire terheli a CPU-t az SQL kérések összeállítása pl.), ezt mindenképpen le kell tesztelgetni, de minimum 6-8 GB RAM kellene (100 MB-tal minimum lehet számolni kliensenként), ill. lehetőség szerint minél több CPU mag. Most hirtelen egy 11 felhasználós példát tudok mondani: egy RDP-vel összesen kb. 120 MB-ot foglaló, VB-ben futó programmal (MSSQL adatbázist piszkál szintén), összesen kb. 1.4-1.5 GB-ot használnak a RAM-ból, és olyan 4-6 CPU magnyi van jelentősebben leterhelgetve a 8-ból (de mondom, ez erősen függ a kliensprogramtól, le kell tesztelni). Esetleg további vizsgálnivaló lehet, hogy használja-e gyakran a háttértárolót a kliensprogram (pl. tempfile-oknak), mert akkor ott is kell figyelni, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet (egyes felhasználókét lehet esetleg máshová irányítani).
Tehát kb. valami olyan vas kellene, ami legalább 12-16 magos (alkalmazásfüggő, lehet, hogy kevesebb is elég lenne, mert pl. viszonylag ritkán húzzák meg egyszerre a gépet a kliensek), és legalább 6-8 GB RAM-mal van felvértezve. A többi paraméter ízlés szerint; esetleg, ha a hálózati adatforgalom is nagy lehet (a fenti példámban bőven elég 1 db kártya), akkor több hálózati kártya sem árt (bár ma már a servernek eladott, leggyengébb gépben is min. 2 db van, amit pedig 12 maggal kapsz, abban 4 db azért szokott lenni), kettőt minimum javaslok, az egyiken az SQL-lel kommunikáljon a gép, a másikon a kliensek a géppel.
Szerk.: Ja, hogy SBS, akkor +4 GB RAM, igen (pláne, ha az Exch. is használva lesz). -
gaborbol
őstag
válasz
PaDoViLm
üzenetére
Mekkora maga az sql adatbazis?
Sbs 2008 eseteben az alap memoria tapasztalataim szerint 6-8 Gb ami a normal mukodeshez szukseges( 4 az eloirt minimum, de azzal kin szenvedes az elet)Szerintem 12 GB Ram eleg, esetleg 16 GB ami a jovobeli igenyeket is kiszolgalna.
1 db core quad processzornak boven elegnek kel lennie.
Ha alacsony a kolsegvetes akkor 10K sata hdd raid1 vagy raid 10 valamint 1 spare hdd, ha van penz akkor 15K hdd szinten raid1 vagy raid10, en a raid5-ot kerulom,es szinten 1 spre.
valamint ha sata akkor 1 2 TB-os belso hdd csak a menteseknek+ 2 DB 2 Tb-os kulso az offiste mentesek miatt.Ez a szerver eleg eros, hogy egyben elvigye az egesz cuccot, ha esetleg az sql megsem kerulne kulon szerverre.
De majd esetleg mas korrigal, nem vagyok nagy sql szaki.
-
PaDoViLm
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék:
Small Business Server 2008 Premium SP2 és megfelelő számú
WinRmtDsktpSrvcsCAL 2008R2 licenc kellene, hogy kiszolgáljon egyidejű 30-40 belépő felhasználót egy olyan alkalmazás futtatására, mely kliensenként ~80 Mbyte memóriát igényel és erősen SQL orientált.Tapasztalatok hiányában érdeklődöm, milyen erős vasat ajánlanátok?
A Terv szerint az MSSQL külön szerverre kerülne persze.Köszönettel:
Padován
-
brd
nagyúr
válasz
Panthera
üzenetére
Szerintem is. Ha rájöttél a megoldásra, kérlek, áruld el nekem is, vendégem vagy egy sörre. Nekem pl. egy helyen, egyetlen telepített nyomtató esetén ugyan nem változik meg az alapértelmezett, de egy olyan felhasználó csatlakozásakor, akinek csak és kizárólag az alapértelmezett nyomtatója (ami egyébként mindig ugyanaz) kerül továbbításra (igaz, az viszont USB-s, lehet, ez a megoldhatatlan feladat, ráadásul - gondolom, + súlyosbító körülményként - XP Home kliensről van szó), néha másik TS portra mutat, és át kell állítania a felhasználónak.
-
Terminálként üzemel egy 2008 szerver és a bejelentkezett felhasználóknál előfordul, hogy megbolondul a nyomtatókezelés (korlátozottak, de rendszergazdánál is volt már). Be van állítva az alapértelmezett nyomtató, mindenhonnan nyomtat is. 1-2 alkalom múlva rendszerint előjön megint (a használt szoftver szerint nincs nyomtató beállítva), a távoli asztalon megnézve megint egy másik nyomtató az alap. (Azt nem értem, hogy mi a francnak állítgatja?)
Se a szoftver fejlesztője, se mások (akik szintén találkoztak a problémával, csak más szoftverrel kapcsolatban) nem tudják a megoldást, de szerintük a win-el van a baj. -
sonar
addikt
Jól értetted.
Viszont ma tovább fokozódott a dolog,ha win-es rdp alól megnyitottam a broadcom management software-t egyből helyreállt a rend. Pedig fut a systray-en, és ha ablakosra tálcára megnyitom akkor fasza lett minden
Csak azt nem értem, hogy 20 egyforma serverből (hw-ileg minimális eltérés van egyik másik között de sw-ileg is egyformák) miért szórakozik 3. -
sonar
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Win 2k3 és 2k8 között.sima win share. (de a 2k8-hoz még vagy 15 másik 2k3 kapcsolódik és azok meg jók, kivétel kettő három ami be van lassulva)
Catlyst switch 3650.
A 2k3-ban lehet szerintem a hiba, és abban két interface van, egy inteles hálókari két csatlakozóval timingben, ami megy tovább a kliensek fele. Illetve egy alaplapi broadcom ami megy 2k8 fele.
A többit holnap, mára elég volt meg már nincs kedvem be vpn-ezniÓh pedig már azt hittem küldesz egy kis energiát

-
kraftxld
félisten
Szerverek, halokartyak tipusa, driver verzioja, oprendszer, switch-ek, kabelek, ipbeallitasok, screenshot-ok, alkalmazas amivel szerinted lassu, masolas kozben taskmgr kepernyomentes.
Kb ezek elso korben, mert meg mindig nem vagyunk nagyszakallu csodadoktor a mar megszunt BPTV-bol aki tavolrol admin jelszo nelkul nyomja a gondolatolvasast
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Egy olyan problémám van, hogy a hálóban két szerver között a Gigabites háló vhogy nem igazán üzemel. Az adatok csak csordogálnak. Ping szerint minden rendben. De vhogy nem igazán üzemel a dolog. Restart nem segített, tűzfal ki van kapcsolva. Mit lenne érdemes még megnézni?
-
DopeBob
addikt
Valakinek van tippje, hogy miért van tele ezzel az event log?
"Nem sikerült lekérni az automatikus frissítés segítségével a külső féltől származó legfelső szintű listát a következőtől: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootseq.txt>. Hiba: 403 (HTTP válaszállapot)"
Azért érdekes, mert WSUS Server van, ami működik is rendesen, szépen települnek a frissítések, úgyhogy nem is igazán értem, mit keresne az MS webhelyén.

-
Genius007
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Természetesen nem ingyen kérném, viszont egetrengető összeget sem fogok fizetni érte,
mivel a progi alig eszik valamit, kb. csak olyan mint egy irc BNC (az pedig 6hónapra 1500ft)
Ettől azért természetesen valamennyivel többet adnék, mivel kell táv kapcs is, ha a botot editetel, vagy ha épp újra kell inditani (1évben 1x).
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ez a legmegfelelőbb topik, de ha esetleg van valakinek egy win-es szervere itthon - vagy külföldön, és tudna nekem futtatni egy mIRC-es programot (win) (6mb ramot eszik, szóval nem egy nagy durranás) az dobjon nekem egy privátot legyen szives.
Előre is köszönöm.

