Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Garry84: Sumák aprós?
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Korai volt az öröm, végül nem sikerült a helyére másolnia:
13:52:16.235 INFO : ffmpeg merging...
13:52:21.032 INFO : ffmpeg merging...
13:52:44.424 INFO : ffmpeg merging...
14:11:24.640 WARN : video.df.m4a
14:11:24.641 WARN : video.hu.m4a
14:11:24.641 WARN : video.en.m4a
14:11:24.641 WARN : Muxing to video.MUX.mp4
14:11:24.807 WARN : [in#0 @ 00000218953bf900] Error opening input: Invalid argument
14:11:24.808 WARN : Error opening input file Downloads\video.df.m4a.
14:11:24.810 WARN : Error opening input files: Invalid argument
14:11:24.814 ERROR: Mux failed
14:11:24.815 ERROR: Failed
[INFO] fájlok átmozgatása folyamatban...
[ERROR] nincs mp4 file
[INFO] felesleges fájlok törlése... -
cocka
veterán
De te mit csinálsz?
Nem parancsikonról beszélek!
NTFS linkről!
Létrejön a Downloads mappa a saját helyén. Az általam ajánlott progi telepítése után jobb klikk ezen az eredeti Downloads mappán és "Pick link source". Aztán betallózod azt a hálózati helyet, ahol szeretnéd, hogy legyen a mappa. Ott is jobb klikk egy üres területen (sajnos total commanderben nem megy, ezért célszerű a windóz saját ablakkezelőjében megnyitni a célmappát, amiben a linkmappát létrehozod.. ha mégis totalban szeretnéd, akkor a panel felső részén látható elérési útvonalon jobb klikk a mappa nevére és a legelső menüpont ugyanazt a mappát a windóz saját ablakkezelőjében nyitja meg) és a drop as menüből válaszd a symbolic linket. Kész!Létrejött az általad kívánt helyen az új linkmappa, ami meglévő hálózati kapcsolat esetén (vagy ha a forrás elérhető) pontosan a Downloads tartalmát fogja mutatni. Maga a linkmappanév egyébként lehet teljesen egyedi is, nem feltételen kell Downloadsnak elnevezni.
Egy parancsikonnak ehhez annyiban van köze, hogy az is hivatkozik egy mappára, de az csak egy fájl és a parancsikon nem képes ugyanolyan mappaként működni, mint az eredeti.
Ez kb. annyit tesz, hogy ugyanazt a mappatartalmat több helyről is el tudom érni.
Szakirodalom: Symbolic links
Egyébként én pl. arra használom saját gépen, hogy a kilométer hosszú elérési útvonalakat közvetlenül elérjem.
Példa:
Eredeti mappa helye: E:\kindle\kicsomagolt\Flight-From-The-Dark\com\worldweaver\kindle\lw\fftd
Linkmappa helye: E:\flightfromthedark
Tudod ki fog 8 mappamélységig enterezgetni.
Egyébként az NTFS linkek létrehozása a windózba beépített funkció, de tudtommal csak parancssorból működik, ez a progi meg annyival tud többet, hogy legalább helpet meg jobb klikk menüket is kapsz az OS-be.
-
cocka
veterán
Miből tart létrehozni a Download mappához egy szimbolikus link mappát oda, ahova szeretnéd?
Ugyanezt szoktam csinálni azokkal a progikkal, amik nem kérdezik meg, hogy hova telepítsenek, csak fordítva.
Ott hozok létre valódi mappát, ahova akarom, hogy telepítse és oda hozok létre egy szimbolikus linket az adott mappára, ahova állandóan telepíteni akarja. Így végül fizikailag ott a progi, ahol szeretném, a linket meg teljesen rendesen bármelyik progi tudja mappaként kezelni.Innen letölthető hozzá "GUI", ami lényegében csak egy beállításablakból meg rendszerbe épülő menüpontokból áll:
Pick a link source menüponttal jelölöd ki a link forrását, aztán drop as-zel teszed a kívánt helyre. Kb. mindenkettő jobb klikk context menüpont.
-
kgymac
őstag
A program alias-ok nem kavarhatnak be? Az m$ imádja a saját python-jára állítani, hogy az ő cucca fusson bármilyen telepített progi helyett. Engem korábban szivatott már meg az alias beállítás, az m$-é futott a telepített 3.9 helyett. python.exe-re és python3.exe-re is van alias w10/w11 alatt (x64, másom nincs), kikapcsolható a gépházban.
-
Hege1234
addikt
szerintem az úgy nem lesz jó
illetve a telepítés lehet működik majd, de ugye az töröl is, ha kell és olyankor nem tudom, hogy mi lesz mivel az a része nincs tesztelve mivel nincs arm cuccomaki nem windows 11/10 x64-et használ inkább ne szórakozzon a batch fájllal...
telepítse a normális módonitt vannak a különböző python 3.12.10 verziók minden platformra:
https://www.python.org/ftp/python/3.12.10/ -
Hege1234
addikt
lehet a szigorú mód be van nálad kapcsolva a firefoxban és az a baj
alapból minden firefoxos menünél így kell használni:
firefox elindít bejelentkezel most pl. a sweet.tv oldalra
bezárod a tabokat és az utolsó bezárja a firefoxot is
csak ez után indítod a drm programot
(így, ha nincs piszkálva a firefox beállítása akkor hetekig vagy akár hónapokig nem kell ezt újra megcsinálnod..)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest