Hirdetés
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Syl: UPS - te áldott!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ubid
senior tag
Valaki tud adni linket egy win serv r2 ebookhoz ?
köszi
-
kraftxld
félisten
SBS 2008 + POP3 connector.
Be van allitva jopar Gmail fiok (benne iszonyat sok level, 20e+), de a friss levelek kozul nehanyat nem tolt le rendesen. Tehat mondjuk ha jon reggel 8 es del kozott mondjuk 15 level, abbol 12-13 jon at, nem nagy meretuek, es max 10-20K-s csatolmanyokkal. Erdekes modon a nagyobb levelek siman atjonnek.
Exchange tracking logban sincs nyomuk.
Valaki talalkozott mar ilyennel? -
brd
nagyúr
Igen, ez a M$ sok baromsága közül az egyik, és ha valaki nem tud róla, extra *pások okozója lehet, mint a példa is mutatja, holott totál értelmetlen a kiváltó oka, hiszen mi a francért is kell fizikai link a szolgáltatások elindításához? Egy másik kedves dolog ezzel kapcsolatban az ISA server WAN linkjének eltűnése, ilyenkor ugyanis a web proxy bind-ok lehalnak, és csak a firewall szolgáltatás újraindításával (ezt persze magától nem tudja megtenni az ISA) áll helyre a rend, hiába jön vissza hamar a WAN link. Szerencsére a sima portforward/VPN azért működik ekkor is (mármint ha visszajött a link), tehát távolról is meg lehet ezt tenni, csak baromi kényelmetlen. Továbbá ilyenkor még az a jobb helyzet, ha az ügyfél hív, hogy the website is down, rosszabb esetben egy helyi, kevésbé hozzáértő elkezdi basztatni a(z egyébként Linux alapú) webservert, merthogy minden más működik, csak az nem. Miután "teljesen" szétkúrta, akkor értesülünk róla, hogy valami gond van. Ilyenkor persze már a webservert is helyre kell hozni... Többször megtörtént eset.
Gondolkodtam már egyébként rajta, hogy ezeket a fura bénaságokat a M$ lehet, szándékosan hagyja benne a termékekben, hogy munkát adjon a szakembereknek. -
WiZARD
veterán
kb 2 órája állt a "server", mármint a boot és login utáni állapotban, úgy hogy semmi nem indul el, de totalcommander és task manager működött.
közben másik gépen matatok a backuppal, egyszer csak elkezd tekerni a server.
ránézek, elindult amire korábban kattintottam, és látszólag magához tért.
event log tele van mindenfélével, volt valami service amire írta hogy várhatóan legalább 16 perc mire elindul, de lehet hogy több, és itt szakadt meg 2 órára minden.... (ms exchange system attendant)fura.
toltam egy rebootot, és meglássuk.
csökkentett módban elindult, de nem sikerült belépni, 5letem sincs milyen user/jelszó páros kéne domain nélkül...
legutóbbi konfigot megnézem, ha reboot után megint szar
-
WiZARD
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
get data back-kel megvan, és sértetlennek tűnik az egész.
bár a gyökérben lett egy csomó fura könyvtár - [0037F5] és hasonlók, és 1-1 file, pl az adatbázis file is itt van, nem pedig a helyén.5letem sincs, hogy állítsak ebből vissza egy full vinyót, hogy minden a helyén legyen.
-
WiZARD
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
mindjárt megpróbálom azt...
a lényegi cucc (sql adatbázis) látszólag megvan, de szeretném megúszni az egész újratelepítését....
azt se értem hogy az eredeti vinyón lévő cuccal mi történt
bebootol, be is tudok lépni (másolaton próbálkozok) de mintha nem indulna el minden processz, és elindítani se nagyon tudok rajta semmit. aztán shutdown is müxik, és ki is kapcsol, bár qrvalassan.
próbálok egy event logot varázsolni. -
kraftxld
félisten
Maga a backup simán VSS alapú VHD image, csak betűjelet kell osztani a vinyónak és saját tulajdonba venni a mappát rajta.
Win7-es gépen simán tudod meghajtóként használni a VHD-t
[link]
Amúgy én a partíciókat visszatölteném a VHD-k ből az új vinyóra, SBS dvd be, boot róla majd repair computer. -
WiZARD
veterán
sziasztok
kellene egy kis segítség, elég nagy bajban vagyok.
volt egy windows sbs 2008, amiben kinőttük a vinyót. gondoltam semmi gond, copy nagyobbra. hiren cuccaival próbáltam, de klónozás után nem indult az új vinyón a rendszer.
gondoltam akkor bedugom én gépembe a vinyókat, és ott megcsinálom valami wines programmal. asszem itt lehetett a hiba (egyszer megpróbált a server vinyójáról bootolni a gépem, persze egyből kékhalál).
végül sikerült átmásolni, be is bootolt, de vmi nem stimmelt, és az eredeti vinyóval se megy már rendesen.
gondoltam semmi baj, ott a full backup, restore, és mehet.beteszem win install lemezt, bebootolok. restore, kiválasztom az image file-t. elindul, egyszer csak katasztrofális hiba 0x8000ffff és ennyi. többször próbáltam, mindig ez a vége.
hogy tudom kinyerni a backupból a lényeget? vagy ellenőrizni, ilyesmi? milyen programmal lehet egyáltalán hozzáférni?
(windows beépített backup cucca)thx
-
donnni
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
A Server egy példánya Virtualboxban fel van telepítve, hogy probáljam beállítani, de közben van egy rendes szerver is, ami már egy ideje működik, fájlszerverként, csak nincs rajta net. Valószínűleg rosszul van beállítva, ezért szeretném ha normálisan működne, így Virtualboxban igyekszem próbálkozni, hogy ne az éles rendszert vágjam tönkre. Biztos, hogy el van valami cseszerintve az éles rendszeren, csak nem jövök rá mi.
-
donnni
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
A második hálókártyát letiltottam.
A DNS-ben a Továbbítóknál beállítottam a router IP címét és a szolgáltató két DNS szerverét.
A router IP-jén a feoldás nem sikerült felirat van, a szolgálatóé ugy nézem jó lett, mégsincs net.
Közben feltettem AD-t is és elkezdtem feltölteni adatokkal. Ez is közre játszhat? -
donnni
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem ezt a Sunbelt programot.
Most állítom be az IP címeket. Ha tudnál segíteni?
Feltelepítettem a DNS szolgáltatást, IP címe ugyan az mint a szerveré: 192.168.1.60
beállítottam az első hálókártyát, a másodikat nem kötöttem be a switchbe.A router IP címe: 192.168.1.2
A szerver hálókártya címe: 192.168.1.60
Alh.maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett árjáró: 192.168.1.2 (router IP címe)
DNS kiszolgáló pedig 192.168.1.60, ugyan az amit beállítottam a DNS server telepítésekor.mégsincs net!
Mit állítsak be, hogy jó legyen?
Töröljem a DNS kiszolgálót és kezdjem újra?
Kérlek írdd le, hogy Te hogy csinálnád. Éles rendszeren próbálkozom, eddig fájlszerverként volt használva de most már teljes értékű szerverként szeretném használni AD-val. -
-
kraftxld
félisten
-
donnni
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Igen ez egy tiszta Server 2008 telepítés!
Ha a kártya automatikus IPre van állítva akkor van net, de mivel a szervernek statikus cím kell, így muszály fix ip címet adni neki. Ilyenkor átjárónak és elsődleges DNS kiszolgálónak a router IP címét adom meg. Tánna telepítenék egy DNS Servert is, de ekkor már nincs net, valamit bisztosan rosszul csinálok. -
donnni
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Windows 2008 Server. Ezt szeretném beüzemelni.
A szerverben van két hálókártya (192.168.1.100 és 192.168.1.110). Az egyik kártyát (192.168.1.100) úgy konfiguráltam be, hogy az átjáró a router (192.168.1.1.) IP címe legyen, az elsődleges DNS kiszolgálónak is a router IP címét adtam meg. A második kártyát nem állítottam be, hagytam, hogy a router DHCP kiszolgálója adjon neki IP címet és ő állította be a DNS szervereket is. A szerverre sem a DNS sem DHCP kiszolgáló nincs feltelepítve. Így van net. Ellenben ha a második kártyán is beállítom az IP címet és a router IP-jét teszem meg átjárónak és elsődleges DNS kiszolgálónak, akkor nincs net a szerveren.Kérlek írjátok meg, hogy mit hogyan állítsak be.
Router IP címe: 192.168.1.1
Server 2008:
1. kártya:
IP 192.168.1.100
Átjáró: 192.168.1.1
Elsődleges DNS kiszolgló: 192.168.1.12.kártya:
IP cím és DNS automatikus kérése.Szeretnék majd AD-t is a szerverre telepíteni, de hogyan állítsam be és milyen sorrendben a DNS DHCP kiszolgálót a szerveren, hogy a szervberen is legyen net?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
kymco
veterán
R2-es van fenn otthon vmware alatt.
Sikeresen felment rá az IIS alá a PHP, de a mysql legfrissebb verziójával gondjaim vannak.
Nem tudok új user-t feltenni a mysql alá, hibát ír ki. Igy muszáj vagyok root-ként buherálni az adatbázist.
Szaladt már valaki hasonlóba? -
kraftxld
félisten
válasz
bnorbert989
üzenetére
Használj VMware workstation-t, azzal sokkal egyszerűbb, és nem is veszélyesen drága.
A VT-x meg a processzorban lévő virtualizációs techonológia, az kell a 64bites guest OS-ek futtatásához. Aida64 vagy bármilyen másik rendszerinfó progi kiírja, hogy támogatja-e a mostani procid.
A Server 2008 R2 pedig csak 64 bites, az 100%, hogy nem megy virtual PC alatt, virtualbox vagy vmware workstation. -
bnorbert989
tag
"De csak 64bites host kell alá"
Ezt hogy érted?
Igen 64 bitessel próbálkozok ,szóval akkor nekem kell az is hogy a virtualbox-ból is a 64 bites verzió fusson,ez megoldható mivel 64 bites win7 em van,persze csak ha erre gondoltál.
A töbit azt értem,kivéve a VT-x-et ,fogalmam nincs hogy az mi
De akkor megpróbálom 64 Bites Virtual Boxxal,egyáltalán ha van ilyen,de sztem tuti van.

kraftxld:Igen az

-
brd
nagyúr
válasz
bnorbert989
üzenetére
De, csak 64 bites host kell alá (ha a 64 bitessel próbálkozol), és a VirtualBoxban a guest machine típusát is úgy kell beállítani, hogy Win2008 64-bit (a General/Version alatt ez legyen), továbbá az I/O APIC-nek is bekapcsolva kell lennie a 64-bites OS-ekhez (System). A VirtualBoxban egyébként 32 bites host alatt is futtatható 64 bites OS, csak egyrészt ehhez mindenképpen kell a VT-x (vagy az AMD-s megfelelője), másrészt nem ajánlják.
-
kraftxld
félisten
válasz
bnorbert989
üzenetére
Server 2008 R2?
-
bnorbert989
tag
A Win server 2008 Virtual Pc-n illetve Sun VirtualBoxon Nem futtatható?
Az Ablak Neve ne tévesszen meg senkit(xp)

Amugy egyrészt ez lenne a problémám,mivel Meg szeretném nézni,még nem láttam és Nekem egy Win Kéne a köv hónapban pestre utazó Szerver Gépemre

Mi lehet a probléma? -
kymco
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát igen, a ms oktatónk is arról beszélt a licenceléssel kapcsolatban, hogy ez külön szakma, amit ő sem ért még igazán, max elveket tud felvázolni, de ez kevés ahhoz, hogy bátran lépjünk... tanácsolt, hogy keressünk ilyen képesítéssel rendelkező ms szakembert..
A licencelés külön képesítést igényel...
Ezt jól elbonyolították....
Bár itt jó sok pénzről van szó egy nagy cég életében. Nem árt a képzett és gyakorlott elme általi tervezés... -
Kukcaman
senior tag
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Kukcaman
üzenetére
Már bocsi, de ez így kb nettó marhaság amit írsz

Létezik ezerféle licensz, OEM, Box (retail), VL, SPLA stb, ezek közül az OEM-et nem tudod hordozni a gépek között, és a többit is annyi példányban tudod telepíteni amennyire megvetted.
Az mit jelent, hogy a licensz 32 és 64 bites környezetre is vonatkozik?
Ha van egy Server 2008 kulcsod, mindegy hogy a 32 vagy 64bitest telepíted, működni fog. Server 2008 R2-nél meg alapból értelmetlen a kérdés, mivel csak 64bites létezik. -
Kukcaman
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
A gépfüggetlenséget alatt, más gépre való telepítést értek. Szóval, ha valami elromlik a gépben(cserélt alkatrész után pl: alaplap) vagy új gép érkezik, akkor azon is lehessen telepíteni. A licensz 32 és 64bites környezetre vonatkozik és ebből az egyiket támogatja. Vagy lehet, hogy rosszul tudom.
-
Kukcaman
senior tag
Hi!
Ha van egy server 2008-m, és 100usert akarok vele kiszolgáltatni akkor milyen licenszelést érdemes kieszközölni?
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell D610-es notira kellene 64bites rendszert felhúznom, mondjuk vmware-val, de sehogy sem sikerül.
A benne lévő proci nem támogatja a VT-x-et. Valami alternatív megoldás esetleg lenne rá? -
CsodaPOK
senior tag
-
hunmyke
aktív tag
Heló!
Egy kisebb cégnél vagyok adatrögzítőként dolgozom, de rám bízták az újabban beszerzett szerver operációs rendszer beszerzését/telepítését. Eddig nem nagyon foglalkoztam a szerver témával. Leginkább a licenc-ről lenne kérdésem.
Jelenleg egy WS 2008 próba változat van csak telepítve, melyen megosztottunk egy könyvtárat. A szerveren könyvelő program (adatbázis) fut, nem igényel MS-SQL-t. A felhasználókhoz csak 1-1 indító ikon van kirakva a saját gépükre és ott indíthatják a megosztott közös könyvtárban lévő adatbázist. Láttam, hogy külön van Windows Server 2008 5 Clt 64 bites változat webshopokban. Jelezték nekem, hogy max. 20-an használnák egyszerre a könyvelő programot (de ez nagyon változó lesz). Az adatbázis pillanatnyilag még nem túl nagy cirka 300-400MB-ot nyom kezelő programmal együtt. Az lenne a kérdésem lényegében, hogy kell-e külön + CAL-okat venni, ha mindenki ugyanazon a névvel és jelszóval kapcsolódik a felhasználó a szerverhez? Vagy ez csak külön név szerinti megosztásnál lényeges?
Előre is köszönöm a választ!
-
_NCT
addikt
Ide is felteszem a kérdés..
Ki hogyan oldja meg pop3 connector nélkül, hogy az email-ek egy internetes címről bejussanak az exchange felhasználóihoz?
Domain-t regeltem, de állandóan post master delivery-t kapok, ha levelet akarok küldeni pl az mma87.com névre. Recipient-nél belőttem hogy @mma87.com legyen a domain, valamint accepted domain-hez is beállítottam az internal relay típust.
Köszi a válaszokat!
-
kymco
veterán
Nos, a te megoldásod nyerő volt
. Mindenképpen reflektáltam volna, csak, közbe mással is kellett foglalkoznom. Tehát a copy /paste működik... és közben hallottam egy másik megoldást is:
Openoffice mentés másként 852 kódlappal, volt aki így oldotta meg (850-es kódlapot írt, én gondolom, hogy 852 volt) -
_NCT
addikt
Az én megoldásomat nem próbáltad még? Kíváncsi vagyok nálad megy-e. Lehet hogy picit érthetetlenül írtam, fáradt voltam, most olvastam vissza.
Szóval az egész kódot másold ki a batch fájlból és másold be egy cmd-be, nálam gyönyörűen ment, próbáltam én is mindenféle kódolást, kódlapot, wordpados megoldást, de sajna nem megy egyikkel sem

(Azért ha valaki talál használható megoldást, az ne habozzon, ossza meg velünk
) -
_NCT
addikt
Suta módszer, de nálam működött:
Lemented ugye a script-edet, pl script.bat -ba. Azután jobb egérgomb a bat fájlra, ahol ugye elvileg még ékezettel vannak a nevek, majd kijelölöd az összeset, ctrl+c ctrl+v --> nyitsz egy cmd-t és jobb egér gomb--->paste -->tökéletesen működik
Majd a legvégén nyomsz egy ENTER-t és kész.Én is evvel szívtam, olvastam utána, hiába importáltam kódlapot, az sem segített.
Remélem tudtam segíteni!
ÜDV
-
WillyX
tag
Sziasztok!
Valakinek elfekvőben nincs esetleg MS Small Business Server 2000 telepítője?
Újra kellene rakni a gépen, de nincs meg és a MS sem tudja már pótolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest