- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- potyautas: A teljesség igénye
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Volna egy olyan bajom, hogy távoli AD szervere logjába bekerül 4625 és 4776-os bejegyzés, mintha próbálna egy gép AD kapcsolatot létesíteni, de rossz felhasználói név/jelszó miatt nem sikerül.
Ezen a távoli szerveren Oracle DB van, amihez tényleg kapcsolódik a gép, de az db connect nem AD.Lehetséges, hogy mégis AD connectnek veszi a távoli szerver?
Üdv
Charlie -
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Windows Server Backup-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Eddig egy külső vinyóra ment a mentés, ami incremental, a teljes rendszerről meg minden meghajtóról. Most rákötöttem mégegy külső vinyót a serverre, mert szeretném ha több helyen meglenne a mentés. Beállítaottam, hogy mindkét vinyóra mentsen, de a dátum alapján csak az egyikre mentett (az újabbra), a régin meg meghagyta az utsó mentést. Hogy lehet elérni, hogy mindkét vinyóra mentsen? Minden nap ment este 10kor, és a destination résznél mindkét vinyó meg van adva.
Sürgős lenne!
Köszi.
-
letix
senior tag
Az alábbi parancshoz tudnátok segíteni egy egyszerű for-loop ot heggeszteni PS-ben, ami egy TXT-ből nézni ki a Computer1 helyére a neveket?
gwmi win32_product -ComputerName Computer1
Tudom, powershell+for loop. Már keresem is..
Azt hinné az ember, hogy egy $(cat file.txt) -vel szépen mehetne, de nem...Ráadásul ez a win32_product értelemszerűen csak 32bit-es kernellel futó gépeket hajlandó kikérdezni?
-
letix
senior tag
Tiszteletem az Uraknak!
Ti hogy szoktátok kinyerni AD-ből a Computerekre telepített software-k listáját? (win2008 R2, kliensek winxp-től win7 x64-ig)
Úgy látom van rá néhány free utility, mint pl WinAudit, de én első körben inkább beépített megoldással próbálkoznék.
wmic / gwmi -n túl vagyok. Esetleg más alternatíva, mellyel tömegesen tudnék kinyerni adatot? (4-500 comp.)
Köszönöm!
udv
letix -
Fex
tag
válasz
tonermagus
üzenetére
Regional settings?
-
klambi
addikt
válasz
tonermagus
üzenetére
töröld le az angolt (eltávolítás)
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
A kezdetek óta olyan problémám van a Win2008-ról futó terminálkliensekkel, hogy néhány gépen állandóan átáll ENG betűkészletre, és az Istennek sem tudom átállítani magyarra.... Nyilván tisztában vagyok vele, hogy talán ALT+SHIFT-el át lehet váltani, illetve ha rákattintok a nyelvi beállításokra, akkor át tudom állítani HU-ra, de amint megnyitok egy böngészőt már vissza is áll ENG-re...
Valami ötlet?
-
klambi
addikt
srácok nem tud valaki adni egy 2k8r2 es rdesktop felületet? illetve remote app kellene calc vagy wordpad
tudom vicc de ki akarom próbálni, hogy lehet remote appot csinálni droidra, láttam néhány légiós fórumon hogy megtudták csinálni... -
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Persze, egyik csak a tartományvezérlőkre érvényesül, a másik meg mindenre.
Inkább ne piszkálj bele, mert könnyen lehet sírás a vége
-
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem.
-
DopeBob
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
default domain controllers alapból csak a DC-re vonatkozik, ha megnézed egy GP Managerrel, látod, hogy a DC Conténeren van.
default domain policy pedig alapból az egész tartományra. Az öröklődés miatt a DC-kre is.
Ha kijelölsz egy GPO-t a Settings fülön meg tudod nézni, hogy mik vannak beállítva alapértelmezés szerint.
-
DonThomasino
veterán
Win 2008 R2
A group policy management be a
default domain controllers policy
és a
default domain policy
között mi a különbség? -
IamGabor
tag
Sziasztok!
A GPO-ban hogy lehet szabályozni a az internethozzáférést különböző weboldalakhoz ? Ti mit használtok ? Proxy ?
Köszönöm!
Gábor -
klambi
addikt
újabb gond.. vmware vagy hyper-v vel meg tudom azt csinálni, hogy fut a gépen a virtuális szerver és rá rdp zek a másik mellette lévő lapossal? (ha igen milyen beállítások kellenek hozzá?)
-
klambi
addikt
valaki próbált már droidos táblára remote app-et rárakni, csak azért kérdezem mert ugye távoli asztalt elindít szépen, de remote app-ot is???

-
Octopus21
aktív tag
válasz
Octopus21
üzenetére
Valaki ötlet?

Még annyit hozzáfűznék, hogy írni tudok a megosztott mappába, tehát létre tudok hozni benne mappát pl, és azokat látom is, de magát az eredetileg megosztott tartalmat egyáltalán nem. Segítsetek légyszi, mert nagyon idegesít. Minden más gépen látom a mappa tartalmát és tudom írni, olvasni.Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Server 2008-on megosztottam 4 mappát a hálózaton. Az egyiket ma, a maradék 3 meg már évek óta megvan osztva. Ki van osztva minden jog mindenkinek. Lehet olvasni és írni, tehát a megosztásokban semmi különbség nincs. A kliens gépeken hálózati meghajtóként vannak csatlakoztatva. Vannak XP-s gépek meg WIN7-es gépek is. A mai mappamegosztásomat minden gépen látok, kivéve az enyémen. Pontosítok: a megosztott mappát látom a hálózaton, csak a tartalmát nem, akármit csinálok. Minden másik kliensen látom a tartalmát, legyen az XP vagy WIN7, gond nélkül működik, csak az enyémen nem (XP). Természetesen a másik 3 mappa tartalmát ugyanúgy látom én is mint eddig, de ezt a rohadt legújabbat nem. Szerintetek ez mitől lehet? Várom az ötleteket.
Köszi.
-
havri1
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
De mit is kell itt csinálnom? Tehát mi a cél? Ha ezt megérteném, talán meg is tudnám csinálni

Szedjem ki a pipákat az ipv4 mellől?
Akárhogy variálom a sorrendet, pipák ki be, nem változik semmi.
lehet újra kellene indítanom.
Ezt én is kérdeztem thomeos topicban, de nem kaptam választ rá.
Ha az ipv6-os felhasználónevemet írom be a routerba, nem kapcsolódik
-
havri1
félisten
Helló!
IPV6-ot szeretném a szerverre is beüzemelni. Windows 8-on , 7-en simán működik..r2-n nem
Valakinek van tapasztalata ebben? Thome VDSL-en.
Hozzá kell adni még 1 kapcsolatot (betárcsázóst-PPPoE), a megfelelő adatokkal. Ezt megcsinálom, kapcsolódik is, de nem jó, mert ipv6 címet hiába kap, mégsem azt használja a gép.
-
Fex
tag
válasz
IamGabor
üzenetére
Szia!
Mindkét fajta dhcp lehetséges, de azt tudd, hogy alapból a windows server nem oszt ip-ket, azt be kell állítani. Fontos, hogy egyszerre csak az egyik dhcp menjen, tehát az egyszerűség kedvéért hagyd meg a jelenlegit, és a kliensek fognak kapni ip-t. Természetesen a tartományba léptetéshez meg kell adni a dhcp-ben a tartomány dns szerverének ip-jét is, hogy minden rendben legyen.
Fex
-
IamGabor
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában. (rég tanultam ezeket, és eddig nem volt szükség rá)
Van most egy 20 gépes hálózatom, cisco routeren és switch-en. Ebbe a hálózatba szeretnék az egyik gépre win 2008 server r2 -őt telepíteni.
Telepítés után hogy kell történnie az ip-cím kiosztásnak ? A routerben le kell tiltani, és majd a win2008 dhcp szervere osztja majd, vagy lehet úgy is, hogy csak a router oszt mindent ? Be lehet így léptetni a klienseket a tartományba ?
Köszi előre is!
Gábor -
donatel
tag
meg lett összekevertem a technetklubbal
-
donatel
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tavaly még a Netacademia.hu-n voltak anyagok (pdf, ppt, videók) Windows serverekhez 2003, 2008 és másokhoz amiket le lehetet tölteni. Ezeket lel lehet most valahonnan tölteni? Meg vannak ezek még valahol?
-
galoj
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Adva van egy Windows 2008 szerver. Arra kapcsolódik 22 vékony klienses gép. Nemrégiben újra lett telepítve rajta egy program, ami induláskor szolgáltatásként elindul, és egy kis konzol ablakot dob fel... Semmi extrát nem csinál, csak kiírja, hogy a szolgáltatás elindult. Ez csak azért probléma, mert a kliens gépeken ezeknek nem kellene megjelennie, csak a szerveren. Sok problémát nem okoz, de a kliens gépeken minden indításkor egyesével be kell zárogatni. Hogy lehet ezt kiküszöbölni ?
Próbálkoztam azzal, hogy GP-ben letiltottam a szolgáltatás automatikus indítását a felhasználói csoportra, de sajna akkor a szerveren sem indult újra (minden este éjfélkor leáll, majd újraindul a szolgáltatás).
