Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-07-28 23:38:02

LOGOUT.hu

Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1026) inf3rno válasza takacsbotond (#1025) üzenetére


inf3rno
Topikgazda

Időtállóság szempontjából a cat6a is bőven jó neked szerintem. Elvileg 10 méteren még egy cat5e is tud 10Gbps-t. Ha nem húzod falba, akkor sodort rezes patch kábel kell. Árnyékolás szempontjából az S/FTP a legjobb, de fogalmam sincs, hogy egy sima UTP mekkora zajt keltene a hang cuccod mellett. Valszeg elhanyagolhatót, de ez olyan, hogy ki kell próbálni, biztosan nem fogod tudni.

Ha nem akarod szerelni, akkor itthonról a Conrad és az Árumánia, ami árul 10 méteres Drakát: [link] [link]. Ebből a Conrad elég jól ismert cég, a másikról még nem hallottam egyáltalán. Van még a Kábelfutár, ahol lehet kimérve is kérni 8 métert [link], legalábbis nekem megcsinálták olyanra, amit kértem tőlük emailben. Nem mindegyiknél írják a kábel márkáját, arra esetleg érdemes rákérdezni. Lehet, hogy van még más cég is, ami komolyabb kábeleket árul, én most csak hirtelen ezeket találtam.

Ha esetleg külföldről vennél, akkor a Nexans, Draka, Excel, Belden, R&M, amik biztosan komoly márkák, de nem teljes a lista. A Gembird, Equip és hasonlók csak viszonteladók, és gondolom valami kínai kábel lehet mindegyik. Nem feltétlen rosszak azok sem egyébként, sőt valszeg a többség teljesíti a kategória követelményeit, csak azért más, mintha egy cég eleve csak kábel gyártásból él. Ha mégis valami noname-et veszel, akkor arra figyelj, hogy tiszta réz legyen. Hosszban a 7.5 méter és a 10 méter a gyakoriak ilyen előre szerelteknél. Vannak még aprón páran, akik árulnak kábeleket, fogalmam sincs azok milyenek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.