Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeky81
tag
Sziasztok!
Részben win11 kérdés.
El lehet még érni valahol neten a 24h2/25h2 "release notes" kiadásait? Mint régen volt a wikipedián. Most azt átszerkesztették.... 
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Igen itt valami probléma van az újabb drivereknél több monitornál. Egyszerűen nem érzékeli őket, nem kapcsolnak be. Ezért kell ki-be kapcsolni őket, hogy működjenek. 3DP-s, 1 HDMI-DVI átalakítós monitor van. Régebben is az alap driverrel javult meg, de egy idő után már az újakkal is működött. Most újrakezdte.
Illetve lehet a Monitorian is bekavar. Ezzel tudom egyszerre állítani a monitorok fényerejét. Ez is néha összevissza állítgatja magát. -
Geth
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Nem. A memóriának lehet csak egy része sérült, amit éppen nem használ egy-egy szituációban. Csökkentett módban kevesebb dolgot tölt be, kevesebb memóriát használ. Ezért érdemes tesztelni ezt is.
Amit a win felrak driver, ugyanolyan nvidia gpu driver, csak jóval régebbi. Ha azzal működik, akkor szuper. MIndenesetre nem jó jel, ha friss verzióval csontra fagy, bár még mindig lehet épp hibás verzió, ami a Te kártyádat érinti (itt például 2-3 kijelzőkkel egyik rendszeren sincs baj vele, de teljesen más kártyák).
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
2 Memtest futott le hiba nélkül. Nem akarom elkiabálni, de lehet VGA driver hiba volt.
Mondjuk fura, hogy jött elő. Szerintem már vagy 1 éve nem frissítettem. Eltávolítottam az NVIDIA drivert, a Physicet is. Utána DDU-val is. Újraindítás után települt valami alap NVIDIA driver. Ezzel egyelőre működik. Most jutott eszembe, hogy régebben is volt ilyen probléma, hogy csak ezzel az alappal működött a gép. Egyébként van ennek valami hátránya? Remélem nem lesz probléma. Nem is tudom mit csinálhatnék, ha mégis. DDU-ban be lehet állítani, hogy ne töltse le a Windows illesztőprogramot. Én nem kapcsoltam be. Most az jött le nekem?
-
Geth
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
4 folyamatos pass után szoktak 99% jó memóriát írni. Ha még több pass-t tolsz pl. reggelig (előre beállítod folyamatosra), akkor pár tizedest képzelj még oda, illetve láthatod, hogy a melegedést is jól bírja hosszabb távon.
Sajnos lehet, hogy nem a memória kuka. Ha most szereltél, akkor próbálkozhatsz reseat-tel (kiveszed, beteszed) is, beleértve gpu-t is. A ddu sem rossz ötlet. Ha utána is rossz, akkor ott van még az alkatrészek cserélgetése.
-
-
Felesleges a folyamatos teszt. Ezt írta a kérdező: "indítás után 3-4 perccel lefagy a gép".
"nem boot-olsz be a win-be, amíg ki van kapcsolva a Secure Boot, nem kell chkdsk"
Ezt azért ne vedd készpénznek. Ami kezel lemezt az megváltoztathat valamit a lemezeken (SVN?) ami miatt sb alatt már nem lesz megbízható, így újraellenörzi. Persze ha le is húzod mind akkor nincs gond.#33963: ezt a programot nem én javasoltam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
48 perc után írta ki.
Hányszor futassam még le? Secure bootot kikapcsoltam.
Csorbi ezután majd jön a VGA driver, ugye arra a DDU a legjobb. Utána nem tudom mi legyen még. Van biztonsági mentésem külső meghajtóra csak persze jó lenne tudni, hogy mit állítsak vissza.
Egyébként valakinek volt már ilyen hibajelensége, hogy indítás, újraindítás után pár perc múlva lefagy a gép? Mire utal ez, lehet nálam is ez van. A végén nem marad más, mint az újratelepítés, illetve kipróbálhatok még visszaállítast is. -
válasz
pinnacle
üzenetére
Az általam javasolt progi amikor elkészül kiírja nagy betűkkel hogy sikeres teszt. De ezt nem 19 perc után teszi.
Az eredményt lementheted fileba (ez inkább akkor hasznos ha problémát talál). És nem kell az összes meghajtón chkdsk-t automatikusan futtatni a secureboot kikapcsolás miatt. -
pinnacle
nagyúr
Előbb nem sikerült feltölteni a képet.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Csorbi
üzenetére
Köszönöm a segísegetek!
Új vendégfiókot hoztam létre, az is fagy. Lehet tényleg RAM hiba lesz. Most fut a teszt. 1 hónapja bővítettem 16-ról 32GB- ra. Meddig is kell ezt csinálni? Vendégfiókban állandóan Realtek BT update hibát jelez. Illetve lehet monitor gond is van, mert ha ki akarom terjeszteni a monitort egyből lefagy, de anélkül is idővel.
Ha nem lesz RAM hiba törlöm a VGA drivert. Az a fura, hogy délelőttről délutánra mi a fene romlott el és miért működik csökkentett módban. Mondjuk a monitorok amúgy is problémásak voltak. 4 van rákötve, sokszor nem volt kép csak akkor lett ha ki-be kapcsolgattam őket. Ezért is használtam alvó módba a gépet, mert úgy egyből működött. -
Csorbi
addikt
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Mai naptól, előzmények nélkül, indítás után 3-4 perccel lefagy a gép. Kép van, egérre, billentyűre nem reagál. Csökkentett módban nincs ilyen probléma. Mi okozhatja, hogy lehet kideríteni? Valamelyik induló program?
-
Geth
veterán
-
zsolt_64
senior tag
A váltás hogy értendő upgrade-lsz win 10 ről, vagy szűz install ?
Egyébként ha szűz , bízd rá az installra , ilyen "mezei" gép esetében bőven jó. Egyébként ha upgrade akkor is.
Ha az alaplap régebbi, az időközben elavult driver még gondot is okozhat.
Nekem több gépem is van (asrock b560m, n100, j5040) de egyikre sem tettem semmiféle drivert. Jól és megbízhatóan működnek.
Ha meg videokártyád van és gamerkodni és/vagy tuningolni akarsz az már más történet... -
degec
senior tag
Legnagyobb Tiszteltem, elnézést ha rossz helyen kérdezem, de az alábbi drájvereket fel kell rakjam win11 pro alá ?, vagy nem? most váltok 11 re azért kérdezem, intel 9th. gen ddr4 32 ram. Egyáltalán miket rakjak fel ?, vga-m nincs, sima offisz gép. Tuf-os Asus lap z-s.
ChipsetUpdater-2026.03.0013-Win10-Win11.exe
Intel Rapid Storage Technology 20.2.6.1025.3.exe
intel lanra van driverem, 218-V-re friss ez tuti kell..
Ez a kettő ma jött ki inteltől pont. Köszönöm !
-
makoss
veterán
Üdv!
Windows 11-re van már olyan program ami az egér mozgatásával lehet műveleteket végrehajtani?
Nekem csak lapozásra kellene böngészőben, windows mappák között.
Win 10-re van a StrokesPlus nevű progi, de win 11-re még nem találtam
-
movax
őstag
Win11 pro, legfrissebb verzió, legfrissebb updatekkel.
Van ez a könyvtár, csak az Edge van benne, összesen kétszer használtam, de most minden böngészési előzményt, cache-tartalmat stb. töröltem belőle. Mégis 3 GB, miért?
-
lanszelot
addikt
Hello,
Én rengeteget használom a WIN+SHOT+C -t.
W10 ben megcsináltam, nyitott egy szerkesztő ablakot, csináltam még egyet nyitott még egyet...stb.
Volt hogy 20 szerkesztő volt nyitva.
Nekem az úgy jó, úgy kellene.
No, most a W11 ha gondolja jobb lent felugrat egy kis popup -ot, és rá (de ha olyan kedve van még azt se) , és ennyi.
Ha rá nyomok megnyitja szerkesztőben.
No, de ha újat csinálok akkor ugyanabba nyitja a másikat törölve.
Ez így nagyon nem jó.
Lehetséges valahogy a régi módszer, vagy igyak rá hideg vizet? (Tudom hogy vannak programok, de ez nekem kézre esik) -
PitLee
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Nálam a Logitech is összetudott hozni egy szolid 9GB-os mappát, egy "nyamvadt" G102 egérrel.
Ha vizuális alkat vagy van ilyen treesize progi.
https://www.jam-software.com/treesize -
-
King Unique
titán
válasz
modflow
üzenetére
Lemezterület felszabadítása témában lásd a társtopik egy másik válaszában és az ebben leírtakat, ott van ehhez a lemezkarbantartó és a tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, stb.
A pontosan mi és mennyit foglal megállapításához a TreeSize Free programot célszerű használni, átláthatóbb képet adhat mint a gépházban a tárhelyhasználat. -
modflow
veterán
Van egy c meghajtóm, külön a rendszernek, csak ez van rajta, a mérete 250 gb.
Most látom, hogy a szabad hely 18 gb.
Ezt hogyan lehet kipucolni?
Van egy Nvidia mappám is az Appdata/locsl/nvidia és abban a DXcache mappa 20 gb. -
Cblacksmithc
aktív tag
válasz
zizidor
üzenetére
igen, csakhogy 8 giga rammal elég nehéz jól gazdálkodni. edge, de chrome is sokat eszik, előbbinél nem ritka a 80 százalék feletti ram-foglalás, chrome is 70 % második felét rángatja és bezárás után sem lesz 50 % körüli érték.
úgy gondolkodom, hogy olyan 80-85 % fölötti terhelésre indítanék csak memória felszabadítást.
-
zizidor
őstag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Nem biztos hogy egy ilyennel jól járnál. Elindítasz egy nagyobb programot (pl. böngésző), az optimalizáló észleli, egyből beindul és háttérbe szorítja. Ettől csak belassulna minden.
-
zizidor
őstag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Ezek az optimalizálók azt tudják, hogy megpróbálják lefoglalni maguknak a lehető legtöbb memóriát, így a RAM-cache megy a kukába, a Windows pedig nekiáll tömöríteni a RAM-ot, hogy felszabadítsa amit csak lehet. Ilyenkor egy újonnan indított program jól jár, cserébe viszont minden más lassúbb lesz (cache hiánya, a többi meg betömörítve a RAM-ban). Mivel a lényegi munkát nem az optimalizáló végzi, hanem a Windows, így gyakorlatilag tök mindegy mivel kényszeríted rá.
-
Noxy
veterán
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Linux
-
Cblacksmithc
aktív tag
sziasztok, használ valaki automata memória optimalizálót, kevés ram miatt ? Ha igen - melyik a jó ?

-
-
vlevi
nagyúr
Nektek jött ilyen?
Este hazaértem, bekapcsoltam a gépet, egy idő után letöltődött és települt a keddi frissítés.
Újraindítás után közölte, hogy már nem Magyarországon vagyok, hanem valahol Dublin környékén...

Természetesen nem fogadtam el, mert jó nekem a

beállítás is.
Ez egyébként asztali gép, nincs GPS, nem tudom honnan vette ezt a marhaságot. A böngészőben a Google térkép jól határozza meg a várost, ahol vagyok. -
Apucy01
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem pl úgy kellet kibuliznom az asus nál egy uj biost a maximus x hero ra mert hiába frisitette a win a kulcsokat megszüntt az UEFI boot
-
-
Werkly
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Igen anno dobozos W7 lett vásárolva névre szóló számlával üzletből. Kösz a tájékoztatást. A komplett secureboot kulcsok megtekintésére van futtatható script? Köszönöm!
-
-
King Unique
titán
válasz
Werkly
üzenetére
Digitális licencnél alapesetben csak az általános termékkukcsot és nem a tényleges termékkulcsot lehet kiolvasni a rendszer alól, az előbbi Home kiadásnál a 8HVX7 végű.
Legális, jogtiszta értelemszerűen akkor lesz a W7
—►W10—►W11 upgrade során szerzett digitális licenc, ha a kiindulási alap, azaz a Windows 7 jogtiszta. -
-
Werkly
addikt
Ez a Secure tanúsítványfrissítés update-en megjöhetett? Valami scriptet futtattam PowerShellből és valami 2023-at írt True bejegyzéssel. Vagy rossz a megközelítésem a dolog felé? Kösz!
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Arra aztán várhat, mert ha a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-re telepítette a Windows 11-et, akkor az nem kap funkciófrissítést és nem fog 25H2-re upgrade-elni, vsz emiatt van még mindig 21H2 verzión. + A #33887 is erre utal, máskülönben nem kellene a /product server módszer, hanem csak simán upgrade.a setup.exe módszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Beszámítás! Benq Zowie XL2411 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Beszámítás! MSI Gaming Cyborg A15 FHD Gamer notebook - R5 240 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- 27% - Gainward GeForce RTX 5060 Ti Ghost 8GB GDDR7 128bit (NE7506T019P1-GB2062B) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
El lehet még érni valahol neten a 24h2/25h2 "release notes" kiadásait? Mint régen volt a wikipedián. Most azt átszerkesztették.... 

Az eredményt lementheted fileba (ez inkább akkor hasznos ha problémát talál). És nem kell az összes meghajtón chkdsk-t automatikusan futtatni a secureboot kikapcsolás miatt.

Köszönöm, szűz természetesen..akkor rábízom, aztán ha valami anomália van majd nyekereg
Aztán ha nagyon bajos ez a win11, nem győzőm majd herélni a sok lámaságot benne, ugrunk vissza win10 ltsc iot-ra