Van esetleg valami olyan módszer, amivel ezt a hibaüzenetet megadott gépekre nem jeleníti meg?
Köszönöm előre is, üdv!
-
havri1
félisten
Hol tudom megnézni, hogy mitől fagyott le a gép? Valamit logol?
-
chepavel
aktív tag
Sysprep-pel csak a generalizálást csinálod meg, az nem tölt fel semmit sehova.
Neked ahhoz kell csinálnod egy Capture Imaget WDS-en, és arról bootolva szépen fel tudod tölteni. Kukk.Amúgy pedig:
Van boot.wim, és install.wim. Az egyikről bootolsz, vagyis értelem szerint a boot részhez adod hozzá a WDS, az insall.wim-ről pedig telepítesz, amit az imagekhez adsz.De ezek mindegyik le van szép írva az előző postban linkelt technet cikkekben.
-
klambi
addikt
ha létrehoztam a wim fájlomat, akkor a szerverben az install vagy a boot image-nek kell megadnom?
-
klambi
addikt
esetleg másfajta telepítési mód hálózaton keresztül, mert 20 gépről lenne szó, csak nincs kedvem 20x megcsinálni mindent és 2 napot elcseszni (hát igen sccm-et végigolvastam, hát lehet vele szenvedni az fix..)
az lenne a lényeg, hogy beállítok 1 gépet, oprendszer fel progrok rá és a beállításuk, majd a többi 19 re ugyan ezt kéne valami emberi megoldással átrakni, mivel mind egyforma! -
havri1
félisten
Sziasztok!
2 éve kb fut itthon egy gépen az R2, teljesen meg vagyok vele elégedve, torrentezik, és fileokat oszt meg helyi hálón 24/7 -ben.
Nemrég észrevettem, hogy hihetetlenül belassult. Távoli asztallal, és webes alkalmazással (Logmein) is nagyon lassan lép be, minden művelet nagyon lassú.
Valami a torrent körül is lehet, mert ha lekapcsolom, várok kicsit, és utána lépek be, mintha "lélegzethez jutna".
Igazából nem változtattam semmin..Sajnos ram csak 2GB van benne mert a másik 2 modul hibás vagy kompatibilitási hiba van, mind1, a lényeg, hogy csak 2x 1gb van benne. Létezik, hogy valami frissítés/egyéb miatt ez már nagyon nagyon kevés neki, és emiatt lassult?
Valahogyan tudom ezt ellenőrizni, azon kívül, hogy látom, 1gb van szabadon a memóriából?
Érdemesebb lenne inkább visszatérnem 2003-ra ennyi memóriával?Köszönöm!
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írók!
Szóval, lenne egy olyan gondom, hogy van két win2008 server hálózaton összekötve, mind a két szerveren van ugyan olyan nevű és jelszavú felhasználó. A gondom az, hogy csak akkor fér hozzá az egyik gépen lévő felhasználó a másik gépen neki megosztott mappákhoz, ha minden alkalommal beírja a jelszót. Régen, ez a megoldás működött jelszó megadása nélkül is abban az esetben, ha a két jelszó megegyezett. Hogy lehet egy gépen egy másik gép felhasználóját létrehozni? Vagy legalább jogosultságokát adni neki mappákhoz? Nincs domain.
Előre is köszönöm a segítséget! -
DopeBob
addikt
Mit értesz az alatt, hogy gázos? 1 óra alatt össze lehet kattingatni egy működő demót.
Egyébként no offense, de a már álatalam is linkelt technetklub.hu tele van cikkel meg oktatóvideóval, ahol mindent elmutogatnak, főleg ami ilyen alapszint. Még APP-V is van. Igazán vehetnéd a fáradságot, hogy megnézed őket... főleg, ez diplomamunka téma. Vannak ingyenes könyvek, stb.
-
klambi
addikt
-
klambi
addikt
ha jól látom 7.1 RDP re nem tudok csatlakozni hp thinproval? [link]
-
klambi
addikt
na srácok az miért van, hogy 2 szerver van vmware-ben az 1ik az ad a máik az rdsh. szedtem le 1 vékony kliens vmware demot a hp thinpro kis linuxát.... de nem tudok csatlakozni hozzá, hiába kapja meg dhcp-n a címét az első szervert látja a másodikat már nem, de a szerver tudja pingelni viszont.. ez mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor 90 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus Vivobook S16 Flip 2in1 WUXGA X360 Touch i9-13900H 14mag 16GB 1TB SSD Intel Iris XE Garancia
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valami más megoldás esetleg?
tudom vicc de ki akarom próbálni, hogy lehet remote appot csinálni droidra, láttam néhány légiós fórumon hogy megtudták csinálni...