-
gaborbol
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
DopeBob azert javasolta a 2 kulso vinyot, mert ezzel megvan oldva az offsite mentes is.
Egy kulso mindig a szerverre van kote a masik meg egy tuzbiztos szefbe vagy otthon vagy akarhol mashol, es hetenete vagy 3 naponta valaki cserelgeti a vinyokat.
(ellopjak a szervert, leeg az epulet,biztosito esetleg megkoveteli(itt kovetelmeny) a felhasznalo nyugodtan alszik, hogy otthon is megvannak az adatok, akarmi eseten)Ha windows 7 is eleg, akkor mento proginak tudom javasolni a macrium reflect nevu image backup programot,mivel ebben az esetben teljesen ingyenes lesz, tudok hozza adni email szkriptet, valamint segiteni a beallitasokban is ha kell, de eleg egyszeru.
(rendszergazda topicban talalsz rola infot)
-
DopeBob
addikt
válasz
Iginotus
üzenetére
Nem olyan off, innen tuti nem fog senki moderátorhoz rohanni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagy rendszergazda topik <<-- itt a 2. kedvenc topicom

Nincs plombálva, nyugodtan szétszedheted

Javasonlám, hogy rögtön vegyél hozzá 1 de akár 2 USB Noti HDD-t és meg van oldva a backup, 2 esetén a disaster recovery is, mondjuk hetente cserélgeted őket és az egyiket fizikailag is máshol tartjátok.
-
Iginotus
addikt
Köcce így kicsit jobban ki vagyok segítve. És igen elég a windows 7 is

Kérdés még ezek le vannak lockolva? (Plombálva) Tehát én pl tudok bele még tenni ramot winyot vagy csak garivesztéssel?
Ja igen és ez offtopik, mert már nem a 2008 ról beszélünk... Megnézem hátha van ilyesmi téma... -
DopeBob
addikt
válasz
Iginotus
üzenetére
Szia, ez egy nagykerből van, úgyhogy árat nem írok, a gyártói cikkszámra rá tudsz keresni neten és lesz egy csomo találat magyar boltokbol, ha jól néztem olyan 110k+ÁFA körül már és erre alapból jár a 3/3/3 év garancia. Vannak olcsóbbak 1 év korlátozott jótállással, ez ugyan az mint akár milyen normál termékre a gari, ha elromlik elviszik és majd hozzák, szerver esetén ez nem biztos hogy jó. Nem Xeon proci de talán nem is kell, memória mehet még bele, vinyó alapból van benne 2.
Biztos, hogy Win2008 kell oprendszernek? Egy sima Win7-en is lehet futtatni, csak az 30k nem 180.
HP ProLiant ML110 G6 1 x G6950; 1 x 2 GB UB DIMM; 2 x 250GB 3G 7,2K NHP SATA HDD; B110i;
Elérhetőség: Elérhető
Gyártó: HEWLETT PACKARD
Gyártói cikkszám: 470065-340
Garancia: 36 hónap HP, következő munkanapi helyszíni megjelenésRészletes jellemzők:
Műszaki adatok
processzor
Intel® Pentium® G6950 (2.80GHz, 73W, 3MB, 1066)
Processzorok száma
1
Elérhető processzormag
Négymagos
Memória bővítőhelyek
4 DIMM foglalat
memória
PC3-10600E DDR3
Bővítőhelyek
Akár 4
Hálózati vezérlő
Beágyazott NC107i PCI Express Gigabit Ethernet kiszolgálóadapter
Meghajtó
4
Tápegység típusa
300 W-os üzem közben nem cserélhető, nem redundáns (80% hatásfok)
Tárolásvezérlő
B110i vezérlő
Kezelőszoftver
–
Optikai meghajtó típusa
Félmagas 16x SATA DVD-RW
Kis helyigényű (teljesen konfiguráltan is)
4U
Távfelügyeleti szoftver
Onboard Administrator (a Lights Out 100 működteti) és Easy Set-up CD
Jótállás (alkatrészek-munka-helyszíni)
3/3/3 -
Iginotus
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Gondolkozom ezen HP ProLiant ML110 de itt magyar honban annyi félét árunak belőle annyi féle megnevezéssel sw (win2008) nélkül 1 év limited garival 3 év helyszíni garival. És még azt sem írják le rendesen hogy melyik is ez pontosan mert ugye van belöle 500 as vinyoval meg több cpuval több memóriával szerelt is.. Áh tiszta káosz egy honlapon sincs feltüntetve hogy melyik mit tartalmaz nem lehet kiigazodni...
És zavar hogy nem adnak hozzá win2008 at... -
gaborbol
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
Ha ilyen router fut nalad, akkor csereld ki a tiedre, es kiderul.
Ha tovabbra is pusztul akkor valoban helyben keresendo a problema.
(Mi nem csak a szervert, de a routert-swich-et is ki szunetmentes ala tesszuk igy kevesebb a hibalehetoseg)Magyar odalalt nem is kerestem

"Intel Xeon CPU, 4 GB RAM és legalább 100 GB szabad merevlemez hely.
Amennyiben asztali gépen futtatja az alkalmazást, annak javasolt rendszerkövetelményei: egy korszerű Intel vagy AMD CPU, 3-4 GB RAM és legalább 100 GB szabad merevlemez hely."(Akkor kell a 4 Gb ram.)
A rendszerkovetelmenyek mindig tuloznak, de ha valami gebasz van a progival, akkor az lesz az elso, hja mert nincs eleg ez vagy az, vegyetek uj szervert akkor menni fog.
Ez eleg kellemetlen tud lenni, ennek a lehetoseget sosem vallalom be.Szerver, 2 halokartya 1 kifele 1 befele dolog mukodik gond nelkul, en a "Net-router-szerver és a routeren a többi gép" megoldas mellett voksolnek, egyszerubb az elet.
Nem tudom mennyibol lehet kihozni olcsobban, de a hp Ml 110 nagyon jo arban van, van ra 3 ev gar, ha bedoglik akkor telefon, masnap ott az ember a Hp-tol,megcsinalja es megy tovabb az elet.
Ha izomosabb desktop lesz, akkor mindenkeppen gyozodj meg rola, hogy az alkatreszek windows 2008 kompatibilisek, es minden fog mukodni vele. (feltehetoen fog)
Windows 2008 teljesen stabil, megbizhato,es konnyu kezelni. (ez is windows, csak kattingatni kell)
-
Iginotus
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
rendszerkövetelmények
Egy ilyen router fut nálam is szóval inkább a helyi rendszerrel lehet a gond.
Szóval azt mondod hogy kell a nagyobb gép...
Igazából azt hittem hogy az a rendszerkövetelmény csak hozzávetőleges. Meg, hogy csak akkor kell neki akkora ha többen használják. De nem tudom ezen igazából nem éri meg sporolni. De lehet hogy inkább egy izmosabb desktop lesz belőle egy jól szellőző házzal..
Mivel nem vagyok egy nagy windows 2008 szerver mágus, ezért még azt i skérdezném hogy legyenek bekötve? Net-router-szerver és a routeren a többi gép vagy net-szerver-router és a routeren a többi gép? A szervert gondolom lehet úgy konfigurálni meg ugye nem nehéz két hálókártyát sem tenni a rendszerre. De a net után router meg plusz biztonság.. Ha meg a szerver van elől akkor igazából annak saját környezetet alakíthatok hogy ne zavarja a többi gép.. Bár ezt a virtuális szerver dolgot még nem nagyon próbálgattam.
Egyébként ez a windows szerver 2008 stabil jól használható felhasználóbarát cucc? Vagy csak windows és mindenki ezt használja... -
Sziasztok!
Szerintetek, ha egy 2008 standard "5 felhasználós", akkor az a terminal szerverre is vonatkozik (táveléréssel egyszerre hányan tudnak rákapcsolódni)?
-
gaborbol
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
Udv!
Nagyon regen szerintem uzleteltunk, talan valami durva procit vettem toled 800-as duront?

Ez a doboz szerintem nem valo igazi szervernek, ennel egy ujabb brand desktop is jobb valasztas.
Minimum szerver ott kezdodik, hogy HP Ml 110 g6, legalabb 2, de inkabb 4 gb ram, 2 sata vinyo raid 1-be.
Nalunk az Ml 110 G6 quad core cpu, 250hdd, 2 gb ram $499 dollar szokott lenni.
Gondolom Mo-on van olyan 120k-140k tol mar kaphato.Belepo szintu szerver,fing arban,nem eri meg osszerakni nagyon gepet ez miatt.
(legfeljebb a ramot + vinyot nem a hp-tol veszed, hanem ott ahol joval olcsobb)Nem talaltam a SDL Server 2009-rol konkret system req-et, de csak a kliens desktopra irnak;
"For optimum performance, we recommend 2 GB RAM and a more recent Pentium or compatible processor"
Nem tudom mi lehet a routerrel, mindenkeppen kicserelenem, akar csak egy proba erejeig, de markasabbat raknek be helyette.
Lehet siman, hogy csak gyarilag szar, esetleg torrent-virus szorja a csomagot a haloban. -
Iginotus
addikt
Hülye kérdések sokasága, még az sem fix hogy ide kéne írjam

Adott a gondolat kis iroda 3 gép egy router:edimax br-6574n
Van egy szoftver SDL Server 2009 Installation Guide (Team)
És van rajta 3 gép. Meg egy file server Dlink 313
Szeretnénk venni egy ilyet:HP ProLiant 612275-421
A cél egy windows 2008 szerver és a leirt szoftver sql adatbázisának futtatása plusz ftp-n elérése és nyomattó kezelése. Erre ez elég lenne?
Tapasztaltam olyanokat, hogy a routert újra kellet indítani mert nem kapnak netet az irodai gépek. Windows 7 ról olvastam hogy sokat broodcastol és ez lehet hogy leterheli szegény routert... De nem tudom igazából mi lehet a baj. dyndns el van megoldva a net és a külső elérés is. Eddig ugye csak a dlinket ftp-n való elérésére használtuk. Most ugye a dlink is a server géphez lesz csatlakoztatva, tehát egy cím elég lesz a routernek. Routerben DMZ-vel volt eddig megadva a file server (lehet hogy ez nem is szükséges sima port forward is elég lehet..)Ez így működőkepés elképzelés? Vagy kevés lesz a router esetleg a szerver nem fog tudni sql adatbázist futtatni, meg az ftp vel elbánni egyszerre. Max 3-4 ember használná egyszerre de az is csak az esetek 20% ban..
Vagy van valakinek jobb 5lete erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robotporszívók
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Mikrotik routerek
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- FIFA 16 Playstation 4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), mert ha az Integration Servicest telepíted, akkor a szintetikus hálókártyához települ driver (ez majd' az összes újabb NT vonalas Windowsra vonatkozik, bár a 2000-ben nem vagyok biztos, ill. mintha SP4 kellene hozzá), a fizikailag is létező emulált kártyához (Legacy Network Adapter) pedig kb. minden hálózatra képes OS-nek van drivere, annyira elterjedt kártya; persze ez utóbbi lassabb, mint a szintetikus, de még így is jóval gyorsabb lesz a gép valószínűleg, mint a mostani fizikai valója.

De csak ez az egy eset nem működik, amikor olyan könyvtárba próbál belépni, aminek a szülő könyvtárához nincs joga, az adott könyvtárra viszont van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)