- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
morgonc83 #133695 üzenetére
A nem megfelelő telepítés eredménye miatt került a HDD-re a rendszer számára fenntartott partíció, amiről már volt szó itt többször (példa)...
Ha BIOS/MBR, más néven Legacy/CSM szerinti telepítés, akkor annál utólag viszonylag egyszerű lehet a rendszerindítás javítása pl. ezzel a módszerrel. Ha UEFI/GPT szerinti, akkor ott viszont macerásabb és problémásabb lehet, meg az utóbbinál a C mellett legalább egy EFI-rendszerpartíció (ESP) is szükséges (utólag annak létrehozása) a rendszermeghajtóra. De ha friss telepítés a W10 az SSD-re és még nincsen belakva, akkor adott a clean install lehetősége is, illetve lehetőleg az előbb linkelt módon, modern hardvernél értelemszerűen UEFI szerint, + ha már eddig sem sikerült odafigyelni a telepítésnél erre, akkor most biztos ami biztos alapon a telepítés idejére letiltani UEFI-ben a HDD-t, vagy akár fizikailag eltávolítani, ha úgyis az volt a cél.
A W7, annak standard (eredeti, nem mókolt) telepítője meg ugye alapjáraton nem kezeli az NVMe SSD-ket, alapból külön drivert igényel stb., annál nem meglepő, ha a telepítésnél nem listázta ki. Meg manapság amúgy sem feltétlen kellene muzeális W7-et telepíteni, ami lakossági vonalon ugye több mint 1 éve már EOL. -
morgonc83
tag
Sziasztok. Olyan problémám van hogy előszőr egy win7-et telepítettem egy hddre.
Majd vettem egy nwme ssd-t de a win7 nem latta. Felraktam a win 10 az ssd-re.
Inditásnál mindig megkérdezi melyiket inditsam. De a hdd-t most szertném eltavolítani, de nem tudom mert nélküle nem indul a win10!
Már szétolvastam a szemem a témát keresgélve hogy oldhatnám meg a bajomat, de nem birom megcsinálni.
A windows helyreállítás , javítás nem müködik usb-ről próbáltam de nem megy.
A biosban látom hogy a boot manager a hhd-n van.
Hogy lehet ezt megoldani hogy a hdd nélkül is induljon a windows10 az ssd-ről?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 14 Pro 256 GB Space Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest