- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
válasz
Csupingo #130202 üzenetére
Az eszközkezelőben a megfelelő típust látja és mind a 28 szál megjelenik.
Most kivettem a pipát és újraindítok, amúgy is win frissítés települt...
Amúgy biost még nem frissítettem, de tényleg csak a csereganarcia miatt erőltetem ennyire.
Szerk.:
Szupi, haladás van, már nem tudom hogy a win frissítés vagy a javasolt pipa kiszedés, de a windows már rendesen látja.
Már csak a cpu-z nem tettszik, mármint legfelül az 1 generációval korábbit írja, míg egy szekcióval lejjebb meg helyesen. -
xy.zsolt
őstag
válasz
Csupingo #130181 üzenetére
st3v3np3t3r
Csupingo
King Unique
kösz srácokaz avidemux lett a befutós
-
NoMix
tag
válasz
Csupingo #130146 üzenetére
de ha a programok használják a fájljaikat az az módosítják akkor szoftver ütközés lép fel és az egyik folyamat ki léphet a másik hatására hiba miatt. Vagy szólhat a Windows hogy a gubanc.dll fájlt egy másik program használja. Lehet hogy fut úgy a program de munkára csak az egyik lesz alkalmas.
-
törölt tag
válasz
Csupingo #130146 üzenetére
Ebben is érdekes az új UWP appok felemás viselkedése. Onenote ikon a tálcán, SHIFT tartásával kattintva indul a második példány is, középső gombbal is működik. A mail app már nem és a gépházból se lehet két ablakot kicsikarni a régi vezérlőpulthoz képest. Vicces Ablakok nevű rendszeren csak egy ablak lehet. Csodás lesz, ha a file explorert is majd ilyenre "modernizálják".
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Csupingo #130126 üzenetére
Vannak bizony ilyen TV-k, nekem is az első LCD TV-m ilyen volt.
Sőt "hivatalosan" még ott sem támogatta!
Szerencsére a HDMI bemeneten, kézi beállítással, összejött!
De ez nem ilyen TV, ez "Hivatalosan" is Full HD!
Bush LED40127FHDCNTD 40
Pl Google:
"Márkanév nélküli
(A képen meg BUSH felirat látható)
LED40127FHDCNTD 40 hüvelykes SMART LED TV
Full HD
Freeview C fokozat
Ez az elem C1 osztályú felújításra került. Nagyon észrevehető mérsékelt vagy súlyos karcolásokkal, horzsolásokkal, nyomokkal vagy horpadásokkal rendelkezik. A termék teljesen működőképes, és 3 hónapos garancia vonatkozik rá
0 vásárlói vélemény
1080p felbontás
Felbontás 1920 x 1080 pixel
Okos TV
Wi-Fi engedélyezve" -
King Unique
titán
válasz
Csupingo #129842 üzenetére
Passz, nem derült ki pontosan mi történt ott, de amúgy normál esetben nem kellene.
Egyébként az ilyen helyeken, ahol kb. a fél város be/ki dugdossa a pendrive-okat érdemes nyomtatás (csak olvasás) esetén akár írásvédettként beállítani átmenetileg, hogy esetlegesen ne másszon rá semmi "szemét".
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo #129827 üzenetére
Mert lehet használat után nem választották le rendesen, vagy ki tudja mit csináltak ott a pendrive-val...
Jobbik esetben egyébként a javítást (CHKDSK) dobja fel a Windows, ha már formázni akarja, akkor RAW lett a kötet és lehet adatot menteni, vagy parancssorban törölni, újraparticionálni és újraformázni így, ennyi.
-
Geth
veterán
válasz
Csupingo #129778 üzenetére
Milyen használatban van az a gép, naponta nyitsz, zársz rajt 50 programot, vagy egy munkás gép, ami kéthetente van kikapcsolva és egy program fut rajt?
50 program? terminal, far, vpn, docker, idea, java, wsl, chrome + néhány háttérfolyamat. A userspace processek száma jó ha eléri az 50-et
A gép nincs soha kikapcsolva, alszik ha nem ülök előtte.
[kép] Szerintem sok izgalmas nincs rajta, működik a cachelés. -
Geth
veterán
válasz
Csupingo #129775 üzenetére
Itt a sysmain fut, és stabil 0 disk használat. Úgy gondolom nincs mit tweakelnem
#129771 Vesa
Rengeteg hulladékkal rakja tele magát a win, ami ott pörög erőforrást foglalva, de soha semmire nem kell.
Kellene valami forrásItt tweak nélkül semmi nem "pörög erőforrást z
Btw a szolgáltatások tiltásának negatív hatása nem biztos, hogy azonnal jelentkezik. Sajnos olyan is előfordul, hogy az aranyhal memóriájú felhasználó letilt valamit (és teljesen hihető módon megtáltosodik a rendszer, szerinte), majd 3 hónap múlva 1 hétig keresi hogy miért nem működik valami, amit eddig nem használt, de anno le lett tiltva teljesen. Kabaré. -
válasz
Csupingo #129761 üzenetére
előtöltés, indexelés
"Ezt a kettőt speciel én is le szoktam. (tiltani)"Ha soha nem használom a win beépített keresőjét (mindig Everything-el keresek a gépen), akkor minden gond nélkül kikapcsolhatom az indexelést, tehát a Windows Search-öt?
Az előtöltés, prefetch mostani neve a szolgáltatások között SysMain, ha jól tudom. Gondolom a gép gyorsítása érdekében történik a letiltása, de az előtöltés nem pont azért fut, hogy gyorsabban töltődjenek be a programok?
-
svgyula
addikt
válasz
Csupingo #129612 üzenetére
Szia! Minden USB csatlakozónak van külön egy IC ami a kimeneti feszültséget "adagolja" Ha volt egy tönkrement pendrive és azt minden "likon" kipróbálták
akkor igen lehet ilyen gond! Az az egy eszköz hazavághatta az összes csatlakozót kivéve azt az egyet amibe gondolom valami állandóan be volt dugva talán egér(?)
-
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo #129600 üzenetére
WinPE rendszerre ott van pl. a HBCD PE, Linux Live meg van egy rakás (példák).
Aztán azt írtad 1909-es verziót használnak, de az nem derült ki, hogy az naprakészre van-e frissítve, szükséges illesztőprogramok mind telepítve lettek-e, stb. Ahogyan az sem, hogy pontosan mit jelent ez az "egy idő óta"... Azaz korábban még működött minden USB-port, ellenben egy Windows-frissítés / egyéb program telepítése / xy beállítás megváltoztatása után már nem, ha igen, mi történt pontosan, stb. A Windows 10 specifikus javítási, helyreállítási lehetőségekről meg lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo #129595 üzenetére
"vagy víruskereső"
Milyen vírusirtó van telepítve? Ha Avast és társai, akkor nincs miről beszélni (példa)...
Sőt, az a szutyok nemcsak USB-s, hanem belső HDD/SSD meghajtókat is letilt (példa).
Az "Azt mondta a tulaj," ha valami laikus r = 1 user, akkor megint nincs miről beszélni, mert ott ki tudja mi történt valójában, az sem biztos, hogy az eszközkezelőben minden rendben van...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Csupingo #129597 üzenetére
Nem biztos.
Alternatív módon viszont megoldható régebbi windows 10 verzió,pl.1903 vagy ?1809? build telepítése. Esetleg chipset meghajtó frissítése. Én az utóbbira a Snappy Driver Installert szoktam használni. -
válasz
Csupingo #128757 üzenetére
Hát, én nem tudom, akkor a Filmek+TV miért játssza le?
A PotPlayerrel is ugyanaz a helyzet, illetve ott már enged beletekerni, látom a képet, aztán több, gyors lépcsőben visszaugrik a film elejére. Frissen letöltött file-nál meg egy kb. 0,5mp-es rész ismétlődik... és ettől beugrott!
A számítógép távirányítóján beragadt a vissza gomb, bizonyára a gyerek játszott vele!
A Film+TV-re ezek szerint nem volt hatása... ó, hogy én mit össze mérgelődtem, és most állíthatom be a VLC-t megint...
Na, de köszi a tippet, ha azt nem látom, nem jut eszembe az irányító
Robi_73: köszi a tippet, de sokkal banálisabb volt :-)
-
-
pruzsi
őstag
válasz
Csupingo #128180 üzenetére
Igen állítottam ahogy a kollega fentebb írta,ha autómatikusan hagyom elfogadja de életlen a kép... DVI-I - VGA átalakító másik vga kábellel is próbáltam. Lehet egyszerűen túl régi már ez a monitor, gondoltam hogy feldobom a win7-et de nem látja az ssd-t ,leszedtem az asus oldaláról a sata "driver" de tallózás után nem találja a telepítő
., se mbr se ufsi elkészített telepítőként, biosba achi vagy ide lehetőséggel is... hétfőn megnézem egy másik monitorral.
-
Cs1csó
titán
válasz
Csupingo #127925 üzenetére
Az előlapi "jó" de azt nem akarom erre használni:
- mivel a gépház tetején van ezért nem akarom, hogy folyton egy kábel lógjon onnan, és ritkán de használom fejhallgatóra vagy mikrofonos fejhallgatóra és akkor amiatt is ki-be kellene dugdosni.Kétségbe nem esek mert van lehetőség USB-s hangkártya megoldásra amire nekem kell:
egy sztereo aktív hangfalat meghajtani némi zene és játék kiszolgálásra. -
King Unique
titán
válasz
Csupingo #124994 üzenetére
A 32 bites Windowsoknál alapesetben (itt a 3.) annyi a limit, hogy az UEFI szerinti bootolást, telepítést nem támogatják, ellenben a GPT partíciós sémát igen Vista és újabb verzióknál. Ha eleve támogatja a GPT-t, akkor pedig totál felesleges csak emiatt 2 db 2 TB-os partícióra osztani, mivel egyben használható a teljes lemezterület. Ha nem támogatja, akkor meg nem is lehet MBR alapon, mivel akkor a 2 TB feletti lemezterület eleve nem particionálható. Viszont esetében nem ez lehet a gond, hanem valószínűleg az, hogy maga az USB-s tárolóeszköz nem kezeli rendesen a 2+ TB-os lemezeket, ami a mellékelt screenshoton + egy másikon a 3726 GB helyett megjelenő 1678 GB-os kapacitásból is látszik, mint már említve volt.
-
Tengri
senior tag
válasz
Csupingo #121997 üzenetére
Tegnap 4x újratelepítettem a gépen a Windowst.
Először megpróbáltam újból a 2004-est, de a hiba ugyanúgy megvolt.
Majd jött a 1709-es és a hiba továbbra is megmaradt.
Majd az 1903-al próbálkoztam, de sikertelenül.
Így visszaraktam a 2004-est.
Érdekesség mikor kijelöltem, hogy pendrive-ról telepítsem a Windowst bootoláskor nem a szokásos MEG felirat fogadott a kijelzőn hanem előbb egy sávban tűnt fel a MEG felirat torzultan egymás után. Majd megjelent benne egy kis keret nélküli ablakban a szokásos MSI MEG felirat (de a háttérbe megmaradt a sávban a torzult MEG feliratok):
Ezt mi okozhatja? -
Tengri
senior tag
-
Tengri
senior tag
válasz
Csupingo #121993 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Sajnos nem ez volt a gond. Másik tápegységem nincs itthon (a gépbe jelenleg egy fél éves Seasonic PRIME Ultra 750W Titanium van). BIOS okozhat ilyen jellegű hibát?
Nem szoktam mókolni a bios-ban, egyedül a rammoknak van XMP profilja beállítva.
A BIOS a januári 7C35vA3 (MSI MEG X570 Unify) van fent mert a legújabb (7C35vA46(Beta version)) az beta verzió. -
MuNy3Z
csendes tag
válasz
Csupingo #121658 üzenetére
Játéknál ugyanez a jelenség. 2K-ban ami eddig simán ment, az most beszaggat, és szaggatásnál recseg a hang. Semmi mást nem telepített. 1909-es verzió van még fent. Kábel és hasonlókat kizárnék mert egyszer már volt ilyen, ott 2 hétig szenvedtem vele mire újratelepítettem és idáig ment hibátlanul.Hőfokok szintén teljesen rendben.
-
allein
addikt
válasz
Csupingo #120761 üzenetére
Sajnos nem. Az ikonok felvillanak egy pillanatra a bal oldali monitoron. Ezután ugyanúgy a bal oldali monitoron vannak az ikonok.
Ezt korábban úgy oldottam meg, hogy megcseréltem a monitorokat
de mivel a baloldali monitort többet használom ezért több üzemóra van benne. Ezért most megcserélném de úgy néz ki nem jön össze.
Hdmi to dp kábeleket használok, lehet ez valamilyen módon bezvar?
-
-
válasz
Csupingo #118047 üzenetére
Boot képernyő van, BIOS-t elérem, amikor a windowst töltené egyszerűen kiírja hogy a billentyű kombóval indítsam újra a rendszert.
Kipróbáltam hogy lehúztam az SSD-t (amin a rendszer van) természetesen akkor sem indul el.
Olyan minthogyha a HDD-n lenne csak a boot file, ez elképzelhető?
Teljesen értetlenül állok az egész előtt egyébként.
Rengetegszer telepítettem már Win-t, viszont ilyen még sose volt
(Bár először próbáltam HDD-ről telepíteni) -
Jazz
veterán
válasz
Csupingo #117446 üzenetére
Parancsikon jobb klikk, nincs olyan választható opció hogy futtatás rendszergazdaként (más parancsikonnál van). Továbbá ha a parancsikon, tualjodnságok, speciális fülön akanrám bekapcsoln ia rendszergazdai módot, nem lehet, inaktív, szürke, nem lehet kipipálni. -> közben megoldottam máshoyg, így már belehetett kapcsolni a rendszergazdai módot, nem nyafog a tc. köszi
(#117447) zolee001: A hozzá nemértőket ez primitív módszer végképp nem fogja megóvni, hiszen reflex ből a 41ezredik alkalomal is ráfognak nyomni hogy oké.
-
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
Csupingo #116958 üzenetére
és (#116957) Máté94
Én valami OS szintű megoldásra gondoltam, nem csak képek, hanem bármilyen fájl típus megosztására. Az egy mappába másolgatás nem megoldható, a felhő alapú tárolás pedig kizárt, külön alkalmazást meg nem szeretnék ezért feltenni.
Pl. a Win 10-ben van egy olyan megoldás, hogy egy mappára jobb gomb -> Felvétel könyvtárba -> és itt kijelölöd, hogy melyik könyvtárba vegye fel az adott mappát, de ez csak a user mappákkal működik.
-
nihill
őstag
válasz
Csupingo #116759 üzenetére
Nincs reklám szűrőm, de vagy 15 leokézás után végre eltűnt az engedélyezés.
Viszont a fiam gépén még cifrább a helyzet ezután:
Továbbra is kéri az engedélyezést, de amikor a kérés küldése gombra kattintok, szép magyarsággal közli hogy hát már megkaptam...
De vásárolni továbbra sem tudok mert újból az jön fel hogy engedély kérés
-
-
-
-
válasz
Csupingo #113761 üzenetére
Haladok..
TV-n kellett beállítani, hogy a "kiterjesztett bemeneti jel", takarjon ez bármit is a HDMI 1 portra is legyen aktív, ahova a PC van dugva, így már a Windows látja, hogy HDR képes. A BOX miért tudta ezt enélkül is, azt nem tudom.
Gyári windows lejátszóval így már korrekt, és a TV is azt mondja, hogy 4K HDR a bejövő jel.
Viszont a Kodi ugyan úgy szar. De akkor ez már Kodi probléma lesz.. Megyek oda a topikba
-
válasz
Csupingo #113755 üzenetére
Már úgy kiterjesztve, hogy monitor saját felbontás + tv saját felbontás és ott csak a háttér van, tehát én rakhatom át oda, amit akarok, és nem a klón mód, hogy mindkettőn ugyan az van.
Desktop módban simán elmegy, hogy monitor 2k60, TV meg 4k60. Film is megy, házimozi szerint is 4k felbontás, csak valamiért a PC szerint csak SDR support van..
Próbáltam, hogy átkapcsoltam, hogy csak TV, de windows szerint akkor se tud HDR-t..
Mindeközben ugyan ez a kábel, TV-n ugyan oda dugva, csak másik felén a TV Box, lazán viszi a 4k HDR-t. Ugyan úgy Kodi a lejátszó, csak nyilván Windows vs Android verzió.
De az a baj, maga a Win nem enged HDR-t, csak tudnám miért.. -
Alveus
tag
válasz
Csupingo #112972 üzenetére
Teljesen friss telepítés, vízhűtéssel, 1 órás stresszteszt alatt se megy fel 70 fok fölé a proci (de majd cserélek jobb pasztára)
Nincs semmi erőforrás használat, AVG antivirus van fent, abból is a fizetős, meg hát észrevenném ha ilyen jellegű gond lenne
1 szál sata kábel van a gépben, az is biztonsági csatlakozóval, nem igazán tud elmozdulni, 90% hogy driver gond van, mert linux alatt meg tökéletesen megy. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest