Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- sh4d0w: Van-e még?
- tordaitibi: Timeshift használata, és amit nem tudtál, klónozás Timeshift backup szoftverrel
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van egy általam csak ou szinten menedzselt dc. A nyelvi beállításai -bár támogatják a magyar billentyűzetet- angol. Fel kell vennem egy excel tábla alapján közel 200 usert.
Már meg is van szerkesztve a közel 200 dsadd parancs, ahol is a felhasználó kereszt és egyéb neveiben ékezetek is vannak.
Be kell tennem őket egy batch fájl segítségével az ou-mba.
De amíg egy copy/paste segítségével egy dsadd parancs lefut parancssorból, addig a bat fájlom rosszul értelmezteti az ékezetes betűket.
A nyelvi beállítások módosítására nincs módom, az ékezetes nevek ékezetmentesítésére nincs módom...
Mit tanácsoltok? -
_NCT
addikt
Manapság kezdtem el ismerkedni az exchange-el. Szeretném, ha a windowslive.com-os fiókomról a levelek az exchange kiszolgálóra vándorolnának. Ez megoldható exchange-ből, vagy külső pop3-as progi kell hozzá, mert ezt exchange nem tudja?!
Valamint ha valaki tud egy jó kis leírást exchange-ről akár angol, akár magyar nyelven, amiben leírják mit hogy kell beállítani, azt megköszönöm.

-
kilozsul
aktív tag
kraftxld, DopeBob: Köszi a felvilágosítást!
Azt jól érzékelem, hogy a registry módosítás nem érinti az IE-ből indított update-et, csak az auto-t?
-
_NCT
addikt
Én pedig folytatnám a braintstorming-ot a WSUS körül. Elfelejtettem egy fontos tényezőt leírni, hogy Server 2008 R2 SP1-ről lenne szó... Nem tudom ez mennyiben befolyásolja a dolgokat, de ha a fene fenét eszik, akkor sem sikerült feltenni szerepkörök alól a WSUS-t. Nem gondoltam, hogy a javítócsomag hatására fog pont elkúródni valami

Viszont gugliba beírva, első találat, hogy le kell tölteni az SP2-es WSUS-t ~80MB és tökéletesen települ

Szóval ha valaki épp ezzel copna, akkor WSUS SP2 INSTALL
E öröm e bódottá.....
-
GabeeeS
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Na, ez jó hír, akkor a head node-re kell csak Windows HPC server 2008 R2,
a többire elég win7? Ez jó olcsó lesz
Ezért kérdeztem, ez így megy:
- összerakom a gépeket, hálózatot, 2 switch
- egyikre felrakom a Windows HPC server 2008-at, a többire Win7-et
- a Windows HPC server 2008 R2 (head node) cluster wizardot lefuttatom,
egymás után bekapcsolom és felfűzöm a többi (Win7) gépet?A szerverenkénti 4 max cpu ugye nem max 4 szálat jelent, tehát egy cpu 6 mag 12 szál
is elmenne egy szerveren?Ja, és a cpu kompatibilitás listán nem láttam core i7 cpukat, csak xenont meg core2-őt,
de ugye ezek is kompatibilisek? -
kraftxld
félisten
válasz
GabeeeS
üzenetére
A <> nem egyenlőt jelent.
A tradicionális clustering arra való, hogy ha kihal az egyik node, minden megy tovább, tehát hibatűrésre, nem terheléselosztásra.Igen, a hpc szerver kell neked, az akár Win7 klienseket is tud használni számolni.
[link]Azt a verziót amit írtál pedig nem ismerjük, mivel ellenkezik az alapelvekkel, meg a ZWT is lemaradt....
-
kilozsul
aktív tag
wsus-t csak domainbe léptetett gépekkel lehet használni? Vagy esetleg némi trükkel rá lehet venni önálló klienseket is, hogy onnan rángassák le a frissítéseket?
-
GabeeeS
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Mit jelent ez: <>? Mindkettő kisebb valaminél?

Vagy esetleg "vagy"?Ok, akkor két switch kell, a másfél milliós költségben
lehet akár tíz switch is tőlem, meg kellenek túlfeszültségvédős
kapcsolós elosztók is, egyedileg gyártott számítógépház, 1.5 Kw-os
szünetmentes tápegység, raid vezérlő kártya etc.Van egy mérnöki program, MPI módon tud több szálat kezelni, elég jól,
a kétmagos itthoni gépemen 1 magon 100% idő, két magon 60% időben
végzett. Úgy kell létrehozni a projektet benne, ahány magon szeretném számoltatni,
fel lehet osztani a modellt akár 10.000 szakaszra és annyi cpu-n számolja,
ahányat talál. Jó lenne a cuda, de azzal nem kompatibilis.Elég 16 node, 9 lenne elsőre, ha kevés lesz, majd bővítem még 7-tel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, és nem lesz netre kötve, a user szépen odamegy a géphez, usb-ről
felmásolja rá, amit ki akar számoltatni vele, mást nem is futtathat
A lényeg, minél több mag egy rendszerben, a sima szerver 2 magja kevés, ráadásul
annyi pénzből már van egy 9 cpu-s clusterem...
Ha van jobb megoldás, szívesen fogadom, de windows-on fut a program, úgyhogy
az kell. Linuxra nem tudok windows emulátort, OSX nem fut pc-n, 4 Mac Pro meg 4 milla,
úgyhogy az is kiesik...Röviden: kis (nem több milliárdos) költségvetésű, nagy számítási kapacitású
rendszert akarok (HPC), windows környezetre.
Windows server 2008 tényleg végigvezet rajta, ilyen egyszerű?
Ennek van egy kiegészítője, vagy más verziója, ami ez: MICROSOFT.WINDOWS.SERVER.2008.R2.HPC.RTM.WITH.SP1.X64Ez micsoda? Ismeritek?
Egyéb, esetleg ingyenes program clusterre, ami windowson fut, vagy windows fut rajta?
Köszönöm az eddigi észrevételeket, és előre is köszönöm a továbbiakat!

-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Rendben, azt megköszönöm.
Lehet ez volt a gáz a régebbi masinánál, mivel ott a server bele lett foglalva a WSUS gépek közé+csináltam egy aproval szabályt, hogy mit telepítsen klienseknek, mit a szervernek.
Viszont a második esetben, ez volt a telepítés sorrendje Server 2k8 R2-->AD(DNS)->DHCP->WSUS és itt a WSUS telepítésnél rögtön elsőre szűz rendszerre hibát dobott.... Elkezdte a WSUS a telepítést(downloading updates),és közben a Windows Update is elkezdte tölteni és telepíteni a frissítéseit,bár ez igazából nekem csoda, mivel az alapértelmezettben nincs bekapcsolva 2k8-nál, hanem be kell kapcsolni....
Mind1 újrahúzom nincs mese, 3 a magyar igazság, hátha sikerül is

-
kraftxld
félisten
Korabban a szerver is a sajat WSUS-jatol szedte a frissiteseket?
Valamelyik okos ugy tervezte az egeszet, hogy a WSUS a winupdate-rol jon, es ha group policy-ben a wsus szerver is sajat magara iranyitod akkor a role ujratelepitese eseten sajat magarol a nem letezo WSUS-rol szedne a cuccot, igy hibara fut.
SBS 2008-nal eleg gyakori hiba, ha szerinted ez lehet a gond akkor elokotrom a cikket amiben leirtak, hogy melyik registry beallitasnal kell matatni a megoldashoz. -
_NCT
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Igen ez volt az első kiváltó ok, hogy újrategyem a server-t. Telepítés során nem telepítettem a frissítéseket. Én is kihagytam

Amit linkeltél, azon már túl vagyok ahogy írtam, most a probléma ott áll, hogy telepíteni sem tudom a WSUS-t
Szóval a telepítés végén kapok egy piros X-et semmi hibaüzenettel, viszont a Windows/logs/servermanager.log fájlban találtam ezt....És ugye pont ez a poén, hogy nincs konkrét hibaszám meg hibaüzenet

-
gaborbol
őstag
Mikozben telepult a server, mondta hogy telepites kozben szedje az uj updateket? (lehet hogy ez defualt on)
Ez csak az igazi ferfiaknak ajanlott, hozzam hasonlo gyava pocsok, megkoszonik ezt a lehetoseget a telepitonek, es szepen kihagyjak ezt a lepest.
Ezt a linket nezd meg, pont azt irjak, hogy cbsupdatestate.bin ossze tudja magat szarni rendesen, hata az itt leirtak segitenek, vagy marad a cd-be es repair install.
De, ha lenne egy konkret hibaszam a konkret hibauzenettel ,biztosan jobban tudnank segiteni.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Karft olyan genyo vagy komolyan mondom, vegre beesik valaki a forumra, tok jokat kerdez, te meg rogton elrontod...
Leirta mit szeretne."vadi új gépekből, akkor annyi csak a tennivalóm, hogy mindegyikre
telepítek Windows Server 2008-at, és végigmegyek a cluster wizardon?
Ez akkor virtuálisan egy gép lesz?"
Ha van tíz pc, mindegyikben egy 4 magos, 8 szálon számoló cpu,
akkor ez olyan, mint pár évvel ezelőtt a 80 magos clusterek?Ha jol ertem a kerdezot akkor azt szeretne,hogy osszekoti a 10 darab gepet, abbol lesz egy darab virtualis gep 80 maggal, banat tudja mennyi rammal, es azon az egy virtualsi gepen menne a nagyteljesitmenyu muvelet.
-
_NCT
addikt
Én most értem el arra a szintre, hogy felgyújtom a "virtuális" gépemet...... Másodjára raktam újra 2k8 R2-t, ma a WSUS nevű csoda szart be.... Friss install után, egy ilyet nyom nekem a logba, hogy cbsupdatestate.bin nem létezik... Nem a f*szt nem, ott van a megadott elérési helyen, gondolom corrupt... De mitől is lehet??? WSUS install közben elkezdte a kíndóz installálni az update-eket... Ettől beszarhat a Wsus role telepítése?
Ha igen hát akkor én....idegállapotba kerülök....
-
kraftxld
félisten
válasz
GabeeeS
üzenetére
Csak, hogy tisztázzuk az alap dolgokat

Clustering <> Load balancing.
Legalább 2 switch kell, egy a sima hálónak, másik a cluster hálónak, és max 16 node-os clustert tudsz építeni a sima 2008 enterprise-al.
Konkrétan mi az a feladat ami miatt terheléselosztást szeretnél csinálni?
-
GabeeeS
csendes tag
-
Macibook
tag
Elosor amasodik kerdesreavalasz igen meglehet de encommand feluletrolcsinalnam a helyedben aGUI-n kersztulveletlenul rosszul pipalsz es mar baj van...
Az elozo kerdesedre, en felreertettelek. Azt hittem hogy system state mentest akarsz csinalni wbadminnal.
Telepitolemezzel enmeg sose backupoltam de delutan ranezek es megnezemmi a helyzet vele. -
GabeeeS
csendes tag
Még valami...
Ha van tíz pc, mindegyikben egy 4 magos, 8 szálon számoló cpu,
akkor ez olyan, mint pár évvel ezelőtt a 80 magos clusterek? -
GabeeeS
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, ha rossz helyre írok, de a clusteres fórum elég halovány...
Az egyszerű kérdésem az, hogy ha akarok csinálni egy fürtözött rendszert,
clustert, vadi új gépekből, akkor annyi csak a tennivalóm, hogy mindegyikre
telepítek Windows Server 2008-at, és végigmegyek a cluster wizardon?
Ez akkor virtuálisan egy gép lesz?
Egy olyan programhoz kell, ami MPI-t használ, szóval fel van készítve rengeteg
szálú számításokra.
Nem servereket vennék, hanem én raknék össze pár
pc-t hozzá.Szerverekkel semmiféle tapasztalatom nincs, de az összes Windowsban eddig
mindent meg tudtam oldani.Túl egyszerűnek tűnnek a leírások, amiket találtam, tényleg így megy?
A cél a nagy számítási teljesítmény (HPC)
1. Mindegy milyen verziót telepítek? Windows kell, azon fut a program
2. Mehet simán pck-re a telepítés?
3. Van jó könyv, ami ezzel foglalkozik?Köszi előre is

-
_NCT
addikt
Bocsi a dupláért... Amúgy megoldható, hogy a backup-al pl egy szerepkör működése is helyrehozható legyen? Gondolok itt arra, hogy tegnap mér tökéletesen működött a server, ma pedig mikor WSUS-t próbálom megnyitni, állandóan a RESET NODE címke ugrik fel, és unexpected error-t dob.... Frissítésre gyanakodtam, de nem történt frissítés.... Azt a megoldást el akarom kerülni, hogy törölni, és újratelepíteni a WSUS server-t.... Szóval a Server Backup tud olyat, hogy egy letörölt szerepkört visszaállít egy korábbi backup-ból?
-
_NCT
addikt
válasz
Macibook
üzenetére
GUI felületen keresztül Windows Server Backup-al indítom a backup-ot, ugye az megcsinálja a system state-et is ha kérem, így wbadmin-al nem szívok...
wbadmin-al ott próbáltam ügyeskedni, mikor behelyezed a w2k8 telepítőlemezt és a javításra nyomsz, majd lehet választani 3 opció közül. Az egyik a System Backup(ami mint írtam korábban sajna nem jött be), a 2. a memória vizsgálat, 3. pedig a cmd. Nos onnan indítanám wbadmin startsystemstaterecovery és megadni szépen a verzát ami kell neki pl 03/24/2011-13:28 vagy hasonló, ha server-ről indítom a wbadmin get versions parancsot, csodálatosan kilistázza az elérhető backup-okat, viszont ha gépindulásnál javítóból akarom csinálni, akkor semmit sem talál......Azért ragaszkodom ennyire a javítóhoz, mivel vannak rendszerfájlok, amiket kíndóz alól nem tud cserélni....
Igazából a System State visszaállításán nem is nagyon aggódnék, azt meg tudom csinálni Server Backup-al is ha IFM-ként indítom a recovery-t.... Nekem igazából avvan van gondom, ha konkrétan az egész C: partíciót kellene helyreállítani.... Hogy az image-et hogyan lehet elővarázsolni a repaire -résznél gép indulásnál

-
_NCT
addikt
válasz
Macibook
üzenetére
Kipróbáltam a Server Backup-ot, hát számomra ez egy összevisszaság amit ez csinál....
Ha azt szeretném, hogy mindent de tényleg MINDENT backupoljon, akkor elvileg be kellene helyeznem a telepítő lemezt, és a repair computer fül alatt található system recovery-vel meg lehetne oldani a dolgot, igen ám, csak hogy ott nekem semmilyen image-et nem lát.... Hálózatról nem próbálkozom, mert pont ez lenne számomra a lényeg, hogy a server-ben található 2. HDD-n lévő mentést állítsam vissza szőröstől, bőröstől amit ugye nem lehet kiválasztani....
Dvd-re pedig nem akarok 20 gigát kiírni....
Wbadmin-ban nem vagyok profi.....
Nos eddig azt elértem, hogy próbából visszaállítani csak a file-okat,mappákat, valamint a system state-et, és besz*rt a server...
-
_NCT
addikt
Én speciel most azt nem értem VMWare alatt, hogy a 2. server DNS címe miért nem mutathat magára? Ugye statikus IP-t állítok be neki, viszont csak a Master DNS Server címét hajlandó elfogadni. Hálózati beállításoknál Bridged Networking van megadva, valamint bepipálva, hogy replikálja a fizikai hálózati kapcsolatot. Viszont az istenért nem akarja a 127.0.0.1-es címet, ezért hát megadtam neki a master dns server címét.
Na ez miért van? :S
-
Macibook
tag
Kiprobaltam a tuzfalat letiltva es tenyleg mukodott.
Ezekutan biztos volt hogy tuzfal hiba. Neked volt igazad teljesen az SQL browsert nem engedtem ki es az volt a ludas.
Nem tudom elegszer megkoszonni a segitseget.
Jovok neked egy teljes sorosrekesszel.
Jah es megegyszer koszonom.
-
kraftxld
félisten
Üdvözletem annak aki olyan bénán implementálta a Server 2008 R2 SP1-ben a dinamic memory-t, hogy menet közben nem lehet a maximumot módosítani, hanem le kell lőni a VM-et hozzá

-
Macibook
tag
En kiprobaltam anno es kb nekem ugyan akkora file jott ki azt tudom hogy mindeketto tomorit de nem egyforman. Lehet ez a gond.
Viszont visszabackupolni tokeletesen megcsinalta nekem az amit a varazsloval csinaltam... Szoval ha tudod rakj fel valahova egy virtalservert es teszteld le sztem ez a legcelravezetobb. -
_NCT
addikt
Ismét egy újabb kérdés

Server Backup Management. Ugye varázslóval beállítom szépen az ütemezett mentést, avval nincs gond.
2008 R2-t használok, és varázslóval beállítom, hogy melyik meghajtót szeretném backupolni, akkor van egy olyan opció is, h system state. Nos gondolom evvel a wbadmin részt lehetne elfelejteni, egy gonddal kevesebb...
Meg is csináltam a mentést, viszont kíváncsi voltam, ha lefuttatom külön a wbadmin-t ugyanaz lesz-e a kettő. Nos nagyon nem.... A varázsló egy 3GB-os System State-et csinált, wbadmin pedig 9 gigás SystemState-et csinált :S
Tömörít, vagy csak kihagy belőle egy jó pár dolgot?
-
brd
nagyúr
válasz
Macibook
üzenetére
Lehet, hogy a portokat/SQL-t átengedted, de ha az SBS-hez járó monitoring célokra szolgáló SQL2005 is fel van telepítve, akkor az SQL Browsert is ki kell engedni. Ezért kérdeztem, hogy teljesen kikapcsolt tűzfallal működik e... SBS2003-on ez azért nem probléma, mert alapból nincs tűzfal (ill. ha teljesen fel van telepítve, akkor ISA van).
A helyi gépen, a TCP/IP-n kívül elérheti a program az SQL-t named pipe-okon, vagy shared memory-n keresztül is akár, azért működik valószínűleg. Ha a kliensek konkrétan az SQL-hez kapcsolódnak, akkor félrebeszél a cég, vagy félreértés van köztetek, mert a 32 bites SQL gyönyörűen fut 64 bites OS alatt (pl. SQL2000, SBS2008 alatt), csak egyes frissítések telepítése mókás, de az is megoldható. Egy másik probléma az lehet, hogy nincs, vagy nem jól van beállítva a SQL Configuration Managerben a TCP/IP protokoll. -
Macibook
tag
Hello!
Igen SQL. Mindent beallitottam a tuzfalat nem kapcsoltam ki de a portokat es az SQL-t atengedtem. De semmi. A rohej az hogy magan a szerveren akar tav asztallal akar fizikailag elotte el tudom inditani. De hiaba adom meg a kliens gepeken az elerest es mas adatakot nem hajlando kapcsolodni, se VPN-en se a local halozatban. Felhivtam a ceget kozoltek hogy ez azert van mert 32bites a program es 64bites szerverre telepitettuk. Ezt nem ertettem kristalytisztan, de lehet viszont akkor hogy lehet mukodesre birni a klienseken is? Mivel ha nem futna sehogy akkor en ugy gondolkodom hogy magan a szerveren sem futna...
Esetleg valami hasnloval talalkozott valaki? -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Én is kérdéssel fordulnék a szakikhoz, viszonylag egyszerű kérdésem lehet, de valamiért nem jövök rá a megoldásra....
Nos így néz ki a saját password policym, jelenleg még tesztelés alatt áll(ezért van 5 napos korlát megadva a MaximumPasswordAge-nél
).Minden rendben működik, viszont a jelszóváltoztatásnál bármit írok be, azt írja, hogy a jelszó nem felel meg a tartományi, hosszúsági vagy előzménykövetelményeknek.
Viszont ha lejár az időtartam, s bejelentkezésnél kéri, változtassam meg a jelszavam, akkor tökéletesen engedi módosítani....
Köszönöm a segítséget!

-
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob
üzenetére
Nah, ehhez kicsit bővebben, szóval a következőképpen lett elképzelve a rendszer:
Központ profil + mappaátirányítás, offline files bekapcsolva az asztali gépeken is, igazából nincs rá szükség, úgy tekintek rá, mint +egy biztonsági mentésre, illetve ha véletlenül van valami gáz a szerverrel/hálózattal, a felhasználók saját dolgai akkor is elérhetőek.
A könyvtárak a szerveren:
USERNAME
-Data
-Document
-Desktop
-Music
-Pictures
-Favorites
-stb
-Profile
-Profilev2kb így néz ki, a könyvtárszerkezetet egy szkript generálja, a jogokat is ez állítja plusz automatikusan tesz egy hard quoatat a data könyvtárra.
Win7-eknél nem gond a Kép, Zene könyvtár átirányítása külön helyre, az XP-s gépeknél van egy csak XP-s gépekre vonatkozo GP (WMI filterrel) és registry buherálással megoldva a mappák átirányítása. Kilépéskor szépen megy a szinkronizálás XP-s gépeken Win7-en még jobb, szépen csinálja a háttérben.
Kb ez az elképzelés, nagyjából működik is.
Van pár dolog, amit nem értek:
Néhány gépen a C:\Doc&set\username\ könyvtár alá létrehozza a Dokumentumok könyvtárat, de nem értem, hogy miért

Illetve most jönnek a notebookok, ilyen még nem volt, eddig, nem tudom, hogy simán ráhúzzam e ezeket a beállításokat, vagy van ennél jobb.
Ha valakinek van valami tippje, ötlete, megköszönném

-
DopeBob
addikt
Nah, nekem is lenne pár kérdésem, valami nem egészen világos
Külön OU van a számítógépeknek, külön a felhasználóknak. A mappa átirányítások értelem szerűen a felhasználók OU alá van definiálva. Offline Files is be van kapcsolva. Ha helyi felhasználóval lépek be, (Rendszergazdával mondjuk) miért reklomál, hogy nincs szerver nem tud szinkornizálni?
Hogy szokták ezt megoldani egyébként "normális helyen" roaming profile-mappaátirányítás-offline files. Van itt valami best practive, notebookokhoz, asztali gépekhez?
-
Macibook
tag
válasz
DopeBob
üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem hatha ti tudtok ra valaszt...
Hasznalunk CRM szoftvert ami a regi win2003SBS en tokeletesen futott vpnen, az uj 2008sbs-en sehogy nem akar elindulni
A szoftverceg azt mondta ez azert van mert nem rendesen adjuk meg az adatbazis eleresi utjat a x64 es rendszeren.
Esetleg valami otletetek lenne erre? -
MeTaL
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
végülis outlookból kb. ugyanaz mint ADból, olyan értelemben hogy outlook is adból veszi a dolgokat..
egyébként közben rájöttem hogyan érted azt hogy tartományba kell léptetni, egyébként szeritnem tartományban van... köszi a linket, megpróbálok egyeztetni a kollégámmal, meg megkérem hogy mutassa be kicsit nekem a sharepointot, hátha elegendő lesz ahhoz, hogy megértsem hoygan kell ezt csinálni. de mint mondtam kezdő vagyok, nem értek az sp-hez.
-
MeTaL
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Exchange 2008 nem létezik, 2003, 2008 és 2010 van. És a 2008 az nem 2008 ?
te figyelj már outlookot sz*rd már le magasról, mint írtam az a cél, hogy legyen egy telefonkönyv. címjegyzék az van. igen. rákeres a user és megtalálja, de nekünk nem ez kell.
Inkább azt mondd meg, mit kell csinálni sharepointban vagy bárhol, hogy vagy az outlook címjegyzékből kivegye a telefonszámokat, nevet, email címet. vagy azt hogy ADból vegye ki ezeket. Vagy amit mondtál ,hogy sharepointon be kell léptetni a tartományba. Ezt hogyan és hol kell beállítani?
-
kraftxld
félisten
-
MeTaL
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
bocsánat a késői válaszért meg mindenér..
Az intraneten sharepoint fut, exchange van, outlookot használ a nép.
Exchange 2008 OWA-nk van.Nincsen összelinkelve a sharepoint az ADval ( ADra gondolsz userlista alatt ? ) ezt kellene megcsinálni. Jelenleg kézzel lettek felvéve a userek a telefonkönyvbe. Na most már leszűkült a kör, amikre szükség van , de persze bocs ha kimaradt valami.
-
kraftxld
félisten
Mondjuk írhatnál némi infót a hálózatról.. az intraneten sharepoint fut? Exchange van? Outlook-ot használnak a népek? Stb stb stb...
Mert a legegyszerűbb ez az Outlook-ból kibányászni, az úgyis frissít az AD-ból.
Ez pl egy Exchange 2010 Outlook Web Access
De a sharepoint-ot is simán össze lehet linkelni az userlistával, csak ugyebár először az AD-ban fel kell tölteni...
-
MeTaL
tag
szasztok,
nem tud vki véletlenül ingyenes AD telefonkönyvet? Esetleg megmondani, hogyan kell beállítani? köszi ( google nem segített free verzióban )
-
eziskamu
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
SP4 és patchek fenn vannak. Egyszerűen mikor kiírta, hogy a szolgáltatások indítása, egy csomó ideig várt.
Közben ránéztem a szolgáltatásokra, ott láttam is két vmware kezdetűt, de az egyik épp indítás állapotban volt, a másik meg még el se lett indítva. A pontos hibaüzenetre nem emlékszem, de a szolgáltatásokhoz volt köze. Majd inkább a jövő héten küzdök vele, mert most sok más dolgom lesz.
Megpróbálom a hétvégén az ntbackuppal mentett állapotot átvinni virtuális gépre.
Az nem gond, hogy ez egy kétprocis gép, a virtuális gép meg egyprocis? Valamit nem kell ehez állítani? Meg "aggódom" még az SCSI vezérlők miatt. Na nem offolok tovább mert ez már 2k, nem pedig 2k8
gaborbol: Azt használtam, a vmware convertert ingyenes reggel. A másikat majd megkuksizom, ha nincs más megoldás.
-
gaborbol
őstag
válasz
eziskamu
üzenetére
Jol mondja Kraft. Rakd fel az osszes letezo patch-et a szerverre.
Innen szedd le az acronis proba verziojat:
Teljes verzio 15 naig megy, boven eleg.
Csinalj egy full backupot es mehet is a vmware standalone converterbe ,es menni is fog.
Nem tudom melyeik verziot probaltad, neked a vmware standalon korverter kell.
Letoltod, telepited, nem kell annak semmi extra,betolod az acronis mentest varsz es kesz a virtualais szerver, max a controllerel kell majd kicsit jatszani.(kell hozza ingyenes reg, hogy letoltesd, de azzal majd az ingyenes vmware server 2.0.2-is le tudod majd szedni, abba meg mehet az kovertalt image.
-
eziskamu
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Megvolt az első gyakorlat
. A frissen telepített virtuális gépekkel megcsináltam, és átrángatta az AD-t.
Próbáltam volna a régi szervert virtualizálni a vmware féle progival, de nem települt fel, nem tudta elindítani a szolgáltatásait.
Az mennyire lenne hülyeség, ha simán ntbackup-pal mentek, és a mentést felrakom a virtuális gépen futó win2k-ra, hogy a régi szervert szimuláljam? -
kraftxld
félisten
válasz
kilozsul
üzenetére
Semmi gond, örülök, hogy megy.

Sajna már élég sokszor szívtam a nem varázslózás miatt SBS 2008-on, ezért is próbálok mindenkit lebeszélni a nem varázslós beállításokról ahol csak lehetséges. Elég sokszok csak később jöttek elő a gondok fokozottan a nem helyes beállítások miatt. Reméljük itt nem ez lesz. -
kilozsul
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kedves kraftxld!
A netsh megoldotta a nyomoromat, minden működik ahogy kell. Most, hogy ezáltal a vérnyomásom is visszaért a normál tartományba:
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet! Remélem, hogy legközelebb is fordulhatok hozzád a kérdéseimmel. Mint már a múltkor is mondtam, nem a szakértelmedet akarom kétségbe vonni, hiszen egyértelmű, hogy a tudásom messze elmarad a tiédtől.
Egyszerűen arról van szó, hogy vannak olyan helyzetek amikor muszáj ilyen megoldásokhoz folyamodni. Így utólag azt mondom, hogy hiba volt sbs-t venni, de egyszerűen olcsóbb volt, mint ha egy standardot és egy sql szervert veszek, és igen vannak olyan intézmények ahol ennyi lóvé is rengeteget számít. Mentségemre legyen mondva, hogy a 2003sbs-el ilyen gondjaim nem voltak...
Szóval értem, hogy ez úgy jó ahogy te mondod, de ebben a környezetben úgy nem tudom használni, így meg igen...

-
eziskamu
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Akar a fene hyper-v-t. Csak annyit akarnék, hogy az AD költöztetést nem a fizikai szerverről fizikai szerverre, hanem virtuálisról fizikaira.
Lementem a régi szervert virtuális gépbe (ami mondjuk egy sima PC-n futna) és onnan költöztetem (csakis) az AD-t (miközben az eredeti gépet már kikapcsoltam).
Lényegében a költöztetés idejére a régi szervert virtuálisra cserélem, ami egy harmadik gépen fut, ha meg gebasz van, csak eltávolítom a virtuálisat, meg az új szervert és a régit meg visszakapcsolom. Ez így kivitelezhető? -
kilozsul
aktív tag
Hadd ne fejtsem ki, nem klasszikus használatban van... Csak így egyszerűbb volt, mint külön SQL szervert venni hozzá...
A kérdés: Hogyan tudom erőszakkal módosítani az ip, maszk, és átjáró beállításokat?
(Tudom, varázsló, tudom, szolgáltatás függőség, tudomtudom, de nekem ez most kell)
-
kilozsul
aktív tag
Hogyan tudok 2008sbs alatt maszkot váltani? Hálózati varázsló nem kérdezi, a kártyát meg nem engedi direktben módosítani...
-
kraftxld
félisten
válasz
eziskamu
üzenetére
Nem igazán értem a dolgot

Ha virtualizálva akarod, akkor telepítesz egy hyper-v-t az új szerverre, P2V-zed az SBS 2000-et, majd létrehozol egy másik virtuális gépet, majd a szolgáltatásokat átmigrálod.
Miután már virtualizálva van a régi szerver, az öreg vasat kukázhatod. De ha stabilan megy akkor én nem bonyolítanám ezzel, csakis akkor ha már hardveresen döglődik.
A kliensekkel nem kell foglalkozni ha jól állítod be a dhcp-t, dns-t, meg nem rugod szét a tartományt. -
eziskamu
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Az a gond, hogy még sose csináltam. Egyáltalán csináljam meg egyszer sikeresen, majd aztán ráérek P2V-zni, ha már tudom, hogy normálisan hogy kell, valamint még az új vas sincs itt.
Mondjuk az mennyire hangzik hülyén, hogy levirtualizálom a régi szervert, a virtuális gépet összekötöm egy hálózatba a valódi új szerverrel, majd miután megtörtént a PDC költöztetés, a valódi régi szervert egyszerűen kicserélem az újra?
Gondolom, ha az összes kliens ki van kapcsolva a műveletek alatt (mondjuk a hosszú hétvégén) akkor ez a módszer is működhet, vagy tévedek? -
eziskamu
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát ha tudnám, hogy hogy kell VirtualBox-hoz, még talán akkor se
. Most megvan egy hálón otthon egy win2k SBS-es gép pár felhasználóval,egy kliens gép, meg van egy 2k8-as. (r2-höz kéne 64 bites támogatás, ahoz meg spéci utasításkészlet, ami meg a q8200-on nincs) Estefele nekivágok. -
brd
nagyúr
válasz
eziskamu
üzenetére
Sorban:
A domainnek nem gond a PDC-változás, ha a DNS jól működik.
Jobb, ha nem változik már az IP címe a beléptetés (DC-nek kinevezés) után, de ettől lehetne még akár DHCP-s is, csak jó adatokat kapjon.
Mivel mindkettőn fut majd DNS server, ezért mindkettő gépen saját magára (127.0.0.1). Alapbeállítás szerint úgyis replikálódnak az adatok a DNS-ek között. -
eziskamu
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Csak annyit még, hogy az ugye nem gond, hogy a PDC neve ezáltal megváltozik (márhogy mivel maga a PDC is változott)?
Tehát elég csak az AD előkészítése (adprep),
Beléptetés új szervert AD-ba dcpromo-val
FSMO role-k átmásolása/letiltása (roles parancs),
DHCP kiszolgáló Dénes mezője mutasson az új szerverre, rég szervert lemondatni dcpromoval az AD-ről.A költöztetés során a célszerver mehet DHCP-ről kapott címmel, vagy már akkor is fixen állítsunk IP címet neki? Hova mutasson a DNS kiszolgáló mező a hatalomátvételig? A régi és az új szerveren is a saját DNS szerverét használnám, nem akarom bonyolítani az életet.
-
kraftxld
félisten
válasz
eziskamu
üzenetére
adprep32 /?

Ja meg az 5 FSMO role-t is át kell rángani, majd dcpromo a régi szerveren miután leszedted róla kompletten az exchange-t, kilépteted a tartományból majd kuka.
Az Exchange 2010 SP1 meg igencsak jóra sikerült, szoktam bőszen anyázni az MS progikat de ezt tényleg faszán összerakták.
-
eziskamu
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Az nem gáz, hogy SBS-ről standardra megy a költöztetés, a régi Exchange nem kavar be? Új szerencsére (még?) nincs.
Adprepben mik lennének a megfelelő kapcsolók jelen esetben? Ja ugye a win2008 telepítőjén lévőt kell használni?
DHCP már valszeg nem lesz gond
(de asszem az lesz a legjobb a VBoxban telepítgetek/gyakorolok), megosztás meg nem nagyon volt már, mert megpróbáltam tehermentesíteni megfelelő célhardverrel. -
eziskamu
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Van új vas. Mert mi lenne a legegyszerűbb szerinted? Épp az lenne a kérdés, hogy egy új tartományról és új felhasználókról el lehetne hitetni a kliensekkel, hogy a régiek? Gondolom az marhára kevés, ha ugyanaz a tartománynév és a felhasználók neve, mert ezek helyett SID van meg mittu-domain
.
Felhasználók száma? Nekem sok
-
eziskamu
addikt
Azt valahogy egyszerüen meg lehetne oldani és miként, hogy egy régi 2000 SBS-es gép helyére, melyen az Exchange és ISA már nincs használatban, roaming profile meg sose volt, bepakoljak egy windows 2k8 r2 standard gépet, úgy hogy a klienseket ne kelljen bántani?
Nem kell a teljes AD-t átpakolni, csak azt szeretném hogy a kliensek az új AD-t a réginek higyjék és a felhasználóknak se keletkezzen új fiókkönyvtáruk bejelentkezéskor. Még a csoportházirendek se kellenek, csak ennyi amit írtam. Lényegében újonnan létrehoznék egy AD-t, csak ne kelljen a kliens gépekhez futkorászni annyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szóval a telepítés végén kapok egy piros X-et semmi hibaüzenettel, viszont a Windows/logs/servermanager.log fájlban találtam ezt....
pc-t hozzá.

).

.