Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Rák
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
[link] 22. oldal Matekozd ki mi tortenik.
Ha egy disk elhal akkor nagy az eselye, hogy tobb is elfog leven altalaban ugyanaz a sorozat van benne. Nekem volt, hogy dead on arrival disk volt, visszakuldtem, a csere szinten nem mukododtt. Ugyanaz a szeria, ugyanugy Magyarorszagon keszitve

-
Plero
aktív tag
Segítségre lenne szükségem.
Pénteken le kellett állítani a szervereket , mert villamos hálózat karbantartás volt. Rendben le is álltak.
/2db fizikai Win2008R2 és 2 db Virtuális szerver. 1 fizikain 1 virtuális/
Elindítottam a szervereket el is indultak. Minden működik.? Mind a két fizikai szerver HDD LED-je viszont folyamatosan világít.Ma reggel is megnéztem és most is. Virtuális servereket leállítottam. Csak a fizikai szerverek mentek és akkor is folyamatosan világítanak.
Merre induljak el a hibakeresésben? -
bobsys
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
a nason valami korlatozas, hogy milyen IProl lehet felcsatolni?
-
DonThomasino
veterán
Nem bírom felcsatolni a ISCSI val a disk et.
Oda vissza megy a ping viszont amikor connect re nyomok failed.
ötlet? -
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Esetleg képernyőmentés a hibaüzenetekről meg az event logról?
-
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Jobb klikk a clusterre a cluster managerben, és destroy cluster, majd leszeded a szerepkört mindkét gépről.
-
FLx
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Logokat kéne nézni, írja ott, hogy mi a gondja. Legrosszabb esetben ez:
http://blogs.technet.com/b/chrad/archive/2009/11/02/failover-cluster-snafu-forcibly-removing-failover-cluster-feature-after-cluster-failure.aspx
-
FLx
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Gondolom a cluster node-ok mind el vannak távolítva...
-
FLx
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Mondjuk eltávolítod a szerepkört?
-
DonThomasino
veterán
Failover clustert hogy tudok teljesen törölni?
És újat létrehozni. -
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Akkor elindítod az initiator-t, beírod a freenas címét aztán hajrá

-
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Kicsit bővebben? Milyen irányban, a server lesz-e az iSCSI szerver, vagy máshonnan akarsz iSCSI kötetet csatlakoztatni, iSNS van-e, meg ilyesmi...
-
DonThomasino
veterán
Az ISCSI használatához miket kell engedélyezni?
-
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Tűzfal-nál?
-
DonThomasino
veterán
Hol tudok portot nyitni? 2008 ban
-
FLx
addikt
válasz
Sondor2013
üzenetére
Semmi köze hozzá, sőt, ha AD authos VPN, akkor sokkal jobb az ha a kliens is tartományban van. De mondjuk arról nem írtál semmit, hogy milyen fajta VPN, milyen szerver, mi a hibaüzenet meg úgy egyáltalán.
-
Sondor2013
csendes tag
Segítség kellene. Adott egy tartományba beléptetett laptop. VPN-t akarnak használni rajta. A gond hogy nem tud bejelentkezni a VPN szerverhez. Gondolom ki kellene lépteni és lokálból kellene a VPN-hez csatlakozni ???
-
kraftxld
félisten
Passz, nem ismerem a könyvet.
Miért is akarod hozzáadni a géphez? Vagy hogyan gondolod, hogy hozzáadod?
Ha a gép benne van a tartományban, és explicit nincs tiltva akkor minden domain user beléphet a gépre.De megint a szokásos.... hibaüzenet? képernyőmentés? logfile? facebook-on kicsavart kézben notebook-ot tartós mobiltelefonnal fényképezős screenshot?
Még mindig nem a nagyszakállú csodadoktorok vagyunk a Budapest TV-ből, hogy távgyógyítással információ nélkül megmondjuk mi a gáz
-
cekkk
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez a Kis Balázs féle könyv ennyire rossz lenne?
