- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyo12
tag
Off
2004-es térkép
Ami még érdekes: nem tesz fel .exe file-t az SD-re, csak mapokat.
Ha rejtett partíció van akár az SD-n, akár a gépen, azt hogy lehet megnézni?
ActiveSync-el összelép vele, így írja a gyári soft az SD-t.
Aki ilyen mélységű dolgokban tudna segíteni azt megköszönném, akár priviben is jöhet help.
Vagy eldobós lesz ez a pár éves cucc?On
-
PLaci58
addikt
Nemrég láttam egy olyan készüléket (ATD) amelyik kifejezetten kéri a töltő csatlakoztatását az FM-hez. Addig be se engedi kapcsolni.
Eddig ez az egyetlen készülék, amelyik készenlétről bekapcsol a töltő csatlakoztatásakorbferke!
Kapcsold "Driver" módba az USB-t. Ilyenkor úgy látszik a PC-n mint egy pendrive. Csatlakoztasd a PC-hez. Itt megjelenik egy új meghajtóként ( a másik meghajtó az esetleges SD kártya benne). Ezt simán megformázod FAT32-re és egyből fel is másolhatod rá a dolgokat.
Utána érdemes visszakapcsolni AS-re az USB üzemmódot. -
Norby86
őstag
Köszi, így már működik.
De sajnos nem találok semmilyen romot az oldalon. Böngészem, de ahogy nézem regisztrálni kell és csak utána láthatóak a csatolt fileok az oldalon. Tegnap este regisztráltam is, de nem kaptam emailben vissza jelzést és ezért nem tudok belépni az oldalra.
Szóval nem jutottam előrébb sajnos.
-
Norby86
őstag
Olvasgatnék, de kockák jelennek csak meg az oldalon,pedig elvileg felrakta a nyelvi kodeket a gépem.
A forgalmazó nem foglalkozik sem szoftveres,sem hardweres problémával megmondták. Voltam bent náluk, elhajtottak, bevittem pna/pda szerviz boltba, elküldték cégnek, azt mondták nekem mezei embert az a cég elhajtja, de majd őket nem fogja mert ők szerviz. Erre 2 nap múlva hívom őket hogy áll a dolog és nekik is visszadobták hogy nem tudnak vele mit kezdeni. Na ezért is ekkora a gondom. 2 hónapja történt ez az eset lassan és azóta már voltam tilborg hungary forgalmazónál, pda/pna szervizbe, hackeres frissítő embernél, boxosnál. Senki nem tudott segíteni. Mivel ugye alapból nem olvassa be sd kártyát az alaplap,mert windows halott rajta, így most olyan állapotban van ez az alaplap mint mikor szoftver frissítés közben áramszünet történik. Magyarul, rajta van félig meddig a windows, de registry, boot fájlok halottak rajta. Sd kártyát nem olvassa be ezért hiába másolnák sd-re bármit, hidegen hagyja. Szóval itt valami drasztikusabb megoldás segíthet csak.
Vagy alaplapcsere, de ahogy elnézem wayteqen kívül is még sok alaplap passzolna ebbe a házba. Csak kérdés kinek van eladóba olcsón alaplapja.
ui.:Azért megmondták nekem pna szervizbe hogy fogyasztóvédelemhez lehet fordulni,mert nem javítják meg a készüléket,holott magyarországi forgalomba hozatali engedélyük megvan, ergo 10 év kötelező javítást kell vállalniuk rá. De így is elhajtottak, szóval csak alaplap csere segíthet úgy néz ki.
-
snowdog
veterán
-
paralele
csendes tag
Igen, bocs és is észrevettem, hogy elment, csak már későn (melóhely....)
Igen, benne van a sys.txt-ben (és jól van benne: az app is, a content is a residentflash-beli könyvtárra mutat). Meg ha nem lenne, vagy nem jól, akkor a kártya nélkül hibát kellene jeleznie, hogy nincs meg a content. Meg a térképek mindig szépen a belső memóriából jönnek, nem a kártyáról.
A nyelvi fájlnál és a 3D-s fájloknál vettem eddig észre, hogy valami nem stimmel. Ha lesz pici időm, még megnézem a skint, schemet, hangot. -
swarz
csendes tag
Köszönöm de ezen már túl vagyok nem ez a hibaüzenet oka.
Esetleg ha ránéznétek a sys txt-re ami a következő:sdcardpath="\\SDMMC\\"
content="SDMMC\Mobilenavigator.exe\content"
[interface]
skin="ui_Mobilenavigator"
resolution_dir="320_240"
vga=1
[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=320
screen_y=240
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
[debug]
queue_length=200
[timezone]
sync_os_timezone=0
reset_os_timezone=0
[msnd]
enabled=1 -
Anti666
aktív tag
A skin-ben benne hagytam PLaci féle kilépést WinCE-be, ahogy a többi SI-ben is van. Katt a 3 vonalra alul a systray-ben, majd ki is van írva, hogy: "D klikk to wince". Egyébként meg nem hinném, hogy a skin miatt nem tervez neked nem tudom hova, Dubrovnikba most próbáltam, nekem letervezett.
Jut eszembe, a sysinformation.exe 1Megát használ az 50-ből, nem valószínű hogy amiatt nem tervez.
-
snowdog
veterán
Ha bármi fut, az nyilván helyet foglal magának a memóriából. Az iGO-nak hosszú tervezésekhez sok memóriára van szüksége. Tehát a megoldás, ilyenkor a lehető legtöbb szabad memóriát kell neki biztosítani. Mindent amire nincs szükség az iGO indítása előtt be kell zárni. Az SI-t is!
-
coredump222
tag
Nem tom neked hogy indul az Igo ,de erdemes scriptbol inditani ami elotte becsukja a
gyari menudet mert az is eszik am rendesen !A masik hogy Gyurma ajanlott egy kis memoria kapacitas novelest amit itt a forumon megtalalsz ha keresed
Na jo rendes leszek
[link]Amugy a WinCE-n sok progi van ami leak-el !
Ha pl. sokat tervezgetsz az igo-val akkor elofordul hogy egy ido utan keves szabad
memoria marad a kovetkezo ut tervezesehez (nem szabaditja fel amit elozoleg lefoglalt => leak.
Udv !
-
Anti666
aktív tag
Csináltam is egy frankó kikapcsoló ikont, rendesen működik.. köcc..
Szívesen, üdv a kreatív emberkék között!
... és örülök, hogy tetszik
Bármennyire is egyszerű egy skinnek az elkészítése, azért benne fexik pár nap melóm
Másik: egyik ismerősömnek kellene épp ez a 470-re átmókolt antiskin, kitennéd publicra, vagy legalább nekem?
Kösz.
-
PLaci58
addikt
Amit tényeknek felhoztál, inkább azok az oldalak tartoznak a vicc kategóriába!
Egy gyártó, egy hivatalos forgalmazó sincs köztük.
Amúgy komoly ember nem az internetnek hisz, ahol bárki irogathatja a hülyeségeit.Mint mondtam mindenki úgy tölti az akksijait, ahogy akarja, Te is!
De engedtesssék meg, hogy más is elmondhassa a véleményét, pláne, ha nem mond semmi olyat ami kárt okozhatna, sőt megosztja a tapasztalatait.TMC:
[tmc]
source="royaltek"
port="COM,4"
baud=38400de így is működik:
[tmc]
port = 4
baud = 38400 -
PLaci58
addikt
Akkor kezdhetsz tényeket olvasni
"Litium ion akkuk:
memóriaeffektus lényegében nincsen
bármikor rá lehet tölteni
nem igényel formázást
az első 3-4 töltés után éri el a maximális kapacitást, de nem szükséges a normál töltési időn túl a töltőn hagyni
elektronikával rendelkezik, amiben túltöltés elleni védelem, rövidzár elleni védelem
...""A lithium-ion akkumulátorokat nem kell formázni mert a gyártó ezt megteszi helyettünk. Lényegében a szén atomokkal lithiumot "szivatnak fel", azaz a rácsaira rengeteg lithiumot tud a szén fölvenni [mert a lithium sokkal kisebb a szénnél]. Az új Lithium akkumulátorokat érdemes egyszer 16 órát tölteni, hogy aktiváljuk a lithium részecskéket [a gyár ugyanis kisütötten szállitja]."
