Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Volt valami hír, hogy egy új 11 frissítés a Bitlocker-t hazavágja. Kijavíották ezt már? Merjem update-elni a gépeinket?
Elnézést! Utána is fogok olvasni.
-
I02S3F
addikt
válasz
adika4444
üzenetére
Egészen addig hittem a PH-n olvasottaknak, mígnem jöttem rá, hogy csomó eszközt a WU nem tud biztosítani (sárga felkiáltójelek tömkelege az eszközkezelőben). Ráadásul a bios-t is így lehet frissíteni, ezeken keresztül.
Nem igazán kapcsolódik, de ugyanez igaz a Windows beépített hibaelhárítóira. Sokak szerint haszontalan, a MS fórumain, meg a professzionális segítők javasolják, hogy futtassuk le őket! Egy példa: Én nyomtatási problémát oldottam már meg hibaelhárítóval és WU hibáit is oldottam már meg vele. Tehát nem haszontalan!
-
I02S3F
addikt
"szóval az ISO-val még meg fogok próbálkozni" - Nekem is ez lett volna a kövi ötletem! Úgy tudom a teljes rendszert lecserélni az in-place-upgrade, csak megmaradnak a fájlok és beállítások és programok.
Más: A munkahelyemen beszüntettük az in-place-upgrade-t, mert pár (tényleg nem sok 3-4) esetben gondot okozott(a 150-160 gépből). Újratelepítés és kézi mentés melett döntöttünk (kézi mentése a fájloknak). Biztos, ami tuti.
-
I02S3F
addikt
válasz
csikosdapro
üzenetére
Nincs biztos tapasztalatom, de elméletileg, ha a 11-re felfrissítesz és aktiválja magát, pláne, ha MS fiókod van, onnantól azt a kulcsot el fogja fogadni. De sajna ilyet még nem csináltam.Zoz leírta a helyes megoldást

-
I02S3F
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
A frissítési segéddel is tudod telepíteni a 11-et. Ehhez aktív internet kapcsolat szükséges a telepítendő gépen. (Ez egy kerülő megoldás).
A MCT-t próbáld egy ideiglenesen létrehozott user (rendszergazda jogokkal) futtatni, vagy akár a futtatás rendszergazdaként opciót is kipróbálhatod. Vagy megpróbálod egy másik gépen.
Ha nagyon türelmes vagy, az eseménynaplóban is kutakodhatsz!
-
I02S3F
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
"Az in-place-upgrade-en mit értesz?" - Frissítést iso-val vagy frissítési sedégddel, beállítások és fájlok megtartásával (de a rendszer fájlok lecserélésével)
#31278 petakpa1 - Jól érted!
#31282 BadStyle - Első körben érdemes volna vári 1-3 napot és megnézni, hogy nem-e ment fel. (Nálunk oldotta már meg ez a problémát!). Aztán fentebb írtam. (Ha sürgős!) Letöltöd a gyári iso-t, bemountolod, setup.exe, fájlok és beállítások megtartása és kész, vagy frissítési segéd, szintén onnan való letöltése, ahol az iso is van. -
I02S3F
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
A frissítési segéd viszonylag gyors megoldás. Gép sebességétől függően 1-1,5 óra alatt végez cakkompakk.
-
I02S3F
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Milyen telepítések? Mivel készült a telepítő média (ha egyáltalán)? Próbálhatod futtatni a WU hibaelhárítót, vagy találsz leírást a WU reseteléséhez! Ha nem akarsz vele szenvedni, akkor két megoldást javaslok: 1. telepítősegéd (A MS oldaláról letölteni), vagy tetöltöd a telepítőképfájlt, bemount-olod és futtatod a setup.exe-t és a fájlok és adatok megtartását választod.
Vagy clean-install, mindent törölve (beleértve appok, beállítások, személyes fájlok).
-
I02S3F
addikt
-
I02S3F
addikt
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
A kérdésedre nem tudom a választ, de futtathatod a WU hibaelhárítót! Illetőleg alaphelyzetbe rakhatod a WU-t
Vagy in-place-upgrade, vagy a telepítő isot bemountolva elindítod a setup-ot, vagy a frissítési segéddel telepítheted a 25h2-t. -
I02S3F
addikt
A tartományi gépet (pro-n) kiválasztva tud helyi fiókot létrehozni.
-
I02S3F
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Esetleg az Anydesk topicban, vagy angol nyelvű fórumokon tudsz erről olvasni. Ez egy védelmi mechanizmus! Ilyet vírusírtók is produkálnak! Például a Kasperky lelockolja a gépet és egy jóváhagyást kér a folytatáshoz, amit természetesen csak a gépen, fizikailag lehet feloldani.
-
I02S3F
addikt
Teszteltem egy tartalék gépen (a munkahelyemen) és a Bitdefender azt írta ki, in-place-upgrade után (rufus), hogy nem támogatott ez a windows verzió.
-
I02S3F
addikt
Kicsit bosszant, hogy nem tudom a képernyő bal oldalára igazítani a tálcát, mert több helyem lenne, meg meg is szoktam ezt Ubuntu alatt, de hivatalosan nem lehet. Mókolni meg nem akarok - például az expolorer patcher-el - , mert frissítések elronthatják
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ez az opció nálam életet mentett. 100-150 gépet frissítettem kézzel és a frissítések meg dirverek letöltésének bepipálásával 2x-ődott az inplace upgrade lefutási ideje. Kikapcsoltam, majd, amikor végzett, kézzel ráengedtem a WU-et és így is fele annyi idő volt, mint az elején emlíŧett beállításokkal.
-
I02S3F
addikt
-
I02S3F
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Keresd a céges rendszergazdát, aki minden szükséges infó birtokában van.

-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Szuper vagy!

-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Vettem pár hete egy HP Elitebook 840 G8-at, amihez volt windows 10. Lefrissítettem 11-re, majd mindent gyalultam és Linuxot (Ubuntut) tettem fel.
A kulcsot tárolja valahol a gép? Vagy a törléssel buktam a licenszem?
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
I02S3F
addikt
Egy picit utána olvastam a topikban, de nem találtam választ a kérdésemre.
A 11, nem kompatibilis gépre telepítése okoz instabilitást? Frissíthető utána win update-en keresztül, mindig?

szerk.: Tudom, tuti le van írva, csak nem találtam.
-
I02S3F
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezen túl vagy?
-
I02S3F
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha panasz mentes a gép, akkor hagyd a csudába!
@zzola - remélem a többiek tudnak segíteni, mert én itt elfogytam. Gariztatás előtt, még érdemes próbálkozni!
Esetleg egy live Linux-al is tesztelhetnéd!
-
I02S3F
addikt
válasz
Clubforum2
üzenetére
Nem lehet mindig az informatikával vagy egy kis részével mindig foglalkozni...Nekem sem megy!

-
I02S3F
addikt
válasz
Adrian Mole
üzenetére
szuper

-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi én is!
-
I02S3F
addikt
válasz
totopad
üzenetére
Legközelebb tiltsd le a wifit bill kombóval, vagy húzd ki a lankábelt, és az egeret is húzd ki. Meglátjuk folytatja-e!
Azt, hogy valaki be van jelentkezve, elvesznek a nem mentett módosítások, azt akkor is kiírja, ha zárolva lett a gép és feloldás nélkül akarod újraindítani.
-
I02S3F
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Nem vagyok képben! Igen-igen, kicsit fellengzős a stílusa, de én sosem vettem magamra! Szerintem okos pali!

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Path of Exile 2
- Jövedelem
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak kipróbáltam. Ez az infó nem volt meg róla.