Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Okos?telefon
- sh4d0w: Nyitlocker
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macibook
tag
Ezt nem ertem most nezem az Event Logot es a DNS rekordnal semmi hibat nem ir ki. Pedig most is szar mert nem erem el az OWA-t. Probakeppen lefutattam a Fix my networkot es ott meg megtalalja a hibat megint. A vicc az, hogy ha kijavitom elindul mukodik megint max 1-2 napot de altalaban par orat es megint beszarik.
-
Macibook
tag
Van egy ceg ahol valamiert a dns kiszolgalo mindig eldobja a beallitasokat. A Fix my networkkel vagy manualisan ha beallitom a halozati kartya cimet mukodik ideig oraig de egyszercsak megmakkan megint. Ez annyibol szar, hogy aki neha owan nez be az exchangebe nem tud csatlakozni. Esetleg valami otletetek erre?
-
kraftxld
félisten
válasz
* GeniuS *
üzenetére
A Hyper-V-n fut még valami más magán a virtualizáción kívül?
Első körben frissítenék egyet a storage vezérlő driverén meg a bios-án, sőt még a dinamikus lemezt is szétlökném mert lehet azt nem szereti a vezérlő. A fizikai gépről is jó volna némi infó. -
* GeniuS *
tag
Sziasztok!
Esetleg hátha tudtok segíteni. Lenne egy windows server 2012 datacenter. Kapcsolódik hozzá egy Hyper-V, amin szintén fut egy windows server 2012 datacenter. A Hyper-V szerver azt írja állandóan, hogy indítsam újra, mert meghajtóhibák vannak. A CHKDSK elindul és 44% után is több órát áll és nem mozdul. Nem tudom, hogy összefüggésbe van e, de van egy SSL tanusítványom, amit nem enged az iis betenni, mert ha importálom eltűnik az iisből. MMC vel hozzáadom, akkor meg ott van, csak iisben nem látszik és nem tudom kiválasztani. HD sentinel 100/100%
Előre is köszi a segítségeket! Fontos lenne!

Köszi,
Tibi -
Guszti
aktív tag
válasz
metaldog
üzenetére
Megoldas az van, csak az a kerdes, hogy mit szeretnel.
A legtisztabb megoldas, hogy a helyi gepen van egy helyi user, es akkor azzal belep.
Legalabbis szemely szerint nem latom ertelmet olyankor beleptetni barmilyen gepre is egy felhasznalot, ha nincs kapcsolat a DC-vel. Ennek en csak hatranyat latom, de biztos csak mert paranoias vagyok
Bar gyanitom hogy alapesetben az amit te szeretnel engedelyezve van, es ha le van tiltva, akkor az nagyon helyes

-
metaldog
senior tag
Hali
Van-e valamilyen megoldás arra hogy hálózat szakadás eseten is a user be tudjon lépni a gépére felhasználónévvel és jelszóval? -
xigris
őstag
sziasztok!
Lehet láma kérdés de még nem használtam szerver windowst. Lewhet úgy beállítani hogy bizonyos időközönként újrainduljon?
-
FLx
addikt
válasz
üzenetére
Users and computers? Azt bárki tudná nyomkodni aki az utcáról beesik, ezért nem fognak sehol pénzt fizetni. Azért egy informatikai rendszert üzemeltetni felelősség, nem csak nyomkodásról szól. Eleve az elméletet is ismerni kell, mi az az AD, hogy működik stb., mert ha elromlik valami akkor neked kell megjavítani.
ps. Nekem van műinfós diplomám, meg pár MCP vizsga. De nem ezen múlik a dolog.
-
törölt tag
Üdv!
Windows Server 2008/2012 R2 esetén egy rendszergazdának,üzemeltetőnek (OKJ-s) mit kell ismernie belőle? Alapvetően? DHCP? DNS? Szerepkörökre lennék kíváncsi. -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Adott egy HP NC382i gigabites adapterrel szerelt HP szerver, 2008 R2-vel, Hyper-V-vel.
Fut rajta egy szintén 2008R2-vel telepített virtuális gép, aminek a képfájlja egy iSCSI tárolón van.
Azt tapasztalom, hogy
- a hordozóról a virtuális gépre másolva, kb. 80 MB/s sebességet kapok, ami kb. rendben van, de
- a virtuális gépről ha másolnék a hordozóra, akkor a másolás elindul valamilyen sebességgel, majd teljesen megáll(sebesség = 0), aztán 20-50 mp múlva tovább megy a "csík", másol valameddig, majd ismét megáll X mp-re,és így megy végig a másolás, nagyon lassan.
A HP hálókártya drivere a legfrissebb.
Ha a hordozóról másolok egy másikra, ott teljesen rendben van a sebesség.
A memória a virtuális gépen a virtuális gép által dinamikusan foglalható, a maximumot nem éri el, és van elméletileg ugyanilyen beállítással jól működő virtuális gépem, másik hordozón.
Az iSCSI-val kapcsolatban találtam egy javítást, ami a sebességen sokat javított, de a fenti, virtuális->hordozóra másolás még mindig elfogadhatatlan sebességű.Mit lehetne ezzel tenni?

-
kraftxld
félisten
válasz
FastEthernet
üzenetére
Átmásolod a régi helyi profilt az újonnan létrejövő tartományiba.
-
FastEthernet
csendes tag
Tiszteletem!
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy adott egy hálózat amin egy Linux szerver van. Hát sok értelmét nem látom ennek a Linux szervernek ezért lecserélném Windows 2008 R2 szerverre. Ugyebár adott, hogy akkor a klienseket tartományba fogom léptetni.
A problémám amit nem látok át így elméletben: Ezeknek a felhasználóknak mind van fiókjuk. És ezeknek egy asztal felületük, programokkal stb. Ha tartományba léptetem szimplán, akkor ezzel a már meglévő fiókkal továbbra is be tud majd jelentkezni? És az asztal felülete nem változik?
A másik, hogy ha win 2k8 r2-vel csinálok szerverezeti egységet blabla, és azon belül egy felhasználót amivel majd bejelentkezhet a kliens, akkor ugyebár az asztal felületük default lesz. Semmi nem lesz meg abból ami az eddigi fiókjukon volt található. Hogy lehet megoldani, hogy a volt fiók beállításai legyenek azon a useren amit én hoztam létre win szerveren? Szóval teljesen ugyan az az asztal egyebek.
(Remélem jól írtam le amit akartam és értethető.) -
Guszti
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi!
Szomorú vagyok ám, de lehet, hogy okosabb ez a beépített soft raid, mint gondoltam, és idővel megtanulja, hogy melyik a gyorsabb lemez, és onnan fog talán olvasni, vagy egyszerre mindkettőről, csak eddig úgy vettem észre, hogy a kisebb sorszámúról olvas.Egy 4 lemezes hw raid10-et tükrözök egy ramdisk-el, de most mintha egész jól működne.
-
Guszti
aktív tag
Sziasztok!
Nem feltétlen 2k8, de talán itt lesz valaki aki tud nekem segíteni.
Arra keresnék valamilyen lehetőséget, hogy a fizikai lemezek sorszámát tudjam fixálni (tehát azt a sorszámot, ami a lemezkezelőben kiiír, disk0, disk1, stb.).
Miért kellene? Windowsos soft raid1-et szeretnék használni 2 lemezzel, és úgy vettem észre, hogy az olvasás mindíg csak 1 lemezről történik, és az a kisebbik sorszámú.
Tehát vagy a sorszámokat kellene valamilyen módon fixálni, vagy pedig megmondani a lemezkezelőnek, hogy a raid-be melyik legyen az "elsődleges" lemez.
Várom az ötleteket, és előre is köszi!u.i.: ha a raid1-nél mégse úgy működik mint ahogy gondolom, akkor szoljatok!

-
looser
addikt
Sziasztok! Van egy 2008 R2 terminál szerverünk, amelyen másik proxyt szeretnék megadni az arra csatlakozó usereknek, mint amit a tartomány használ. Ez hogyan oldható meg?
-
Snoop-y
veterán
Egyik szervert felnyomtak nalunk. Jelenleg izolalva van a halozatrol es folyik a nyomozas, hogy mi tortent pontosan. A dolog ugy kezdodott, hogy az egyik felhasznalo jelezte hogy az oldal SSL tanusitvanya nem jo.
Megneztuk tobben is es hamisitvany volt. Szervert azonnal lekapcsoltak a netrol a kollegak.
Jo estem volt...
Ha tudok tobb infot akkor megirom a tanulsagokat. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha DC-n ez alapján állítok be időszinkront akkor jól csinálom? Kliensek mikor szinkronizálnak vele?
Köszi!

-
Immy
őstag
Sziasztok!
Nehéz problémával állok szembe. A cégünknek lesz még 1 telephelye, ahol 10-20 ember fog felcsatlakozni a hálózatra. A két telephely között site-to-site VPN van, 20mbit/sec-es feltöltési sebességgel.
Jelenleg a fő telephelyen egy SBS2008 teszi a szolgálatot, ami ellátja AD, DHCP és DNS szolgáltató szerepét is. A cél az, hogy mindkét telephelyen a gépek betudjanak lépni a domain-be.Mennyire életképes megoldás az, ha a DHCP server szerepét a routerek vennék át, mindkét telephelyen? A távoli telephelyen meg másodlagos DNS kiszolgálónak a google-t beállítani, így ha valami oknál fogva elérhetetlen lenne a központi telephelyen lévő windows serverrel a kapcsolat, attól még internetezni lehetne. Valahol olvastam, hogy ebből mindig probléma szokott lenni, de sajnos nincs arra pénz, hogy mindkét telephelyen windows servert helyezzünk el. Bármilyen építő jellegű hozzászólást szívesen veszek.
-
Plero
aktív tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Sehogy sem sikerült visszavarázsolni a mentést.
Most a proxy helyett betettem egy routert. Így van internet a hálózaton.
Azért az érdekes, hogy sehogy sem lehet a windows biztonsági mentést visszatölteni.
Valamo jó és működő mentést tudtok ajánlani? Amit vissza is lehet tölteni és ingyenes! -
Üdv.
Win 2008 R2-re van valami megoldás a license-s dologra? (hogy egyszerre távasztalon ne csak 2 ember tudjon bent lenni hanem több)
Előre is köszönöm!
Üdv.
-
Plero
aktív tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
rosszul írtam!
van 1 fizikai win2k8 r2 ezen fut 1 hyper-v ami szintén win2k8 r2 és ez a DHCP és DNS is aminek IP címe 192.168.0.7
van egy másik fizikai win2k8 r2 ezen fut 1 hyper-v ami szintén win2k8 r2 ez volt az átjáró és ezen futott a TMG.
Ez most megállt. HDD hiba miatt.
HDD csere megvolt feltelepítettem a fizikaira a win2k8 R2-t. De nem tudom tartományba léptetni, hogy visszatöltsem rá a mentést ami közel 100GB. ami egy külső NAS-on van. 
-
Snoop-y
veterán
Plusz:
192.168.0.7 az valoszinusitem most a client ip-je.
naszoval eloszor:
ping -a dhcp ip cime
aztan probakeppen:
ping -a dns ip cime
Ha ping valasz van de nem tudja feloldani akkor valami problem lehet pl a DNS-ben.
Naszoval akkor
nslookup
server (dns server cime)
set type=ANY ( enter )
dns domain neved ( enter )
Eredmeny megnezese
DNS serverben megnezni van e rendes reverse. ( nslookup a dns es a dhcp szerver IP cimere )
-
Snoop-y
veterán
Nekem ez elegge DNS hibanak tunik.
Clientek honnan kapnak DHCP-t? DHCP az ugyanazon a gepen van ahol a DNS?
Masik fele, hogy fix ip-t allitanek be minden gepnek.Internet is csak úgy van a gépeken ha az átjárót és DNS-t beállítjuk
I am not surprised
Szerverre nezzel egy Nslookupot valamelyik client geprol.
-
Plero
aktív tag
Találkoztatok már olyannal, hogy Szerverek újraindítás után a user gépről hálózat ikonra kattintva felhozza a hálózaton található gépeket, de azon lévő megosztásokat nem éri el.
Internet is csak úgy van a gépeken ha az átjárót és DNS-t beállítjuk. Ping-re pedig nincs válasz.
Ha automatikus IP-t kérünk akkor nem kap a szervertől semmit.
Mit nézzek meg?
-
metaldog
senior tag
Hali
Az lenne a kérdésem hogy a windows file szinten hova rakja a log fileokat a windows könyvtáron belül itt rendszer, biztonság és alkalmazásoá log fileok érdekelnek.
Nagyon köszi -
metaldog
senior tag
Hali
Az lenne a kérdésem hogy a server 2008 hol tárolja a log fájlokat amik pl a rossz bejelentkezési próbálkozásokat tartalmazzák? -
MrCsiT
addikt
válasz
Snoop-y
üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Eszközt nem figyelünk. Ránéztem még egyszer, pptp vpn van most.
Az openOTP jó lenne, ha nem linuxos lenne?
A duo security free-nél a 10 fő határeset de az, hogy a free nem szinkronizál AD-val , az nem lesz gond nekem?(ugye csak AD-ba felvetteket engednénk be.) -
Snoop-y
veterán
Es az eszkozt is figyeli?
Annyiban nem hibas, hogy ha a gepen csak siman elmented a certet akkor el fogja dobni hibaval mert a userhez menti el.10 userig pl DUO security ingyenes es valos ket faktoros authentikaciot nyujt:
A free verzioban az alabbiak vannak benne:Duo Push ( Android,Blackberry,IPhone,Windows Phone )
SMS passcode
Phone Callback
Hardware tokenIntegracio:
WEB SDK
Auth API
Verify API
Array SSl VPN
Barracuda SSL
Cisco SSL
Citrix Access gateway
Citrix netscaler
Confluence
Drupal
F5
Fortinet
JIRA
Juniper
LDAP proxy
LastPass
MS OWA
MS RD Web
MS RDP
MS TMG
OpenVPN
OpenVPN Access server
Palo Alto SSL
RADIUS
Shibboleth
SonicWall
Splunk
UNIX Integration
Web SDK
WordpressAztan ha ez nem eleg lehet Jatszani az openOTP-vel is ez 35 userig free.
-
-
MrCsiT
addikt
válasz
Snoop-y
üzenetére
A céges környezetet szeretnénk páran (max. 10 fő) elérni.
Az ehhez most használt megoldás csak azt figyeli, hogy címtárban szereplő felhasználó legyen, aki ugye remote joggal csatlakozhat. Ehhez user+passw elegendő. Arra gondoltunk, hogy ha tanúsítvány meglétéhez is kötnénk a belépést, akkor már nem csak 1 faktor(user+pass) hanem egy másik is(a tanúsítvány megléte) is kellene, ezáltal már 2 faktoros lenne. Hibás a gondolatmenet?
-
Snoop-y
veterán
Ez egy eleg jo leiras rola.
Bar ettol nem lesz ketfaktoros szerintem. Mivel a loginnal ugyis le tudod tolteni a Cert-et es ha tudod hova kell rakni akkor az nem fog megakadalyozni teged semmiben

Masik meg ,hogy mi az elerendo cel? Mit szeretnel megakadalyozni?
Pl nem domainbe lepett geprol en elvbol nem engednek be VPN-t
Hasznalnek tokent vagy mas kettos authentikaciot. Mennyi userrol beszelunk amugy?
-
MrCsiT
addikt
válasz
Snoop-y
üzenetére
Van AD CS, használunk tanúsítvànyokat.
Jelenleg AD userrel tudunk csatlakozni távolról, SSTP VPN csatornán.
A kérdés, hogy tanúsítványt milyen módon tudnánk csatolni a bejelentkezési folyamathoz, mert ha az menne, akkor ugye már a csatlakozló gépen meg kellene legyen a tanúsítvány, nem lenne elég egy user/pass a belèpéshez. -
MrCsiT
addikt
Sziasztok! SSTP VPN-hez szeretnék certificate-et kötni, hogy kétfaktoros azonosításom legyen. Mi lehet ennek a legegyszerűbb módja?

-
Snoop-y
veterán
Kettos autentikacioval kapcsolatban kerdeznek.
Ki mit hasznal ha hasznal e egyaltalan?
Sajat szerveren en a DuO security-t hasznalom. Esetleg valakinek tapasztalat mas szolgaltatoval?
Udv: Snoopy
-
Snoop-y
veterán
Yeaaaay!
Koszonom a segitseget! Jelentem mukodik rendesen.

-
Snoop-y
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Esxi ben probaltam csak a meghajtot parancssorbol de azzal is elhasalt. Aztan befele vonatozva esxi forumon talaltam egy leirast ami azt mondja amit te irtal

Ma meg muzeumban voltam szoval majd holnap nekiallok vmware converterrel.
Az egyetlen lenyeges dolog amugy a levelezes rajta de hat ezert talaltak ki az mxbackupot max a masik gep kicsit tobbet dolgozik

-
Snoop-y
veterán
Pfff megvolt a convert de nem indul el vele.
Van esetleg egy ertelmes leiras arrol hogy vmware machine alatt mukodo snapshotot hogyan kell ESXI ala berakni? -
Snoop-y
veterán
Na megint elakadtam

Unsupported or invalid disk type 7
Amire azt talaltam, hogy az a baja, hogy ez nem esxi ala lett keszitve ( hanem VMware Workstation ) es konvertalni kellene a vmdk-t.
Viszont ez a konvert nekem nem akar lefutni:vmkfstools -i /vmfs/volumes/datastore1/WIN-QMKTEJ78E1R2/WIN-QMKTEJ78E1R2.vmdk/vmfs/volumes/datastore1/WIN-QMKTEJ78E1R2/Win2008.vmdk
Mit cseszek el?

-
Snoop-y
veterán
Hmm lehet ugyesen megszivattam magam
( ujraraktam a dell-es verziot )
Az ESXI fent csucsul az elso vinyon viszont a snapshot most a reinstall utan a masik vinyon maradt ( NTFS )
Hogy a pekbe rakom az most be ESXI ala? ( erdekes hogy latja driveot de lehetoseget nem latok hogy onnan be lehessen huzni ) -
Snoop-y
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Nem de ez ugyis a jatszos szerver
Majd holnap nekiugrok megint.
5.1 hez nem tudsz Dell linket veletlenul? Vagy nem erdemes azt hasznalni? Van valami emlekem hogy az esxi managelessel van valami megkotes 5.5 nel mar. Nyilvan keso van picit szoval holnap majd eszembe jut aztan kerdezek
-
Snoop-y
veterán
Mas okulasara aki esetleg Dell serveren keszul ESXI-t felrakni. Ne felejtsd el biosban engedelyezni:
Virtualization Technology “Enabled” ( defaultbol ez tiltva van )

Az ESXI ugyanis nem szol installnal viszont mikor egy Snapshotot szeretnel elinditani rajta akkor hanyatdol az egesz

-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Nem win2008-as kerdes de itt talan van valaki aki tud ra valaszolni
Windows XP prof image-t honnan lehet letolteni? ( termeszetesen kulcs van hozza csak eppen a media hianyzik )
Turtam az MS oldalon de vagy nagyon jol elrejtettek vagy mar nem elerheto... ( hhm lehet nem is volt terjesztve digitalis formaban ?) -
Sasos
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Még egy kérdés (egyelőre)...
A Process explorerben beszúrtam a Disk writes és a Disk reads oszlopokat, de baromira nem kap egyik alkalmazás sem értéket ebbe a rubrikába. Ha arra vagyok kíváncsi, hogy ki mennyit ír/olvas a vinyóra/ról akkor nem ez a két oszlop a nézendő? -
Sasos
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
A vinyó(k) nem gyors, de eddig sem volt gyorsabb és mind a két disk hibátlan állapotban van. Sem sentinel, sem a raid vezérlő Patrol Read-je nem talált még semmi problémát. Mentés gyanánt napi 1x menti a D-t és heti egyszer teljes mentés. Minden mentés másik vasra tesz és a D mentése lefut 5-10 perc alatt. Még a mentések alatt sem érezni akadozást. Semmilyen "okos" program nem fut a masinán, ami végtelen ciklusban generálna fájlokat, vagy hasonlókat.
A legközelebbi "reszelés"-nél rálesek a process Monitorral /Exporerrel hátha okosabb leszek. (Köszönöm a tanácsot!) -
Sasos
senior tag
Üdv mesterek!
Adott egy szerver, melyen 2008 zörög. Időnként rájön, és elkezdi a vinyókat tekerni veszett módon. Ez annyit takar, hogy olyan 1-3 órán keresztül (de van, hogy hosszabb ideig), 100%-on hajtja a vinyókat, 0-3% proci használat mellett. Az erőforrás-figyelő szerint a folyamatok közül a System és a taskhost generálja az eszméletlen írás- és olvasás mennyiséget, de az előző kimagaslóan aktívabban zörgeti a vinyókat. Ilyenkor értelem szerűen a szerver igencsak akadozva dolgozik. Jelenleg a C és a D meghajtó 77- és 95%-a üres. Az összes lefoglalt terület a két meghajtón 90GB-körüli. Mi a bokámat teker ekkora adatmennyiségen több órán keresztül, ráadásul hetente többször visszatérő periódusokban?
-
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja a választ itt. Server 2008 (de igazából bármilyen windows) logolja esetleg valahol a hw-t, amin fut? Tehát adott esetben én kiszedek belőle memóriát, az eltárolásra kerül esetleg valahol és ki tudom deríteni valahogy, hogy mikor és mennyit? Gyanítom, hogy ez nem feature, de hátha valahogy körbe tudom járni.

-
amdkiller
aktív tag
Sziasztok,
Mentéssel kapcsolatban lenne kérdésem:
Bare Metal mentés a 2008 r2 serveren, a Pagefile-t nem tartalmazza, mert áthelyeztem a D meghajtóra!
Ha vissza kell állítanom a szervert, hiányozni fog a Pagefile, tehát szükséges-e a teljes helyreállításhoz v nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igen, windowsban IIS van.