Még egy kérdésem lenne, ha csináltam egy tartományon belül új Organization Unit-ot és abba létrehoztam egy felhasználót akkor azt a felhasználót a tartományba léptetett számítógéphez miért nem tudom hozzá adni, hogy ő tudja azt használni? Adminnal betudok lépni, de ezzel a userrel nem
És nem találja ezt a user-t ha keresem. Miért lehet ez? -
cekkk
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy Win7 Proffesionalt akarok akarok tartományba léptetni és beírom, hogy a tartomány iroda kér egy felhasználói nevet és jelszót.
Én a Win 2008 R2 szerveren megadott Administrator nevet és a hozzá tartozó jelszót írom be, de azt mondja, hogy:
Az Active directory user and Computers nél már ezt a felhasználót hozzá adtam az összes ott felsorolthoz.
Mit nem csinálok jól? Hogyan tudnám beléptetni a tartományba?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Felraktam virtuális gépre a win 2008 R2 szervert de kb 15-20 percenként lefagy és nem lehet vele a továbbiakban semmit csinálni.
Valakinek van valami ötlete, hogy mitől lehet ez?
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Neten olvasgattam, hogy annak a mappának a méretét is lehet valahogy csökkenteni, kézzel nyilván nem, hanem valami kiegészítővel.
Amúgy a C-ről mit lehet törölni/áthelyezni hogy csökkentsem a méretét?
Amiket eddig megtettem:-UserShares mappa áthelyezve
-WSUS database áthelyezve
-Exchange adatbázis áthelyezve
-C:\inetpub\logs\LogFiles\ törölgetveEzen kívül van amit még tudok tenni az ügy érdekében?

ps: SBS2011
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A
c:\Users\All Users\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\
és
c:\Windows\winsxs\mappákban lévő adatok törölhetőek? Neten olvasva írtak ezt is, azt is, így még nem mertem hozzányúlni.
Köszönöm!

-
krealon
veterán
RBL ellenorzest vegeztel mar az IP-den?
-
priti
addikt
Sziasztok!
SBS2008 Exchange hiba csak hotmail-es címre nem megy ki a mél minden másra igen. Belefutott már valaki? ...mert akkor nem nyomozok, hogy mi lehet, ha már lerágott csont. -
Macibook
tag
Nalatok mukodik minden tokeletesen a consoleal? Nalam az sbs azt csinalja hogy amikor kivalasztom hogy deploy update kifagy es pont csak a malicious removal toolnal... Esetleg van vmi otletetek?
-
DopeBob
addikt
Mivel csináltad a RAID-et? BIOS, vagy Windows? Ha BIOS, akkor az AMD RaidXpert tud emailt kuldeni: [link]
Ha Windows, akkor Event Logban tudsz definiálni az eseményekhez email kuldest, de utána kell nézni, hogy milyen esemény azonosítóval mennek ezek, pl disk 51 általában bad sector.
-
n16
tag
Sziasztok
A microserverembe betettem 2 ugyanolyan HDD-t RAID 1-gyel.
Van olyan lehetőség a Windows Server 2008 alatt, hogy e-mailt küldjön, ha valamelyik lemezzel probléma van? -
Immy
őstag
Sziasztok!
4 DC közül egyik domain kontroller le lett állitva majd , majd restoreolva lett egy korábbi snapshotra majd a restoreolt virtual disk be lett csatolva egy másik virtual gépbe (adatmásolás céljából).
Miután ez megtörtént a virtual disket nem lehet visszacsatolni az eredeti (domain kontroller gépbe). Itt ugy kellene h visszaállni az eredeti (jelen ideju snapshotra) és ugy becsatolni vagy hogyan? (ESX)Üdv:
Immy -
WillyX
tag
Van egy érdekes problémám, hátha tudtok rá megoldást.
Adott egy Win 2008 R2-n lévő shared folder. Egy csoportnak van hozzá olvasási joga. Az egyik felhasználónak (csoporttag) néha előjön olyan problémája, hogy amikor belép ebbe a könyvtárba, akkor üresnek látja. Ezen nem segít semmi (frissítés, gép ujraindítás). Egyszer csak megjavul. Mi lehet a gond?
-
seolwon
tag
Üdv!
Windows server 2008ra mi a legjobb vírusírtó, ami ingyenes? MSE-t gondoltam rátenni, de azt olvastam az nem megy serveren. -
Macibook
tag
Teljesen igazad van. Csak az a baj, hogy a kevesse acelos ertelmi kepessegu videk es budapesti kollegaknak egyszerubb egy skydrive mint mondjuk a sharepoint. Amit amikormegmutattam mindenki bologatott de utanna nem igazan tudtak hasznalni.
Utananeztem ennek a skydrive pro dolognak de nem tudom mikent lehet csak erre elofizetni office 365 nelkul...
Ha esetleg van tipped azt szivesen vennem -
Macibook
tag
Sziasztok,
Azon gondolkodom, hogy a ceges dokumentumok megosztasat vpn el elert kozos mappa helyett kivaltanam egy skydrive elofizetessel. A kerdesem az, hogy ez tud oda-vissza szinkronizalni? Lehet e megadni kulonbozo szintu jogosultsagokat stb.
Van e kozuletek vki aki erre hasznalja?
Koszi elore is -
Boboka
tag
Sziasztok!
Adott egy windows 2008 r2 iis 6-al.
A problémám az lenne, hogy 100megás fájlokat szépen tudok letölteni szimultán is, de ahogy 800megás fájlokat kezdek letölteni, akkor szimultán képtelen vagyok letölteni, mert ahogy egy szál elindul a többi szál 1-2 sec után nem tölt. (hálózati hiba, letöltés megszakadt etc...)
Biztos valami iis korlátozás lesz de fogalmam sincs melyik...
Hol lehet ezt korlátlanná tenni?
Néztem már az asp beállításait de nem sok minden változott.
A szerver gigabites tehát nem a sávszél a probléma.
Minden választ előre is köszönök!
Üdv
Boboka -
Sziasztok!
Az egyik terminálszerverünkre (2008 r2 64 bit) véletlenül felkerült az IE10, de problémát okoz az egyik szoftverünkben, ami az IE motorját használja. Ha uninstallálom az update-ek közül, akkor simán visszaáll a 9-esre, nem lesz gond?
-
FLx
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nincs prioritás, mivel teljesen mást jelentenek. Amúgy auto approval ugye azt jelenti, hogy mindent le is töltesz amit elfogad. Tehát ha itt rosszul állítod be, akkor tök feleslegesen letöltesz egy rakás vackot. Én nem használnám, főleg nem a beépített default rule-t.
-
Macibook
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nekem egyszer lett 200 giga koruli. Amikor leszedte az osszes nyelvet, manapsag pedig stabilan 20-30 giga.
-
Core2duo6600
veterán
-
Macibook
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szerintem az sok, nalunk is igy van beallitva de eleg neki siman 10-20 Gb.
De probald meg beallitani a nyelveket, mert lehet leszedi ezeket a frissiteseket meg urduiul is. -
Core2duo6600
veterán
Hello
a WSUS al kapcsolatban kérdezném, hogy normális, ha a
Exchange 2007 , win xp, Vista, Win 7 Win 8 van kiválasztva mint termék, és a default aprove roole, akkor vagy 70 gigát szed le ?Azért furcsállom, mert ha Simán a win update ről szedem le ezt a mennyiséget, akkor jóval kevesebb.
Hogy lehet kordávan tartani, azon a részen, ahol a frissitések fajtáját lehet megmondani, csak a critical update, és a security update van bejelölve ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / 27%-os ÁFÁS
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Lenovo T450s notebook hibás kijelzővel - 14", i5, 4GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb + AMD Radeon
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És nem találja ezt a user-t ha keresem. Miért lehet ez?