Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
-szabi- #137726 üzenetére
Nincs ebben semmi ördöngösség, Windows Hello megkövetelése a bejelentkezéshez kikapcsol, PIN-kód eltávolít ha be lett állítva előzőleg, felhasználói fiókok ablakban a jelszó megkövetelése elől pipa kivesz - ha ez ki van kapcsolva akkor jelenik meg - + Microsoft-fiók jelszavát 2x megadni + alkalmaz és ennyi, utána működik újraindítás után a hőn áhított autologin.
Ja, és most direkt kipróbáltam naprakész 21H1 verzión Microsoft-fiók használatával és nyilván működött, meg nyilván nem kell ehhez okvetlenül helyi fiók és 1909-es verzió sem, ahol az utóbbi a Home és Pro kiadásoknál már amúgy sem támogatott...
"linkelt megoldások mindegyike a helyi fiók automatikus bejelentkezéséről szól"
Akkor bizonyára nem olvastál elég figyelmesen, mert ebben a hozzászólásban a 3. útmutató eleve a Microsoft-fiókot tárgyalja, sőt az 1. és 2. útmutató is részben kitér a helyi fiók mellett a Microsoft-fiókra is.
Na mindegy, a lényeg, hogy végül csak sikerült megoldani.
-
-szabi-
addikt
Végül ezen a nyomon eljutottam a megoldáshoz.
Ebben a #131347 King Unique hozzászólásban linkelt megoldások mindegyike a helyi fiók automatikus bejelentkezéséről szól, de én az MS fiókba akartam automatikusan bejelentkezni.
Viszont volt egy link ami a "Sign-in automatically with Microsoft Account in Windows 10" leírásra mutatott.
Az általad említett jelszóbekérő ablakban a helyi fiók felhasználói név szerepelt, mivel annak nincs jelszava, nem nyúltam hozzá, nem írtam oda semmit csak nyomtam egy OK-t.
Ekkor jön létre kettő ugyanolyan nevű felhasználó a bejelentkezési képernyőn.
A megoldás pedig a jelszóbekérő ablakban a helyi fiók felhasználói név alatt az MS fiók jelszavát kellett megadni így újraindítás után már automatikus a bejelentkezés MS fiókba.
Ilyen módon kapcsolódik az MS fiók össze a helyi fiókkal.
Köszönöm mindenkinek a segítségét és a javaslatait, eltartott egy ideig de meglett a megoldás. -
zolee001
őstag
válasz
-szabi- #137730 üzenetére
Továbbr sem értem miért ilyen marginális probléma ez,tulajdonképpen a felhasználó érdekében történik
A 1909 lassan a nem támogatott korszakába ér és a build upgrade után ugyanez lesz a szitu
Ellenben a Windows 95 használata megfontolandó,tuti nem zavarja a usert a Windows Hello és a passwordless használat is müködik -
-szabi-
addikt
válasz
zolee001 #137729 üzenetére
Keresgélés közben találtam: másnál is jelentkezett ez a probléma.
Jó meglátás, amennyi időt már ezzel elszöszmötöltem simán újratettem volna az utolsó normális 1909-es verziót. -
zolee001
őstag
válasz
-szabi- #137728 üzenetére
"Windows hello szolgáltatást nem tudom külön ki be kapcsolni, működésbe lép ha hozzáadok arcot vagy ujjlenyomatot vagy PIN kódot."
Mivel ezeknek az összefoglaló neve a Windows Hello
4 db karakter beirása helyett megéri ennyit knilodni ráadásul már a user profilet is összekuszálni? -
-szabi-
addikt
válasz
King Unique #137724 üzenetére
Windows hello szolgáltatást nem tudom külön ki be kapcsolni, működésbe lép ha hozzáadok arcot vagy ujjlenyomatot vagy PIN kódot.
Utóbbit megtettem így aktív lett.Kikapcsoltam a bejelentkezés megkövetelését és újraindítottam a gépet.
Bejelentkezési képernyőn kérte a PIN kódot, hiába a kikapcsolás.
Jött a következő lépés.
Felhasználói fióknál is kikapcsoltam a jelszó megadását.
Újraindítás után bejelentkezési képernyőn immáron kettő felhasználói fiók létezik ugyanazzal a névvel (fogalmam sincs miért).
A kapott hibaüzenet: "A megadott felhasználói név vagy jelszó hibás", mert automatikusan a kreált fiókba próbál belépni.
Kiválasztom az MS alapfiókot az továbbra is PIN kód megadásával lép be.
Eltávolítottam a PIN kódot, újraindítás után továbbra is a kreált fiókos hibajelenséget produkálja, kiválasztva az MS fiókot annak jelszavával tudok belépni.
Mivel registry buhera továbbra sem az én szintem meglátásom, hogy ez az egész jól el van cseszve.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest