Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Igen, az általad is linkelt 32.0.101.7082-es a legújabb verzió az Intel Core i5-12400-ban lévő GPU-hoz.
-
westlake
félisten
26x00.7462, Decemberi CU. Frissítésre fel!
-
westlake
félisten
Nem, sajnos ez egy szándékos dolog. Azért van, hogy a Windows szolgáltatásoknak legyen prioritásuk. Van egy hely, ahol ~20 gépet felügyelek, és mindegyiken vannak olyan applikációk, amikre akár több percet kell várni, hogy elinduljanak. Nem applikáció és nem hardverfüggő. Attól, hogy te még nem találkoztál vele, sajnos ez egy nagyon is létező dolog, ami nem kicsit bosszantó.

-
westlake
félisten
válasz
teptep
üzenetére
Egyrészt "23H2-ről 25H2-re", másrészt ha valami nem kompatibilis, akkor az nem úgy jelentkezik, hogy nem indul el a telepítő. Egyébként pedig rossz az irány, mivel ha támogatott a CPU, akkor támogatott, ha pedig nem, akkor meg írta, hogy "...kikacsolva TPM-et meg SecBoot-ot...".
-
-
westlake
félisten
Ha ebből indulunk ki, akkor a Microsoft (GitHub) szerint a illegális aktiválás sem warez. Szóval ne ebből induljunk ki, mert a nem legális aktiválásnál kevés olyan dolog van, ami kevésbé warez. Talán az ősidőkben népszerű optikai adattárolókon terjesztett szerzői jogok által védett tartalmak másolása (és terjesztése).
Én a "megoldást" ott keresném, hogy van egy szellemi tartalom, ami valakinek a tulajdona (Windows telepítő), amit talán(?) nem lehet módosított formában terjeszteni. A bypass-t bemutató videó innen meg csak egy lépés.
-
westlake
félisten
Lehet, hogy itt lenne már az ideje a warez fogalmának újraértelmezésére.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
A Microsoft oldaláról letölthető lemezkép (iso) 26200.6584-es (ez a szeptemberi 9-i CU).
A Media Creation Tool verziója 10.0.26100.6584, de ennek jelentősége nem nagyon van, mert az általa "elkészített" lemezkép 26200.6899-es (október 14). -
westlake
félisten
válasz
delta1017
üzenetére
Már van rá javítás:
26x00.6901 OOB -
westlake
félisten
A nem támogatott azt jelenti, hogy a Microsoft nem szeretné, ha a Windows 11 telepíthető lenne rá. De onnantól, hogy rajta van, és fut, már nem érdekli. A működő operációs rendszer szempontjából nincs olyan, hogy kompatibilis, vagy nem kompatibilis. Ebből következik, hogy aktiválni is ugyanúgy lehet őket.
-
westlake
félisten
26x00.6899, 226x1.6060
Frissítésre fel! -
westlake
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
Van ilyen? Én sosem tapasztaltam még ilyet. De feltételezve, hogy van, intézel egy adathordozót, amire ráfér a C: tartalma, klónozod (mondjuk Acronis-szal), frissíted a 10-et 11-re, majd kipróbálod az említett alkalmazásokat. Ha működnek, örülsz, ha nem működnek, akkor meg vissza tudod állítani a régi rendszert a klónnal.
-
westlake
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Keresésbe msconfig, Rendszerindítás fülön bepipálod a Biztonságos indítást. Újraindítás után már a csökkentet mód jön be.
Miért ne lehetne eltávolítani a PIN-t? Minden biztonsági azonosító eltávolítható, ami egyszer hozzá lett adva a Windows-hoz. Érdekes lenne, ha nem így lenne.
Sosem értettem ezt a DDU fixációt. A felhasználók már úgy használják, mint a zsebkendőt. Miért? Akkor kellene használni, amikor valami gond van. Életemben egyszer használtam, akkor is feleslegesen.
-
westlake
félisten
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Amit írtál, olyat utoljára talán XP-nél láttam, amikor valami a Windows-nak nem tetsző művelet hatására a File Protection letörölte a fél Windows-t. Nem mintha lett volna bármi logika benne, hogy a Windows File Protection letöröljön Windows-os dolgokat.
Kicsi a valószínűsége, de nem lehet esetleg adattároló hiba? -
westlake
félisten
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Ilyet frissítés nem csinál. Eleve miért nyúlna felhasználói dolgokhoz? Nem ez a rendeltetése.
#31078: Nyugodtan telepítheted.
-
westlake
félisten
válasz
OldMike
üzenetére
A képen látható állapottal nincs semmi probléma, nem kell feltétlenül bolygatni. A Realtek(R) Audio az audio vezérlő, a Hangszórók meg (értelemszerűen) a hangszórók. Utóbbi egy kompatibilis eszköz, ahhoz nem kell külön driver. A 10.0.26100.1 verzió Windows-os verzió (ez a core Windows 11 24H2 verzió). Ez egy Microsoft saját driver.
-
westlake
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Bocs, de ezzel még mindig nem tudok mit kezdeni.
"Ezek használata azonban általában nem ajánlott. Bár kényelmesnek tűnhetnek, gyakran telepítenek elavult, nem hivatalos, vagy akár rosszindulatú drivereket, amelyek stabilitási problémákat, biztonsági réseket vagy teljesítményromlást okozhatnak."
Ha egy hozzáértő (valódi hozzáértő!) elolvassa az idézett szöveget, akkor pontosan tudja, hogy ez egy értelmetlen vita (lenne). Nézzetek utána, hogyan is működik egy driver. Hogyan hitelesítik. Már írtam korábban is: katalógusfájl, aláírás. A fenti felsorolásból egyetlen egy tétel igaz, ez pedig az elavult. De nem kívánok tovább offolni.
#31027: Köszi, már elég idős vagyok hozzá, hogy tudjam, arra a szintre nem kell lesűllyedni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
westlake
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Amit ő írt, az nettó baromság. Elolvashatom akárhányszor, amit írtál, attól nem lesz más az értelme. Hidd el, sikerült értelmeznem, hogy mit is akartál közölni. Lehúztam 18 évet szervizben és ezzel a területtel foglalkozom körülbelül 30 éve. Időtlen idők óta használok 6-8 ilyen jellegű alkalmazást folyamatosan és érdekes módon soha nem történt semmi olyan velem, amit ti említettetek. Furcsa, nem? De biztos csak én vagyok nagyon-nagyon szerencsés, hogy csúnya, gonosz fejlesztők velem nem jártak sikerrel. Ettől függetlenül egész nyugodtan próbáljatok meggyőzni, hogy el vagyok tévedve.
-
-
westlake
félisten
Az, hogy honnan származik egy alkalmazás, semmit nem jelent. Van-e benne kártékony kód, vagy nincs. Mert a világ bármely más részén élők nem tudnak kártékony kódot írni, ugye? A driveres részbe meg ne menjünk bele, láthatón nem értesz hozzá annyira. Ha tájékozódni akarsz, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbiakat: katalógusfájl, aláírás. Szíved joga, hogy mit használsz, de badarságokat ne terjessz már.
-
westlake
félisten
Persze, hogy ott van. Nem is tudom, hogy mikor láttam olyan eszközt utoljára, aminek ne lett volna SUBSYS része. Szerintem már nincs is. A "Kompatibilis azonosítók" alatt talán mindig ott van SUBSYS nélküli, de az meg egy másik történet. A main ID egy tétel és talán már mindig SUBSYS-es. De ez nem változtat azon, amit korábban írtam. A WU biztos, hogy nem mindig úgy kezeli a dolgokat, ahogy te írtad. Vadászhatnék még példákat, de nem fogok erre időt pazarolni. Ha valóban jól működne, akkor eleve fel sem merült volna bennem, hogy minden telepítésnél letiltsam a driveres részt.
-
westlake
félisten
Mindenki használja a WU-t, pontosan azért amiért kitalálták: praktikus és kényelmes. Én sem azért írtam, amit írtam, hogy megpróbáljak bárkit meggyőzni arról, hogy ne használja. Tegye, mert az esetek 99.9%-ban jól működik. És ez a lényeg. Én viszont foglalkozom a témával annyi ideje, hogy kiismertem a működését és tudom, hogy hogy működik. Engem ez bosszant és emiatt letiltom. De én megoldok mindent manuálisan.
A gyártói szervizek (OEM) lemezképekkel dolgoznak, abban meg minden benne van. Sok-sok szemét, de minden driver is. Szóval ezekkel általában nincs gond. A független szervizek mert ugyanúgy használják a WU-t, ahogy mindenki más. Senki nem fog azzal időt pazarolni, hogy frissebb verziókat keresgéljen. Nem fizetik meg. -
westlake
félisten
Nem tudom, hogy te éppen mikbe néztél bele, de íme a saját gépem, hogy ne menjünk sokkal messzebbre: Intel X299, az összes releváns tétel az általam telepített (valóban) legújabb 1968-as, ennek ellenére a WU ezt a három csomagot töltené le és telepítené. Végignézheted őket egyesével, de ne tedd, felesleges. 587 darab egyedi tétel van bennük és ezek közül egy darab SUBSYS sincs! Szóval ennyit az elméletedről.

De ha már felmerült, mutasd már meg, hogy te mit néztél.Az IGP-s dolgot nem kell említened, föláll a szőr a tarkómon, amikor visszagondolok azokra az időkre, amikor az OEM-ek még külön csomagokat adtak ki a mobil és asztali SKU-khoz. Fun fact: az NVIDIA még mindig rendületlenül csinálja, csak éppen a két csomag teljesen megegyezik. JH-tól egyszer megkérdezném, hogy miért is csinálják ezt.
-
westlake
félisten
Teljesen logikus, amit leírsz, de sajnos nem így működik. Pedig működhetne és akkor valószínűleg nem lennének ilyen gondok. Ott van az Intel PCH driver csomag, amit mindenki csak chipset driver-ként ismer. Remélhetőleg senki nem gondolja azt, hogy a driver dátuma 1968 július 18. Ez szimbolikus, ekkor alapították az Intelt. A MS szervere "tele van" 2017-es, meg 2019-es verziókkal, amiket itt más miatt, de ugyancsak lecserél a WU. Nyilván, a dátum miatt. Elméletileg újabb. Gyakorlatilag meg nem. Az Intel rendszeresen ad ki frissített csomagot (a legújabb talán két hónapos), és abban az összes dátum az eredeti. Ennek ellenére a WU lecseréli. Nem néztem végig az összeset egyesével, de ezeknél szerintem nincs & rész, csak pure PCI\VEN_8086&DEV_xxxx. Szóval senki ne mondja nekem, hogy jobban passzol. Hozzáteszem, én pontosan tudom, hogy ennek a csomagnak valójában abszolút nincs jelentősége (még akkor sem, ha ennek ellenkezője már berögződött a magukat hozzáértőknek nevezőknél). Egy inf és egy cat valójában nem vezérlő. Majdnem minden esetben csak arra szolgál, hogy "megfelelőbb" neve legyen egy eszköznek a Windows-ban. Lehet, hogy ez éppen nem jó példa, de mindenképpen példa és érdekesség is.
-
westlake
félisten
A WU csak egy eszköz, nyilván. De már hogy ne tehetne a MS erről? Remélem nem gondolod, hogy a gyártók bármiféle kontroll nélkül küldhetnek ki bármit. A WU-t az MS üzemelteti, minden az ő felelőssége. Már miért ne bírálhatná felül a gyártó kérését? Én nem "6421-re végződik 6490 helyett" szituációról beszélek. Talán AMD kártyánál láttam olyat, hogy két évvel(!) korábbi verzióra cserélte le a WU a működő drivert. Ez nem normális és nem is elfogadható. Nem tudom mit értesz "nagyobb egyezőség" alatt, de ha egy driverben benne van az adott HWID, akkor azzal az eszközzel működnie kell. Mármint kellene. Nyilván én is láttam már olyat, hogy a legújabb verzióval valami nem működött, de ha hivatalosan egy verzió nem támogat valamit, akkor miért lenne benne az azonosító? Ez nem bonyolult. Ott van benne, működnie kell(ene). Nem force install-ról beszélek, hanem teljesen mezei driver telepítésről.
-
westlake
félisten
válasz
Csupingo
üzenetére
Igen, utoljára pont én írtam erről. "Geth módszere" és a Rufus "megoldása" ugyanaz, csak a legtöbben nem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek a működésének. Next... Next... Finish. Sajnos régen is ezt ment, és megy most is.
-
westlake
félisten
Gondolom arra céloz, ami a legtöbbünket zavarja a WU driveres részében: nem ritka, hogy meglévő drivert lecserél jóval régebbire. Nem kicsit bosszantó. Nem pont emiatt, de én Windows 10 óta kizárólag internet nélkül telepítek. Majd letiltom a WU driveres részét, adok neki internet és manuálisan letöltöm és átnézem az összes felajánlott drivert. Ha van újabb, elteszem, a régebbieket viszont kukázom. Csak és kizárólag akkor használok régebbi drivert, ha a legújabbal nem működik valami. Hozzáteszem, hogy több ezer tételből álló gyűjteményem van már, tehát nem vagyok a WU-ra szorulva.
-
westlake
félisten
válasz
Csupingo
üzenetére
Nem írta, hogy gyári telepítő volt. Ott a Rufus, szerintem már mindenki tudja, hogy milyen bypass megoldásokat kínál a telepítő elkészítése előtt (unattend.xml). Működött, működik és működni is fog. Lépjetek már túl ezen. Miért tesztek úgy, mintha változott volna bármi is a múlt héthez, vagy éppen a múlt hónaphoz képest?! Újra, meg újra ugyanazokat a köröket futjátok.

-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Írt olyat, hogy internet nélkül akarja használni a rendszert? Nem. Tehát felesleges is róla beszélni. Az egész téma az offline/online fiókkal kezdődött.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Az offline fióknak mi köze van az offline (internet) működéshez? Semmi. Se ő, se más nem említette utóbbit.

-
westlake
félisten
Microsoft is plugging more holes that let you use Windows 11 without an online account
Microsoft already removed the “bypassnro” workaround earlier this year, and today’s changes also disable the “start ms-cxh:localonly” command that Windows 11 users discovered after Microsoft’s previous changes.
Előbb-utóbb stabilból is kiszedik. -
westlake
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nem kellene, hogy hírértéke legyen. Aki akarta, már eddig is le tudta tölteni. Nem újdonság.
#30335: Pedig a biztonságos rendszerindítás a Secure Boot lenne. Vagyis annak kellene lennie.
egyéb: Kár megint azon vitázni, hogy mi a státusza egy adott buildnek. Van stabil 25H2, lehet használni. Ha nem lenne az, akkor a Microsoft nem terjesztené a stabil (GA) csatornán .6584-es frissítést az összes korábbi 26200-as buildhez. Húsznál több melós gépen van fent, működnek. Meglepő? Nem, mivel ez is csak 26100.1-re épül, már tavaly április óta!
-
westlake
félisten
válasz
havri1
üzenetére
Bármilyen telepített alkalmazás, ami gyárilag nem a Windows része. Ez is felülbírálhatja az energigarázdálkodási beállításokat. Az biztos, hogy egy gyári Windows nem alszik el, ha az alvó állapot ki van kapcsolva. Még (talán) a teljesítménycentrikus beállítás sem kell hozzá.
-
westlake
félisten
válasz
sopruk
üzenetére
Nincs SSE4.2 (és POPCNT), tehát maximum 23H2-es verziót (22631) tudsz rajta futtatni, újabbakat már nem. Viszont a konzumer verziók támogatottsága ugyanúgy lejár október 14-én, mint a Windows 10-nek. És itt nincs hosszabbítás sem. Csak az Enterprise kapott plusz egy évet.
-
westlake
félisten
Tippre most lett behúzva tényleg a GA (stabil) csatornába a 25H2, kiindulva a mai .6584-es buildből, ami magasabb az összes eddiginél (Beta, Dev).
-
westlake
félisten
Amit leírsz, az még annak tudatában is szörnyen hangzik, hogy valószínűleg már mindenki ismeri a Microsoft etikátlan adatgyűjtési módszereit. Én semmi olyanról nem tudok, hogy bármit is "kapcsolgatnának" egy operációs rendszerben, kivéve, ha valamilyen általuk kiadott frissítés települ. Ezek a frissítések nyilván bármit megváltoztathatnak. De én olyanról még nem hallottam, hogy egy adott frissítés feltelepül, de a hozzá tartozó feature nem válik aktívvá. Ha van is ilyen, akkor az szerintem bug, nem pedig irányított dolog. Pont ehhez hasonlót említettem az előző hozzászólásban. Nem olvastam utána, hogy mit is jelent pontosan a gradual rollout, de nem téveszted esetleg össze azzal, hogy a feature update-ek (24H2, 25H2, stb.) nem jelennek meg egyszerre (Windows Update) mindenkinél? Mert erről én is tudok. Olyanról viszont nem, hogy a Microsoft távolról kapcsolgatna be dolgokat.
-
westlake
félisten
Nem tudom, hogy a kérdésed pontosan mire vonatkozik, de ha arra, hogy nálad nem olyan valami, amilyennek lennie kellene (25H2), akkor lehet, hogy esetedbe is a friss telepítés lesz a megoldás. Korábban olvastam, hogy valakinek frissített rendszeren nem aktiválódtak olyan feature-ök, amiknek kellett volna.
-
westlake
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Gondoltam korábban, hogy valamit mókoltak még, mivel a 25H2 enablement package (windows11.0-kb5054156-x64) nem működhetne, csak .5503-as buidtől fölfelé. A 26200.5510-es volt az első build (Dev channel), amit letölthettek a felhasználók.
#29944: Enablement package, jó reggelt! Azért, mert 25H2, még nem kell valami szembetűnően újra számítani. Majd a 26H2.
-
westlake
félisten
válasz
norba69
üzenetére
Látod, ez egy abszolút szubjektív vélemény. Te pedig leírod tényként, mintha általános igazság lenne. Mutass bármilyen összehasonlítást arról, hogy a 26200.5074 instabilabb, mint a 26100.5074. Tudsz? Nem. Ebben az esetben viszont ne állítsd már be a saját véleményed tényként.

-
westlake
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A "...beírtam, de semmi" nem valami informatív hibaelhárítás szempontjából. Én ezt használom ilyenekre. Futtatod a w10ui.cmd-t rendszergazda jogosultságokkal, majd nyomsz egy 0-t. Ha végzett, akkor pedig újra kell indítani a rendszert. Konfigurálni lehet, de nem szükséges. Jó úgy, ahogy van. Ja, és a 26200-as enablement package-hez minimum 26100.5074-es build szükséges. He neked korábbi build volt, amikor próbálkoztál, akkor azért nem működött. Magyarul a 26100.5074-ból lesz csak 26200.5074, a korábbiakból nem!
#29938: Működik azzal is, amit én lineltem. Egyébként én délelőtt töltöttem le, akkor még ez volt a legújabb.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Nem, nincs távedés. Te a 25H2 említésre reagáltad azt, hogy: "...a hivatalosan még ki sem adott 25H2 Dev ge_release meg nyilván szintén Insider Preview." Ebben a válaszomban lényegében csak a fenti állításodat cáfoltam. Doky586 a 26200-ról beszélt, nem pedig a 26220-ról. Tehát se nem Dev csatorna, se nem ge_release. A többi pedig plusz információ volt.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
"Egyébként nekem felesleges ezeket írogatnod, tudom és tapasztaltam a Windows 10-nél és Windows 11-nél is, hogy több esetben a hivatalos megjelenés előtt "kiszivárgott" buildszámú rendszer lett végül a "végleges" is, nem újdonság."
De azért simán belekötsz abba, amit írok, pedig amit állítottam az nem az volt, hogy már megjelent. Tudom, mikor jelenik meg. Le is írtam. Ennek ellenére te azzal példálózol, hogy itt, meg ott milyen verziók érhetők el az általános csatornákon. Próbáld már meg értelmezni, amit írok.
-
westlake
félisten
Retail. Ennek nevezik a default terjesztési csatornát is. Így nevezi az UUP dump site is és így nevezik a külföldi szakmai fórumokon is. Nem én találtam ki, mert szimpatikus a kifejezés. Persze vitatkozhatunk rajta, hogy mi a hivatalos neve. Én még nem láttam, hogy a Microsoft bárhogy is nevezte volna, mivel ez az alapértelmezett. Csak az ettől eltérőt nevezték el egyértelműen. De ha neked van erről plusz információd, akkor ne tartsd magadban.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Egyik állítás sem cáfolja azt amit leírtam.
Ha valaki egy ilyen vitában a saját igazát akarja bizonyítani, akkor a "de még nem jelent meg" a végső fegyver. Soha, senki nem állította azt, hogy valami csak akkor lehet "végleges", ha már megjelent. Vagy igen? Hol? Státuszokról beszélünk. Az .5074 a lényeg ebben az esetben. A 26200.5074 státusza ugyanúgy Retail, ahogy a 26100.5074-é. De ezen nem kellene meglepődni, ha valóban értesz hozzá. -
westlake
félisten
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Badarságot írsz. A Windows 10-et nem fejlesztik. A Windows 11-et igen. Az összes jelenlegi dolog fejlesztés, még azok is, amiket az enablement package engedélyez. Arról nem is beszélve, hogy ott van a 27xxx branch (26H2, Canary channel), ami már nem is a 26100.1-re épül.

-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Már a 25H2-t is terjeszti retail csatornán a Microsoft, nem csak a 24H2-t. 26x00.5074. Nem jelent semmit, hogy majd október 21-én jelenik meg hivatalosan. Addig még lesz jónéhány frissítés mindkettőhöz, de ezektől nem lesz "stabilabb". A "ge_release" jelző pedig már csak a 26x20-aké, a 26200-ról már lekerült. Pontosan azért mert átkerült a 24H2 ágba (<5510), a 26220 pedig átvette a 26200 helyét (>5509). Magyarul stabilitás szempontjából jelenleg a 24H2 megegyezik a 25H2-vel (.5074).
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Armagedown
üzenetére
Elméletileg igen, mivel a korábban említett Rufus is ezt alkalmazza.
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f
Már ha erre voltál kíváncsi. Ha konkrétan az unattend.xml-re, akkor arról szerintem kár beszélni, ezt "sosem" fogja beszüntetni a Microsoft. -
westlake
félisten
válasz
lanszelot
üzenetére
Eddigi tapasztalataim alapján egy mobil eszköz fényerejének szabályozásáért a VGA drivere felel. Legalábbis annak hiányában egyáltalán nem működik. Azt nem tudom, hogy a 24H2 óta miért nem működik, elméletileg a kettőnek nem lehetne köze egymáshoz. Keresd meg, hogy melyik a legújabb VGA driver a gépedhez és telepítsd fel (tisztán). Ez talán megoldja a dolgot. Ha nem megy egyedül, írj privátot, szívesen segítek.
-
westlake
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
Érdekes, hogy alig tudják néhányan értelmezni a dolgot.
Microsoft Drops Support For Intel’s 10th Gen Processors On Windows 11 24H2 For OEMs [Updated]
Update 1: The article has been updated since the list of supported CPUs mentioned is only for OEMs.
Update 2: Microsoft confirmed that the requirements for running Window 11 24H2 haven't changed, which means OEMs utilizing 8th, 9th, and 10th gen CPUs will still get Windows updates in the future as usual.
A "tiltás" az OEM-ekre vonatkozik. Az én értelmezésem szerint ez azt jelenti, hogy az OEM-ek már csak a legújabb kompatibilitási listában szereplő CPU-kkal szerelt gépekre telepíthetnek 24H2-t. Az átlagfelhasználók számára semmi nem változott.
-
westlake
félisten
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Egyrészt a Windowst teljesen feleslegesen telepítetted újra, mivel már a Windows 7 is működött normálisan másik hardverrel. Másrészt a "nem érzékeli a lan kábelt" nem tűnik elég konkrétnak. Vagyis elég konkrét, de biztos, hogy ezt akartad írni? Kábelt nem tud valami érzékelni, létrejött kapcsolatot viszont igen. A hiba okai a következők lehetnek: hibás kiindulási pont (például router), hibás kábel (esélye elenyésző), hibás ethernet csatlakozó, hibás ethernet, vagy hibás driver. Eszközkezelő mit mutat?
-
westlake
félisten
Van, akinek valóban működik a driverek letöltésének tiltása (Group Policy)? A Többedik 26100.2605-ös telepítésnél tapasztalom, hogy semmi haszna letiltani, mert ugyanúgy letölti (és telepíti) a Windows Update a drivereket.

-
westlake
félisten
válasz
szabeska
üzenetére
Ja, hogy így?! Ezt nem tudom. Valakinek biztos elgurult a Microsoftnál, ha várólista van a leiratkozásra. Az ilyenek miatt utálom egyébként fiókkal használni a Windowst. A kép alapján csak Release Preview buildeket kaphatnál, mást nem. Szóval elég furcsa a Deves dolog. De nekem még mindig úgy rémlik, hogy le lehet csatlakoztatni a fiókot csak az Insider részről. Ilyenkor tudomásom szerint visszaáll a gyári (retail) csatornára.
-
westlake
félisten
válasz
tamas.varga5
üzenetére
Mert nem támogatja a driver. Nincs köze az operációs rendszerhez. Mi az eszköz ID-je és a driver verziója? Ha bonyolult, írj privátot.
-
westlake
félisten
válasz
szabeska
üzenetére
Én nem is tudom értelmezni teljesen a kérdést. Mit is szeretnél elérni? Hogy kapj bizonyos Insider buildeket, vagy hogy ne kapj ilyet? A .2033-as build a tegnap kiadott októberi frissítés (CU). Ebből kiindulva nem kapsz Insider buildeket. Ha az a probléma, hogy nem akarsz semmilyen Insider buildet kapni, mégis kapsz, akkor jelentkezz ki a fiókból az Insider részen.
-
westlake
félisten
válasz
zsolt_64
üzenetére
Nem értem, miért meglepő számodra, hogy bármelyik kártevővédelem kártékonynak ítél valamit, ami pont a Windows gyári védelmét hivatott kiiktatni. Nincs semmi logika a gondolkodásodban. De akkor te ugyanúgy "meglepődsz" azon is, hogy a crackek, aktivátorok mind-mind kártékonynak vannak titulálva, ugye?

Nem, nálam nincs Bitlocker, de az egy külön állatfaj. Annak nem csak a Windows-hoz van köze, hanem a hardverhez is. Én is láttam már olyan friss telepítést (konzumer), ahol félig aktív volt már. De a Bitlockernek több státusza van, nem csak on, meg off.
-
-
westlake
félisten
válasz
zsolt_64
üzenetére
Nem fogok LTSC-t telepíteni, hogy kiderüljön az igazság, de nálam tökéletesen működik (26100.x), nem kapcsolódik vissza, akárhányszor indítom újra a rendszert. Egyébként pedig biztos vagy benne, hogy valóban működik? Remélem nem abból következtetsz erre, hogy a tálcán zöld a Defender ikonja.
-
westlake
félisten
válasz
westlake
üzenetére
Bocsánat, én is pontatlanul fogalmaztam, de a lényeges részhez nincs köze. Utánanéztem jobban, és kiderült, hogy a POPCNT nem része se az SSE4.2-nek, se az SSE4a-nak. Ezekkel az utasításkészlettel együtt (egy időben) kerültek be a processzorokba. Azért írtam eredetileg, hogy nem és, mivel a két dolog (POPCNT és SSE4.2/SSE4a) nem létezik egymás nélkül. És azért tartottam fontosnak pontosítani, mivel aszerint a megfogalmazás szerint a felhasználóknak két dolgot kellene keresniük az adott CPU-nál, nem pedig egyet.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Ebben a formában pontatlan a megfogalmazás. Nem POPCNT és SSE4.2-t. A POPCNT Intel processzoroknál az SSE4.2 része, ezért nem lehet és. Továbbá az AMD processzoroknak nem ezeket (POPCNT-t és SSE4.2-t, maradva a te megfogalmazásodnál) kell támogatnia, hanem "csak" az SSE4a-t, mivel ennél a családnál ennek a része. Az SSE4.2 és az SSE4a csak azért lett megemlítve az ezekkel foglalkozó írásokban, hogy a felhasználók könnyebben be tudják azonosítani a kompatibilis CPU-kat. Én így fogalmaznám meg: a 24H2-es (26xxx) Windowsok megkövetelik a POPCNT-t, ami Intel processzoroknál az SSE4.2 része, AMD processzoroknál pedig az SSE4a-é.
-
westlake
félisten
26100.1301 24H2 (KB5040529 v2), Preview státuszú, mai.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Nem attól lesz valami tákolmány, mert nem hivatalos (nem gyártói). A tákolmány szó degradáló, jelentése arra utal, hogy valami nem minőségi. Attól, hogy valami nem gyári, egyáltalán nem magától értetendően nem lehet minőségi. Ha valaki pontosan elég időt töltött már ilyen telepítők készítésével, akkor nyilván megszerez(het)te a megfelelő mennyiségű tapasztalatot. Egyértelműen általánosítasz, amí rettentő gáz. Nem kellene senki munkáját látatlanba minősíteni.

-
westlake
félisten
válasz
Ablakos
üzenetére
Igen, úgy kell tenni, ahogy a Windows kéri. Egyébként pedig van Insider topik.
-
westlake
félisten
válasz
Csorbi
üzenetére
Bár nem nekem írtad, de mindenképpen köszönöm (én is) az információt. Már évek óta Ventoyt használok Rufus helyett, de nem volt róla tudomásom, hogy ennyi aktív módosító van. Most már azt is értem, hogy miért hittem azt, hogy az újabb Windows 11 buildeknél nincs már semmilyen ellenőrzés. Ugyanúgy megvan, csak a Ventoy kiiktatta. Emlékszem még olyanra, hogy Ventoyjal is működött az ellenőrzés, de akkor ez azért volt, mert vagy nem volt még benne a bypass funkció, vagy nem volt alapból aktív. Mindenesetre emiatt a korábbi emlék miatt fel sem merült bennem, hogy a Ventoy is tudja ugyanazt, amit a Rufus. A Ventoy már ebből a szempontból is jobb, mivel a Rufusnak a bypasshoz módosítania kell az ISO tartalmát, a Ventoynak meg nem.
A lényeg, hogy elnézést, ha valakit félrevezettem a korábbi írásommal, amiben azt állítottam, hogy az újabb Windows 11-es buildekben nincs már semmilyen ellenőrzés.
-
westlake
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Egyrészt ajánlom figyelmedbe ezt, másrészt egy hírt említettem, majd kiegészítettem egy másik dologgal, ami részben kapcsolódik a hír témájához. Hol írtam azt, hogy én az IoT telepítőkről beszélek?

Azért előzetes valami, mert május 29-e van, nem pedig június 1-e? Ahh.
#20605: leírtam egy általam tapasztalt dolgot, amire te reagáltál valamit, amit én nem tudtam értelmezni, mivel nem fogalmaztál egyértelműen. Én okkal hihettem (és hittem is) azt, hogy cáfolni akarod az állításom. A félreértés oka pedig igazból az, hogy te másképp értelmezed a telepítőt, mint fogalmat. Hozzáteszem, végképp nem értem, miért is írod nagy kezdőbetűvel a szót. A telepítő (felhívom a figyelmed, hogy Windows 11 topikban vagyunk) nem bármelyik wim-et, hanem a komplett ISO-t jelenti. Ahogy jelenti egy programnál a exe-t, vagy az msi-t. Mint kiderült, te csak azon "lovagolsz", hogy a védelem a telepítő melyik részében is van pontosan. Kár volt ebbe egyáltalán belemenned, mivel én eleve nem a telepítő részeiről beszéltem, hanem a komplett ISO-ról. Mert nálam (és szerintem a felhasználók nagy részénél) a telepítő az ISO-t jelenti.
-
westlake
félisten
Ezt megint nem tudom értelmezni. Mit értesz azalatt, hogy hivatalos telepítő? Az, amit a Microsoft publikál ISO formában? Ennek jelentősége nincs, mert attól a védelem nem fog megszűnni, hogy valaki beleturkál a telepítőbe. Kivéve persze, ha pont a védelemet iktatja ki. Onnantól, hogy belenyúlt valaki, már nem hivatalos egy telepítő. Ebben az esetben nincs jelentősége, hogy hivatalos-e, vagy sem. Annak van jelentősége, hogy a védelmi rész ki lett-e iktatva, vagy sem. Az általam használt telepítők gyári fileokból vannak generálva (UUP), nincs kiktatva a védelem, mégis működik "nem kompatibilis" konfiguráción. Nem tudom érthetőbben megfogalmazni. A 23H2-es telepítő nem működik, a 24H2-es pedig igen. Mindkét fajta ugyanazzal a módszerrel van elkészítve, tehát vagy mindkettő gyári, vagy egyik sem az. Ezért írtam, hogy nincs jelentősége.
-
westlake
félisten
Nem tudom értelmezni, amiket írtál. Sokadik alkalommal telepítek 26100 feletti buildet egy olyan gépre, amiben nincs TPM, a Secure Boot nem aktív, és aminek a processzora egy hetedik generáció előtti Intel (ES). Abban pedig biztos vagyok, hogy nincs várázs-gépem, mivel a 23H2-es telepítők nem működnek mókolás nélkül, ahogy másnál sem.
Mi a file neve, amivel próbálkoztál (ISO)? Plusz a téma nem OFF, nem értem hogy szerinted miért az. -
westlake
félisten
Többeknek feltűnt, hogy az OPTIONAL Minimum Requirements-nél a TPM és a Secure Boot nem kötelező, hanem opcionális. Mondhatnák, hogy oké, de ez körülbelül senkit sem érdekel, mivel az emberek alig használnak LTSC-t. Igen ám, de jelenleg az összes olyan lényeges build, ami újabb a 22631-nél (23H2), egyáltalán nem tartalmaz semmi olyan "védelmet", amit a korábbi buildeknél jónéhányan megutáltunk. Magyarul az összes 26100-as (24H2, kliens és szerver) és 262xx-as (Insider Canary) build pontosan ugyanúgy telepíthető a régi (és a Microsoft szerint nem kompatibilis) konfigurációkra, ahogy telepíthető ezekre a Windows 10! Nyilván a jövőben ez változhat, de a mostani 26100-as buildek is hivatalosak, csak nincsenek terjesztve.
-
westlake
félisten
válasz
Permet Elek
üzenetére
Nem, visszafelé nem kompatibilis a dolog. A Windows 11 (talán még mindig) megeszi a Windows 10-es kulcsokat, de ez fordítva sosem működött.
-
westlake
félisten
A szemfülesek már telepíthetik a 24H2-es verziót. A .560 nem Insider, a .712 pedig Preview. Hivatalosan terjesztve valószínűleg csak ősztől lesz. Viszlát 22631 (23H2), helló 26100!
-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Még mindig: 2025 után is lehet Windows 10-et használni!
-
westlake
félisten
A báta terjesztési csatornán (Beta Channel) tegnap kiadták a 22621.730-at és a 22623.730-at. Mivel a leírásban már nincs benne a 22622, feltételezem, a 22623 váltja, de lényegében a kettő ugyanaz. Igaz a leírás nem tér ki arra, hogy a "New features" mit is jelent pontosan. Szóval az is lehet, hogy a 22623-ban több dolog van, mint a 22622-ben. A lényeg, hogy aki nem a korábban említett béta csatornán van, az egyelőre nem tudja használni a 22623-at (manuális telepítéssel sem). A 22623 csak .726-tól van engedélyezve. A legújabb publikus nem béta (és Dev) build a .607-es. Egyelőre várni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)