Ez meg csak reklám:
"A lithiumos akkumulátorok általában lithium-szén ötvözése miatt lesznek olyan tartósak, dinamikusak és nagykapacitásúak."Ettől függetlenül mindenki úgy tölti az akksikat, ahogy akarja!
Amit ajánlottam, az megfelelő üzembehelyezése az Li akksiknak.
Lehet, hogy hülye vagyok és rosszul töltöm az akksijaimat, de akkor miért működnek még ma is szinte új kapacitással a 3-5 éves telefonjaim akksijai is?Egy biztos ezeknek az akksiknak a lehető legrosszabb üzemeltetése az autóban való állandó használat. Ezért lenne jó, ha adnának hozzá hálózati töltőt.
Persze ez csak a felhasználónak lenne jó
jgui!
Átpolarizálódás csak sorbakapcsolt cellék esetén lehetséges! Ekkor ugyanis mélykisütésnél a nem egyforma kapcitású cellák közül a gyengébbeknél átfordul a polaritás. (kimerül- 0V- majd ellentétes polaritást kényszerít rá a jobb kapacitású cella).
A mélykisütés ellen a készülékek védik az akkumulátort, sőt a Li ion akksikban a beépített elektronika is! Ezért nyugodtan lehet használni a készüléket az automatikus kikapcsolásig. -
jgui
csendes tag
Tudom, hogy nem tartozik ide, de meg kell jegyeznem, hogy az is tévhit, hogy teljesen ki lehet sütni akármit. Nagy fenét, NiCD és NiMH esetén is 1V alatt átpolarizálódnak a cellák, ezért mindenben van töltésfigyelő chip (egy egyszerű minimális fogyasztású tranzisztor, max még egy kondi előtte). Amúgy meg egy dologra kell vigyázni, hogy sokszor ne töltsük Lithium akkunkat, mert teszem azt 2 percnyi rátöltés is egy töltési ciklus, s ez az érték határozza meg az akku élettartamát.
Ja és a huzamosabban alacsony feszültségen való tárolást sem honorálják a lithiumos aksik sem!
-
Anti666
aktív tag
Nekem van 2 verzióm, ami állítólag közös content-el fut, csak az amigo-ba kell tenni egy másik 9 megás data.gro-t.
------------ nyissz
copy content folder in which program you'll use or both
replace data.gro in amigo folder if you get resolution error
NOTE: Give Igo8 3-4min to load the warning data or just delete the speedcam directory.
amigo - Nav N Go iGO Amigo 8.4.2.85182
IGO8 - Nav N Go iGo8 - 8.3.2.83157
---
enkórról lelícselhető
4 GB, még Dzsingiszkán város is benne van
Ha csak data gro kell, és megprószálod más navi veziókkal, itt van: [link] -
snowdog
veterán
Aztán hogy egy navteq-nek miért éri meg szirszar kelet-eu-s térképet kiadni, nem tudom...
Mert nincs nekik más, ilyen egyszerű a válasz.
Nem véletlenül emlegetem folyton a TopMap-et. Óriásai előnye van a többiekkel szemben, és ha tágabb értelemben vesszük, akkor most már nem csak magyar viszonylatban. Az azért jellemző a Kelet EU országokra, hogy a legjobb térképeket az ő cégeik készítik a saját országukról.
És akkor egy kis kitérő, hogy érthetőbb legyen. Hogyan alakult ki a NavNgo?
2004. november - Megalapították a Nav N Go Kft-t.
2006. augusztus - A Nav N Go megvásárolta a PDAmill Kft-t.
2007. november - A Nav N Go felvásárolta a térképészettel foglalkozó Top-Map Kft.-t.Amennyire tudom a fúzió egyik lényege, hogy a TopMap másnak nem ad el magyar térképet. Ezért nincs más navi programot készítő cégnek ennyire részletes magyar térképe. És ezt megfejelték azzal, hogy szoros kacsolatot alakítottak ki a többi Kelet EU térképész céggel. Ezekről az országokról szintén a Nav N Go-nak (iGO) van a legrészletesebb térkép készlete. Ezek a térképek persze külön-külön megjelennek az illető ország hazai cégei által készített navi programokban, de csak az iGO az egyetlen olyan program, ahol ezek együtt is megtalálhatók.
A Navteq és a Teleatlas is nagyon igyekszik, hogy ezekről az országokról egyre jobb, egyre részletesebb térképeket készítenek, de ehhez rengeteg időre van szükség. Magánvéleményem szerint még évek kellenek hozzá, hogy egyszintre kerüljenek.
-
Degeczi
nagyúr
persze nyilván nem baj, ha van - de nem vmi jó minőségű és nem is erős az FM adója, nekem ezért nem ért meg felárat (a BT kihangosító pedig úgyis ott a kocsiban)
az akkuidő valóban csak azért szempont, mert külföldi nyaralás sétáinál hasznos lesz a pozícióloggolás a fényképekhez (meg persze a kocsihoz visszatalálni
itthon annyira nem lényeges nekem sem -
-
PLaci58
addikt
Szegeden a MR2 Petőfit a 104,6-on adják
A 94,8 MHz Budapest.
Melyik augusztus 20-tól adják? 2008? -
Anti666
aktív tag
520-asom volt, megvolt még mindkettő egyszerre is, Wayteq 770 és MIO 520, össze tudtam hasonlítani, láthatóan gyorsabb volt, pl a térképet nagyobb sebességel görgette. A kijelzője meg szintén minőségibb volt, élénkebb színek. Sőt, jobban volt látható erős
napsütésben, mint most a Wayteq, ezek gyakorlati átélt tapasztalatok, de nem muszály elhinni, tök8.Az ára valóban többszöröse volt, kb 2 és fél évvel ezelőtt majdnem 100 rúpia
A mostani MIO-król nem tudok nyilatkozni.
De az 520-as 720 -as szériára simán feltehető az új MIO pocket 3.0, amit profik készítenek és elég jó... ennyi. -
jule
csendes tag
Szerintem mindenkinél így működik, én is gondoltam rá, hogy milyen jó lenne a rádióra átvinni, de ez felveti azt, hogy miközben megy a navigálás is, csak egy hang kiadásáról lehet szó, így elsőséget élvez a telefon, ugyanis itt kihangosításról van szó, természetesen a navi is megy ezalatt. Ez végülis így is egy jól használható megoldás.
Épp e miatt nem értem az N800-at tesztelő ezzel kapcsolatos megállapítását. -
snowdog
veterán
Próbáltam, mint írtam szövegszerkesztővel megnyitva sok értelmezhetetlen adat van benne. Azért ennyire nem egyszerű, sajnos.
Ez valamilyen adat fájl, rá kell jönni miket tárol még, és miért. Azt látom milyen adatok vannak az említett szövegen kívül, de hogy az adat részek mit tartalmaznak, és mire valók, még nem látom tisztán.
De még csak 5 perce szórakozok vele!
-
Dunstan
tag
Megcsinálom majd a kék Ramar skint is ilyenre, de egyenlőre kell bele egy új ikon, amit még el is kell helyeznem benne. Egyébként nem vihető át csak úgy egy ikon innen oda, és különben is, a Ramar tónusos hátteret használ, kockái a fekete alapon éppoly hülyén mutatnának.
Pusztán a játék kedvéért, mit szólnátok pl. egy ilyen skinhez?
-
Dunstan
tag
Tudod, nekem az egész BlueToothból csak a kék lámpa van, ezért nem teszteltem ezt a menüt. Holnap utánanézek, hogy mi a baja, és kijavítom.
Mellesleg teljesen élethűen utánozza a BlueTooth működését, valszeg azért tévesztette meg azokat, akik BT-s ROMOT frissítettek a készülékbe.
-
snowdog
veterán
Biztos lehet benne, és Te is, mert jól mondta.
Ugyanis a PDA verzió telepítés után, magától hozza létre az igo.exe fájlt, és pont a application.dat-ból. Viszont ezzel a módszerrel PNA-ra nem lehet telepíteni. Én csak azért nem javasoltam, mert ha nincs igo.exe, akkor az a verzió biztosan PDA-hoz készült, és akkor PNA-n vagy megy, vagy nem. Neki szerencséje volt, mert ment vele.
-
PLaci58
addikt
De tetszik
A teljes rom mentésre nem tudok mit ajánlani.
A YFAP-ot meg az RF2-ből már ki tudod menteni.Freese!
Ott valami nem gömbölyű! Az új ResidentFlash-nek üresnek kéne lennie!
Dunstan!
Hát vannak érdekes dolgok a kütyüben. Ezen már nem is szoktam csodálkozni. Legfeljebb ha a registryben hivatkozik a nem létező dll-re -
tbmf
csendes tag
-
PLaci58
addikt
Rick4! Most már tudnék linket adni, de úgy látom találtál.
gyurma111 ! néztem az an-318-at.
Ma írtam hasonló ügyben : [link]A kábel gyártásról: Nekem is van olyan átalakítóm mint a cikkben (200Ft), mini USB dugó-USB aljzat USB-host kábel2.
Az eredeti átalakítót már próbáltam nem csinál semmit, a pendrive nem éled fel.
A cikkben kereszt kötést emlegetnek, holott erről szó sincs!!! Egyszerűen fordítva van beszámozva kékkel az aljzat, merthogy fordítva van letéve
Egyébként elég a 4 vezeték, ráadásul 2x2 sodrott érpár kell, ha ez mond valamit.
Az X pontot a mini USB dugóban lehet bekötni. Az az átalakító elég is lenne hozzá, ha csak a megfelelő részen vágja le az ember a szigetelést és átköti az x és 4. pontokat. Felesleges a hosszú kábel és a plusz aljzat.
Itt jól láthatók a bekötések: [link]
Bal oldalon a dugók, jobb oldalon az aljzatok vannak.
"When the new device first plugs in, the host enumerates it and loads the device driver necessary to run it. The loading of the appropriate driver is done using a PID/VID (Product ID/Vendor ID) combination supplied by attached hardware."
A mini dugó bekötése: [link]
A lényeg: X ID May be N/C, GND or used as an attached device presence indicator (shorted to GND with resistor) Na ezt nem értem, hogy akkor miért nincs benne az a fránya ellenállás, miért csak összekötve az X és a 4 (GND).
Az X nincs kivezetve, a dugóban van átforrasztva. Ráadásul az N770 töltői az X pontra +5V-ot adnak! Így pl. a TMC vevők egyből zárlatot csinálnak(csinálhatnak). A GNS TMC vevő 4 vezetéke tartalmaz mindkét oldalon (mini anya-apa), csak a táp oldalon 2 vezeték ki van csípve. Az aljzatban miért van mégis összekötve az X-4?
Pontos adatokat jövő héten tudok mondani, amikor megjön a mini USB aljzat.Addig is holnap elkezdem szétfaragni az átalakítómat és kiderül, hogy az N770 kezeli-e az USBOTG-t. Félek, hogy PID/VID nélkül nem, mert akkor a GNS TMC vevőt is felismerné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest