Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Most nézem, hogy az SBS2011 telepítőben ajánlja, hogy a routeren kikapcsolva legyen a dhcp...
A következő eldöntendő kérdés, amiben még nem jutottunk dűlőre, hogy hol legyen a levelezés? Lesz külön weblap és a tárhelyszolgáltató biztosítson levelezést vagy pedig mindent elvégezzen az exchange?
Tárhelyszolgáltató esetén: nekem kevesebb munka, de minden levelezés átmegy még 1 szolgáltatón, internet sebesség lesz a szűk keresztmetszet...
Exchange-n minden: nekem több munka, mentést, spam szűrést és mindent nekem kell intéznem.Valaki okos, aki már járt hasonló cipőben, az melyiket választaná a 2 megoldás közül?
-
Immy
őstag
Kis-vállalati környezetben a DHCP szolgáltatást kinek ajánlatos végezni? Routernek vagy ezt is a server végzi?
-
WillyX
tag
Ha kikapcsolom a performance countert egy szolgáltatáson, az milyen negatív következményekkel járhat?
-
Immy
őstag
válasz
DopeBob
üzenetére
Köszi a választ, így már érthető... ma már nem iszok többet, pedig még1 legénybúcsú is hátravan

A lényeg, hogy akkor kell +5darab SBS2011Standard CAL 75rugóért

1 TB rendelkezésre álló hely esetén, Ti hogyan osztanátok fel a winchestert?
Win-nek C:60Gb, E:80Gb exchange-nek és F:maradék Adatok+wsus+szarságok -
DopeBob
addikt
Azért így írják, hogy Server + CAL, mert szerver licenct is és CAL-t is kell venned, ha megnézed a táblázatot, az Essential változathoz nem kell CAL, 25 főig lehet használni.
Tehát akkor összefoglalva, létezik olyan, hogy SBS Standard CAL amiben bele kell érteni az Exchange CAL-t is.
Képhez: legalább olvasd el, amit bekereteztél... azt írják, hogy mennyi a MEGTAKARÍTÁSOD nem azt, hogy mennyit kell fizetni... Total: $23,97
-
Immy
őstag
válasz
DopeBob
üzenetére
Tudom nem ez a reklám helye, de innen szedem a CAL árakat:
link
Tehát megveszem az SBS2011Standard-ot (nem az Essential-t (szerintem ti ezzel keveritek)) és SEMMILYEN külön licencet nem kell hozzá vennem, hogy 10ember egyszerre belegyen jelentkezve AD-n és közben levelezget???
Microsoft oldalán a licensing résznél ez van: Server + CALs required -
Immy
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
4évre ez is 130 dollár. (vagyis csak 30-al olcsóbb itt a rapid SSL)
Na itt kezd homályos lenni
10fős a cég
Vesz egy sbs2011standardot. Alapból adnak hozzá 5 kliens CAL-t + 5 exchange CAL-t.
Ehhez kell még 5 kliens SBS 2011 Standard CAL és 5 kliens licenc Exchange Server 2010-hez Standard.Oké, hogy bevallásos alapján működik, de nagyon sanszos, hogy az első 1-2 hónapban jönnek ellenőrizni

-
Immy
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
A levelezés:
SBS 2011 Standardben van exchange. Mivel alapból 5 kliensre van license, ezért ha 10 fős a cég, akkor kell külön venni 5db sbs2011 kliens license-t (br 75.000Ft) és 5db Exchange Server 2010-hez Standard kliens licenc (br 150.000Ft).
Ehhez még hozzáveszem az alap sbs2011 Standard árát (br 230.000Ft) akkor az már kezd kicsit sok lenni..Ahhoz, hogy normálisan menjen a levelezés arra rájöttem, hogy kell valamilyen certificate.
Kinéztem ezt: RapidSSL for single domain. (4évre 160dollár)Ezzel már közelítünk a fél millához szoftver terén
. Mire van még szükségem, vagy esetleg mit hagytam ki? -
Cheesy
őstag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Nálam Truecrypt vált be, AES 128bit + SHA512. Nem a legerősebb titkosítás, de szerintem ezt is elmatekozza az aki vissza akarná fejteni pár évig...

Ha akarod még ál-rencert is be tud tölteni külön partícióról, ha rossz kódot ír be a... aki használni akarja.
Indítás után key megadása után fel lehet mountolni (automatice is) a volumeket. -
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Licensz beszerzésén gondolkodom, mert trial sokadik végét járja a WHS2011 oprendszerben.
Hol érdemes venni?
Ha a trial lejár, attól még be fogom tudni aktiválni?Köszönöm!
-
kraftxld
félisten
-
Immy
őstag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Na akkor titkosítást első körben hanyagolom...
IAS-nak hívták még a s2003-ban az Internet Authentication Service-t Ez bent van az sbs2011-ben? Wifi-s autentikációt akarok és egy honlapon találtam hozzá egy jó leírást: https://shyju.wordpress.com/2009/03/01/wifi-active-directory-authentication/
kraftxld:gyááá itt vpn-re gondolsz? Mert azt tuti nem adom meg nekik. Szerintem a levelezésen kívül, mást csak nem akarnak elérni távolról?!
Nekem rémlik valami, outlook anywhere vagy valami hasonló, ami netes felületet biztosít a belépésre... -
CsodaPOK
senior tag
Bitlocker a bekapcsoláskor rántja meg a vinyókat, amig először végigtitkositja a kötetet. Utána már nem jár jelentős teljesitményveszteséggel.
Viszont a recovery key-t nagyon jól el kell rakni, illetve letesztelni, leirni, hogy mi van ha... Mit kell csinálni stb. Különben nagy sirás lesz.
-
Immy
őstag
Mire van szüksége a kisvállalatoknak?
-Fájlszerver
-WSUS - a frissítések miatt
-Active Directory - felhasználói jogosultságok miatt
-Exchange - a levelezés miatt
-Valami backup - ami nasra másolja az adatokat
-Hálózati nyomtatóMit hagytam ki?
Titkosítást (Bitlockert-t) érdemes használni serveren? Vagy nagyon megeszi a winyót? (raid1 lesz, mert csak 2 winyó van)
-
kraftxld
félisten
Az SBS azért nem olyan horror összeg, elég sok cégnél láttam Mo-on, itt szinte mindenkinél SBS van ahol kevesebben dolgoznak mint 50 fő.
A közhiedelemmel ellentétben a linux nem olcsó bárki bármit mond (a plusz mérnökóradíj simán az SBS licensz töbszöröse), és én még nem láttam olyan linuxot ami mondjuk egy SBS 2008 / 2011 szolgáltatás szintjét nyújtotta egy gépen. Persze az SBS se tökéletes vannak hülyeségei, de ha egyszer megy aztán nem sok gond van vele ha a "hozzáértők" nem piszkálják
-
Immy
őstag
Lehet kicsit off:
Milyen serverekhez adnak alapból small business server operációs rendszert?
Magyarországon mennyire elterjedt a "kis" cégeknél a SBS használata? Vagy inkább a kis cégek az olcsóság miatt a linuxot választják?
Üdv:
Immy -
GD
őstag
sziasztok,
dhcp/dns server oldalon hogyan lehetne legegyszerűbben nézni azt, hogy egy adott kliens milyen domain/url kéréseket küld?
proxy nélkül, kliens oldalon nem indítva semmilyen sniffert
(kvázi a felhasználó webes tevékenységet alapszinten ellenőrizni)
köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
A Free Edition megfelel erre a célra?
Windwos-os töredezettségmentesítőt lefuttattam párszor, de nem segített a dolgon
-
bugizozi
őstag
jogos...utánanéztem, az eseménykezelő szépen mutatja is, hogy melyik az utolsó át nem helyezhető fájl...áthelyeztem máshova, visszamásoltam, és most másik fájllal van neki nyűgje...ezeket az "át nem helyezhető fájlokat" nem lehet valahogy áthelyezni, hogy ne a kötet vége felé legyenek?

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
SBS2011 Hyper-V-n. Adott egy 130 GB partíció, amin van ~32 GB szabad hely, ha szeretném kisebbre venni, zsugorítani, akkor ott miért csak ~6,6 Gb enged rajta?

-
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob
üzenetére
Na akkor az utókornak:
Újabb AMI BIOS-os lapoknál nem mindenhol van rendesen kitoltve a GUID/UUID, ami megkeveri a WDS-t/RIS-t rendesen, mivel ez alapján azonosítja a gépeket.
Elvileg rá lehet venni, hogy ez az azonosítás a MAC-cím alapján történjen, de egyik megoldással sem jártam sikerrel.
Ami segített:
DOS-USB-Boot pendrive: [link]
AMIDMI tool: [link]Boot pendrive-ról amidmi /u pedig generál egy gyonyoruseges random UUID-t.
Biztos nehéz lett volna gyárilag rendesen megcsinálni...

(hogy szopnának le egy talicska aprómajmot
) -
DopeBob
addikt
HI,
vettünk egy pár új gépet próbáltam volna telepíteni őket WDS-el, de a másodiktól már gyanús lett a dolog... az összes gépnek ugyan az a GUID-ja...
Ezt elvileg még ki lehet kerülni, hogy a WDS csak a MAC címet vegye figyelembe, amit viszont nem tudok, hogy AD-ban okozhat ez valami gondot?
-
válasz
bugizozi
üzenetére
A Böngészési előzmények törlése párbeszédpanelen megadott (például az ideiglenes internetfájlokra, a cookie-kra, az előzményekre, az űrlapadatokra és a jelszavakra vonatkozó) beállításokat alkalmazza a rendszer, és törli ezeket az elemeket.
Nálam ez így néz ki. Amit a zárójelben ír, azt szeretném én külön konfigolni, ha lehet valahogy (mert a cookie törlés alapból az explorerben be van jelölve, de én nem akarom, hogy ez a beállítás azt is kitörölje).
-
bugizozi
őstag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Ezzel a házirend-beállítással azt kezelheti, hogy az Internet Explorer törölje-e az ideiglenesen letöltött fájlok mappájának tartalmát az összes böngészőablak bezárása után. Ez megakadályozza a veszélyes fájlok tárolását a számítógépen, illetve a mások által látható kényes adatok tárolását, valamint segíthet a teljes használt lemezterület kezelésében.
Ha engedélyezi ezt a házirend-beállítást, akkor az Internet Explorer törli a felhasználó ideiglenes internetes fájlok mappájának tartalmát az összes böngészőablak bezárása után.
Ha letiltja ezt a házirend-beállítást, akkor az Internet Explorer nem törli a felhasználó ideiglenes internetes fájlok mappájának tartalmát az összes böngészőablak bezárása után.
Ha nem konfigurálja ezt a házirend-beállítást, akkor az Internet Explorer nem törli az ideiglenes internetes fájlok mappa tartalmát az összes böngészőablak bezárása után.
-
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e gpo-val, hogy a böngészési előzmények törlése beállítás pontosan mire vonatkozzon? Mert a leírásában annyi van, hogy ha engedélyezem, akkor azt törli, ami az explorer böngészési előzmények törlése párbeszédpanelen be van állítva. Ami jó, csak arra nem találok beállítást, hogy azt gpo-ból megmondjam, hogy ott mi legyen alapból beállítva (és nekem csak a temporary internet filest kellene törölnöm, pl. az előzményeket nem). Van ilyen valahol?
-
GD
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Úgy néz ki működik a dolog, köszi!
Még egy kérdés: nem tudok megszabadulni egy régi default domain policy beállítástól, a kliensek gpupdate-kor mindig hivatkoznak rá, hogy nem sikerült alkalmazni.
Egyelőre egyéb beállítások miatt nem szeretnén alapállapotba ütni a ddp-t.
Default domain policy -ból (miért azt kell piszkálni, ne kérdezd... elődeim..) Folder redirection volt home mappák szerveren beállítva, de már nincs. Minden visszarakva alapértelmezettre.Hogy lehetne kiverni a DC/kliensek fejéből?
-
kraftxld
félisten
válasz
DopeBob
üzenetére
Ha a PDC-t futtató tartományvezérlőd virtuális és az külső forrásból szinkronizál akkor ki KELL kapcsolni. Különben olyan szép time skew jön létre, hogy csak úgy borul az egész tartomány.
A linkelt cikkekben meg a snapshotról írkálnak, DC esetén meg ugyebár nem snapshotolunk, mert abból meg USN rollback lesz. -
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem szabad kikapcsolni az Time Sync-et az Integration Service-ben semmiképpen, mert így amikor indul a gép, fogalma se lesz róla, hogy mennyi az idő.
http://kevingreeneitblog.blogspot.hu/2011/01/hyper-v-time-synchronization-on-windows.html
http://blogs.msdn.com/b/virtual_pc_guy/archive/2010/11/19/time-synchronization-in-hyper-v.aspx
-
GD
őstag
sziasztok,
GP-ben linux-os time (ntp) szervert megadhatok AD kliensek felé? Működik?
Sajnos a PDC/DC állandóan rossz időre áll, már minden lehetséges módot kipróbáltam, fixit, registry, 3rd party program, google, stb..
Valószínűleg, mivel virtualizálok, a host gép bios óráját keresi az AD, még akkor is, ha már mindenféle módon közöltem vele, hogy ne tegye.. -
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám.
Feltelepítettem az ActiveDirectory-t. Ugye újraindította a géped. Viszont most nem tudok bejelentkezni az Administrator-ba.
Ennek mi lehet az oka? Jelenleg távoli asztalon dolgoznék a gépen, és csakis az van hozzá.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Cheesy
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Tegnap ennek utánaolvastam, de minden alkalommal hozzá kell adni a listájához a streamelhető tartalmat. Kipróbáltam, de nem tudtam életre kelteni, a web interface a kliens oldalról "forbidden". Pedig tűzfalon át lett engedve :/
Kíváncsi vagyok mennyire tudom a vasam személyes távoli médiaszerverré tenni, végülis olyan mintha házon belül lenne egy mediaserver, csak ez egy távoli gép.
-
Cheesy
őstag
Milyen megoldás kellene hozzá, hogy a szerveren található filmeket streamelhessem mondjuk az otthoni gépen vagy egyéb eszközön? Keresem, kutatom, de épkézláb megoldást erre még nem találtam... Ti találkoztatok már ilyen progival ami ezt tudja?
-
szoki007
aktív tag
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem .
A problémám az hogy egyik ismerősömnek van egy tüzépe és ahhoz tartozik egy szerver gép.
Valamelyik server verzió van fent, valószínű hogy a 2008 .
Nem tudunk belépni a felhasználói fiókba ..... tehát arra lennék kíváncsi hogy hogyan lehet ezt visszafejteni, vagy esetleg új jelszót kreálni .Előre is köszönöm !
-
DopeBob
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy Hyper-V Host Cluster különböző szerverek esetén működik e? (Xeon E55XX, E56XX) illetve le van e ez írva valahol Microsoftéknál? Sajnos nem találom.
-
bugizozi
őstag
Sziaszokt!
Ha SBS2011-es a át szeretném mozgatni a felhasználók saját fájlait, akkor "csak" ennyi az egész? Katt és átteszi a mappákat az ntfs jogosultságokkal együtt?

A WSUS-t ez alapján megcsináltam, úgy tűnik műxik.
-
GD
őstag
Sziasztok,
Step-by-step leírást keresek PKI infrastruktúrához (angol v magyar), standalone és enterprise megoldáshoz, ami nem csak a telepítést hanem a használatot is bemutatja (cert igénylés, kibocsátás, GPO, stb).
Továbbá egy kérdés: telepített enterprise root CA-t csak ugyan olyan hostnevű gépre tudok migrálni?
Ebből a leírásból feltételezem:
[link] -
kraftxld
félisten
válasz
bugizozi
üzenetére
Bármelyik tartományba léptetett gépre ha felrokad azt amit linkeltél (XP-s gép), Vista, Win7 esetén pedig a megfelelő RSAT kell, a telepítés után pedig be kell kapcsolni a vezérlpult programok és szolgáltatások (ha így van a magyarban) alatt a windows összetevőknél a Group Policy konzolt.
Megfelelő jogosultságú user ezután tudja bütykölni a tartományi beállításokat. -
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Group Policy Management Console erre jó?

bocsánat, de kerestem, nem találtam, írtam ide, tovább kerestem és most láttam meg ezt

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
SBS2011 szerveren lévő Group Plocy Management-et lehet távolról, másik gépen bűvölni, vagy csak úgy, ha bejelentkezek a szerverre?

-
Cheesy
őstag
Olyan appot keresek, ami kicsit részletesebben tudja szemléltetni a nethasználatot, mint a task manager. Leginkább arra vágyok, hogy az egyes userekre lebontva, az általuk felhasznált le/fel sávszélt szemléltesse valahogy.
(2008R2)
Lehet itt kapok választ is a kérdésemre
-
stupid user
tag
Sziasztok,
nem volt mostanában hozzászólás, de megpróbálom, mert már kezdek megőrülni.
Vettem az irodába egy HP Proliant szervert, amin gyárilag Microsoft server 2011 van. Ezt szeretném úgy beállítani, hogy a kolléga otthoni XP-s gépéről (nincs routere, nincs hálózata) el tudja érni.
A router Cisco RV 120w (fix ip címmel), ami tud VPN-t, be is állítottam, kollégánál telepítettük a klienst (QuickVPN) és elvileg be is tud jelentkezni, mert a routeren megjelenik mint aktív VPN user, de a szervert nem látja.A szerveren létrehoztam neki a profilt és engedélyeztem is a Dial in-nél, hogy vpn-en keresztül csatlakozhasson.
megpróbáltam az IP címünket kintről böngészővel megnézni, de nem megy, nem jelenik meg a szerver belépési felület.
A kábelezés most így néz ki: a net bejön a UPC dobozából a routerbe onnan két switch-en keresztül jut el a szerverbe. A szervernek fix ip-t adtam MAC alapján, a VPN usernek meg azt a tartományt "nyitottam" meg, amiben a szerver címe van.
Segítsetek, mit b***tam el?
-
Male
nagyúr
Távoli asztal kapcsolattal van némi gondom. Mivel csak két felhasználónak kell tudnia távolról bejelentkezni, így terminal server role nincs feltéve, simán csak meg van engedve ennek a kettő felhasználónak, hogy távoli asztallal bejelentkezhessen.
Ez a gép osztja a netet is egyben. Port átirányítás megvan (3389-es port csak).
Win7-es gépekről szépen el is érni bárhonnan, ez megy tökéletesen. WinXP esetén kiabált, hogy NLA képes klienssel lehet csak csatlakozni, ez meg nem az, így nem ment a kapcsolódás. Ezért aztán a szerveren az "Allow connections only from computers running Remote Desktop with Network Level Authentication" elől kivettem a pipát.
Azóta az XP-s gépekről már tovább jut, de csak egy fekete képernyő jön be, majd egy 20 másodperc múlva hálózati hibára hivatkozva bezárul a kapcsolat.Miért lehet ez, és mit kéne még beállítani, hogy az XP-s gépekről is menjen?
(Tudom, NLA-t életre lehet kelteni XP SP3-tól, de ez nem megoldás, mert olyan XP-s gépekről is el kéne érni, amiken nem lehet állítgatni.)szerk: WS 2008 r2-ről van szó.
-
Vasinger!
nagyúr
S.O.S. kérdés.
Mit kell bírni a parancssorba a nyomonkövetési eszköztár feltelepítéséhez IIS7-nél?
És milyen parancsot kell beírni a parancssorba a már feltelepített szolgáltatások lekérdezéséhez, valamint a telepítéshez?
Sürgős lenne, köszi előre is!

-
Polemius
senior tag
válasz
gerokrisz
üzenetére
Voltaképp bármilyen alkalmazást lehet rajta indítani mint service.
(Google segít, ha megkérded tőle: windows server 2008 any application as service)
De talán még egyszerűbb, ha a Task Scheluderben létrehozol egy "At startup" indítású feladatot.
Illetve még a Group Policy Object Editor-ban is tudsz startup (meg shutdown) scriptet indítani.
(Computer config/windows settings/Scripts)Remélem valamelyik megoldás segít.

-
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Én windows server 2008 r2-t használok.
Játék szervereket szeretnék róla indtani, amihez mér van webadmin is.
Az a probléma, hogy a webadmin windows xp/7 és szinte minden op rendszeren háttérben system-ként indítja a szervereket, viszont most a szerveren valamiért minden előtérben indul és nem System hanem az adott bejelentkezett felhasználóként.Nincs arra lehetőség hogy ugyan úgy működjön nekem a windows serveren mint a többi op rendszeren?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
gabesz82
őstag
4 portosból az Intel SRCSASLS4I jó választás szerintem, PCIe csatoló, bár az ára viszonylag magas, ha olcsóbb árfekvésűt keresel, akkor az Adaptec megoldásai még jó alternatívát jelentenek (akár 4 akár 8 portos változatban), pl. a 6805E SGL 8 portos, 70e Ft környékén tanyázik.
-
Cheesy
őstag
Szerintetek manapság milyen hardveres raid kártyát érdemes venni (emberi áron) ami 4 vagy 8 portos és bele lehet kalapálni a mai deszkákba is? Ja és nem utolsó sorban még drivert is írtak hozzá

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Léghűtés topik
- PlayStation 5
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Napelem
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Limitált darabszám! Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Mire van még szükségem, vagy esetleg mit hagytam ki?

)