Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• angyalpc2

aktív tag

Hi

Esetleg abban tud valaki tanácsot adni, hogy A VirtualBox hány procit tud kihasználni?
    Vagy inkább az órajel számít? Van erre valahol valami teszt?
    Szóval órajel vs. mag, melyik jobb?
    VT-d, VT-x, TXT, megléte hiánya mennyire számít?
    Emulátor fog futni a VirtualBoxban.

Gondolkozok... tervben van új gép vásárlása.. és így számításba jöhet az i7 4790K vagy 4790, de ha nincs nagy jelentősége a sok magnak, akkor valami i5 4690-re is gondoltam... de ott meg csak a 4 fizikai proci van HT nincs.
    Kicsit alacsonyabbak az órajelek is és kevesebb a cache is.
    Mellesleg a i7 4790K-ban nincs

További gond hogy valszeg a Virtuálboxban órákig fog futni procit hajtó applikáció...ha nem is fullon, de olyan jó 30-50%-on (nyilván erősebb procinál ez lehet kisebb 20% körül lesz)
    +emelett megy majd a programozási felület (Eclipse, -Java, Javascript-)

Nah most azért azt is nézegettem, hogy mennyit fűtenek ezek a procik...hát messze már a core2 65W TDP-je.. :D (kicsi a szobám felfűti simán) ezért nézegettem laptopokat is ám.
    Elvégre még is csak kevesebb hőt ad le, csöndben is lenne talán...de csak talán..mert ha meg terhelem egyből megy a venti
    i7-4700, i7-3635qm, i7-2720qm 4 mag,
    i7-2640m 2 mag
    Vagy elég egy i5 3210M is, úgy se fog jobban menni? vagy U-s alacsony fogyasztású laptop proci-t?
    Nah meg azért még is csak mobilisebb egy laptop :P

De hasonló alacsony fogyasztású asztali proci is eszembe jutott már 65W 45W 35W-os TDP-vel...abban van kraft, bár már alacsonyabb az órajel, de még se fűt...Csak hát ugye a megszállottság ..nagyobb csak jobb :D :C

Szóval nem tudok dönteni. :C
    Mit ajánlotok?
    Please help :R

Új hozzászólás Aktív témák