Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz76
csendes tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy n770 es és rta 3000 es TMC vevövan össze kapcsolva fel is ismeri mr2 is meg találja csak az utinfot nem tölti le Pesten sem
Szerintetek mi a probléma igo8 8.3.2.64873 van a gps-en válasz előre is köszönöm
-
mekemuki.
csendes tag
Sziasztok
Menü/Beállítások/Térképnézet/jobb alsó sarokban nyíl jobbra/Különféle beállítások/Sebességhatár látszik - pipát betesz.
Nekem a Menü/Beállítások/Térképnézet/ jobb alsó sarkában már csak a súgó gomb van.Mit kell rajt változtatni hogy jó legyen? -
maggio
csendes tag
Nekem egy Russa-val kapcsolatos kérdésem lenne.
A Russa 1.1.28.15 verzió van fent. Tökéletesen működik.
Hogy tudom megoldani, hogy a fekvő nézet helyett állót használjak?
Jelenlegi fekvő helyzetében a beállítások alatt nem minden beállítási lehetőség érhető el
Előre is köszönöm!
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Van arra vkinek ötlete, hogy a legújabb Riks skinnél hogyan tudom kikapcsolni azt a funkciót, hogy folyamatosan megjeleníti a megengedett sebességet (tehát nem csak gyorshajtáskor)?
Köszi!
-
PLaci58
addikt
válasz
aasgier #4991 üzenetére
Ennél a gépnél nincs külön szoft reset. Az PDA-s sajátosság.
Reset van, ami ugyanúgy működik mint a számítógépnél.
Mindent alaphelyzetbe állít (majdnem, mert pl. a registryt azt nem).
Ha ilyet kér tőled, akkor egy PDA-s verziót telepítettél fel. Az erre nem ok.
PNA-st kéne keresni. -
Anti666
aktív tag
válasz
aasgier #4991 üzenetére
Soft reset? Szerintem a skin kiválasztása után újraindul az igo magától, ennyi. Amennyiben nem tudod kiválasztani a kérdéses skin-t vagy nem indul újra az igo, add meg direkt mód a skin nevét a \SAVE\system.ini-ben:
[interface]
theme="Riks_3.4c_mod1_SwD"Köszönjük Snowdog!
Asszem talán megfelelő skin is kell, tehát jó ha van az a felbontás a skin-ben, amit az igo használ.
-
aasgier
tag
válasz
Anti666 #4990 üzenetére
Üdv !
Bocs még egy kérdésem volna :
Igo 8 Skin :
Egy skin sem működik pedig jó párat megpróbáltam - a verzió biztosan helyes - Ujraindítás után soft resetet kér vagy várjak pár másodpercet - várok pár percet ugyan ez a helyzet - akkor a soft reset pontosan mi talán rosszul csináltam valamit .
A választ előre is köszi ! -
Rick4
félisten
válasz
Anti666 #4940 üzenetére
Nekem van TMC-m, szombaton BP-en voltam, ott működött a vétel része rendesen, ha útba esett volna valami, gond nélkül újra is tervezte volna...Csütörtökön Debrecenben voltam, Szegeden még elkapott pár infót a fogható szegedi petőfiről, utána egész Debrecenig sehol sem volt fogható. Pénteken Szeged -Székesfehérvár között egyetlenegy alkalommal sem akart bejönni rajta a Petőfi, már csak Székesfehérváron. Ergo ami adódik út közben, azt csak ott veszem észre. A szegedi belvárosi híd le van zárva átépítés miatt, kb 1.5 hétre minden átmenő fogalom elől, ennek ellenére a navi péntek este gond nélkül áttervezett volna rajta, de két utcával arrébb egy sávszűkűletet vidáman jelzett... Ki érti ezt?
-
wfalcon
tag
Erősen OFF, de hátha...
Bár máskor is előfordult, de ma rengeteg körforgalmat érintettem, és baromira bosszantott, hogy állandóan rázoomol a körforgalomra az ájgó. Nem is ez a fő probléma, hanem az, hogy nem tér vissza az eredeti nagyításra, így csak egy óriási nyilat látok a képernyőn.
Valahol kiirtható az igoból a körforgalom nagyítása? -
snowdog
veterán
válasz
M_AND_Ms #4981 üzenetére
Ez a parancs nem biztos hogy arra vonatkozik, amiről én írtam. Ha kipróbáltad az eredményt légyszi publikáld. Köszi.
u.i. Közben keresgéltem, és más is így tudja:
"Once at 800m (”after 800m prepare to turn left”), then again at 300m (”after 300m prepare to turn left”) and again at 100m (”after 100m turn left”)." -
magyarur
csendes tag
Köszönöm a válaszokat de volt egy másik gps-em és ott volt lehetőség egy skálán százalékos értékeket csúsztatni + / - irányba és így belehetett állitani hogy a két sebességmérő egyformát mutasson .
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Egy off kérdés:
Igo-ban hol tudom szabályozni, hogy mennyivel előtte és hányszor szóljon a program a következő esemény előtt.Köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
PLaci58 #4972 üzenetére
így van: +10, -0% az előírás!
ezért aztán bőven ráhagy minden gyártó, +5-6% teljesen tipikus, de nem ritka a 10 megközelítése sem (pláne régebbi autóknál)így ha picit nagyobb kerületű gumi (kevésbé "peres" oldalfalú, esetleg új téligumi) kerül az autóra, akkor is legföljebb csökken ez a fölfelé csalás, de nem csap át mínuszba
azt viszont még esetleg hasznos tudni, h a GPS nem átlagol, nem a megtett út alapján számol!
ez nem is működhetne, mert a pozíció mérési hibája akár 10 m-t is meghaladhatja - ami miatt teljesen alkalmatlan lenne sebességmérésre, még pontatlanabb lenne, mint az autó órája...nem: a rendőrségi radarhoz hasonlóan a doppler elvet használják, vagyis azt, ahogy a műholdról vett jelek frekvenciája a haladási tempó függvényében enyhén megváltozik
ez kellően precíz, tized km/h-ban kifejezhető pontosságú módszer
(viszont valóban csak mp-enként frissítve) -
aasgier
tag
-
PLaci58
addikt
válasz
wfalcon #4969 üzenetére
Annyit még én is hozzátennék, hogy az előírások szerint az autó sebességmérője nem mutathat kevesebbet a ténylegesnél. Ehhez azért a gumi méret, felni, légnyomás is hozzájárul.
Az út menti sebességmérők is többet mutatnak!
A GPS <0,1m/s pontosságú.
A GPS kb. másodpercenként küldi az adatokat, tehát diszkrét mérési értékeket kapunk, ami gyorsításnál, lassításnál jól látszik. Egyébként ezeknek a készülékeknek a GPS vevője meglepően pontos és stabil. Már kézben tartva és mozgatva is jelzi a sebességet, tehát gyalogos üzemben, kis sebességeknél is jól használható. -
kamillo67
tag
válasz
wfalcon #4969 üzenetére
Ezzel teljesen 1-et értek.
Némely márkánál akár 8-10 km/h-át is elérheti pluszban.Pl a cseh autógyár remeke (fabia) 130-at mutat (egyenletes sebesség mellett) a navin pedig csak 122 km/h volt látható. Ay Fiatnál kb. 135 felelt meg a gps-en a 130-nak.A cél nem a gyorshajtások csökkentése, hanem nehogy perelhetők legyenek az autógyárak a gyorshajtások ügyeivel kapcsolatban.
-
wfalcon
tag
válasz
magyarur #4967 üzenetére
Nem lehet, mert a két mérő nem ugyanazt méri.
A GPS az előző mérés pillanatnyi átlagsebességét mutatja, míg az autó sebesség mérője a pillanatnyi haladási sebességet. Ha képes vagy tartósan (pl. több percig is ugyanazon) sebességgel haladni, akkor a GPS és a sebességmérő jó közelítéssel azonos sebességet fog jelezni. igyeld meg, ha gyorsítasz, a GPS sokkal később kezdi jelezni a gyorsulást, mint az autóé.
Az autók sebességmérőjét mindig kicsit gyorsabbra hangolják, hogy a gyorshajtásokat csökkentsék. -
snowdog
veterán
válasz
magyarur #4967 üzenetére
Ha egy navi programban sebességet látsz, azt a program a GPS adatok alapján számolja. Mit akarsz ezen kalibrálni? Azt hidd el, amit a navi program mutat, mert közelebb van a valósághoz, mint amit a kocsid sebességmérője mutat.
Inkább a kocsid sebességmérőjét kalibráld a navi program által mutatott sebességhez!
-
magyarur
csendes tag
Szeretném megtudni hogy hol lehet kalibrálni a gps kilométer órát a kocsiéval , melyik menüben . Kőszönöm
-
Dunstan
tag
válasz
Integra #4962 üzenetére
Én egy olyan fórumról álmodok, ahol a topicnyitó állandóan megszerkesztheti a legelsőnek megjelenő postot, és beleírhatja a topicban elért fontosabb eredményeket, a leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat. Természetesen itt, ahol 5 percig lehet egy postot szerkeszteni, ez csak hiú álom.
UI: Mielőtt ismét megjegyeznétek, igen, ismerem SnowDog kollega fórumát, és ott is olvasgatom a postokat. Azt is tudom, hogy ez nagy terheket róna a topic nyitójára, és ezért nem csinálják sehol sem. De azért álmodozni szabad.
-
Anti666
aktív tag
válasz
Integra #4962 üzenetére
Én inkább azt gondolom, hogy vannak ugyanolyan kérdések, melyeket nap mint nap feltesznek az új userek, ahelyett, hogy kicsit visszaolvasnának. Ennyi az összes problémám és úgy hiszem, hogy annak aki értelmesen kérdez, válaszolok is.
...és nem izzadok, megy a légkondi... tovább megyek, mi vagyunk azok, akik elengednek benneteket a 2 kocsisor között és kissé felháborodva nézzük, ahogy SZABÁLYTALANUL beálltok az első elé a pirosnál... tisztelet a kivételnek -
Integra
titán
válasz
Anti666 #4961 üzenetére
látod, én meg kérdezek miközben igyekszem olvasni mellette ahogy időm engedi, más kérdés hogy te inkább 20 postban halálba küldesz, meg osztasz, ahelyett, hogy egyben válaszolj... hagy ne ismételjem magam, egyszerű pszichológia, vannak ilyen emberek és pont...
való igaz, nem használom, csak néha volt hozzá szerencsém, akkor meg inkább hulladéknak tartottam és ehhez tartom magam. motorozom nyáron, azon meg dugó és idegtépés nem létezik
te izzadsz én meg elgurulok melletted. -
Anti666
aktív tag
válasz
Integra #4960 üzenetére
Ad 1, én nem f@aszozok, ad 2, szerintem már a kérdésed is sz@r volt és arról árulkodott, hogy nem olvastál vissza, csak beestél ide, nagy elánnal és qrva gyorsan választ akartál a gondjaidra, közben meg még okoskodni is elkezdtél olyan dolgokon, melyeket már kb. 5000 darab HSZ-el ezelőtt kitárgyaltak hozzáértő emberek a 770 fórum ján (és még magamat sem merném közéjük sorolni...)
Ennyi, de nekem 8, guruskodhatsz tovább a sisz téixtéddel, teljesen felesleges, 3 sor max elég bele és továbbra is állítom, hogy működik a TMC Bp-en, ugyanis én ellentétben Veled már kb. 50szer használtam és lehet hogy hihetetlen, de többször segített is, elkerülni kedvenc forgalommal túlterhelt koszos celeb városunk dugóit.
-
Integra
titán
válasz
Anti666 #4957 üzenetére
na látod, ez ugyanaz csak fordítva.
ha tudnád mi és látnád magad előtt meresztenél nagy szemeket, az biztos..
én így vagyok ezzel, olvastam is visszafelé, de ez a persze nemvarezolunk történet a keresőt is megöli, a felét találtam meg mint szerettem volna.
hozzáteszem, hogy ha nem írtok 20 postot tele azzal hogy a faszod kivan azzal hogy kérdez az ember, hanem 1 postot pontos válasz a kérdésre, akkor már nincsen több kérdés. de egyszerű pszichológia, hogy a legkevesebb ember képes 3 lépéssel előrébb gondolkodni, mint a saját egója. -
TeTe_01
csendes tag
Valaki már belefutott olyanba, hogy háttérben megy a Nitrogen, tuttin szól. Vége a számnak, néma csend. Egész addig míg Isti meg nem szólal, vagy el nem kezdem bükdösni a masinát. Mi a csuda okozhatja ezt? Programhiba? Készülék? Skin?
Köszi előre is! -
vizes111
csendes tag
hi
iconx-es cucc sávinfó van nagy táblák nincsenekmi a baj?
-
snowdog
veterán
válasz
Integra #4942 üzenetére
Hibás license file.
Ezek szerint ez a verzió csak SD-ről megy. Próbaképpen az egészet másold át az SD-re, töröld ki a "save" mappát, írd át a sys.txt-ben az útvonalat (app="SDMMC\mobilenavigator") és onnan indítsd újra.
Ha megy, legalább lesz egy kis sikerélményed. Aztán nekiállhatsz megfelelő license fájlt keresni.
-
Integra
titán
na, iconx áthúzva komplett.
mobilenavigator-ra átnevezve folder és exesys átírva:
;[device]
;type="HTC Touch HD T8282"[folders]
app="ResidentFlash\mobilenavigator"[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
resolution_dir="480_272"
vga=0
show_exit=1[timezone]
sync_os_timezone=0
reset_os_timezone=0[debug]
disable_outlookpoi=1
sound_q_length=200
skip_eula=1
enable_roadshadow=1[rawdisplay]
highres=0
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272bejön töltő kép, jobb alul kiírja, hogy "init api" aztán kilép vissza main menube.
és utána hiába klikkelek rá, már nem is indul újra, nem jön be mégegyszer a betöltő screen... -
-
Anti666
aktív tag
válasz
Integra #4931 üzenetére
a tmc-ben sem igazán hiszek.
még a németeknél se működik rendesen, hogy a búsba lenne mo-n használható?Kedvelem az olyan kijelentéseket, melyek semmifajta gyakorlati tapasztalaton nem alapszanak. Mi jogon savazod a TMC-t, amikor még egyáltalán nem is használtad? Csak azért, hogy meggyugtasd a lelkecskéd, miszerint JÓ készüléket választottál? A TMC MŰKÖDIK BUDAPESTEN, az más kérdés, hogy jelenleg nem 100%-osan, de ez nem jelenti azt, hogy tökéletesedhet. Ne vezesd félre az emberkéket!
folder = mobilenavigatore.exe, ez egyébként klasz voltt, tetszett
-
PLaci58
addikt
válasz
snowdog #4934 üzenetére
TMC tapasztalatok:
BP-en keresztül M3-ról M7-re. Eredeti útvonal a Kerepesi úton ment volna keresztül, de "Isti" úgy találta (gyakran emlegetve az ősöket), hogy a TMC-n jövő infók alapján jó lesz elkerülni a Rákóczi utat (sávlezárás, torlódás). Isti úgy döntött, hogy a Váci út jobban tetszik neki. És tényleg. Forgalmi problémák nélkül, folyamatosan mentünk át Budapesten.
Mondjuk egy zavaró momentum van a dologban. Amint új TMC információt kap egyből újratervezi az útvonalat. Ez elég kellemetlen, főleg kereszteződés előtt, amikor beáll az ember egy sávba és Isti úgy dönt mégse arra megy -
snowdog
veterán
válasz
aasgier #4928 üzenetére
Új N770 tudású és felépítésű gép a láthatáron!
Private Pilot 4300B navigáció
Részletes jellemzők:
Fém ház, 4,3" 480x272, Centrality Dual-Core 400 MHz, 64 MB RAM, Windows CE 5.0
Kijelző: 4,3" 480x272 QVGA
CPU: Centrality AT642 ARM9 Dual-Core 400 MHz
RAM: 64 MB
Memóriakártya: SD/MMC
Operációs rendszer: Windows CE 5.0
Beépített FM adó, 1450 mAh akkumulátorHogy is mondja a kínai? Nadon ócó!
[link]
-
Integra
titán
válasz
snowdog #4933 üzenetére
haha, akkor mégse vagyok annyira reménytelen..
akkor viszont csak ennyi elég:
[folders]
app="ResidentFlash\mobilenavigator"már csak átkell rántani majd újra a ramjába az egészet.
egyébéként érdekes dolgot tapasztaltam.
ugye usb mass storage mode-ban átmásolom az egészet. átnevezem a foldert és az exe-t.
ha le akarnám törölni az egészet, nem engedi meg, csak részeit. kiírja, hogy nem üres a folder és nem tudja törölni. WTF???
ahhoz, hogy teljesen letudjam törölni a foldereket is, ahhoz ms sync mode-ba kell visszaváltanom, és ott törölni, csak így engedi.
ez miért van?továbbá hiába az usb2.0 ha csak 330-370kbyte/sec-kel enged másolni
amit megint nem értek, miért -
snowdog
veterán
válasz
Integra #4930 üzenetére
viszont ha iconx-es is jó, akkor végképp nem értem, hogy miért akadt le indításnál...
vagy mert az a content részes beírás a sys-be rossz volt??Igen azért, és ha továbbment volna, akkor térképet sem talált volna, meg hangokat sem, meg semmit ami a content mappában van. Ugyanis pont az az útvonal volt rossz. Bár elsőre én is átsiklottam felette. Javítsd ki, és remélhetőleg el fog indulni. Ha otthagyod sem baj, ártani nem árt, csak felesleges.
-
Integra
titán
válasz
aasgier #4928 üzenetére
ezt neked kell eldönteni. én leírtam, nekem miért volt fontosabb a nagyobb kijelző.
nincsen igazából kékfogra szükségem, ahogy a tmc-ben sem igazán hiszek.
még a németeknél se működik rendesen, hogy a búsba lenne mo-n használható?
én nem bántam meg az azure-t jelenleg, remélem hosszabb távon se fogom. nem kergetek illúziókat, ezek a masinák 1 év garisok, utána ha tönkre mennek, fiókban landolnak és nézek mást. most ezt láttam az idő sürgetése miatt a legjobb választásnak.
ha fontos neked a tmc és a keret is adott, akkor inkább a wayteq a tmc antennával. -
Integra
titán
válasz
snowdog #4929 üzenetére
természetesen mindent ott hagyok, ahol gyárilag is van, nem akarom áthegeszteni, skinelni sem akarok, minden úgy jó nekem, ahogy van.
csak múkodjonviszont ha iconx-es is jó, akkor végképp nem értem, hogy miért akadt le indításnál...
vagy mert az a content részes beírás a sys-be rossz volt?? -
aasgier
tag
válasz
Integra #4927 üzenetére
Egy kérdésem volna vásárlással kapcsoladba (csak gyüjtöm a véleményeket)
Találtam még egy wayteq 770 2gb (FM és BT nélküli) masinát 30.000. ért és ugye van a bluepanther azure 36.000 ért ! Melyiket válasszam ? (a + 0,7" és a + 2 gb nem tudom megér -e 6000ft -ot inkább abból veszek egy tmc vevőt)
A választ előre is köszönöm !
-
Integra
titán
help
valami nem jóhegesztem a sys.txt-t, hogy megfelelően induljon ájgó
ez van benne:
[folders]
app="ResidentFlash\mobilenavigator"
content="ResidentFlash\mobilenavigator.exe"[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
resolution_dir="480_272"
vga=0
show_exit=1[timezone]
sync_os_timezone=0
reset_os_timezone=0[debug]
disable_outlookpoi=1
sound_q_length=200
skip_eula=1
enable_roadshadow=1[rawdisplay]
highres=0
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272mit rontok el?
segítsen már valaki sys.txt guru, hogy mi hiányzik.
jelenleg elindul a welcome screen, aztán a languages-nél kiakad, error, nem talál nyelvet.. -
aasgier
tag
válasz
Anti666 #4919 üzenetére
Köszi a választ ,mert most akarok venni egy készüléket és 3 nap fórum olvasás után arra jutottam hogy ez a megfelelő számomra ,először egy wayteq x820-on gondolgodtam, de mire ilyen kiforrott lesz a win 6 az még 1 év kb , most szerintem ez a megfelelő választás.
És köszi a gyors választ ! -
Anti666
aktív tag
válasz
aasgier #4918 üzenetére
Kill ("\ResidentFlash2\YFAP20\shell.exe")
Kill ("\Windows\YFloader.exe")
Run ("\Windows\explorer.exe")Gondolom ha a fenti exe-k hasonlóképp léteznek avagy ugyanott megtalálhatóak, akkor az indításnál már jó lehet. A skin-ben ezenkívül van néhány n770 specifikus progi, pl. bluetooth, fényerő állító, stb, ezeknek meg kell találni az Azure megfelelőjét, átírni a skin-ben, és működhet. Azt gondolom egy kicsi mókolás kell hozzá, de 95-97%-ban mehet. Nekem nincs Azure-om, tesztelni nem tudok, de a legtöbb progi szereti a wince50-át, szal nagy gond nem lehet
-
aasgier
tag
Üdv !
Érdeklődnék ,hogy az n770 féle antiskin mindenféle allítgatás nélkül feltehető -e bluepanther azure - ra.A választ előre is köszi !
-
Rick4
félisten
válasz
Anti666 #4914 üzenetére
Tehát:
Az antiskin ugye 770-re készült, ebből mentettem ki a poweroff.exe sort, amit beírtam egy 470-re készült SI-be, a navi page-en a jobb alsó sarokban a billentyűzet ikonját cseréltem le erre. Ez viszont nem az antiskin, hanem egy régebbi cucc... Anno próbálkoztam azzal, hogy egy 770-re készült csomagot átalakítok 470-re, de kegyetlen nagy meló volt mindent átírni, egy idő után ráfordítandó idő hiányában félre kellett tennem... -
Anti666
aktív tag
Csináltam is egy frankó kikapcsoló ikont, rendesen működik.. köcc..
Szívesen, üdv a kreatív emberkék között!
... és örülök, hogy tetszik
Bármennyire is egyszerű egy skinnek az elkészítése, azért benne fexik pár nap melóm
Másik: egyik ismerősömnek kellene épp ez a 470-re átmókolt antiskin, kitennéd publicra, vagy legalább nekem?
Kösz.
-
ququry
csendes tag
Meglepő tapasztalatom van. (nekem meglepő)
Korábban írtam, hogy megsérült az autós tartó. Sajnos továbbra sincs.
A lényeg az hogy tartó nélkül is használom a készüléket. Opel Astra G autó csodámban. Akinek van ilyen vagy ismeri az tudja hogy a rádió alatt van egy kis tároló rész. Jobb híján oda raktam a készüléket. Persze látni semmit sem lehetett de a hang jól halható volt. Számomra az a meglepő ebben hogy viszonylag eldugott mondhatni részben árnyékolt helyen remekül vette a jeleket és hibátlanul navigált. -
Rick4
félisten
válasz
PLaci58 #4911 üzenetére
Persze, én is azt mondom, én hiszek neked (több más dologban nekem már bizonyítottál
) de ez az akksitéma nem volt meggyőző, az, hogy Te így vagy úgy töltöd, nekem nem feltétlenül autentikus forrás. Én amit találtam, mind amellett szólt, amiről én beszélek, nem egy nem 20 oldalon volt lényegében ugyanaz a dolog leírva, a tapasztalataim is ugyanarról szólnak. Elfogadom bárki ellentétes állítását, ha kellőképpen alá tudja támasztani, csak ennyi, gondolom általad is elfogadható, hogy nem csak véleményt szeretnék olvasni.
Köszi a TMC részt, bár szerencsére automatán megtalálta, és dolgozott is, csak jobb ezt fixen beírni...
Ja, az antennát csak bedolbáltam, és hazafelé Kiskunfélegyháza között se a TMC, se a rádió nem talált Petőfit. Akkor BP felé menet hogy fogom én megtudni, hogy Kecskemétnél valami gáz van? -
PLaci58
addikt
Amit tényeknek felhoztál, inkább azok az oldalak tartoznak a vicc kategóriába!
Egy gyártó, egy hivatalos forgalmazó sincs köztük.
Amúgy komoly ember nem az internetnek hisz, ahol bárki irogathatja a hülyeségeit.Mint mondtam mindenki úgy tölti az akksijait, ahogy akarja, Te is!
De engedtesssék meg, hogy más is elmondhassa a véleményét, pláne, ha nem mond semmi olyat ami kárt okozhatna, sőt megosztja a tapasztalatait.TMC:
[tmc]
source="royaltek"
port="COM,4"
baud=38400de így is működik:
[tmc]
port = 4
baud = 38400 -
Rick4
félisten
Közben közlöm, hogy megvettem az RTA- 3000-es TMc modult, a rádugát óta fraknón működik, szerencsére semmi probléma nem volt az úton, ami miatt kerülni kellett volna. Van valakinek infója, a sys.txt fájlban milyen értékeket kell megadni a TMC port és a sebesség tekintetében?
-
Rick4
félisten
válasz
PLaci58 #4907 üzenetére
Gondolom azért megengeded, hogy kijelentsem, amiért Te leírsz valamit (legalábbis konkrétan erről a témáról, és ilyen formában) azt hadd ne vegyem kész ténynek, ha a saját akksijaidról beszélsz az is csak egy épp jól sikerült eset lehet, de mérvadó teszt, ill. bármilyen állítás alátámasztása biztosan nem. Hozz fel konkrét oldalakról ellenpéldákat, utána lehet tényként kezelni.
Egy biztos: a lítium akksikat nem kell formázni, az teljesen más kérdés, hogy több feltöltés- merülés alat tnyerik el a végleges állapotot, ha meg elektronikával van védve az akksi, ami 4 óra töltés után lekapcsol, akkor visszakérdezek: minek kell 16 órán keresztül az eszközt töltőn hagyni? Ez inkább a vicc kategória, mint komolyság, főleg, hogy melléteszem: én nem foglalkozok ilyesmivel, ha lemerül feltöltöm, ha feltöltődött, leveszem, és az én készülékeim akksijai is ugyanolyan jól bírják. Ez is tény. -
jgui
csendes tag
válasz
PLaci58 #4907 üzenetére
Teljesen igazad van, s én is írtam, hogy van védőelektronika előttük. Amúgy nekem már sikerült 1db NiCD aksit 0,5V-ra meríteni (tudom, nem sok észre vall
). Azóta sem működik
. Am,úgy tudtommal itt is 1V/cellafesz alatt nyítnak a tranyók. Amúgy a rátöltéssel pedig a probléma a fentebb említett dolog (töltési ciklusnak számít 2 sec töltés is !!!). Erre legjobb példák a laptopakkuk (ha rátöltesz, napi rendszerességgel, akkor fél év alatt elcsesződhet egy akku). Illetve a kisütésre valóban szükség van!!! Ajánlatos nagyobb teljesítményű akkuknál az újraformázás (tehát nem a PNA akkui esetén!!!)!
-
PLaci58
addikt
Akkor kezdhetsz tényeket olvasni
"Litium ion akkuk:
memóriaeffektus lényegében nincsen
bármikor rá lehet tölteni
nem igényel formázást
az első 3-4 töltés után éri el a maximális kapacitást, de nem szükséges a normál töltési időn túl a töltőn hagyni
elektronikával rendelkezik, amiben túltöltés elleni védelem, rövidzár elleni védelem
...""A lithium-ion akkumulátorokat nem kell formázni mert a gyártó ezt megteszi helyettünk. Lényegében a szén atomokkal lithiumot "szivatnak fel", azaz a rácsaira rengeteg lithiumot tud a szén fölvenni [mert a lithium sokkal kisebb a szénnél]. Az új Lithium akkumulátorokat érdemes egyszer 16 órát tölteni, hogy aktiváljuk a lithium részecskéket [a gyár ugyanis kisütötten szállitja]."
Ez meg csak reklám:
"A lithiumos akkumulátorok általában lithium-szén ötvözése miatt lesznek olyan tartósak, dinamikusak és nagykapacitásúak."Ettől függetlenül mindenki úgy tölti az akksikat, ahogy akarja!
Amit ajánlottam, az megfelelő üzembehelyezése az Li akksiknak.
Lehet, hogy hülye vagyok és rosszul töltöm az akksijaimat, de akkor miért működnek még ma is szinte új kapacitással a 3-5 éves telefonjaim akksijai is?Egy biztos ezeknek az akksiknak a lehető legrosszabb üzemeltetése az autóban való állandó használat. Ezért lenne jó, ha adnának hozzá hálózati töltőt.
Persze ez csak a felhasználónak lenne jó
jgui!
Átpolarizálódás csak sorbakapcsolt cellék esetén lehetséges! Ekkor ugyanis mélykisütésnél a nem egyforma kapcitású cellák közül a gyengébbeknél átfordul a polaritás. (kimerül- 0V- majd ellentétes polaritást kényszerít rá a jobb kapacitású cella).
A mélykisütés ellen a készülékek védik az akkumulátort, sőt a Li ion akksikban a beépített elektronika is! Ezért nyugodtan lehet használni a készüléket az automatikus kikapcsolásig. -
jgui
csendes tag
Tudom, hogy nem tartozik ide, de meg kell jegyeznem, hogy az is tévhit, hogy teljesen ki lehet sütni akármit. Nagy fenét, NiCD és NiMH esetén is 1V alatt átpolarizálódnak a cellák, ezért mindenben van töltésfigyelő chip (egy egyszerű minimális fogyasztású tranzisztor, max még egy kondi előtte). Amúgy meg egy dologra kell vigyázni, hogy sokszor ne töltsük Lithium akkunkat, mert teszem azt 2 percnyi rátöltés is egy töltési ciklus, s ez az érték határozza meg az akku élettartamát.
Ja és a huzamosabban alacsony feszültségen való tárolást sem honorálják a lithiumos aksik sem!
-
lutyo75
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm, a tanácsokat, meg a linkeket az akkumulátorral kapcsolatban.
Nagyon hasznosak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Politika
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest