Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
A váltás hogy értendő upgrade-lsz win 10 ről, vagy szűz install ?
Egyébként ha szűz , bízd rá az installra , ilyen "mezei" gép esetében bőven jó. Egyébként ha upgrade akkor is.
Ha az alaplap régebbi, az időközben elavult driver még gondot is okozhat.
Nekem több gépem is van (asrock b560m, n100, j5040) de egyikre sem tettem semmiféle drivert. Jól és megbízhatóan működnek.
Ha meg videokártyád van és gamerkodni és/vagy tuningolni akarsz az már más történet... -
zsolt_64
senior tag
válasz
csákány.
üzenetére
Nekem pont nagy mennyiségű adat másolása közben jött ki memória hiba, úgy hogy a gigantikus méretű zip file-t nem tudta helyesen átmásolni, CRC hiba keletkezett.
Javaslom a memtest [link] csinálj egy boot usb_t és alaposan döngesd meg, bár nekem 3 perc alatt elkezdte a hibákat dobni. erről csináltam fényképet, amit a garanciás szerviz el is fogadott... -
zsolt_64
senior tag
Nemrég gépváltás volt a saját belső hálózatomban ami kapcsán elsz@ródott egy olyan hálózati kapcsolat ami eddig működött. Történetesen "A" munkaállomáson volt beállítva egy hálózati kapcsolat, hogy a "B" munkaállomás egyik meghajtóját automatikusan mappelje fel induláskor.
Ezt át kellett írni "C" munkaállomásra, és azóta az istennek sem csatolja fel automatikusan, minden gép indításkor meg kell tenni... Ötlet ? ha felcsatoltad ismét-ismét kézzel akkor persze kifogástalanul műxik, jelszót sem kér, az el van tárolva... -
zsolt_64
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
ezt a Set-MpPreference dolgot már közben kidobta az iáÁÁ akarom mondani AI
de hatástalan, mert a usb led továbbra is villog... -
zsolt_64
senior tag
Wni11_ben a saját vírusirtóját használom:
Hogyan lehet "leszoktatni" arról hogy ha egy usb meghajtót csatlakoztatok akkor egyből elkezdjen rajta turkálni ?
Betettem a kizárások közé d:\ e:\ f:\
de az usb pen ledjéről látom hogy folyamatosan piszkálja.
Ha a gépházban kikapcsolom a valós idejű védelmet akkor leáll az usb pen villogása... -
zsolt_64
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
"Windows 11 PE alapú HBCD PE"
letöltötten és ugyanúgy a 22H2 verzió mint a Win10XPE max csak 22H2 , de nekem még az nem is működött. Nincs valami frissebb ? 25H2
legjobb volna Win10XPE nek megfelelő program ahol én állítom össze a bootolandó windows 11 tartalmát, de a forrás iso mindig lehetne az aktuális...
-
zsolt_64
senior tag
Hehe hogy így olvastam , és ott volt a link is , hirtelen támadt ötlettel ráhúztam egy Hyper-V ben levő LTSC-re, mondván kárt nem okozok, legfeljebb visszaállítom...
És láss csodát , szó nélkül ráment, reboot majd:
Kiadás: Windows 11 Enterprise LTSC
Verzió: 25H2
most mi van ?
ez így használható ? -
zsolt_64
senior tag
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Minitool kb. 600MB
Macrium reflect 8 rescue kb. 600MB
AvastRescuedisk 1.6GB
KasperskyRescueDisk 659MB
Memtest+7.20 6.5 MB !!!!
WinX10PE kb. 1 GB (attól függ mi van benne)
Szóval ezek egyesével telepíthetőek 2 GB pendrive-ra, és midegyikről lehet bootolni, már ha a Secure Boot nem akadályozza meg...
Nekem még van pár olyan régi példányom amin van fizikai írásgátló csúszka, az a legjobb...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
"várni kell X ideig, amíg a kikapcsolás (visszafejtés) befejeződik. Vagyis nem világos miért kellene... "
Mondjuk ennek az információnak (akkor) nem voltam a birtokában
Kissé ideges voltam, továbbá mia ménkűnek 1 otthon levő htpc-torrent gépen letitkosítani azt amit amúgyis seedelek
, na mindegy is már túl vagyok rajta. -
zsolt_64
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ezt hogy sikerült elérned ?
104 nap alatt nem volt olyan update ami után kell újraindítás ?
Egyébként mióta használom a 11-et htpc-n ami torrent gép is, csak update miatt kellett újraindítani... -
zsolt_64
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Amit írtál az egybevág a tapasztaltakkal, amikor felültem a szopórellerre, akkor még nem volt a Rufuszba betéve a Bitlocker tiltás, és valóban tiszta telepítést végeztem.
Megnéztem a linket, valamit ilyesmivel én is próbálkoztam, de a Bitlocker-t nem tudtam "levakarni" a meghajtóról. Pontosan már nem emléxem. Úgyhogy maradt a költöztetéses megoldás.
A szolgáltatás letiltása meg lehet hogy nem feltétlenül szükséges, de tán nem is árt semmiben.Update : most még egyszer elolvastam amit írtál, és beugrott , hogy igen kikapcsoltam , de valami olyan állapotba került hogy a partíción raja maradt ez-a bitlocker titkosításra felkészítve állapot amiből többszöri állítgatás-boot ra sem tudtam kikeveredni.
Semmiképpen nem szerettem volna ha 5 TB anyagot nekilát titkosítani
-
zsolt_64
senior tag
Nem találkoztál Rufusal ?
[link]
Erre gondoltam .
Ja és én LTSC-t használok mindenhol, azon a 2024.10.01 es kiadás pillanatában már 24H2 van és nem is lesz további frissítés , úgyhogy nálam nyugi van.
Mivel máshonnan bootolva is bitlocker -re jelöltnek érezte, ezért bizonyos voltam benne
hogy ugye a partíció fejébe írt bele valamit. Egyébként a Minitool partíció manager sem mutatta meg normálisan, Arra már nem emléxem pontosan (kissé elfogott az ideg..
), de valami titkosított lemeznek írta ki és meg sem mutatta a szerkezetét.
Úgyhogy maradt a mintegy 5TB anyag ide-da költöztetése.
Na most követ dobtam az állóvízbe, volt itt némi csatározás LTSC-ügyben pro és kontra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Javaslom egyébként mindenkinek, aki nem akarja használni, aBitlockerszolgáltatás letiltását biztos-ami-biztos alapon.
-
zsolt_64
senior tag
Hát 2 partíciót sz@rozott össze , a rendszerpartíció nem volt érdekes, mert az ssd szabad helyére tettem a 11 et, de a másik az a 6TB torrent ,merevlemezem volt , és 1 hétvégén át tartott leköltözni róla,(gyorsformat ) meg vissza. Ugyanis hiába bootoltam a még élő 10esről, már ott is ez a (sz@ros) állapot volt..
Úgyhogy azóta Rufus és az első dolgom a szolgáltatások közt letiltani a Bitlockert..
Azóta egyébként a Rufusba is beletették (Bitlocker tilitás) , tehát nem én voltam az egyetlen áldozat... -
-
zsolt_64
senior tag
Üdv !
Van 1 gépem (céges laptop) ami mindenben megfelel a w10->w11 átálláshoz , és már többször felajánlotta update során az átállás lehetőségét, de eddig mindig elutasítottam.
Hogy lehet "kiprovokálni" az átállást ? -
zsolt_64
senior tag
Köszönöm, lehet hogy a win10 nem korrekt, űgy túnik hogy a win11-el nem kell hozzányúlnom se és az egyik fizikai gépen futó virtuális gép is látja a másik fizikai gépen futó virtuálisat.
(olyan pöpec hogy frissíteni sem kell magától el és feltűnik )
De ezt majd ki kell tesztelni sok-sok reboot-al![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ünnepek alatt úgyis átállok win 11 re mindehol és akkor megnézem újra a sambának meg pápá...
Apropó akkor az alapértelmezett SMB direkt et is kikapcsolhatom ? (mindenhol ?) -
zsolt_64
senior tag
FDResPub - Funkciófelderítő erőforrás közzététele
fdPHost - Funkciófelderítő szolgáltató
Szóval ezek nálad automatikusan indulnak ?
mert nálam látszólag kézi indítású (??) de csak 1 újraindításra gyógyul meg de akkor olyannyira hogy a másik gép hálózat tallózójában automatikusa felugrik.
Biztosan itt van a kutya elásva. -
zsolt_64
senior tag
ÁÁ routeren egy tomato van rajta, reménytelen... úgy emléxem hogy a jól működő tallózás és a router sambaV1 valahogy összefüggött.
Tetszett az a megoldás hogy a router intézi az ipcamek kiosztását és a tallózást is megoldja.
Viszont közben megváltozott a helyzet, majd átgondolom két ünnep között van is rá időm.
az ipcím kiosztás nyilvánvalóan marad a routeren.
Közben viszont bejött a rendszerbe 1 non-stop futó htpc immáron w11-el
Ezen nem lehetne beízzítani valamit ami megoldaná a tallózást ?
lehet hogy a router samba megosztástól el is köszönök.... (csak 1 ősrégi 30Gbos ssd van rajta, semmi jelentősége, a htpc-n van megosztásban 6 TB
) -
zsolt_64
senior tag
akár magával a windowsal is:
megnézed hogy a d: meghajtón van-e valami cuccod, azt lemented. valószínűleg üres lesz, hacsak nem másoltál oda valamit.
lemezkezelés -> törlöd a d: partíciót, majd a c: re rááállva kötet kiterjesztés ....
A b: ről meg vedd le a meghajtóbetűjelet, az ott nem egészséges... -
zsolt_64
senior tag
Na ez 1 érdekes kérdés :
Korábban hosszas kínlódás után összelőttem hogy az otthoni router möfött levő 1 munkacsoportba tartozó gépek lássák egymás , ideértve a Hyper-V alatt futó gépeket is.
(több gép azokban több Hyper-V azokban több virtuális gép mind w10, ip címeket a router osztja)
Csak úgy sikerült hogy a routerben sambaV1 volt, és wins server, meg master browser bepipálva + minden windowsban SMB 1.0/CIFS ügyfél volt.
Most hogy kezdek átállni 11 re ez kezd szétesni, hiába pipálom be a 1.0/CIFS ügyfelet.
Előbb utóbb mindehol 11 lesz, de pont a 11-ek nem akarják egymást látni.
javaslat ?
(félve jegyzem meg és csak halkan hogy javarészt ltsc-k szerepelnek a buliban , de szerintem ebből a szempontból mindegy
) -
zsolt_64
senior tag
Semmi dresscode nem volt még a cégvezetőnek sem volt ilyesmije, a mobilok megbízható samsungok, a laptopok meg valami sima mezei cuccok voltak, az kapott akinek tényleg kellett a munkájához.
De ahogy ekkora arc mögött ekkora nulla tudás legyen az párját ritkító volt.
Csak 1 példa, aztán befejeztem: Volt 1 meló elkészültem vele , majd ŐŐŐŐ megszakérti.
Bemutató (webes felület volt) , én nyomkodom a funkciókat, magyarázok,
kattintgatok, mutogatok, ő meg csak néz, és néz, és néz, és néz.
Egyszer csak megkérdezi ... ennek a gombnak miért ilyen a színe , és rábök az egyikre...
Mondom én találtam ki hogy ilyen legyen... AZ ÍGY NEM JÓÓ !!!.
hát mondom akkor mondd meg a gomb RGB színét és átírom.
Ööö miét ? hát az RGB kódot kérem milyen színe legyen a gombnak.
csend ... majd megírom e-mailben. és kivonult a helységből ennek 10+ éve.
Azóta is várom az RBG kódot.
"aranyosan naív" ? hát én ezt másképp hívnám... -
zsolt_64
senior tag
Erről jut eszembe 1 régi cégem ahová nagy dérrel dúrral felvettek 1 super üzletkötőt aki iphonet , iPadot és iBookot követelt magának (meg is kapta), azzal érvelt hogy ha leül tárgyalni és ezeket kirakja az asztalra akóó mindjárt látják kivel is van dolguk.....
Ja mindjárt látják hogy 1 f@szkalap vagy . Nem is hozott semmi bizniszt..
ellenben alaposan benyalta magát a főnöknél -
zsolt_64
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
"ez a Windows alkalmatlanságát bizonyítja!" Hehe azért ez az érvelés kicsit sántít.
Már csak abból az egyszerű feltételezésből kiindulva hogy ha a linuxal meg lettek volna elégedve , akkor eszükbe sem jut 1 ekkora zűrös és drága projektbe belevágni.
egyébként (magánvélemény) a linux kitűnően alkalmazható szervereknek, a baj mindig a grafikus-desktop munkaállomásoknál kezdődik ahol a gizike (szőke haj, 4cm-es műköröm) ül a képernyő előtt...
Jájj hát ez nem így vót, megha idekattintok akkor valami más történik..stb...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Erről valami beugrott nekem és rÁkerestem:
"...tíz éve az egyik legnagyobb szabású és talán legtöbb figyelmet kapó szabad szoftveres projektje volt a müncheni önkormányzat gépeinek migrálása Linuxra, ami LiMux projektjént híresült el. ... A mintegy 15 ezer PC átállítása hozzávetőleg 10 évet vett igénybe,... 2017-ben aztán a München visszaváltott a Windowsra a Linuxról, miután nem tudták megoldani a kompatibilitási problémákat.A kitérő nem volt olcsó, ... 49,3 millió euróra becsülték a visszaváltás folyamatának költségét, az árak ... emelkedtek, és megközelítették a 100 millió eurót. München példáját követve a hasonló projekttel próbálkozó Alsó-Szászország tartomány is a visszafelé váltásról döntött, a Linuxot Windowsra cserélték."
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ha kétségeid vannak hogy elindítható-e egy letöltött exe , javaslom a virustotal.com oldalt ellenőrzésre. Kíváncsi lennék hogy az az ominózus exe az lebukna-e...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
1-2 dolog nekem homály az egyébként tanulságos történetben, Ha megválaszolnád az jó lenne mások okulására is.
1. Tehát volt több olyan különféle oldalakra regisztrációd a Google-val ? (gondolok itt arra hogy állandóan feldobálják az oldalak hogy lépj/regisztrálj a Google(facbuk) accountoddal ?
2. letöltötted az ominózus exe-t, majd elindítottad. Nem sivalkodott a vírusirtó ? milyen volt a gépen ? kikapcsoltad az letöltés/indítás pillanatában ? -
zsolt_64
senior tag
Az én olvasatomban ez úgy tűnt hogy egyből az install közben/vagy utána közvetlenül jött az erőszakos vpn regisztráció. Nem tűnt fel hogy elindítottad a Driver Booster-t.
Az mindenképpen jó hogy megszabadultál tőle. Minden drivered rendben van ?
jobb egér a menü ikonjára és ott eszközkezelő. Nem szabad sárga ikonos figyelmeztetésnek lennie... -
zsolt_64
senior tag
válasz
boborján2
üzenetére
Néha érdekes dolgokat dobál a Google, ugyanarra keresésre másoknak eltérőeket
Csak elmélet: Mivel tudok lengyelül, ezért sok lengyel oldalra-kifejezésre keresek rá.
Ez már LEHET ok arra hogy valahogy befolyásolják a találatokat. (amilyen jóba vannak a lengyelek az oroszokkal mostanában
) Azért zajlik a kiberháború. De lehet hogy ez csak az én paranoiám... -
zsolt_64
senior tag
Felőlem nyugodtan letölthetsz egy .ru végződésű oldalról egy vpn-nek mondott programot , és telepítheted a gépedre. Jó egészséget kívánok hozzá....
Csorbi: lehet , de én már a driver booster miatt is újratelepíteném a windows-t. Pláne hogy most történt és még nem lakta be...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
A Driver Booster Pro fizetős. Ha nem fizetett érte akkor vmi Crack lesz. Innentől : Lerúgás...
De nem is értem ezt a driver miskulanciát, én az ilyen cuccoktól távol tartom magam."1 faszfej ajálotta a neten amikor tanulmányoztam, hogy miként kell Windowst telepiteni ."
na igen , brugo tekintse ezt tanulópénznek, szerencsére csak virtuális és nem valódi
-
zsolt_64
senior tag
válasz
boborján2
üzenetére
Nem az a gond hogy az itopvpn az most jó-e vagy sem , hanem:
Telepítés után egyből előjött
?, és addig erősködött amíg be nem regisztrálta..?
Ezek után mi garantál bármit is ? milyen zombihálózatba van bekötve a gépe ?
Valószínűleg az itopvpn csak álca volt... az hogy leszedte az semmit sem jelent.
Én lerúgnám a windows-t és tiszta forrásból beszerzett telepítőanyaggal újratelepíteném.
(más fórumtagok is ezt javasolták)
de mindenki azt csinál a gépével amit akar... -
zsolt_64
senior tag
Hát rákerestem az itopvpn-re és pillanatokon belül egy cirill betűs oldalon találtam magam
, ahonnam azonnal menekültem. Szóval hidd el nem a Windows 11 el jött , hanem besz@ptál valamit... ezek után komoly kártevő , zsaroló vírusirtás....
meg mi az hogy nem lehet leállítani a telepítést ? -
zsolt_64
senior tag
válasz
pigatt
üzenetére
Én is a https://www.memtest.org/
javasolnám, egy elfekvő pár megás usb - pen re ráfér. Onnan kell bootolni és ez tényleg a létező legdurvább teszt. hozott ki olyan hibát ami semmi más windows alatt futó memteszt sem. Lefényképeztem mobillal a hibát, és még a garanciális szerviz is elfogadta...
Ja és úgy bukott ki a hiba hogy helyi hálózaton nem tudtam átmásolni 1 GB méretű zipet úgy hogy ott ne legyen hibás... -
zsolt_64
senior tag
Azzal csináltam : két megoldás van:
1. amikor telepítőnél bejön az első grafikus felület Shift-F10 -> taskmgr -> abból futtat (rendszergazdai joggal) regedit és ott kézzel bevinni.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\BitLocker]
"PreventDeviceEncryption"=dword:00000001
2. ntlite - al megmókolni a telepítő iso-t. ennél a megoldásnál ráadásul tiltani lehet a bitlocker szolgáltatást. -
zsolt_64
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
Van itt még másik LTSC hülyeség is nézd meg LTSC alatt a lemezkezelőben hogy van-e Bitlocker-re állított partíciód ?
Ugyanis az van, hogy a saját rendszepartícióját és még más online partíciót beállít bitlockresre. Sima Hyper-v installal megtekinthető...
Ugyan nem indul el a betitkosítás, de nem tudtam levakarni csak a partíció törlés-újralétrehozás-al, és a hétvégén másolgattam ide-oda 5 TB anyagot.Update : Kösz, de erre is bejelzett az avast letöltésnél, inkább kihagyom...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
Nem mivel Hyper-v alatt van a példány (+ ellenőrzőpont is van , tehát minden próbálkozás előtt visszaállítom a szűz állapotot ) nem nehéz kipróbálni. A gpedit állítást 1 reboot visszaállítja, és ha megpróbálok 1 "olyan" file-t bemásolni megosztáson keresztül, hát pittyent egyet és "nyakonvágja" megfelelő üzenet mellett.
Update: csak a Korábban Geth által közölt megoldás ami működik...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
kb igen, zárt rendszer hyper-v alatt
Alternatíva: mondja meg valaki hogy lehet tartósan kikapcsolni a Defendert w11 alatt.
w10 alatt volt a consoleact -
zsolt_64
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
és honnan tudod mire kell nekem ?
-
zsolt_64
senior tag
Üdv. Win 11 hez keresek olyan vírusirtót amivel le lehet cserélni a Defendert , de csak "kamu" tehát nem csinál valójában semmit. Emlékeim szerint létezik ilyen....
-
zsolt_64
senior tag
Üdv !
Kérdésem a következő ? Melyik az a legjobb windows 11 telepítési iso file-t módosító program ami leveszi a tpm+secure boot megkötöttségeket az iso file-ból ?
Hasonlóra gondolok mint aamilyet Rufus tud, de nem usb adadthordozóra kell a végeredmény, hanem iso file-ba -
zsolt_64
senior tag
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Erősen ajánlott a Qbittorrent. Minden szempontból. utorrent minden verziója felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Fujifilm X
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nem minden esetben

usb telepítő -> iso file

), de valami titkosított lemeznek írta ki és meg sem mutatta a szerkezetét.
ja nye durak